Kinderboeken


Nelsons acrobatenboek - Rika Taeymans en Laura Van Bouchout


Nelson wil volgende kerst een acrobatennummer tonen. Na de kalkoen en voor het dessert. Samen met mama en papa oefent hij elke week salto’s en piramides. Oefen jij mee?


Nelsons acrobatenboek bundelt 30 acrobatische spelletjes in gezinsverpakking. Van eenvoudige oefenspelletjes tot acrobatische kunstjes. Van simpel naar spectaculair. Puur plezier met oog voor motorische ontwikkeling.


Rika Taeymans richtte 20 jaar geleden de allereerste Vlaamse circusschool op. Laura Van Bouchout was een van haar eerste leerlingen. Hun boek groeide uit de wekelijkse circomotoriekles die ze geven, een plezierige mix van acrobatie en bewegen voor ouders en kinderen.


Het potlood van Emma Thyssen zorgt ervoor dat je alle spelletjes en bewegingen stap voor stap kunt volgen.


ISBN 9789059085176 - Hardcover - 80 blz. - Prijs: € 20,00 - Uitgeverij: Davidsfonds


Steve Jobs waanzinnig goed – Jessie Hartland


Bevlogen, creatief, geniaal, onmogelijk, egocentrisch, obsessief, visionair: wat er ook gezegd wordt over Steve Jobs, iedereen is het erover eens dat de oprichter van Apple een bijzonder mens was.

 

Voor iedereen die wil weten – en zien – hoe Steve Jobs de wereld heeft veranderd, verschijnt eind juli bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff een bijzondere uitgave in de reeks biografieën over de oprichter van Apple. In Steve Jobs waanzinnig goed tekent Jessie Hartland op een schitterende en toegankelijke wijze alle facetten van Jobs leven.

 

Steve Jobs waanzinnig goed is geen stripboek dat op de grap geschreven is; het is een biografie met een bijzondere, eigenzinnige vertelvorm, voor iedereen van 10 tot 100 jaar!


Jessie Hartland is kinderboekenillustrator, kunstenaar en schrijver. Ze heeft een aantal geïllustreerde kinderboeken gemaakt en een grafische biografie van Julia Child: Bon Appetit! The Delicious Life of Julia Child, ter gelegenheid van Childs 100e geboortedag. Hartland woont in New York.

In het najaar komt Jessie Hartland voor interviews en optredens naar Nederland. Ook is zij beschikbaar voor Vlaamse pers.


ISBN 978 90 245 6785 0 - Gebonden - 224 blz. - Prijs: € 15,99 - Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Het grote treinenboek - Mattias De Leeuw


Het grote treinenboek brengt je overal waar treingeschiedenis werd geschreven! Een boek met grote kijkplanten waarop je telkens weer nieuwe ontdekkingen doet, aangevuld met boeiende weetjes voor kleine en grote treinfanaten.

 

Kom alles te weten over treinen door de jaren heen: van de eerste stoomtrein in Engeland tot een hogesnelheidstrein in Japan, van een goederentrein in de Verenigde Staten tot een slaaptrein in China, van een duizelingwekkende rit door de Zwitserse bergen tot een toeristentrein naar de kust.

 

Mattias De Leeuw studeerde illustratieve vormgeven aan het Sint Lucas Antwerpen. Hij illustreert voor tijdschriften (o.a. Knack Weekend en Nest) en won in 2010 de Picturale van Ronse voor jong talent. Zijn debuut De steltenloper werd bekroond met een Boekenpluim.


ISBN 9789401420624 - Gebonden - 48 pagina’s - Prijs: € 19,99 - Uitgeverij: Lannoo