Boekenbeurs 2014


Kris Van Steenberge schrijft met 'Woesten' prachtige oorlogsroman

 

De debuutprijs werd dit jaar gewonnen door Kris Van Steenberge met ‘Woesten’, een roman die zich afspeelt aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog in Woesten, een dorp in de buurt van Ieper. 

Hier leest u meer


'Album 26' van De Kiekeboes verkozen tot het beste Belgische stripverhaal

 

Boek.be ging samen met Stripgids en Radio 1 op zoek naar het beste Belgische stripverhaal. De luisteraars konden kiezen uit een shortlist van 25 toptitels en hun stem uitbrengen op hun favoriete strip.

Hier leest u meer


Kleurenboeken voor volwassenen zijn in!

 

Aan de stand van uitgeverij Lannoo op de Boekenbeurs vonden we met ‘Kleurplaten voor volwassenen’ (Forte Creatief) en ‘Be Inspired - Design couloring book’ (Terra Lannoo) twee kleurboeken voor volwassenen terug.

Hier leest u meer


Meer dan 150.000 bezoekers voor 78ste Boekenbeurs in Antwerpen

 

De 78ste Boekenbeurs sloot dinsdag 11 november af met meer dan 154.000 bezoekers, waarvan bijna de helft de laatste vier dagen. Met de auteurspodia voor het eerst op de beursvloer en volle aandacht voor strips was het een op en top belevingsbeurs. Opvallend was de grote aanwezigheid van gezinnen met kinderen.

Hier leest u meer


Finse topauteur Salla Simukka stelt haar 'Snow White Trilogie' voor op de Boekenbeurs

 

Zondag 2 november was de Finse topauteur Salla Simukka te gast op de Boekenbeurs in Antwerpen. Salla Simukka is de meest bekroonde Finse auteur ooit. Ze is naast auteur ook vertaler en woont in de stad Tampere in Finland.

Hier leest u meer


Britse auteur Santa Montefiore schreef 'De Witte Duif' speciaal voor haar Vlaamse en Nederlandse lezers!

 

Naast haar boek ‘De Dochter van de Imker’ schreef Santa Montefiore het kortverhaal ‘De Witte Duif’. Dit boek schreef ze speciaal voor haar Belgische en Nederlandse fans te bedanken voor hun jarenlange steun en enthousiasme.

Hier leest u meer over dit bericht


Britse bestsellerauteur Santa Montefiore te gast op de Boekenbeurs

 

Op zondag 2 november was op de Boekenbeurs de Britse bestsellerauteur Santa Montefiore te gast. Santa Montefiore haar romans, waaronder ‘De Franse Tuinman’ en ‘Villa Magdalena’, prijken al jaren op de bestsellerlijsten.

Hier leest u meer


Cartoonist Nesten te gast op de Boekenbeurs

 

De Druivelaar, Vlaanderens bekendste scheurkalender, viert zijn 100ste verjaardag. Om deze verjaardag niet onopgemerkt voorbij te laten gaan heeft drukkerij Strobbe uit Izegem van De Druivelaar een feestelijke editie gemaakt. Cartoonist Nesten blikt in twaalf mooie prenten terug op de geschiedenis van de kalender.

Hier leest u meer


François Breugelmans schrijft met 'Stille Getuigen' boek over het Schoonselhof in Antwerpen

 

‘Stille Getuigen’ is na de toeristische gids ‘Weg-wijs in Antwerpen’ het tweede boek van de Antwerpse auteur François Breugelmans. ‘Stille Getuigen’ is een boek over de bekende begraafplaats Schoonselhof in Antwerpen.

Hier leest u meer


'Sketch Battle’ met Master of Ceremonies Alex Agnew op de Boekenbeurs

 

Zaterdag 1 november bekampten Serge Baeken, Wide Vercnocke, Aimée de Jong en Pieter de Poortere elkaar in een tekenstrijd waarbij het publiek scheidsrechter en jury was. Master of Ceremonies was niemand minder dan Alex Agnew. 

Hier leest u meer


Piet Huysentruyt gehuldigd op de Boekenbeurs

 

Vlaanderens bekendste televisiekok Piet Huysentruyt staat al 25 jaar aan de culinaire top.  25 jaar als topchef én auteur van maar liefst 25 kookboeken bij uitgeverij Lannoo, goed voor een totaal van ongeveer 2,5 miljoen exemplaren. 

Hier leest u meer


Luc De Vos stelt zijn nieuwste roman 'Paddenkoppenland' voor op de Boekenbeurs

 

De Gentse zanger, columnist en schrijver Luc De Vos was zaterdag 1 november aanwezig op de Boekenbeurs. Voormalig politiek secretaris van Agalev en minister van Staat Jos Geysels ging in gesprek met Luc De Vos over zijn nieuwste boek ‘Padenkoppenland’.

Hier leest u meer


Jeugdauteur Dirk Bracke schrijft met 'De Bruid' opnieuw taboedoorbrekend boek

 

Zaterdag 1 november was jeugdauteur Dirk Bracke te gast op de Boekenbeurs in Antwerpen. Hij kwam er vertellen over zijn nieuwste boek ‘De Bruid’, een explosieve roman over jonge Syriëstrijders én over de verfilming van zijn boeken ‘Black’ en ‘Back’.

Hier leest u meer


Toni Coppers wint de Knack Hercule Poirot-prijs 2014

 

Toni Coppers heeft met zijn Liese Meerhout-thriller Dood water de Knack Hercule Poirot-prijs 2014 gewonnen. Met die prijs bekroont Knack de beste Vlaamse thrillerauteur die een misdaadroman uitbracht tussen 1 oktober 2013 en de Boekenbeurs in november 2014.

Hier leest u meer


78ste editie van de Boekenbeurs officieel geopend

 

Donderdag 30 oktober werd de 78ste editie van de Boekenbeurs in Antwerpen officieel geopend in aanwezigheid van o.a. minister van cultuur Sven Gatz, burgemeester Bart De Wever, algemeen directeur van organisator Boek.be André Vandorpe en gedeputeerde voor cultuur Luk Lemmens.

Hier leest u meer


Boek.be, Stripgids en Radio 1 gaan op zoek naar de Beste Belgische strip. 

 

Alle stripliefhebbers kunnen tijdens de Boekenbeurs mee bepalen welke de beste Belgische strip is. 

 

Een jury van stripexperts (Willem Degraeve, Ronald Grossey, Thierry Bellefroid, Toon Horsten en Hendrik De Smet) stelde een shortlist van 20 titels samen.  Het Radio 1-programma Braakland deelt nog eens vijf ‘wildcards’ uit, aan vijf albums die het verdienen om op die shortlist te staan. Vanaf 24 oktober in Braakland te horen op Radio 1. 

 

Speciaal voor deze verkiezing nam het programma 10 korte luisterspelen op. Met in de hoofdrollen Jommeke, Lucky Luke, kapitein Haddock, Ann Miller, Walter Baele en Filip Peeters.

 

Op donderdag 31 oktober is de shortlist van 25 titels compleet. Maar welke vind jij de beste Belgische strip? 

 

Vanaf 31 oktober, dag één van de Boekenbeurs, gaat het stripstembureau open. Laat online op  http://www.boekenbeurs.be/beste-belgische-strip weten welk album met de hoogste eer mag gaan lopen. Of breng je stem uit op de Boekenbeurs, op de stemcomputers in de inkomhallen of op de beursstand van Stripgids. Wie deelneemt, kan een uniek verblijf van 1 week op Cabo Verde winnen! 

 

Alex Agnew maakt de winnaar bekend op de laatste dag van de Boekenbeurs in een speciale uitzending van Braakland (Radio 1) vanop de Boekenbeurs.

 

Meer info op www.boekenbeurs.be.


Kris Van Steenberge wint Debuutprijs 2014

 

De vakjury van de Debuutprijs was eensgezind: Kris Van Steenberge is met Woesten de verdiende winnaar van de Debuutprijs 2014.

Hier leest u meer