Welkom op De Boekenkast, dé website over boeken en films voor Vlaanderen en Nederland!


OKTOBER 2016Win het boek ‘Kunstatelier - Meesterwerken om zelf in te kleuren'

 

Kleuren voor volwassenen is al enkele jaren zeer populair. Er zijn al diverse boeken verschenen met kleurplaten die je zelf kan inkleuren met potloden, stiften of verf.

Een opmerkelijk boek is ‘Kunstatelier - Meesterwerken om zelf in te kleuren’, een kleurboek voor volwassenen met maar liefst 47 prachtige kleurplaten van grote kunstenaars. 

Hier leest u meer


Noteer je moestuinactiviteiten in de Moestuinplanner 2017 van Wim Lybaert

 

Bruggeling Wim Lybaert is vooral bekend van zijn VIER-programma ‘De moestuin volgens Wim’, een tv-programma waarin Wim op een boeiend en leerrijk moestuinavontuur ging. Hij gaf wekelijks tips en weetjes om je het maximum uit je eigen moestuin te halen.

Lybaert zelf houdt al jaren zijn moestuinactiviteiten bij in kleine notitieboekjes. Hij noteert werkelijk alles: wanneer hij wat zaait, plannetjes en schetsen, zijn oogsten, zelfs de temperatuur en hoeveel regen er valt en zo krijgt hij een perfect overzicht over zijn moestuin.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Red Star Line Cruises

 

In het Red Star Line Museum in Antwerpen loopt er met ‘Cruise Away’ een tijdelijke tentoonstelling over de cruises die de rederij organiseerde vanaf 1920. Omdat de Verenigde Staten in 1921 en 1924 een immigratiequota instelde, mochten er maar een aantal immigranten het land binnen. Rederij de Red Star Line moest ergens anders inkomsten halen en vond die in het organiseren van cruises.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Dagelijkse Kost - Koken met gezond verstand - Jeroen Meus

 

Jeroen Meus presenteert al sinds 2010 het kookprogramma Dagelijkse Kost op één en inspireert zo elke dag honderdduizenden televisiekijkers met zijn eenvoudige, smakelijke en voedzame recepten. Ook de boeken van Meus verkopen als zoete broodjes. Het eerste deel in een vernieuwde reeks ’Dagelijkse Kost’, uitgebracht door Manteau,  ligt sinds september in de boekenwinkel.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Vraag het aan Singer - Hilde Smeesters & SINGER

 

Kleren zelf maken is opnieuw helemaal hip. Zowel jong als oud hebben opnieuw de naaimachine herontdekt, cursussen en workshops zijn populair en op sociale media zijn er diverse groepen als ‘Naaien voor vrienden’, ‘Naaien voor kids’ en ‘Naaien voor rondingen’, groepen die duizenden leden hebben. 

Hier leest u meer


Siniclubfilm van de week: MA MA

 

Magda (Penélope Cruz) komt erachter dat ze ongeneeslijk ziek is en nog maar een paar maanden te leven heeft. Ze besluit om deze laatste tijd volop van het leven, haar familieleden en vrienden te genieten. Wanneer blijkt dat ze zwanger is, hoopt ze dat ze hierdoor als nog aan haar noodlottige einde kan ontkomen.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Straffe Katten - Veronique Puts

 

'Straffe katten' is het vierde boek van Veronique Puts over haar katten. Want Veronique houdt van katten, intussen zijn Pernod en Cootje zowat de bekendste katten van Vlaanderen geworden. Ze hebben hun wekelijkse column in het magazine Dag Allemaal, waar Veronique het wel en wee schrijft over Pernod en Cootje, ‘De disignversie van de doordeweekse huis-tuin-en-keukenkatten’, zoals Veronique haar lievelingsdieren noemt in haar boek.

Hier leest u meer


Boekrecensie: In de naam van de vader - Toni Coppers

 

In zijn nieuwste misdaadthriller ‘In de naam van de vader’ staat commissaris Liese Meerhout en haar team van de afdeling moordzaken in Antwerpen weer voor een uitdaging. Op een zaterdagnacht begin juni verlaat Isaura, de negentienjarige dochter van de vastgoedmagnaat Dieter de Mey, een exclusief polo-event in Brasschaat en besluit een einde te maken aan haar leven.

Hier leest u meer


DVD recensie: Catherine The Great 

 

‘Catherine the Great’ is een 12-delige serie over de tsarina van Rusland (1729-1796) in de periode tussen het moment waarop ze wordt uitgehuwelijkt (1744) en de dag waarop ze de macht grijpt (1762). Deze serie is uitgebracht op dvd door DFW.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Boogie Business - Veertig jaar achter, naast en op het podium - Paul Ambach

 

Paul Ambach werd geboren op 21 maart 1948 en werd op zijn negende gebeten door de muziekmicrobe. Niet echt verwonderlijk als je weet dat muziek al generaties lang in het bloed zit bij de familie Ambach. Paul zit intussen al veertig jaar in het vak en brengt hij samen muziekjournalist Dirk Steenhaut het boek ‘ Boogie Business - Veertig jaar achter, naast en op het podium’ uit.

Hier leest u meer


Siniclub film van de week: Margarita With a Straw

 

Laila, geboren met een hersenverlamming is een jonge studente aan de Universiteit van Delhi. Ondanks het feit dat ze in een rolstoel zit, is ze een enthousiast meisje dat veel lacht en zo zelfstandig mogelijk probeert te leven.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Feest Bij Ons - Streekproducten, gerechten & feesten in Namen

 

Na  ‘Piet int Westvlams’ een boek waarin Piet Huysentruyt kookt met streekproducten uit West-Vlaanderen is er nu een boek met streekproducten uit Namen.

‘Feest Bij Ons - Streekproducten, gerechten & feesten in Namen’, uitgegeven bij Lannoo, bundelt de streekproducten en culinaire troeven van Namen, de hoofdstad van Wallonië en van de provincie Namen.

Hier leest u meer


‘Belgische Bakboek - Onze lekkerste streekspecialiteiten’ voorgesteld in Gent

 

Donderdag 20 oktober werd in het stadspaleis ‘Hotel d’Hane-Steenhuyse’ in Gent het ‘Belgische Bakboek - Onze lekkerste streekspecialiteiten’ voorgesteld. Auteur van het boek is meester bakker Stefan Elias, jarenlang de rechterhand van de legendarische Gentse bakker Jacques Bloch.

Hier leest u meer


Kunstatelier · Meesterwerken om zelf in te kleuren

 

Treed in de voetsporen van de grootste kunstenaars: hun beroemdste schilderijen zijn zorgvuldig omgezet naar lijntekeningen die je zelf kunt inkleuren. Je kunt de vlakken op iedere gewenste manier invullen: met tinten die dicht bij het oorspronkelijke werk blijven, met het kleurenpalet van je eigen voorkeur, of met een mix van je eigen fantasie en die van de meester. 

Hier leest u meer


Boekrecensie: Cocktail a Night - Andy De Brouwer en Michel Borsy

 

Andy De Brouwer en Michel Borsy hebben met ‘Cocktail a Night’ een boek geschreven over de wondere wereld van de cocktails. En het is niet zomaar een boek, ‘Cocktail a Night’ bevat naast 40 unieke recepten voor alcoholische en niet-alcoholische cocktails, bijpassende hapjes en verschillende interessante weetjes voor de drankenamateur.

Hier leest u meer


DVD recensie: The Late Bloomer - Kevin Pollak

 

In de komedie ‘The Late Bloomer’ werkt Peter Newmans (Johnny Simmons) als sekstherapeut. Hij doet zijn werk vol overgave, al heeft hij zelf geen enkele ervaring met seks. Want Peter heeft, zonder het zelf te beseffen, in zijn hoofd een goedaardige hypofysetumor, die zijn hormoonspiegel ernstig heeft aangetast

Hier leest u meer


Boekrecensie: The Light Between Oceans - M.L. Stedman

 

M.L. Stedman is geboren en getogen in Australië en woont in Londen. In 2012 debuteerde ze met de roman The Light between Oceans (Het licht van de zee), waar ze meteen vele prijzen won. Deze roman werd vertaald in 35 landen en er gingen meer dan twee miljoen exemplaren over de toonbank. 

Hier leest u meer


Boekrecensie: Het Larousse Snel Klaar Kookboek

 

Huiver je ook van de gedachten dat je urenlang in de keuken moet staan alvorens je aan tafel kan gaan met vrienden of familie? Dan is het  ‘Snel klaar kookboek’ van Larousse dé oplossing voor jou.

Want snelle gerechten zijn dé manier om te koken zonder stress. Dit kookboek bevat een pak gevarieerde recepten die weinig bereidingstijd vergen. Het principe van dit kookboek is eenvoudig, je bereid met 3 tot 5 ingrediënten op maximum een kwartiertje een lekkere en vooral gezonde maaltijd op tafel.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Piet int Westvlams  ~ Piet Huysentruyt

 

Na de tv-reeksen ‘Eigen Kweek’ en ‘Bevergem’ is het West-Vlaamse dialect hot. Een West-Vlaams kookboek mag niet ontbreken dacht sterrenchef Piet Huysentruyt en bracht met ‘Piet int Westvlams’ een uniek kookboek, volledig in het West-Vlaams geschreven, uit.

Hier leest u meer


Lucky Luke pronkt metershoog op de gevel van Crowne Plaza Antwerpen

 

Lucky Luke viert dit jaar zijn 70ste verjaardag en dat wordt uitgebreid gevierd. Een maand lang pronkt Lucky Luke metershoog op de gevel van Crowne Plaza Antwerpen.

Alexis Dragonetti, gedelegeerd bestuurder van Ballon Media, werkte hiervoor samen met Hans Wils, directeur van Crowne Plaza Antwerpen, om de cowboy in de spotlights te zetten.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Landlopersblues - Louis van Dievel

 

Zwervers, daklozen,clochards en landlopers bestaan al eeuwen lang. In 1891 ging in België een wet op landloperij en bedelarij van kracht. Dat wil zeggen dat als je te weinig geld op zak had, je door de politie opgepakt kon worden voor landloperij. De landlopers moesten voor de rechter verschijnen, werden veroordeeld en belanden dan in de kolonie van Wortel of Merksplas.

Hier leest u meer


Siniclub film van de week: Toni Erdman

 

Winfried is een 65-jarige gescheiden muziekleraar die zijn vrienden en collega’s vaak verbijstert met zijn voorliefde voor maffe humor en grapjes. Hij houdt van grappige pruiken en valse tanden. Zijn dochter Ines lijkt net het tegenovergestelde.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Hard - Leen Dendievel

 

Actrice Leen Dendievel, Kaat in de één-soap ‘Thuis’,  heeft met ‘Hard – Liefde sterft nooit’  een boek geschreven over liefdesverdriet. Ze zoekt een antwoord op vragen zoals wat is liefde en wat is liefdesverdriet? En kan je sterven aan een gebroken hart?

Hier leest u meer


Filmtip: Everybody Happy in Siniscoop

 

De Vlaamse ‘Everybody Happy’ is geschreven en geregisseerd door Nic Balthazar. De film ging in première op het internationaal filmfestival van Montreal, waar hij bekroond werd met de prijs van beste regie. De film werd ook gekozen als openingsfilm van het filmfestival van Oostende.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Puur Pascale - Beter eten is beter leven - Pascale Naessens

 

Sinds enkele weken ligt het nieuwste boek van Pascale Naessens ‘Puur Pascale - Beter eten is beter leven’ in de winkel. Dit zevende boek van Pascale is veel meer dan een kookboek alleen: het is boek over lifestyle, voedingsadvies en Pascale vertelt vrijuit over haar koolhydraatverslaving, hoe ze haar eetgewoonten kon veranderen en zich kon bevrijden van haar eetbuien.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Sint-Jacobsroute - Op weg naar Santiago de Compostela

 

Elk jaar trekken duizenden pelgrims op bedevaart naar Santiago de Compostela. Het is voor de pelgrims een zoektocht naar voorspoed, verlossing of het zoeken naar avontuur. Het einddoel van de voettocht naar Santiago de Compostela is het bezoek aan het graf van de apostel Jacobus., een van de twaalf apostelen van Jezus.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Bakken voor iedereen 2 - Christophe Declercq

 

Na het succesvolle boek 'Bakken voor iedereen' van Christophe Declercq is er nu het tweede deel verschenen. Christophe is al meer dan 25 jaar leraar aan de Brugse bakkerij-, slagerij- en hotelschool Ter Groene Poorte en deelt graag zijn ervaring met elke hobbykok.

Hier leest u meer


De Ketnet Moppenkalender 2017 - Inge Voets

 

Goed nieuws voor alle Ketnetters die van moppen houden. De enige echte Ketnet Moppenkalender 2017 is vanaf heden verkrijgbaar in de winkel.

Inge Voets heeft een kalender met 365 originele en hilarische moppen en grapjes samengesteld. Begin je dag met het lezen van een mopje en je dag kan niet meer stuk.

Hier leest u meer


Standaard Uitgeverij brengt vier nieuwe Nederlandstalige Marvel comics uit

 

Standaard Uitgeverij brengt sinds 2015 de Nederlandstalige versie van de Marvel-strips uit. De comics verschijnen op het oorspronkelijke Amerikaanse formaat, en zijn iets lijviger, er worden drie issues per boek gebundeld en aangevuld met extra beeldmateriaal. Zo krijg je een comic van  72 pagina’s voor slechts €6,99. Deze maand zijn er opnieuw vier nieuwe titels verschenen.

Hier leest u meer


Filmtip: The Magnificent Seven in Siniscoop

 

Met de stad van Rose Creek onder de ijzeren vuist van industrialist Bartholomew Bogue (Peter Sarsgaard), zoeken de inwoners bescherming van zeven outlaws, premie jagers, gokkers en huurlingen – Sam Chisolm (Denzel Washington), Josh Farraday (Chris Pratt), Goodnight Robicheaux (Ethan Hawke), Jack Horne (Vincent D’Onofrio), Billy Rocks (Byung-Hun Lee), Vasquez (Manuel Garcia-Rulfo), and Red Harvest (Martin Sensmeier).

Hier leest u meer


Filmtip: Bridget Jones's Baby in Siniscoop

 

‘En ze leefden nog lang en gelukkig‘ blijkt niet weggelegd voor Bridget Jones (Zellweger). Na haar break-up met Mark Darcy (Firth) is ze in de veertig en opnieuw single.

Hier leest u meer


Wedstrijd: Win de DVD UKI KLEURT

 

Bij Twin Pics is de dvd UKI KLEURT verschenen. Op deze DVD staan 15 afleveringen van 5 minuten, waarin Uki zijn kijkertjes bij de hand neemt en samen met hen de wereld op een speelse manier ontdekt. Samen met zijn vriendjes Konijn, Egel, Schildpad, Eend en Eekhoorn trekt Uki er op uit en beleeft hij allerlei leuke avonturen.

 

Wij van de Boekenkast mogen drie exemplaren wegschenken van deze dvd. Ga HIER naar de wedstrijdpagina


Boekrecensie: De Kasteelmoord - Ronny Van Rompuy

 

Ronny Van Rompuy (1956) begon in 1986 zijn carrière bij de politie van Zomergem en klom door de jaren heen op tot de positie van hoofdinspecteur. Twee jaar geleden ging hij met pensioen en heeft een nieuwe hobby gevonden, namelijk schrijven. Bij uitgeverij Houtekiet verscheen zijn debuut met als titel ‘De Kasteelmoord’.

Hier leest u meer


Siniclub film van de week: Parched

 

De Siniclubfilm van deze week is Parched , een Indiaas-Amerikaanse film geschreven en geregisseerd door Leena Yadav.

In een klein dorp in India komen vier vrouwen in opstand tegen de eeuwenoude tradities waaraan ze onderworpen zijn. Rani (Tannishtha Chatterjee) moet elke zuurverdiende cent opzij leggen om een goede bruid voor haar zoon te regelen

Hier leest u meer


Download gratis de nieuwste roman van Dimitri Verhulst

 

Woensdag 5 oktober werd  Spoo Pee Doo internationaal gelanceerd, de nieuwste roman van Dimitri Verhulst over de aanslagen in Europa en onze onverschilligheid daarover. Het boek is gedurende drie weken in vier talen (Nederlands, Engels, Frans en Duits) en als luisterboek gratis te downloaden

Hier leest u meer


Boekrecensie: Dikke Freddy aan Zee - Erik Vlaminck

 

Freddy De Meester, beter gekend als Dikke Freddy is alleenstaand ,heeft in zijn leven al heel wat miserie gekend en leeft in de marginaliteit. Een groot deel van zijn leven heeft hij in Antwerpen doorgebracht. Hij staat op alle mogelijke lijsten voor een sociale woning, maar het lukt voor Dikke Freddy maar niet om eentje te bemachtigen.

Hier leest u meer


Boekrecensie: ‘Ilse kookt - 70 geurige ovenschotels voor elke dag - Ilse  D'hooghe

 

Libelle-chef Ilse D'hooge, culinair redactrice bij het weekblad Libelle en het maandblad Libelle Lekker, heeft met ‘Ilse kookt - 70 geurige ovenschotels voor elke dag’ haar derde boek uit de reeks Ilse Kookt uitgebracht.

Hier leest u meer


Miss Peregrine's Home for Peculiar Children in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

De geliefde grootvader van Jake verdwijnt plotseling van de aardbodem maar laat aanwijzingen achter over een mysterie dat deze wereld en tijd overstijgt. Dankzij de aanwijzingen ontdekt Jake een magische plek: mevrouw Peregrine’s weeshuis voor bijzondere kinderen. 

Hier leest u meer


BOEK IN DE KIJKER:

 

D5R, het verhaal van Vincent - Jan Ruysbergh

 

Het zesde boek van de succesvolle boekenreeks rond D5R brengt het verhaal van Vincent. In de zomer voor Vincent naar het eerste middelbaar overgaat, gebeurt iets vreemds. Het laat Vincent niet meer los en hij twijfelt om het aan zijn vrienden te vertellen.

Hier leest u meer


DVD recensie: The Wave - Roar Uthaug

In het fjordendorpje Geiranger, in het noorden van Noorwegen, is er de berg Akerneset die al een tijd lang in het oog wordt gehouden door de lokale wetenschappers. De wetenschappers vermoeden dat de berg ooit zal instorten en dat dit voorval een tsunami van 80 meter hoog zal veroorzaken die het plaatsje Geiranger na 10 minuten zal wegvegen.  

Hier leest u meer


Siniclub film van de week: The Violin Teacher

 

Als de jonge violist Laerte zijn kans op een positie in het symfonieorkest van São Paolo verknald heeft, is het enige werk dat hij kan vinden de baan van muziekleraar in een sloppenwijk. Zijn nauwelijks gemotiveerde leerlingen moeten nog veel leren.

Hier leest u meer


Brusselmans bescheurt zich - Herman Brusselmans

 

Goed nieuws voor de Herman Brusselmans fans: vanaf heden ligt er met 'Brusselmans bescheurt zich' een scheurkalender van Herman in de winkel. Zo wordt 2017 een jaar waarin je elke dag van een stukje Brusselmans kan genieten.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Het RAK Boek - Elise De Rijck

 

Elise De Rijck, bekend van ‘Het Bucketlist boek’ en ‘Het Beste Vriendenboek’ heeft een nieuw boek uit:  ‘Het RAK Boek’.

RAK is de afkorting van Random Act of Kindness en bevat 333 manieren om de wereld te verbeteren.

Hier leest u meer


BOEK IN DE KIJKER:

Weg met het angstduiveltje · Een werkboek voor jongeren op basis van cognitieve gedragstherapie - Kate Collins-Donnelly

 

Weg met het angstduiveltje helpt jongeren om angst te herkennen en onder controle te krijgen. Het leert ze waarom ze bang worden en wat ze daartegen kunnen doen.

Dit werkboek staat vol met activiteiten, oefeningen en waargebeurde verhalen. Kinderen van 10 jaar en ouder kunnen er zelfstandig, of onder begeleiding van een ouder of professional, mee aan de slag.

Hier leest u meer