Welkom op de De Boekenkast, dé website over boeken en films voor Vlaanderen en Nederland!Siniclub film van de week: 'Her' in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

'Her' is een Amerikaanse film, geschreven, geregisseerd en geproduceerd door Spike Jonze.

 

De hoofdrolspelers zijn Joaquin Phoenix, Amy Adams, Rooney Mara, Olivia Wilde en Scarlett Johansson als de stem van Samantha.

Hier leest u meer


DVD Recensie: Ender's Game - Gavin Hood

 

De Amerikaanse actie/sciencefictionfilm ‘Ender’s Game’ van regisseur Gavin Hood is gebaseerd op het boek van Orson Scott Card. Een prachtige film met in de hoofdrollen o.a. Asa Butterfield, Hailee Steinfeld en Harrison Ford.

Hier leest u meer


DVD: The Machine - Caradog W. James

 

De nabije toekomst. Het westen is verwikkeld in een koude oorlog met China. Computeringenieur Vincent McCarthy (Toby Stephens) leidt een onderzoeksteam dat experimenten uitvoert op gewonde oorlogsveteranen, maar blijft al een tijdlang verstoken van een doorbraak: de soldaten die hij met zijn implantaten redt, stoppen na een tijdje met te praten en worden vaak agressief – iets wat zijn opdrachtgever, het Britse Ministry of Defense (‘MOD’), echter niet weerhoudt om het project te blijven sponsoren met militaire subsidies.

Hier leest u meer


Recensie: Dood Water - Toni Coppers

 

Bij uitgeverij Manteau verscheen het allernieuwste boek van auteur Toni Coppers met als titel 'Dood Water'. Het verhaal speelt zich af in Antwerpen, meer bepaald aan de haven en de Schelde.

Hier leest u meer


Recensie: Vangnet - Tille Vincent

 

Voor alle liefhebbers van Code 37 is er goed nieuws. Bij uitgeverij Lannoo verscheen het nieuwste boek 'Vangnet'

‘Vangnet’ is het negende boek in de reeks gebaseerd op de vtm-serie Code 37, dat zich afspeelt bij de zedenpolitie in Gent.

Hier leest u meer


Filmtip: Grace of Monaco in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

Grace of Monaco vertelt het wereldberoemde verhaal van Hollywood actrice Grace Kelly, gespeeld door Oscar winnares Nicole Kidman, die door haar huwelijk met Prins Reinier de derde Prinses van Monaco werd.

Hier leest u meer


DVD: Witching & Bitching - Alex de la Iglesia

 

José (Hugo Silva) is de leider van een uit nood geboren bende criminelen. Vermomd als straatartiesten besluiten ze een pandjeshuis te overvallen. Wanneer hun vluchtauto echter niet klaarstaat besluiten ze met een gekaapte taxi naar Frankrijk te vluchten om de politie te vermijden.

Hier leest u meer


Wedstrijd: Win de DVD 'Enemies Closer'

 

Win een exemplaar van de DVD 'Enemies Closer' dankzij Splendid Film en De Boekenkast.

 

Ga snel naar de wedstrijdpagina


Filmtip: The Other Woman in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

Carly (Cameron Diaz) komt erachter dat haar nieuwe vriendje Mark (Nikolaj Coster-Waldau uit Game of Thrones) haar bedriegt als ze bij toeval zijn vrouw Kate (Leslie Mann) ontmoet.

Hier leest u meer


DVD Recensie: Nurse - Douglas Aarniokoski 

 

Abby Russel (Paz de la Huerta) werkt als verpleegster in het All Saints Memorial ziekenhuis.

Ze is een beeldschone en aantrekkelijke vrouw die ‘s nachts verandert in een meedogenloze en bloeddorstige moordenaar.

Hier leest u meer


DVD Recensie: Odd Thomas - Stephen Sommers

 

Odd Thomas (Anton Yelchin) woont in het Amerikaanse woestijdorpje Pico Mundo. Hij werkt er als kok in een plaatselijk restaurantje en lijkt op het eerste gezicht een normale jongen. Maar Odd heeft net als zijn moeder een speciale gave. De jongeman kan met doden communiceren en heeft op die manier al veel moordzaken weten oplossen.

Hier leest u meer


Siniclub film van de week: The Book Thief in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

De film ‘The Book Thief’ is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Markus Zusak. Het boek ging maar liefst 8 miljoen keer over de toonbank.

Hier leest u meer


Recensie: De Vriend van de Koning - Rose Tremain

 

Bij uitgeverij De Geus verscheen 'De vriend van de koning' van auteur Rose Tremain. Het boek is het vervolg op de roman 'De gift van de koning' dat gepubliceerd werd in 1989. 

Hier leest u meer


Broodje Rat - David Walliams

 

‘Broodje Rat’ is het nieuwste boek van de populaire auteur David Walliams. Het boek is zowel grappig als hilarisch, spannend, avontuurlijk en ontroerend.

Hier leest u meer


Rood als Bloed - Salla Simukka

 

Bij uitgeverij Clavis is het eerste deel van spannende Young Adult Trilogie: Snow White Trilogie ‘Rood als Bloed’ van Salla Simukka verschenen.


DVD Recensie: Venus in Fur - Roman Polanski

 

Toneelregisseur Thomas Novachek (Mathieu Amalric) houdt auditie voor zijn nieuw toneelstuk ‘Venus in Fur’, een theaterstuk over de sadomasochistische relatie tussen een man en een vrouw. Na afloop is hij wanhopig want niemand voldeed aan zijn eisen.

Hier leest u meer


X-Men Night in Siniscoop met avant-première van 'X-Men: Days of Future Past'

 

Op dinsdag 20 mei werden de echte X-Men-fans in de watten gelegd in Siniscoop in Sint-Niklaas.
Om het geheugen op te frissen startte de avond met de film 'X-Men First Class', de Amerikaanse superheldenfilm gebaseerd op de stripreeks X-Men van Marvel Comics, uit 2011.

Hier leest u meer


Ladies Night in Siniscoop met de avant-première van 'Grace of Monaco'

 

Ondanks het warme weer was de maandelijkse Ladies Night in Siniscoop volledig uitverkocht. De meer dan 400 aanwezige dames genoten van de film 'Grace of Monaco' met o.a. Nicole Kidman.

Hier leest u meer


DVD Recensie: Plants Behaving Badly

 

De DVD ‘Plants Behaving Badly’ bevat twee afleveringen over een wonderbaarlijke wereld van het plantenrijk die moet gezien worden om te geloven. Deze documentaire schijnt hiermee een uniek licht op de wereld van orchideeën en vleesetende planten zoals nog nooit eerder vertoond. De serie is ingesproken door BBC presentator Sir David Attenborough.

Hier leest u meer


Uitgeverij EPO doet Bart De Wever boek 'Wegwerpmens' cadeau

 

"Ik durf te zeggen dat vandaag in Vlaanderen iemand met een goed cv hoe dan ook werk vindt, uitzondering gemaakt voor vijftigplussers. Zeker als hij of zij drie jaar de tijd heeft gekregen om een job te zoeken."

Dat zei Bart De Wever dinsdag 19 mei op Studio Brussel.

Hier leest u meer


Te Boek! - over boeken en boekenmensen - Ludo Simons

 

Hoogleraar Boek- en Bibliotheekwetenschap Ludo Simons stelde zich decennia lang vragen in verband met het verleden en de toekomst van het boek. Hij schreef er een aantal pittige opstellen over die nu, geactualiseerd waar nodig, de basis vormen van ‘Te Boek! - over boeken en boekenmensen’.

Hier leest u meer


Recensie: Het Belgisch Huwelijk - Marc Reugebrink

 

Bij Uitgeverij De Bezige Bij Antwerpen verscheen de allernieuwste roman van Marc Reugebrink met als titel 'Het Belgisch Huwelijk'. Het verhaal speelt zich af in Gent en gaat over liefde, trouwen en België.

Hier leest u meer


Recensie: Heylen en de Herkomst - Martin Heylen

 

Op VIER loopt de reeks ‘Heylen en de Herkomst’ waarin Martin Heylen met een exotische BV naar het land van zijn of haar oorsprong reist.

Hier leest u meer


DVD Recensie: Delivery Man - Ken Scott

 

‘Delivery Man’ is een feel good komedie van regisseur Ken Scott. Het is een remake van de succesvolle Canadese film uit 2011 ‘Starbuck’ en is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal.

Hier leest u meer


Win de DVD 'Plants Behaving Badly'

 

Win een exemplaar van de DVD 'Plants Behaving Badly'. 

 

'Plants Behaving Badly' neemt de kijker mee naar de evolutie van het plantenrijk. Een geheime wereld vol dodelijke vallen en plantaardige verleidingen. Deze 2-delige documentaire schijnt hiermee een uniek licht op de wereld van orchideeën en vleesetende planten zoals nog nooit eerder vertoond.

Ga HIER naar de wedstrijdpagina


Filmtip: Godzilla in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

Wanneer boosaardige wezens, versterkt door de wetenschappelijke arrogantie van de mens, de mensheid en haar voortbestaan bedreigen slaat Moeder Natuur terug met haar eigen ultieme wapen, Godzilla, een verwoestende natuurkracht, die het in een heftige strijd zal opnemen tegen deze creaturen.

Hier leest u meer


Recensie: Birk - Jaap Robben

 

Op een afgelegen eiland tussen Schotland en Noorwegen woont Mikael Hammerman met zijn ouders Birk en Dora. Op het eiland is  er niets: geen winkel, geen school, alleen drie huisjes.

Hier leest u meer


Siniclub film van de week: Diplomatie in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

Op de vooravond van de bevrijding van Parijs krijgt de Duitse opperbevelhebber van de stad, Generaal von Choltitz, van Hitler het bevel om grote stukken van de Franse hoofdstad op te blazen.

Hier leest u meer


Recensie: Vertongen & Co 8: De Vloek van de Japanse Vaas - Hec Leemans/Swerts & Vanas

 

In ‘De Vloek van de Japanse Vaas’ is Fernand Costermans het beu dat iedereen alles breekt in zijn ‘antiekzaak’. Fernand is kwaad en wanhopig en gooit de overgebleven borden en tassen zelf op de grond.

Hier leest u meer


Filmtip: Robocop in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

In 1987 brak de Nederlandse regisseur Paul Verhoeven door met de science-fiction actiefilm ‘Robocop’. Zevenentwintig jaar later is er nu de remake van ‘Robocop’ in Siniscoop, deze keer geregisseerd door Jose Padilha.

Hier leest u meer


DVD Recensie: Fruitvale Station - Ryan Coogler

 

De film ‘Fruitvale Station’ is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Oscar Grant. De 22-jarige Grant werd op nieuwjaarsdag 2009 opgepakt in San Francisco op verdenking van betrokkenheid bij een vechtpartij. Hoewel hij en zijn vrienden onschuldig waren, werden ze hardhandig aangepakt door de politie en werd Oscar Grant doodgeschoten door een politieagent.

Hier leest u meer


Siniclub film van de week: The Grand Budapest Hotel in Siniscoop

 

'The Grand Budapest Hotel' vertelt het verhaal van een legendarische hotelmanager van een beroemd Europees hotel. Tussen de oorlogen in raakt hij bevriend met een jonge medewerker die een vertrouweling van hem wordt.

Hier leest u meer


DVD Recensie: Enemies Closer - Peter Hyams

 

De film begint wanneer er een vliegtuigje aan de Amerikaans-Canadese grens in het meer neerstort, met aan bood verschillende kilo’s heroïne.

Het lokale politiekorps krijgt het bezoek van een bende die zich uitgeven voor Canadese politieagenten. De leider van de bende, Xander, (Jean-Claude Van Damme) doodt het hele politiekorps en gaat op zoek naar de drugs.

Hier leest u meer


DVD Recensie: Like Father, Like Son - Hirokazu Koreeda

 

Ryota Nonomiya (Masaharu Fukuyama) is een succesvol architect die getrouwd is met Midor (Machiko Ono) en samen hebben ze een zesjarige zoon, Keita.

Alles verloopt rustig voor de familie tot Ryota en Midor het schokkende nieuws vernemen van de directie van het ziekenhuis dat zes jaar geleden hun baby is verwisseld met een andere baby.

Hier leest u meer


Uniek boek 'Chimay' voorgesteld in Antwerpen

 

Donderdag 8 mei werd in Antwerpen het nieuwe boek van chef Stefaan Daeninck ‘Chimay’ voorgesteld. Een kookboek met zestig verrassende recepten met het trappistenbier en de bijbehorende kaas.

Hier leest u meer


Recensie: Vrijdag is de hel minder heet - Vera Van Renterghem

 

‘Vrijdag is de hel minder heet’ van auteur Vera Van Renterghem gaat over Sajid en Thara, twee tieners die in Brussel wonen en een evenwicht proberen te vinden tussen de Turkse cultuur, die ze van thuis uit meekregen, en de Westerse cultuur waarin ze zijn opgegroeid.

Hier leest u meerFilmtip: Booster in Siniscoop Sint-Niklaas

 

‘Booster’ is een jongerenfilm gebaseerd op het boek 'Wolken en een beetje regen' van Dirk Dobbeleers en Marc Hendrickx.

Hier leest u meer


MOOOV: Nobody's Home in Siniscoop

 

Na de onverwachte dood van haar man blijft Nurcan alleen achter met haar 32-jarige dochter Feride en haar twee veel jongere kinderen, de 17-jarige Ilker en het jonge meisje Ozge.

Hier leest u meer


MOOOV: Gloria in Siniscoop

 

Gloria is een gescheiden vrouw van 58. Ze bezoekt parenclubs voor leeftijdsgenoten die ook op zoek zijn naar een partner. Daar maakt ze kennis met Rodolfo, 65, die onlangs van zijn vrouw gescheiden is.

Hier leest u meer


MOOOV: Come to my voice in Siniscoop

 

In een Koerdisch dorpje, in bergachtig gebied, wordt de rust hardhandig verstoord door Turkse soldaten op zoek naar wapens. Hun zoektocht brengt amper iets op.

Hier leest u meer


DVD Recensie: Free Birds - Jimmy Hayward 

 

Reggie is een kalkoen die altijd al bang is geweest voor Thanksgiving, het feest waar er steeds kalkoen op het menu staat. Hij probeert de andere kalkoenen op de boerderij te overtuigen dat ze door de boer worden vetgemest om nadien geslacht te worden. Maar die zijn zo dom dat ze denken dat de boer van hen houdt en de beesten zijn verslaafd aan maïs.

Hier leest u meer


MOOOV Filmfestival: The Lunchbox in Siniscoop

 

Mumbai, India. Ila is een huisvrouw die elke voormiddag het middageten voor haar man klaarmaakt. De lunchbox komt dan via een speciale koerier op het bureau van haar gemaal terecht.

Hier leest u meer


Recensie: Twee Wegen - Per Petterson

 

Bij uitgeverij De Geus verscheen het allernieuwste boek van Per Petterson met als titel 'Twee Wegen'.

Het verhaal begint september 2006. Jim is een jaar op ziekteverlof. Sedert drie maanden gaat hij minstens twee maal per week 's nachts vissen.

Hier leest u meer


MOOOV Filmfestival: Thou Gild’st the Even in Siniscoop

 

Cemal is een 27-jarige kapper in een klein stadje in Anatolië, waar de dagen traag en monotoon verlopen. In zijn jeugd verloor hij zijn moeder, broers en zussen in een brand, enkel zijn vader leeft nog.

Hier leest u meer


MOOOV Filmfestival: Like Father, Like Son in Siniscoop

 

Ryota is een zelfbewuste, succesvolle architect. Hij is gelukkig getrouwd met Midori en heeft een zesjarig zoontje, Keita. Hij lijkt het gemaakt te hebben in het leven en vindt van zichzelf dat hij een echte ‘winnaar’ is.

Hier leest u meer


MOOOV Filmfestival: Omar in Siniscoop

 

De muur die Israël van de Palestijnen scheidt, scheidt ook vaak Palestijnen van elkaar. Soms wordt een Palestijnse stad gewoon in tweeën gesplitst.

Hier leest u meer


Recensie: Gestolen Jeugd - Katie Taylor

 

'Gestolen Jeugd' is het waargebeurde verhaal van Katie Taylor. Katie heeft haar verhaal neergeschreven in samenwerking met Veronica Clark. De originele titel van het boek is 'Stolen Girl' en is naar het Nederlands vertaald door Mireille Vroege.

Hier leest u meer


MOOOV Filmfestival: Who is Dayani Cristal? in Siniscoop

 

Woensdag 30 april stond de Mexicaanse documentaire 'Who is Dayani Cristal?' op de affiche van het MOOOV Filmfestival in Siniscoop in Sint-Niklaas.

Hier leest u meer


Recensie: Zoete Verleiding - Maya Banks

 

Serena James is een succesvolle zakenvrouw. Sinds vijf jaar leidt ze haar eigen bedrijf 'Fantasy Incorporated'. Met haar bedrijf vervult ze de wensen van elke klant. Dit kan gaan van een prinsessenfeest organiseren tot iemand die graag een chefkok zou willen spelen.

Hier leest u meer