Boekrecensie:  Iets ouds en iets blauws - Katie Fforde


Bij uitgeverij De Boekerij verscheen ‘Iets ouds en iets blauws’, de allernieuwste roman van  Katie Fforde.

 

Wanneer je deze titel leest, zal er ongetwijfeld een belletje gaan rinkelen. Iedereen kent wel het gezegde : Something old, something new, something borrowed, something blue and a silver sixpence in your shoe.

 

‘Iets ouds en iets blauws’ gaat dan ook, zoals je al kan raden, over trouwen. Deze roman vertelt het verhaal van drie jonge vrouwen, twee trouwerijen en één liefdesgeschiedenis.

 

Het verhaal speelt zich af in Chippingford, een klein en charmant dorpje in de Cotswolds. We maken kennis met drie jonge vrouwen die totaal verschillend zijn van elkaar.

 

De 23-jarige Lindy is een alleenstaande moeder met 2 zoontjes. Lindy is een getalenteerde naaister en heeft van haar werk haar hobby kunnen maken. Gelukkig kan ze rekenen op  hulp van haar moeder Sophie en grootmoeder.

 

Beth woont nog maar pas in Chippingford. Ze is pas van school en is werkloos. Ze is haar dominante moeder ontvlucht en heeft een vakantiehuisje geleend van de toekomstige schoonouders van haar zus Helena. Ze regelt de bruiloft van Helena en is ook op zoek naar een baantje.

 

De derde vrouw is de 35-jarige Rachel. Ze is pas gescheiden en heeft haar leven in Londen opgegeven om op het platteland te wonen. Ze is een perfectioniste en een controlefreak. Alles in haar huis is smetteloos en wit. Ze werkt van thuis uit als boekhoudster.

 

De drie jonge vrouwen hebben één ding gemeen met elkaar: ze staan allen aan de start van een nieuw leven. Op een bijeenkomst in het dorpshuis ontmoeten Lindy, Beth en Rachel elkaar. Het klikt meteen tussen hen en er ontstaat een vriendschap. Eén van hen heeft het idee dat het dorpshuis de perfecte locatie zou zijn voor de bruiloft van de zus van Beth. Zo  groeit het idee bij de dames om stijlvolle, vintage bruiloften te organiseren dat jonge paren met een klein budget de trouwdag van hun dromen geeft. Bij een nieuwe start hoort een nieuwe uitdaging en ze richtten het eigen bedrijfje ‘Vintage Bruiloften’ op.

 

Ieder draagt zijn steentje bij met hun eigen vaardigheden. Met Beths eBay talenten, Lindy’s naaikunst  en het organisatietalent en boekhoudkundige ervaring van Rachel moet dit lukken.  Ze hebben immers nog wat tijd vooraleer Helena trouwt.

Maar alles gaat in een stroomversnelling wanneer April, de dochter van de lokale boer, gaat trouwen. Het jonge paar heeft niet veel budget en trouwtbinnen enkele weken al. Voor Rachel, Lindy en Beth  is er  veel werk aan de winkel. Ze moeten niet alleen de bruiloft  organiseren, eerst moet het dorpshuis nog gerenoveerd worden. Gelukkig kunnen ze rekenen op veel helpende handen uit het dorp.

 

‘Vintage Bruiloften’ blijkt een gat in de markt ze zijn en voor ze het weten zijn ze druk bezig met het organiseren van stijlvolle trouwerijen. Maar terwijl de drie vrouwen helemaal opgaan in hun werk, hebben ze niet in de gaten dat Cupido langzamerhand zijn pijlen ook op hen is gaan richten….

Katie Fforde
Katie Fforde

‘Iets ouds en iets blauws’ is een heerlijke roman over romantiek, liefde en bruiloften die zich afspeelt in Engeland. Het is een verhaal waar iedere vrouw van houdt, ook al ben je al in het huwelijksbootje getreden. Het zal je ongetwijfeld herinneringen opbrengen aan  je eigen bruiloft of een inspiratiebron zijn voor als je nog niet gehuwd bent.

 

De manier waarop Katie het verhaal vertelt , de mooie locaties, de levensechte personages en de heerlijke Engelse sfeer die ze creëert is echt prachtig!

 

Ben je toe aan ontspanning en wil je alles rondom je heen vergeten en even wegdromen, lees dan zeker dit boek. Een echte aanrader!

 

Auteur Katie Fforde is getrouwd en heeft drie kinderen. Ze is pas later in haar leven gaan schrijven en  heeft in de loop der tijd een grote schare trouwe fans gekregen. Al haar boeken bevatten een heerlijke mengeling van herkenning en verrassing en staan in Engeland dan ook wekenlang in de bestsellerlijsten. ‘Iets ouds en iets blauws’ is haar eenentwintigste roman. De originele titel is ‘A Vintage Wedding’ en is vertaald naar het Nederlands door Eefje Bosch.

 

ISBN: 9789022575390 - Paperback - 400 blz. - Prijs: € 19,99 - Uitgeverij: Boekerij