Boekrecensie: De Grote Schoonmaakbijbel


Bij Uitgeverij Lannoo is er ‘De Grote Schoonmaakbijbel’ verschenen. Het boek is het resultaat van de samenwerking tussen de uitgeverij en het Vlaamse dienstenchequebedrijf Het Poetsbureau.

 

Het is schoonmaakexperte Liesbeth van Het Poetsbureau die, aan de hand van tips & tricks van klanten en medewerkers, het boek samen met Hilde Smeesters heeft geschreven.

 

‘De Grote Schoonmaakbijbel’ staat boordevol (360 blz!) nuttige informatie over poetsen. Je kan het boek voor werkelijk alles raadplegen, gaat het nu over de was, de plas, de strijk, het schoonmaken van vloeren, ramen of gordijnen, steeds weet Liesbeth raad. En wat interessant is: het wordt steeds duidelijk uitgelegd en bij de raad van schoonmaakexperte Liesbeth staan er steeds stap-voor-stap foto’s en handige tips.

 

Of je nu in een appartement of een riante villa woont, elk huis verdient goed onderhouden te worden. Poetsen is helemaal geen tijdrovende karwei, wanneer je elke dag een paar minuten besteed aan opruimen en schoonmaken is de wekelijkse schoonmaakbeurt een fluitje van een cent.

Want zeg nu zelf, in een opgeruimd, goed verlucht en proper huis wonen is toch zalig. Het maakt je niet alleen blij, het werkt tevens relaxerend.

‘De Grote Schoonmaakbijbel’ is geen gewoon boek dat je van voor naar achter leest. Zit je met een probleem of waar je niet hoe je iets moet aanpakken, dan kan je op zoek gaan naar de specifieke informatie. Wedden dat je het zal vinden in deze schoonmaakbijbel?

 

Het boek bestaat uit twee grote hoofdstukken. Het eerste deel kom je alles te weten poetsproducten en schoonmaaktechnieken. Elke kamer, van de kelder tot de zolder, komt aan bod en Liesbeth toont de lezer hoe je de schoonmaak aanpakt, wanneer je het beste schoonmaakt en welke producten je mag gebruiken.  En vergeet vooral de diverse tips en trucjes niet te lezen!

 

Het tweede hoofdstuk handelt over wassen. Kies het juiste wasmiddel, wasverzachter of niet en eerste hulp bij vlekken zijn enkele punten uit dit hoofdstuk.  Ook de tips over het drogen van de was en het strijken komen aan bod in dit hoofdstuk.

 

Om te zien of je écht een poetswonder bent, kan je achteraan het boek ‘De Poetstest’ doen. Met het beantwoorden van de 15 vragen weet je meteen of je het poetsen goed onder de knie hebt.

Via Layar, een nieuwe augmented reality technologie, kun je via je smartphone ook filmpjes bekijken in dit boek. Ga met je smartphone of tablet over de foto en ontdek meer dan 30 instructievideo’s boordevol tips & tricks van schoonmaakexperte Liesbeth van het Poetsbureau!

 

Hoe werkt het?

1. Download de gratis Layar-app op uw smartphone of tablet.

2. Open de Layar-app.

3. Scan een afbeelding met het bijhorende ‘Scan with Layar’-symbool.

4. De digitale extra’s starten automatisch.

 

Als extraatje krijg je bij het boek een Wondersteen cadeau. Een Wondersteen is een sterkreinigend en natuurvriendelijk onderhoudsproduct. Het reinigt zonder te krassen en is geschikt voor het reinigen van metalen als chroom, aluminium, inox, zink, koper, goud, zilver, brons en messing; glas en spiegels; kunststof, pvc en plastic; marmer, graniet, natuursteen, kalksteen, Franse steen en blauwe steen; alle vinyl-, stof- en ledersoorten en zelfs parket.

‘De Grote Schoonmaakbijbel’ heeft ons overtuigd. Het is een zeer compleet boek over het poetsen. Je vindt voor elke vraag een antwoord in dit boek.

 

Gaat het nu over hoe kuis ik de badkamer, wat kun je allemaal doen met citroen, azijn en soda en wat betekenen al die symbolen eigenlijk? Schoonmaakexperte Liesbeth van Het Poetsbureau geeft steeds een antwoord op al je vragen en je zal versteld staan je in geen tijd je huis kan omtoveren in een mooi, proper en gezellig huis.

 

HET POETSBUREAU

Bij het Poetsbureau staat de thuishulp centraal. Ze hebben kantoren over heel Vlaanderen en staan garant voor kwaliteit.

 

HILDE SMEESTERS

Hilde Smeesters werkte na haar studies aan de VUB voor verschillende media, eerst op de marketingafdeling, later als journalist. Ze schreef algemene humanintereststukken en werkte daarnaast ook voor de toerisme- en de culinaire redactie van onder andere Libelle.

 

ISBN: 9789401432665 - Hardcover - 360 blz. - Prijs: € 25,00 - Uitgeverij: Lannoo