Boekrecensie: Donkere Maan - Luc Deflo


Het verhaal van ‘Donkere Maan’ gaat over de 22-jarige Aramese Esra Shabo. Samen met haar 17-jarige zus Nalan krijgt Esra een streng religieuze opvoeding. Het is door haar vader dat ze het ouderlijk huis met slaande deuren heeft verlaten. Ze staat nu op eigen benen en het is niet altijd rozengeur en maneschijn, maar het lukt haar aardig om te overleven. Haar zus Nalan die nog in het ouderlijk huis woont, heeft ze al een lange tijd niet meer gezien.

 

Op een avond in december krijgt Esra een verontrustende sms van haar zus Nalan met de tekst ‘Help me’. Esra vertrekt meteen naar haar zus om te kijken wat er aan de hand is. In paniek vertelt Nalan dat haar vader haar tijdens de jaarlijkse vakantie in Zuid-Turkije uitgehuwelijkt heeft aan de zoon van zijn beste vriend, de 35-jarige Fathi. Fathi en Nalan hebben zich verloofd. Na het verlovingsfeest had Fathi haar verkracht en is ze zwanger.

 

Esra is woedend en zoekt een oplossing voor Nalan. Ze wil dat haar zus een illegale abortus pleegt, maar waar haalt ze het geld?

 

Dan ontmoet Esra de crimineel Yalim. Hij heeft een oplossing  om snel aan geld te geraken. Het enige wat Esra moet doen is als lokaas optreden om Steven Deboeck, een bekend politicus af te persen. En dit is voor Esra nog maar het begin van alle ellende...

‘Donkere Maan’ is de 27ste psychologische thriller van auteur Luc Deflo. Als je de naam Luc Deflo hoort, denk je al meteen aan een goed verhaal. Met ‘Donkere Maan’ lost hij alle verwachtingen van de lezers probleemloos in.

 

Deze keer neemt Luc de lezer mee in de wereld van de Aramese cultuur en criminaliteit. De Aramese cultuur is volledig anders dan bij ons. Nog steeds vinden er gearrangeerde huwelijken plaats en geloof, eer en familie is heel belangrijk.

 

Het verhaal is goed opgebouwd. Vanaf de eerste pagina wordt je in het verhaal meegezogen en wil je meer. Ongetwijfeld kruip je in de huid van de twee zussen en voel je niet alleen hun boosheid en onmacht, maar ook de onvoorwaardelijke liefde voor elkaar.

 

Aan spanning en geweld is er in deze thriller geen gebrek. De grove schrijfstijl die de auteur hanteert in sommige dialogen geven het verhaal nog een extra diepgang. Net als het verhaal zijn de personages realistisch weergegeven.  Het zijn geloofwaardige mensen van vlees en bloed en emoties en kunnen net zoals het verhaal  zo uit het leven gegrepen zijn.

‘Donkere Maan’’ bevat een briljant verhaal met verrassende wendingen en een einde dat je als lezer zeker niet verwacht.  Deze pageturner blijft na het lezen nog lang aan je huid kleven.

 

Auteur Luc Deflo is afkomstig van Mechelen en woont al jaren in Brussel. Hij behoort tot de top van de Vlaamse misdaadauteurs. Zijn eerste thriller met als titel ‘Naakte Zielen’ verscheen in 1999 en werd genomineerd voor de Hercule Poirotprijs. Tot op heden heeft Luc in Vlaanderen en Nederland al meer dan 550 000 boeken verkocht. In 2008 won Luc Deflo de Hercule Poirotprijs voor ‘Pitbull’

 

ISBN:9789089315618 - Paperback - 304 blz. - Prijs: € 22,95 - Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts