Boekrecensie: Het slapende woud - Boisserie / Bara


Ergens verscholen in een somber bos bevindt zich een gasthuis voor vrouwen en kinderen. Het is een groot gebouw waar zeven kinderen verblijven.

Elke nacht gebeurt er iets vreemds: klokslag 12 uur komen de kinderen bijeen op het dak van het gebouw. Ze bevinden zich in een roes, staan in een cirkel en zingen vreemde liederen.

 

De volgende ochtend ontwaken ze terug in hun eigen bed en weten niks van wat zich heeft afgespeeld. Amicar Tournepied, de directeur van het gasthuis, houdt alles graag verborgen voor de buitenwereld, tot grote ergernis van zuster Wilma. Zij vindt dat het mysterie al lang genoeg heeft geduurd.

 

Via enkele anonieme getuigenissen wordt het Openbaar Ministerie van Geheime Zaken op de hoogte gebracht van dit vreemd fenomeen. Agenten Dupré en D’Harcourt worden belast met deze zaak en moeten deze zaak snel oplossen, en dat zonder dat de reputatie van de instelling wordt aangetast.

 

Het wordt een spannende opdracht voor de agenten Artemis D’Harcourt en Casimir Dupré, die eigenlijk elkaar niet kunnen luchten,  vol verrassingen en onverwachte gebeurtenissen, de twee worden zelfs met de dood geconfronteerd…

 

‘Het Slapende Woud’ is een knap stripverhaal van Pierre Boisserie, met tekeningen van Nicolas Bara. Deze laatste zorgde voor werkelijk pareltjes van illustraties. Het verhaal dat zich afspeelt in de 18e eeuw is is goed opgebouwd en je wordt als lezer als het ware meegesleept in het avontuur.

‘Het Slapende Woud’ is een uitstekende strip die je in één ruk uitleest!

 

ISBN:9789085584353/ Hardcover/ 64P/ Prijs: € 16,95/ Uitgeverij: Dargaud