Boekrecensies 2016

Boekrecensie: ‘Ilse kookt - 70 geurige ovenschotels voor elke dag - Ilse  D'hooghe

 

Libelle-chef Ilse D'hooge, culinair redactrice bij het weekblad Libelle en het maandblad Libelle Lekker, heeft met ‘Ilse kookt - 70 geurige ovenschotels voor elke dag’ haar derde boek uit de reeks Ilse Kookt uitgebracht.

Hier leest u meer


Brusselmans bescheurt zich - Herman Brusselmans

 

Goed nieuws voor de Herman Brusselmans fans: vanaf heden ligt er met 'Brusselmans bescheurt zich' een scheurkalender van Herman in de winkel. Zo wordt 2017 een jaar waarin je elke dag van een stukje Brusselmans kan genieten.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Het RAK Boek - Elise De Rijck

 

Elise De Rijck, bekend van ‘Het Bucketlist boek’ en ‘Het Beste Vriendenboek’ heeft een nieuw boek uit:  ‘Het RAK Boek’.

RAK is de afkorting van Random Act of Kindness en bevat 333 manieren om de wereld te verbeteren.

Hier leest u meer


Boekrecensie: De Fouten - Herman Brusselmans

 

Herman Brusselmans heeft het manuscript in handen gekregen van ‘HB, de jonge jaren’ van Johannes Huyghe. Deze onbekende auteur wil binnenkort een ongeautoriseerde biografie van de jeugdjaren van Brusselmans uitbrengen, maar na het lezen van het manuscript komt Herman Brusselmans tot de vaststelling dat het boek vol fouten en onwaarheden staat. Herman gaat in deze roman de fouten van Huyghe verbeteren.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Blacksad - Ergens tussen de schaduwen - Achter de schermen

 

Voor de liefhebbers van ‘Blacksad’, de Spaanse stripreeks van scenarist Juan Diaz Canales en tekenaar Juanjo Guarnido, is er het luxe-album ‘Blacksad Ergens tussen de schaduwen - Achter de schermen’ verschenen.

Hier leest u meer


Lucky Luke viert 70ste verjaardag met heruitgave van alle albums

 

Lucky Luke, de cowboy die avonturen beleeft in het Wilde Westen, viert dit jaar zijn zeventigste verjaardag. De populaire stripfiguur werd bedacht door Maurice De Bevere, beter bekend onder het pseudoniem Morris.

De reeks rond Lucky Luke werd één van de meest succesvolle Europese stripreeksen ooit. Sinds 1946 gingen wereldwijd meer dan 300 miljoen albums van Lucky Luke over de toonbank, de reeks werd in 29 talen vertaald en was als animatiereeks in 50 landen te zien.

Hier leest u meer


Boekrecensie: De Wraak van de Santangelo’s - Jackie Collins

 

Jackie Collins (1937-2015 ) was een Brits romanschrijver en de zus van actrice Joan Collins.  Jackie schreef als kind verhaaltjes, ze debuteerde in 1968 met ‘The World is Full of Married Men’, dat meteen een bestseller werd. Na haar debuut schreef ze de ene bestseller na de andere. In 1983 brak ze internationaal door met ‘Hollywood Wives’, het eerste deel van de Hollywood serie.

Een aantal van haar romans werden verfilmd of bewerkt tot miniseries zoals o.a The Santangelo serie. Nu is er bij uitgeverij Boekerij  ‘De Wraak van de Santangelo’s’, de negende roman in de zeer begeerde Santangelo reeks, verschenen.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Kost van toen - voor alledag en zondagnoen

 

Bij Uitgeverij Davidsfonds is het kookboek ‘Kost van toen - voor alledag en zondagnoen’ verschenen. Het is niet een zoveelste kookboek in de rij, ‘Kost van toen’ bevat 55 recepten van de rusthuisbewoners van VZW Foyer de Lork. Foyer de Lork bestaat uit zestien woonzorgcentra en er verblijven ongeveer 1500 mensen.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Voor Hetzelfde Geld - herziene editie

 

Elke woensdag is er het populaire televisieprogramma ‘Voor hetzelfde geld’ met Thomas Vanderveken, Britt Van Marsenille en Jan Van Looveren op één. Wekelijks laten de drie zien waarop je geld kunt besparen: voor het gezin, verzekeringen, je huis, reizen en nog veel meer.

Naast het tv-programma is er bij uitgeverij Lannoo ‘Voor hetzelfde geld’ in boekvorm verschenen.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Onder Vlaamse Velden - Arnout Hauben & Johanna Spaey

 

Naast de televisiereeks op één ‘Ten Oorlog Special: Onder Vlaamse velden’, is er ook het gelijknamig boek over De Groote Oorlog van Arnout Hauben en Johanna Spacy verschenen.

Arnout Hauben maakte eerder de reeksen ‘Ten Oorlog’, over de memorabele tocht van Nieuwpoort naar Gallipoli en ‘Ten Oorlog II’, over de onvergetelijke reis in de voetsporen van Amerikaanse en Russische troepen.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Ben Johnson - De Outsider

Bij uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts verscheen ‘De Outsider’, de autobiografie van de Canadese sprinter Ben Johnson.

Ben Johnson won op het WK in Rome in 1987 de 100m voor Carl Lewis, die tot dan de beste sprinter ter wereld was. Een jaar later tijdens de finale van de 100m op de Olympische Spelen in Seoul won opnieuw Johnson met een fantastische tijd: 9,79 seconden.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Piep zei de muis - M.J. Arlidge

 

M.J. Arlidge schrijft al vijftien jaar voor verschillende Britse crimeseries. In 2015 debuteerde hij als thrillerauteur met ‘ Iene Miene Mutte’, een razend spannende thriller met inspecteur Helen Grace in de hoofdrol , dat lovend werd onthaald door pers en publiek. In 2016 verscheen ‘Piep zei de muis’, het tweede boek van M.J. Arlidge met de intrigerende inspecteur Helen Grace in de hoofdrol.

Hier leest u meer


Boekrecensie: De Solipsist - HENDRIX

 

Eind augustus is ‘De Solipsist’ van HENDRIX, het pseudoniem van de Vlaamse auteur en journalist Wilfried Hendrickx, verschenen bij Houtekiet. Een boek dat mij meteen mijn aandacht trok door zijn cover: het staat vol met mooie vrouwen en de quote van Guy Mortier “Swingt als een tiet en rockt als The King op coke’ maakte mij nog meer nieuwsgieriger…

Hier leest u meer


Vijfde deel van Marvel Comics Wolverine, Thor, Captain America en Guardians of the Galaxy verschijnen op 10 augustus

 

Standaard Uitgeverij brengt sinds vorig jaar de Nederlandstalige Marvel Comics uit.  Nadat eerder de Nederlandse versie van Spiderman, The Hulk en ‘titanic teams’ als X-Men en Avengers, werden uitgebracht door Junior Press, Z-Press Junior Media en Nona Arte.  Standaard Uitgeverij brengt elke twee maanden de Marvel comics Iron Man, All new X-Men, Uncanny Avengers, Superior Spiderman, Thor, Guardians of the Galaxy, Captain America en Wolverine uit.

Hier leest u meer


Boekrecensies: Hotelgeheimen - Wim Degrave

 

Iedereen kent Fawlty Towers met hoteleigenaar Basil in de hoofdrol. Maar zou het in het echte leven in een hotel er ook zo chaotisch aan toe gaan als in het legendarische hotel van Basil Fawlty?

Wim Degrave dompelde zich onder in de wereld van het hotel en ging op zoek naar de opmerkelijkste verhalen en anekdotes. Hij sprak met huidige en voormalige hoteleigenaars,kamermeisjes, receptionisten, butlers, barmannen en toeleveranciers over het hotelleven.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Welkom aan boord - Katrien Steyaert

 

Airhostess worden is een beroep waar vele jonge meisjes van dromen. Will Tura heeft er zelfs een liedje over gemaakt. Het beroep stewardess wordt gelinkt aan de zon en reizen. Maar is het leven van een airhostess echt zoals we het in onze gedachten hebben?

Dit kan je lezen in ‘Welkom aan boord’, het nieuwste boek van journaliste Katrien Steyaert.

Hier leest u meer 


Boekrecensie: Prinses Arabella en Omi - Mylo Freeman

 

In de reeks rond prinses Arabella van de Nederlandse auteur en illustratrice Mylo Freeman is er het boek ‘Prinses Arabella en Omi’ verschenen.

Deze keer gaan prinses Arabella, prinses Sofie, prins Mimoen en prinses Ling logeren bij Omi. Al snel blijkt dat de prinsenkinderen geen goede manieren kennen.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Er was eens een wens -  Amy Sparkes en Sara Ogilvie

 

‘Er was eens een wens’ is een prentenboek van schrijfster Amy Sparkes en illustratrice Sara Ogilvie. Het verhaal gaat over het magische wensenkind dat woont in het Dromenbos.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Niets Gebeurd - Mark Janssen

 

‘Niets Gebeurd’ is het eerste eigen prentenboek van de Nederlandse auteur en illustrator Mark Janssen.

Het verhaal gaat over Saar en Niek, die elkaar ‘s avonds ontmoeten. Ze blikken terug over hun dag, het was een saaie dag volgens de twee vrienden...

Hier leest u meer 


Het Eikenbos verhalen Stickerdoeboek - Julia Donaldson & Alex Scheffler

 

‘Het Eikenbos verhalen Stickerdoeboek’ van Julia Donaldson met illustraties van Alex Scheffler is een leuk doe-boek voor kinderen vanaf 4 jaar.

In het Eikenbos wonen verschillende dieren, zo wonen o.a. Schildpad, Vos, Varken, Postbode Beer en Mo in het bos. In dit boek staan allerlei spelletjes, kleurplaten, diverse stickerpuzzels en een woordzoeker met de dieren uit het Eikenbos in de hoofdrol.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Het slapende woud - Boisserie / Bara

 

Ergens verscholen in een somber bos bevindt zich een gasthuis voor vrouwen en kinderen. Het is een groot gebouw waar zeven kinderen verblijven. Elke nacht gebeurt er iets vreemds: klokslag 12 uur komen de kinderen bijeen op het dak van het gebouw. Ze bevinden zich in een roes, staan in een cirkel en zingen vreemde liederen.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Jommeke 281: Bollywood in Bellewaerde - Nys/Van Loock

 

Sezar Oscarabad, de filmbaas van Bollywood,  wil net als zijn Amerikaanse collega’s een topfilm uitbrengen. Hij laat een verhaal schrijven met een Indische geheim agent in de hoofdrol.

Oscarabad is in de wolken met het resultaat, het is een ongelofelijk straf verhaal met internationale allures. Er moeten scènes gedraaid worden in een Canadees mijnwerkstadje, in de Far West, in Mexico en in de jungle van Borneo

Hier leest u meer


Boekrecensie: Robbedoes door...Feroumont - 9: Kwabbernoot gaat trouwen

 

Kwabbernoot heeft belangrijk nieuws te vertellen aan zijn vriend Robbedoes: hij gaat trouwen!  Kwabbernoot’s verloofde is Clothilde Gallantine, de dochter van Suzanne Gallantine, de beroemde uitgeefster van modebladen. De verliefde Kwabbernoot neemt Robbedoes mee on zijn verloofde en haar moeder voor te stellen.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Het Grote Retoucheboek - Rina Theybers

 

Met ‘Het Grote Retoucheboek’ van Rina Theybers is er een handig boek verschenen voor zij die zelf hun kleren willen herstellen. Dankzij eenvoudige tips en duidelijke foto’s kan je zelf een broek inkorten, verlengen, versmallen, een knoopsgat maken en veel meer.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Mosselen - Piet Devriendt 

 

Bij Uitgeverij Carrera is er het boek ‘Mosselen’ van Piet Devriendt verschenen. Piet is al jarenlang chef-kok van het bekende restaurant ‘De Oesterput’ in Blankenberge.

‘De oesterput’ is een begrip in Blankenberge, het restaurant staat al meer dan 130 jaar garant voor de lekkerste vis-, schaal- en schelpdieren.

Hier leest u meer


Boekrecensie: ‘Mum & Me’ - Bucketlist voor mama en dochter - Petra De Pauw

 

Petra De Pauw, mevrouw Herman Verbruggen, heeft met ‘Mum & Me’ een opmerkelijk bucketlistboek uitgebracht. Een doe-boek waarin de band tussen moeder en dochter neergeschreven wordt. Want zeg nu zelf, bij wie kan je zeven op zeven terecht met al jouw vragen? Met wie koop je je eerste bh? Wie is er altijd eerlijk in het pashokje?

De band tussen mama’s en dochters is meer dan een gewone vriendschap. Het is een unieke relatie!

Hier leest u meer

 


Boekrecensie: Kersten - De lijfarts van Himmler - Patrice Perna & Fabien Bedouel

 

Bij uitgeverij Glénat is er het stripalbum  ‘Kersten, de lijfarts van Himmler’ verschenen. Een album gebaseerd op waargebeurde feiten over het leven van de Finse dokter Felix Kersten (1898 – 1960), die tijdens de Tweede Wereldoorlog de persoonlijke lijfarts van Heinrich Himmler was.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Angelique - De geschiedenis heeft niet (altijd) veel om het lijf..

 

De jonge en knappe Angelique maakt voor haar eindwerk een thesis over de invloed van vrouwen op de wereldgeschiedenis. Ze krijgt daarbij de hulp van medestudent Ben, die tot over zijn oren verliefd is op haar en het wel ziet zitten om met de sexy Angelique samen te werken.

Hier leest u meer


Boekrecensie: De Moordenaar van Lucky Luke - Bonhomme

 

Her verhaal begint wanneer Lucky Luke doodgeschoten wordt door een onbekende. Hoe het zo ver is kunnen komen lees je in ‘De Moordenaar van Lucky Luke’.

Lucky Luke komt aan in het stadje Froggy Town. Bijna alle inwoners zijn zeer vereerd met zijn komst, vooral de kinderen vinden het fantastisch dat de man die sneller schiet dan zijn schaduw in hun stadje verblijft.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Kruis en Munt - Koen Strobbe

 

Isabel Sax wil met haar vriend Bas Deelkens een nieuw leven beginnen in de Provence in Frankrijk. De twee zijn van plan om in Avignon een restaurant te starten. Bas is een week eerder afgereisd en wanneer Isabel aankomt in het station is haar vriend nergens te bespeuren.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Wat we kunnen leren van butlers - Vincent Vermeulen

 

In dit boek leert Vincent Vermeulen, ervaren butler en directeur van de ‘Schools for Butlers & Hospitality’, hoe kennis over etiquette en hospitality kan leiden tot meer zelfvertrouwen en succes, thuis en op het werk. Een butler weet immers in elke situatie hoe zich te gedragen, en dat is een vaardigheid die we met hun tips makkelijk onder de knie kunnen krijgen.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Het Ultieme EK Quizboek - Wesley Sonck

 

De EK-koorts stijgt elke dag bij de echte voetballiefhebber. Gaat België het Europees Kampioenschap voetbal winnen in Frankrijk? Dat valt af te wachten, wel zorgt ex-Rode Duivel Wesley Sonck ervoor dat elke voetballiefhebber vol parate kennis start aan het EK met zijn boek ‘Het Ultieme EK Quizboek’.

Hier leest u meer


Boekrecensie: In Love With Health -  Lisa Van Cuijk

 

Met haar boek ‘In Love With Health’ heeft Lisa Van Cuijk haar bevindingen als voedingscoach neergeschreven. Lisa wil dat iedereen dankzij haar Slimming Body Methode een gezond en gelukkig leven leidt. “Mijn methode is geen dieet”, vertelt Lisa in haar boek, “maar de voedingsschema’s, de handige tips én een flinke dosis Slimming Body Proof recepten uit het boek zullen jou op weg helpen naar een gelukkigere en gezondere jij!”

Hier leest u meer


Boekrecensie: Braai - Alles over het echte barbecueën - Jan Braai

 

Jan Braai (pseudoniem van Jan Scannel) is in Zuid-Afrika een begrip. Hij schreef drie kookboeken, heeft een eigen tv-programma en is de man achter het initiatief van de National Braai Day op 24 september. Voor alle duidelijkheid: braai is het Afrikaans voor barbecueën. Op die feestdag, die officieel Heritage Day heet, wordt het vuur ontstoken en een braai gehouden om Zuid-Afrika te vieren.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Angry Birds Movie - Comics 1: Een nieuwe start

 

De Angry Birds schitteren niet alleen in de bioscoop, er is ook een eigen stripreeks van de gekende vogels verschenen. Het eerste deel ‘Een nieuwe start’, dat verschenen is bij Ballon Media, bevat acht korte stipverhalen met Red en zijn maatjes in de hoofdrol.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Onafscheidelijk - Zidrou en Benoît Springer

 

Na ‘Een Mooie Reis’ is er nu met ‘Onafscheidelijk’ opnieuw een album verschenen van het duo Zidrou en Benoît Springer. Ook in dit album schuwt Zidrou de moeilijke thema’s niet, deze keer gaat het over incest.

Martin en Virginie zijn verliefd op elkaar, niets ongewoons ware het niet dat ze broer en zus zijn…

Hier leest u meer


Boekrecensie: Blow Up - Belinda Aebi

 

Met de regelmaat van een Zwitsers zakhorloge levert Belinda Aebi elk jaar een zenuwslopende thriller af. Voor “Nepvlees”, dat in 2015 verscheen, werd ze door pers en publiek geprezen. Haar allernieuwste thriller “Blow-up” is het zevende en helaas laatste boek in de reeks rond Maud Gelderman en haar team.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Verdwaald - Christophe Bec

 

In ‘Verdwaald’ van Christophe Bec neemt de natuurfotograaf Antoine foto’s op de hoogvlakte van Aubrac. Hij wordt echter verrast door de opstekende mist en de plotse duisternis. Antoine moet noodgedwongen op zoek naar een plaats om te overnachten. Gelukkig voor hem komt hij aan bij een verlaten boerderij...

Hier leest u meer


Nigel Williams schopt met ‘FUCK TINA!’ tegen de schenen van de politici

 

Zondag 29 mei stelde stand-upcomedian Nigel Williams zijn boek met bijhorende dvd ‘FUCK TINA!’ voor in Sint-Niklaas. Nigel kreeg voor deze gelegenheid het gezelschap van Trees Heirbaut en Jef Maes, die beiden meewerkten aan het boek en de dvd. Moderator van dienst was Isabel Bombeke. Voor alle duidelijkheid, TINA is geen meisje, maar staat voor de favoriete uitspraak van Margaret Thatcher: ‘There Is No Alternative’.

Hier leest u meer


Boekrecensie: De Dwarsligger - Yves Saerens

 

Archeologen vonden in 1989 in het midden van de kathedraal van Antwerpen een loden sarcofaag. Opmerkelijk: de doodskist lag dwars ten opzichte van de andere graven.

Yves Saerens raakte als tiener gefascineerd door dit verhaal en begon in 1999 research te doen voor het schrijven van dit boek. Hij bezocht talrijke musea, bibliotheken, kerken en documentatiecentra en deed er uiteindelijk zestien jaar over om zijn debuutroman te schrijven.

Hier leest u meer


Grace Jones stelt haar biografie voor in Brussel

 

Vrijdag 20 mei 2016 was popicoon Grace Jones te gast bij boekhandel Filigranes te Brussel om haar boek Mijn onvertelde leven voor te stellen. Honderden fans stonden uren in de rij te wachten om een gesigneerd exemplaar te bekomen.

Miss Grace Jones: dé vrouw die de muziekwereld vanaf de jaren tachtig domineerde. Herkenbaar aan haar excentrieke stijl en androgyne look en voortdurend een inspiratiebron voor grote sterren, zoals Lady Gaga en Rihanna.

Hier leest u meer


Boekrecensie: De man die niet van vrouwen hield - Jos Pierreux

 

“De man die niet van vrouwen hield” is het dertiende boek van Vlaams auteur Jos Pierreux. Jos Pierreux was voorheen bouwhandelaar in het Brabantse Pepingen. Jarenlang had hij een buitenverblijf in Knokke-Heist, waar hij nu permanent woont.

De meeste van zijn misdaadverhalen (met Luc Borlé vaak in de hoofdrol) spelen zich af in Knokke-Heist, ook dit verhaal speelt zich af in de bekende badstad.

Hier leest u meer


Roger Ilegems, de man die goud won - Ria Maes

 

Met 'Roger Ilegems, de man die goud won' schrijft auteur Ria Maes het levensverhaal van Roger Ilegems, de baanwielrenner die in 1984 Olympisch kampioen werd in de puntenkoers. Jammer genoeg volgden nadien moeilijke jaren vol kommer en kwel voor Roger.

Hier leest u meer


De engel van Sarajevo - een prachtig en ontroerend verhaal over een journalist die een weesmeisje redde - Franco Di Mare

 

1992. Sarajevo is belegerd en wordt voortdurend beschoten en gebombardeerd vanuit de omliggende bergen. Op een dag slaat er een granaat in in een kindertehuis en oorlogsverslaggever Marco De Luca gaat er samen met zijn cameraman naartoe voor een reportage.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Jheronimus Bosch - Griffo

 

Dit jaar staat Jheronimus (Jeroen) Bosch in de kijker. Het is precies 500 jaar geleden dat de schilder overleden is en er worden naar aanleiding van deze 500ste verjaardag diverse tentoonstellingen georganiseerd in zijn geboorteplaats ’s Hertogenbosch en elders. Bij Ballon Media is de strip ‘Jheronimus Bosch’ van Griffo verschenen.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Harmony 1 - Memento - Mathieu Reynès

 

Harmony is een nieuwe stipreeks van Mathieu Renès, die zowel voor het scenario als de tekeningen zorgde. In deel 1 ‘Memento’ maken we kennis met de knappe Harmony, die ergens in een kelder opgesloten zit. Ze wordt wakker en half versuft probeert ze recht te staan. Harmony heeft geen krachten meer en kan zich niks meer herinneren, zelfs haar eigen naam weet ze niet meer.

Hier leest u meer 


Boekrecensie: De avonturen van Robbedoes en Kwabbernoot - De Marsupilami is woest

 

In ‘De Marsupilami is woest’, het 55ste album van de avonturen van Robbedoes en Kwabbernoot, is de Marsupilami terug en hoe!

De Marsupilami verscheen voor het eerst in 1952 in de reeks Robbedoes en Kwabbernoot. 

 

Hier leest u meer


Boekrecensie: Jommeke 280 - De Vogelvriend

 

Bij Uitgeverij Ballon is het 280ste album ‘De Vogelvriend’ uit de reeks van Jommeke verschenen. Deze keer is de hoofdrol weggelegd voor Filiberke. Die wil zo graag kunnen praten met de vogels en doet zijn uiterste best, maar zonder resultaat.

Hier leest u meer 


Boekrecensie: Lucien! ~ Hoe ik als laatste Belg de Tour won - Lucien Van Impe & Filip Osselaer

 

In het boek ‘Lucien! - Hoe ik als laatste Belg de Tour won’’ vertelt de bijna 70-jarige Lucien Van Impe voor het eerst zelf zijn verhaal, in samenwerking mat auteur, communicatieman en journalist Filip Osselaer.

 

Het boek begint met de geboorte van de kleine Lucien, de derde van de zes jongens van Jef en Julia Van Impe. Lucien vertelt hoe zijn jeugd is verlopen, zo werd hij renner op aandringen van zijn vader, zelf ooit een verdienstelijke amateurrenner.

Hier leest u meer


Nieuwste thriller 'Import' van Pieter Aspe actueler dan ooit!

 

In Brasserie Zee Zee in Blankenberge stelde Pieter Aspe zijn 38ste boek voor aan pers en vrienden. Uitgever Karel Dierickx nam het voorwoord voor zijn rekening en sprak vol lof over het nieuwste boek van Vlaanderens best verkopende auteur.

Ook had Karel met Rudi Vranckx nog een verrassingsgast voor Pieter voorzien. Oorlogsjournalist Rudi Vranckx is een persoonlijke vriend van de 63-jarige Aspe.

Hier leest u meer


Boekrecensie: ‘F.C. De Kampioenen ~ De EK-Special - Hec Leemans

 

De Rode Duivels nemen deze zomer deel aan het Europees Kampioenschap in Frankrijk. Alle supporters zijn reeds in de ban van het EK, ook de spelers van F.C. De Kampioenen zijn al in de stemming. Want ter gelegenheid van het komende EK is er de ‘F.C. De Kampioenen - De EK-Special’ verschenen.

Hier leest u meer


Boekrecensie: De Zilveren Lepel - Quick & Easy

 

‘De Zilveren Lepel’  heeft met ‘Quick & Easy’ een kookboek uitgebracht met 100 authentieke Italiaanse recepten die eenvoudig en gemakkelijk te bereiden zijn binnen de dertig minuten. Snel en gemakkelijk maar toch gezond en verrukkelijk, daar staat dit Italiaans kookboek garant voor.

Hier leest u meer


Elke Van den Bergh en Chanette Paul
Elke Van den Bergh en Chanette Paul

Boekrecensie: Offerlam - Chanette Paul

 

De Zuid-Afrikaanse auteur Chanette Paul schreef al ruim 40 boeken in het Afrikaans waarmee ze veel succes oogstte, zo werd ze vorig jaar nog bekroond met de prestigieuze prijs LekkerLit Boek.‘Offerlam’ is het eerste boek van de succesvolle auteur dat vertaald is naar het Nederlands. Elke Van den Bergh zorgde voor de vertaling.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Twintig Regels Liefde - Rowan Coleman

 

Stel dat je nog maar één kans had? Eén kans om een brief achter te laten voor degene van wie je houdt? Wat zou je schrijven?

Het verhaal gaat over Stella. Ze werkt als verpleegster op de palliatieve afdeling in het Marie Francis Hospice. Sinds anderhalf jaar is haar leven grondig veranderd...

Hier leest u meer


Boekrecensie: Het Verkeerde Keelgat - Diane Broeckhoven

 

Het verhaal gaat over Lucie Wijnakker, een vijftigplusser. Lucie is een gescheiden vrouw, ze  heeft een dochter en wordt omringd door veel liefde. Lucie heeft een gezwel op haar stembanden en heeft juist te horen gekregen dat ze een keeloperatie moet ondergaan.  Dat ze door de operatie haar stem zou kunnen verliezen is voor de dokter een bijkomstigheid...

Hier leest u meer


Sofie Dumont stelt haar boek 'Op de groei 2: Samen eten is lekker en leuk' voor in Antwerpen

 

Vrijdag 1 april stelde Sofie Dumont haar nieuwste boek 'Op de groei 2: Samen eten is lekker en leuk' voor in Antwerpen. 'Op de groei 2: Samen eten is lekker en leuk 'is het tweede deel in de succesvolle ‘Op de groei-reeks’. Dankzij deze reeks wordt samen met je kinderen eten lekker en leuk!

Hier leest u meer 


Boekrecensie: De Grote Schoonmaakbijbel

 

Bij Uitgeverij Lannoo is er ‘De Grote Schoonmaakbijbel’ verschenen. Dit boek is het resultaat van de samenwerking tussen de uitgeverij en het Vlaamse dienstenchequebedrijf Het Poetsbureau.

Het is schoonmaakexperte Liesbeth van Het Poetsbureau die, aan de hand van tips & tricks van klanten en medewerkers, het boek samen met Hilde Smeesters heeft geschreven.

Hier leest u meer 


Boekrecensie: Als je dit leest ben ik er nog - Jette Vonk

 

Jette Vonk (1980) studeerde journalistiek en culturele antropologie en werkt als freelance journalist.  Samen met haar man Bas en haar zoontje Mac woont ze op het platteland van Noord-Brabant. In februari verscheen haar eerste boek ‘Als je dit leest ben ik er nog’.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Relikwie - Bart Debbaut

 

‘Relikwie’ is het achtste boek van Bart Debbaut. Zijn vorige boeken werden door pers en publiek enthousiast onthaald, zo werd zijn derde  thriller ‘De Facebookmoorden’ door thrillerboek.nl verkozen tot beste Nederlandstalige thriller.

Naast thrillers schreef Bart ook nog een bijzondere literaire novelle met als titel ‘Als ik wakker word ga ik dood’ en ‘En toen schiep God Kevin’ een satirische roman.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Robbedoes en Kwabbernoot door Franquin - Deel 2

 

Bij Uitgeverij Dupuis verschijnen er dit jaar elf Franquin-integrales. Elf luxueuze boeken van de striphelden Robbedoes en Kwabbernoot. Deze reeks integrale bundelingen zoomt in op de Robbedoes en Kwabbernoot van Franquin. Op dit moment zijn er twee delen verschenen. 

Het tweede deel van deze prachtige reeks bevat de twee stripverhalen ‘De roof van de Marsupilami’ en ‘De horen van de neushoorn’.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Robbedoes en Kwabbernoot door Franquin - Deel 1

 

Bij Uitgeverij Dupuis verschijnen er dit jaar elf Franquin-integrales. Elf luxueuze boeken van de striphelden Robbedoes en Kwabbernoot. Deze reeks integrale bundelingen zoomt in op de Robbedoes en Kwabbernoot van Franquin. Op dit moment zijn er twee delen verschenen. In deel 1 vinden we de twee stripverhalen: ‘Er is een tovenaar in Rommelgem’ en ‘Robbedoes en de erfgenamen’ terug.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Waar is Warhol? - Catherine Ingram & Andrew Rae

 

Bij uitgeverij Thoth is er het boek ‘Waar is Warhol?’ van Catherine Ingram, met illustraties van Andrew Rae verschenen.

 

‘Waar is Warhol?’ bevat twaalf beeldplaten: twaalf momenten uit de kunstgeschiedenis waar men naast Andy Warhol ook bekende figuren en kunstwerken op terugvindt. Het is de bedoeling dat je naast Warhol ook beroemde figuren spot in elke zoekplaat.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Regenwolf - Dufaux & Pellejero

 

De rust in een niet nader omschreven stadje in het Wilde Westen wordt verstoord wanneer Ingus Limb de saloon binnenstapt. Hij is op zoek naar Bruce Mc Dell en wil hem een paar vraagjes stellen. Zo te zien zal het geen vriendschappelijk gesprek worden tussen Ingus en Bruce...

Hier leest u meer 


Elise De Ryck stelt 'Het Beste Vriendenboek' voor in Antwerpen

 

Zondag 13 maart stelde Elise De Rijck haar nieuwe boek ‘Het beste Vriendenboek’ voor aan pers en vrienden in Antwerpen.

“‘Het beste Vriendenboek’ is de opvolger van ‘Het Bucketlist boek’”, vertelde Elise, “Iedereen kent wel een vriendenboek  uit zijn of haar jeugdjaren, maar dit boek is er eentje  voor volwassenen.  Het is e bedoeling dat je  ‘Het beste Vriendenboek’ geeft aan je vrienden, zij vullen de (soms gênante) vragen in en geven het weer terug."

Hier leest u meer


 Boekrecensie: Stoute Jongens ~ 1.Weer op het goede pad - Aaron Blabey

 

‘Stoute jongens’ is een enorme grappige reeks over vier gevaarlijke dieren die proberen om echte helden te worden. Het boek is geschreven door Aaron Blabey, die ook voor de knotsgekke tekeningen zorgde. Deel 1 ‘Weer op het goede pad’ is een leuk boek vol prachtige illustraties, een boek waar je vrolijk van wordt en dat je in één ruk uitleest!

Hier leest u meer


Boekrecensie: Ella - Mijn Dagboek ~ Herrie in de klas - Meredith Costain

 

De 10-jarige Ella heeft met Kerstmis een dagboek gekregen van haar ouders. Ze is er dolblij mee, Ella houdt van schrijven en nu kan ze al haar geheimen toevertrouwen aan haar dagboek.

Ella is helemaal klaar voor het nieuwe schooljaar. Haar nieuwe juf Evi ziet ze wel zitten en ze kijkt er naar uit om samen met haar beste vriendin Zoë in de klas te zitten.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Iets ouds en iets blauws - Katie Fforde

 

Bij uitgeverij De Boekerij verscheen ‘Iets ouds en iets blauws’, de allernieuwste roman van  Katie Fforde. Wanneer je deze titel leest, zal er ongetwijfeld een belletje gaan rinkelen. Iedereen kent wel het gezegde : Something old, something new, something borrowed, something blue and a silver sixpence in your shoe.

‘Iets ouds en iets blauws’ gaat dan ook, zoals je al kan raden, over trouwen. Deze roman vertelt het verhaal van drie jonge vrouwen, twee trouwerijen en één liefdesgeschiedenis.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Ik mis je, mams! - Moniek Vermeulen & Frank Pollet

 

Moniek Vermeulen en Frank Pollet hebben met ‘Ik mis je, mams!’ een hedendaagse roman voor tieners geschreven.

Het verhaal gaat over de 11-jarige Dora Vertommen. Dora woont samen met haar papa, haar mama is bijna een jaar geleden gestorven.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Er zit een tijger in mijn tuin - Yoeri Slegers

 

‘Er zit een tijger in mijn tuin’ is een leuk en kleurrijk voorleesboek van Yoeri Slegers, die zowel voor de tekst als de illustraties zorgde.

Het verhaal

De kleine Seppe is op tijgerjacht in de tuin. Seppe is zeer moedig want hij is van niks of niemand bang. Maar wanneer hij dicht bij de tijger komt, is hij niet meer op zijn gemak. Zeker wanneer de tijger een luide brul en een grote sprong maakt...

Hier leest u meer


Boekrecensie: Moppen op een Bordje - Riet Wille & Richard Verschraagen

 

Riet Wille heeft met ‘Moppen op een Bordje’ een moppenboek geschreven voor beginnende lezers (AVI-M4). Meer dan 80 moppen en raadsels over de pientere Noor, haar vriend Sam en de hele familie.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Witte Warmte - Dimitri Casteleyn

 

Dimitri Casteleyn (1966) besloot na een succesvolle carrière als televisiemaker voor de VRT zich volledig toe te leggen op het schrijven. Van zijn hand verschenen eerder al de filosofische verhalenbundel ‘Een mooie verrassing’ en de dichtbundel ‘Omgekeerd’. In 2013 debuteerde hij met de roman ‘De Verjaardag’, die meteen een schot in de roos was.

In februari verscheen zijn tweede roman ‘Witte Warmte’.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Geen tijd om te sterven - Steve Cavanagh

 

Een jaar geleden won rechtbankadvocaat Eddie Flynn een zaak, waardoor zijn cliënt op vrije voeten kwam. Ten onrechte besefte Eddie zelf, die zijn onvergeeflijke fout niet kan vergeten. Hij zweert dat hij nooit meer een rechtszaal zal betreden. Maar nu moet hij tegen wil en dank Olek Voltsek, het beruchte hoofd van de Russische maffia in New York, verdedigen...

Hier leest u meer


Boekrecensie: een bijzonder jaar - Lori Nelson Spielman

 

Wanneer de moeder van Brett Bohlinger overlijdt, is ze kapot van verdriet en wordt het, zonder dat ze het beseft, een bijzonder jaar voor haar. Brett verwacht dat ze het familiebedrijf zal overnemen, maar in het testament staat dat ze haar deel van de erfenis niet zomaar krijgt.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Littekens - Anke de Vries

 

Anke de Vries is een Nederlandse kinderboekenschrijver. Ze debuteerde in 1972 met ‘De Vleugels van Wouter Pannekoek’. Ze schreef intussen al vele boeken bij elkaar, waaronder ‘Blauwe Plekken’ en ‘Belledonne kamer 16’. Haar werk werd ook bekroond met prijzen, zo won ze in 1976 de Zilveren Griffel met ‘Het geheim van Mories Besjoer’.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Enkeltje Ierland - Charlotte de Monchy

 

Twee jaar na haar debuutroman 'Zes maanden zonder' heeft de Nederlandse auteur Charlotte de Monchy met 'Enkeltje Ierland' een tweede boek geschreven. Charlotte schreef opnieuw een feelgoodroman met een prachtig verhaal om heerlijk bij weg te dromen.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Dinodoedeldieren - Hilde Van Haute

 

Kleuterjuf Nathalie Segers uit Grembergen heeft met 'Dinodoedeldieren' een tweede boek uitgebracht. 'Dinodoedeldieren' is een leuk kartonboek voor kleuters vanaf 2 jaar over dino’s zoals de Diplodocus, de Pterodactilus, de Tyrannosaurus Rex en de Triceratops.

Bij elke Dino staat een leuk versje om voor te lezen. Het boek bevat 20 bladzijden in hard karton met afgeronde hoeken.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Kid Lucky 3: Hotemtotem - Achdé

 

‘Hotemetotem is de derde stripalbum in de reeks Kid Lucky.

Ook in dit stripalbum vinden we 46 pagina’s één-pagina-gags terug met Kid Lucky in de hoofdrol. De jonge Lucky Luke is voortdurend bezig het Wilde Westen en de hele wereld te ontdekken. Dat hij daarbij samen met zijn vriendjes veel kattenkwaad uithaalt, is geen verrassing.

Hier leest u meer


Boekrecensie: BOLLIE & BILLIE 33 Het Spoor Bijster– Roba & Verron

 

‘Het Spoor Bijster’ is het 33ste album in de reeks Bollie & Billie. Ook in dit album beleven Bollie samen met zijn touwe cockerspaniël Billie, de schildpad Karolientje en zijn beste vriend Pim de gekste avonturen.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Jommeke 279 - Fifi de speurneus

 

‘Fifi de speurneus’ is het 279ste album in de reeks van Jommeke. In dit album speelt Fifi, de hond van gravin Elodie van Stiepelteen, de hoofdrol. Dit 279ste album brengt hen terug naar Bolivië, een land waar ze eerder al avonturen beleefden.

Het verhaal begint wanneer Fifi meedoet aan een hondenwedstrijd in het Franse dorpje Chenil. Fifi wint de wedstrijd en wordt er uitgeroepen tot beste speurhond.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Achter De Wolken - Michaël De Cock

 

Woensdag 10 februari gaat de Vlaamse film ‘Achter De Wolken’ in première in de bioscoop.

‘Achter De Wolken’ is het langspeelfilmdebuut van Cecilia Verheyden, gebaseerd op het theaterstuk van Michaël De Cock met in de hoofdrol Chris Lomme en Jo De Meyere.

Met het uitbrengen van de film is er bij uitgeverij Davidsfonds het boek ‘Achter De Wolken’ verschenen. Een boek met filmextra’s en een twintigtal unieke setfoto’s van Kris De Witte.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Poppy en Eddie en Manon en Roy Harper - Herman Brusselmans

 

Na ‘Poppy en Eddie’ (2014), ‘Poppy en Eddie en Manon’ (2015) is er nu met ‘Poppy en Eddie en Manon en Roy Harper’ het derde deel van de trilogie van Herman Brusselmans verschenen. Een trilogie over het leven van de bekende Gentse schrijver waarbij je als lezer steeds de vraag stelt: is het werkelijkheid of fantasie van de auteur?

Hier leest u meer


Boekrecensie: De echte Pinokkio herverteld

 

Bij uitgeverij Bakermat verscheen in december 2015 het voorleesboek ‘De enige echte Pinokkio herverteld’. Het avontuur van Pinokkio heeft al ontelbare jonge lezers betoverd en wordt nu herverteld met unieke illustraties die de magie en de poëzie van dit tijdloze verhaal perfect weten uit te beelden.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Jeugdboekenreeks 'Hartsvriendinnen' - Deel 1 +2 - Nico de Braeckeleer

 

‘Hartsvriendinnen’ is een uitstekende reeks voor meisjes vanaf 10 jaar. Zowel ‘Dansvriendinnen’ als ‘Een hart voor dieren’ bevat een leuk verhaal over de belevenissen van drie GFF (Girl Friends Forever): Fleur, Hanne en Amélie.. Een reeks voor meisjes die houden van avontuur, spanning, vriendschap en romantiek.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Het Kleine Draakje Kokosnoot - Bij de dinosauriërs - Ingo Siegner

 

De drie vrienden, draakje Kokosnoot, veeldraak Oskar en het stekelvarken Matilda zitten gezellig samen rond het kampvuur te praten over gevaarlijke dieren.

Hoewel Oskar niet van spinnen houdt, beweert hij dat hij niet bang is van een Tyrannosaurus Rex, het gevaarlijkste roofdier dat ooit op aarde leefde.

Hier leest u meer


An Bogaerts brengt met ‘Kilocomplot’ de dieetproblematiek in kaart

 

Biologe en journaliste An Bogaerts heeft een grote interesse voor evolutionaire gedragsbiologie. Ze werkt sinds tien jaar als lifestylejournaliste voor onder andere De Morgen, De Standaard en De Tijd, waar ze ook uitvoerig bericht over trends over eten.

 

Woensdag 28 januari stelde ze met trots haar boek ‘Kilocomplot’ voor in Antwerpen. Voor de gelegenheid waren stand-upcomedian en ex-klasgenoot Bart Cannaerts en Mark Nelissen, professor in de gedragsbiologie aanwezig en spraken vol lof over An én haar nieuwe boek.

Hier leest u meer


Boekrecensie: De avonturen van Carlo Cabana - De Milkshake Vampieren - Bjorn Van den Eynde

 

Bjorn Van den Eynde is een 30-jarige regisseur, tv-scenarist en jeugdauteur uit Lier.

Hij is de bedenker, scenarist of co-scenarist van vele toonaangevende tv-reeksen en films voor jongeren (zowel nationaal als internationaal): ‘Ghost Rockers, Hotel 13, Galaxy Park, Amika, Marsepeinstein, Rox,Mega Mindy, Het huis Anubis,..

Hier leest u meer


Boekrecensie: Depressief? Loser! - Riadh Bahri

 

In juni 2015 werd in de tv-uitzending van ‘Koppen’ een reportage ‘Jong en depressief’ uitgezonden, waarin de 26-jarige Riadh Bahri openhartig vertelt over zijn depressie, ’zijn zwarte hond’ zoals hij het noemt. Deze reportage liet niemand onberoerd en vele monden vielen open van verbazing. Hij, een jongeman in de fleur van zijn leven, een succesvol TV-gezicht, leuk huis, lieve vrienden, depressief? En waarom wist de buitenwereld daar niets van?

Hier leest u meer


Boekrecensie: Mijn Schaduw - Robert Louis Stevenson

 

Bij uitgeverij Bakermat is het prentenboek ‘Mijn Schaduw’ van de Schotse auteur Robert Louis Stevenson (Edinburgh, 13 november 1850 - Vailima (Samoa), 3 december 1894) verschenen.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Bring it on! - Dirk Gilis & Filip Fransen

 

Dirk Gilis en Filip Fransen, de oprichters van Witlov, het cateringsbedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in ‘vers en lekker eten dat met liefde gemaakt wordt’, hebben met ‘Bring It On!’ een prachtig kookboek uitgebracht dat je helpt om thuis een feest te organiseren.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Getatoeëerde Lelies - Femke De Vos

 

De West-Vlaamse auteur Femke De Vos heeft met ‘Getatoeëerde Lelies’ een vervolg geschreven op ‘Verraad’, haar eerste boek in de fantasyserie ‘De Kronieken van Riona’

Hier leest u meer


Boekrecensie: De suzemienenboom van mijn oma - Julien Van Remoortere

 

In ‘De suzemienenboom van mijn oma’ vertelt Julien Van Remoortere het levensverhaal van Marie Mathilde Dierickx, geboren en getogen in Beveren op 6 september 1869. Van klein meisje groeit ze op tot een zelfstandige vrouw. Ze trouwt, krijgt kinderen en kleinkinderen. Eén van haar kleinkinderen is Julien zelf. Marie Mathilde Dierickx is zijn Pitte Matiel, zijn grootmoeder langs moeders zijde.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Zitten is het nieuwe roken - Katja de Bruin

 

Katja de Bruin is redacteur van de VPRO Gids en heeft met ‘Zitten is het nieuwe roken’ een nieuw boek geschreven. In dit boek schrijft ze dat staan veel gezonder is dan zitten. Katja ging ten rade bij experts en interviewde mensen met staande en zittende beroepen zoals kappers en vrachtwagenchauffeurs.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Het Oslo-virus- Rolf Österberg

 

In ‘Het Oslo Virus’ gaat het verhaal verder van de terroristische organisatie Al Qaeda, die nog steeds strijd leveren tegen de ‘ongelovigen’. Terrorist Fahjeed Rashwan, in 2012 benoemd tot hoofd Operati,e wil samen met de grote leider Ayman al-Zawahiri een aanslag plegen tegen de aartsvijanden van de islam. Een aanslag veel sterker en straffer dan wat er destijds met 9/11 gebeurde.

Hier leest u meer


Boekrecensie: IJslands Gambiet - Dominique Biebau

 

‘IJslands Gambiet’ speelt zich af tijdens de Koude Oorlog en vertelt het verhaal van de Russische meestervervalser, spion en schaker Maxim Boelgakov. Maxim staat bekend als de man zonder handschrift. Hij kan het handschrift van iemand anders probleemloos kopiëren. Maxim heeft vele gezichten maar ook veel vijanden.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Koffertje voor wakkere kinderen - Isabelle Chauvet

 

Het koffertje voor wakkere kinderen bevat vier kartonboeken vol belangrijke ontdekkingen en nieuwe woorden. De vier dieren, pinguïn, muis, beer en poes, vertellen elk hun eigen verhaal.

In elk boekje komt een ander dier aan bod.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Stille Grond - Hilde Vandermeeren

 

Glasgow 1983. Edward en Janice Thompson wonen met hun kinderen, de tweeling Rosie en Ruby en Eve, in een rustige buurt in Glasgow. Aan hun familiegeluk komt een einde wanneer in de nacht van 4 op 5 november de zesjarige Rosie uit haar slaapkamer verdwijnt...

Hier leest u meer


Boekrecensie: De Kronieken van Riona - Boek 1 - Verraad - Femke De Vos

 

Het verhaal begint met een proloog waarin keizer Nolan en zijn vrouw keizerin Muirne met hun gevolg op de vlucht zijn voor de Zuiderlingen. Tijdens de vlucht bevalt keizerin Muirne van een dochter: Niamh. Keizer Nolan is dolgelukkig met zijn dochter, Niamh is de eerste van de drie kinderen die door de Godin Aïne aan hem beloofd zijn

Hier leest u meer


Boekrecensie: Donkere Maan - Luc Deflo

 

Het verhaal van ‘Donkere Maan’ gaat over de 22-jarige Aramese Esra Shabo. Samen met haar 17-jarige zus Nalan krijgt Esra een streng religieuze opvoeding. Het is door haar vader dat ze het ouderlijk huis met slaande deuren heeft verlaten.

Hier leest u meer


Boekrecensie: BINK - Nathalie Kokke 

 

In ‘Bink’ van auteur Nathalie Kokke maken we kennis met de 50-jarige Bink Santillian uit Los Angeles. Bink is zwerver die verslaafd is aan drank en drugs en die zich prostitueert om zijn verslavingen te kunnen bekostigen. 

Hier leest u meer