Boekrecensie: Het Ultieme EK Quizboek - Wesley Sonck


De EK-koorts stijgt elke dag bij de echte voetballiefhebber. Gaat België het Europees Kampioenschap voetbal winnen in Frankrijk? Dat valt af te wachten, wel zorgt ex-Rode Duivel Wesley Sonck ervoor dat elke voetballiefhebber vol parate kennis start aan het EK met zijn boek ‘Het Ultieme EK Quizboek’.

 

‘Het Ultieme EK Quizboek’ bevat letterlijk 1001 vragen én antwoorden over d egeschiedenis van het Europees Kampioenschap Voetbal. Voormalig voetballer en tegenwoordig voetbalcommentator en -analist Wesley Sonck is een fervent quizzer. Hij vormt samen met zijn vrienden het quizteam ‘De Okselvijvers’. Ze nemen vaak deel aan diverse quizen en alle sportvragen  zijn, uiteraard, voor Wesley. Want hij weet (bijna) alles over sport en zeker over voetbal.

 

Voor het komende EK verzamelde Wesley 1001 vragen. Hij dook in de geschiedenis van het EK en verzamelde leuke weetjes, opmerkelijke uitslagen, feiten en statistieken. Uiteraard komen alle 24 landen die dit jaar meedoen aan bod met extra aandacht aan het Belgische nationale elftal.

 

‘Het Ultieme EK Quizboek’ is een leuk en vooral leerrijk boek voor elke voetballiefhebber. Organiseer tijdens het EK zelf jouw quiz dankzij dit boek van Wesley Sonck!

 

Enkele vragen uit het boek, weet jij het juiste antwoord?

 

1. Hoe heet het stadion van Marseille waar tijdens het EK 2016 onder andere een halve finale zal worden gespeeld?

2. Welk land deed in 1980 voor het eerst mee aan een WK?  Vierentwintig jaar later zou het het EK winnen.

3. Welke landen spelen tegen elkaar in groep F van het EK 2016?

4. Wat was de uitslag van de kwalificatiematch België-Israël voor het EK 2016?

5. Hoe heet het EK-lied voor België dat Dimitri Vegas en Like Mike produceerden?

 

Paperback , 256 p. | ISBN: 9789492159762 | € 17.50 | Uitgeverij: Horizon

Ebook | ISBN: 9789492159779 | € 9.99