Welkom op de De Boekenkast, dé website over boeken en films voor Vlaanderen en Nederland!Gezien: Het regent gehaktballen 2 in Siniscoop Sint-Niklaas

 

In Siniscoop Sint-Niklaas loopt momenteel de Vlaamse versie van ‘Het regent gehaktballen 2’.

In de eerste film vond de geniale uitvinder Flint Lookwood een machine uit die eten produceerde uit water. Maar toen het machine op hol sloeg, moest Flint de wereld redden van een voedselstorm.

Hier leest u meer over deze film


Recensie: Off Piste - Linda van Rijn

 

Nicolette, Saskia en Judith zijn al jaren vriendinnen. Sinds hun eerste wintersportvakantie samen in Westendorf, 8 jaar geleden, is het een traditie geworden dat ze jaarlijks samen met hun partners op wintersportvakantie gaan. Dit jaar hebben ze een chalet gehuurd in Saalbach in Oostenrijk.

Hier leest u de recensie van dit boek


Recensie: Het Pleintje ~ Winterwarmte - Hilde Vandermeeren

 

‘Winterwarmte’ van Hilde Vandermeeren met illustraties van Frank Daenen is het eerste deel in een vrolijke reeks over ‘Het Pleintje’.

Het is een leesgroeiboek van AVI 0 tot en met AVI 5 voor kinderen vanaf 6 jaar over de avonturen van Moon, Greg, Tijn en de buurtbewoners zoals agent Piet Precies, juf Babs, dichter Ron, Kaat Krib en de kat Drop.

Hier leest u de recensie van dit boek


Gezien: Jasper en Julia en de Dappere Ridders in Siniscoop Sint-Niklaas

 

In de animatiefilm ‘Jasper en Julia en de Dappere Ridders’ wil Jasper een echte ridder worden. Maar zijn vader is een advocaat die liever ziet dat zijn zoon ook advocaat wordt in plaats van ridder.

Hier leest u meer over deze film


DVD Recensie: RED 2 - Dean Parisot

 

Na het succes van RED (Retired and Extremely Dangerous), de actiekomedie uit 2010, is er RED 2 op dvd en blu-ray verschenen.

Hier leest u de recensie van deze DVD


Gezien: Kampioen zijn blijft plezant in Siniscoop Sint-Niklaas

 

Dé film die het deze kerstvakantie het beste scoort in Siniscoop Sint-Niklaas is ongetwijfeld ‘Kampioen zijn blijft plezant’ van F.C. De Kampioenen.

Deze bioscoopfilm is een afscheid in schoonheid na 21 seizoenen lang F.C De Kampioenen op televisie voor alle acteurs van de sympathiekste voetbalploeg van ‘t land.


Recensie: De Kleine Fabre - Brigitte Minne

 

In de kunstenaarsreeks ‘De Kleine’ heeft Brigitte Minnen na ‘De Kleine Panemarenko’ met ‘De Kleine Fabre’ een tweede boek geschreven. Brigitte sprak met Jan Fabre over zijn kindertijd en schreef een bijzonder en inspirerend verhaal over deze veelzijdige, niet onbesproken Antwerpse kunstenaar.

Hier leest u de recensie van dit boek

 


DVD Recensie: 101 gadgets that changed the world

 

Welke zijn de 101 meest opmerkelijke gadgets die ons leven hebben veranderd? Het Amerikaanse magazine Popular Mechanics zocht een antwoord op deze vraag.

Hier leest u de recensie van deze DVD


Gezien: Free Birds in Siniscoop Sint-Niklaas

 

Reggie is een kalkoen die altijd al bang is geweest voor Thanksgiving, het feest waar er steeds kalkoen op het menu staat. Hij probeert de andere kalkoenen op de boerderij te overtuigen dat ze door de boer worden vetgemest om nadien geslacht te worden.

Hier leest u meer over deze film


Op kroegentocht met het 'Antwerps Kroegenboek' van Eddy Vereycken

 

Vrijdag 20 december werd het 'Antwerps Kroegenboek' van Eddy Vereycken voorgesteld in Antwerpen. De inleiding werd verzorgd door de bekende biersommelier Ben Vinken.

Hier leest u meer over dit boek


Recensie: Van hel tot hemel - Madina Hamidi

 

In ‘Van Hel tot Hemel’ vertelt Madina Hamidi haar aangrijpend levensverhaal. Haar verhaal begint in 1996 in Kaboel, Afghanistan. Madina woont samen met haar ouders, broers en zussen in de hoofdstad. Ze beleeft er een rustige jeugd tot de dag dat de Taliban aan de macht komt.

Hier leest u de recensie van dit boek


Recensie: Spotlight - Joyce Spijker

 

Kim de Kleijne is een succesvol model en is overal graag gezien. Aan werkopdrachten ontbreekt het haar niet. Maar voor haar succes betaalt Kim een hoge prijs. Ze heeft geen privéleven meer en haar familie ziet ze nauwelijks. Ze is net 25 jaar geworden en krijgt een aanbod om de hoofdrol in een Nederlandse film te spelen.

Hier leest u de recensie van dit boek


Gezien: Walking with Dinosaurs - The 3D Movie in Siniscoop Sint-Niklaas

 

‘Walking with Dinosaurs - The 3D Movie’ is een fantastische film waarin de kijker 70 miljoen jaar terug wordt meegenomen in de tijd dat er nog dinosaurussen leefden op onze planeet.

Hier leest u meer over deze film


Gezien: The Hobbit: The Desolation of Smaug in Siniscoop Sint-Niklaas

 

Nadat vorig jaar ‘The Hobbit: An Unexpected Journey ‘ in de bioscoopzalen te zien was, is er nu met ‘The Hobbit: The Desolation of Smaug ‘ het tweede deel van de triologie te zien in Siniscoop Sint-Niklaas.

Hier leest u meer over deze film


Recensie: Vrouw in de rouw - Petra Possel

 

Bij uitgeverij Podium verscheen het boek 'Vrouw in de rouw' van auteur Petra Possel. Petra is naast schrijfster ook een bekende radiomaker. Ze presenteert de radioprogramma's ‘Kunststof’ en ‘Mangiare!’ en schrijft reisgidsen over de Antillen. Petra tekende het levensverhaal van de Antillaanse schrijver Tip Marugg op in de bundel ‘Niemand is een eiland’.

Hier leest u de recensie van dit boek


Volledige cast van F.C. De Kampioenen te gast in Siniscoop Sint-Niklaas

 

Dinsdag 17 december ging de langverwachte bioscoopfilm 'Kampioen zijn blijft plezant' in avant-première. De volledige Siniscoop, 2200 zitjes, was in zes weken tijd volledig uitverkocht.

 

Als afsluiter van het tiendaagse verjaardagsfeest van Siniscoop, dat dit jaar 10 jaar bestaat, kwam de volledige cast van F.C. De Kampioenen die avond hun film voorstellen aan de fans.

Hier leest u meer over dit bericht


Recensie: F.C. De Kampioenen 79 ~ De Kampioenen van de filmset - Hec Leemans

 

De Kampioenen zijn de dag van vandaag populairder dan ooit. Ze mogen dan geen nieuwe afleveringen maken voor televisie, hun langverwachte bioscoopfilm wordt deze dagen in de zalen vertoond en de strips verkopen nog steeds als zoete broodjes.

Hier leest u de recensie van deze strip


Koken met je favoriete merken - Seymourina Cruse en Steven Ware

 

Les Recettes inavouables van Seymourina Cruse en Steven Ware is al meer dan 10 jaar een begrip. Van het Franse origineel gingen al meer dan 300.000 exemplaren over de toonbank.

Hier leest u meer over dit boek


Stylish Astrid - Astrid Bryan

 

Astrid Bryan is een icoon. Niet alleen omdat ze mondig, grappig en helemaal zichzelf is, maar ook door haar grote knowhow op vlak van fashion en beauty. Vele vrouwen (en mannen) kijken naar haar op omdat ze erin slaagt om op elke gelegenheid te stralen, of ze nu naar een belangrijke modeshow gaat of thuis ligt te chillen aan het zwembad.

Hier leest u meer over dit boek


Kampioen zijn blijft plezant - An Swartenbroekx, Hec Leemans, Bart Cooreman, Johan Gevers

 

Bijna drie jaar na het stopzetten van de tv-reeks blijft FC De Kampioenen megapopulair. De herhalingen scoren nog altijd vlot meer dan een miljoen tv-kijkers en met de lang verwachtebioscoopfilm blijven de Kampioenen volop in de belangstelling.

Hier leest u meer over dit boek


Lucky Luke in 120.000 post-its!

 

Nog tot 10 januari houdt een gigantische Lucky Luke, opgetrokken uit 120.000 gekleurde post-its, de Antwerpse Rooseveltplaats in het vizier.

Hier leest u meer over dit bericht


Gezien: Elle s'en va in Siniclub Sint-Niklaas

 

Het zit Bettie (Catherine Deneuve) niet mee. Haar minnaar heeft haar verlaten, ze is haar leven in haar restaurant, dat ze samen met haar moeder uitbaat, beu en wanneer haar sigaretten op zijn, stapt ze in haar wagen en trekt weg.

Hier leest u meer over deze film


10 jaar Siniscoop Sint-Niklaas: Opera Nabucco

 

Ter gelegenheid van 10 jaar Siniscoop Sint-Niklaas stond op donderdag 12 december de opera 'Nabucco' op het programma. ‘Nabucco’ is het eerste meesterwerk van Verdi.

Hier leest u meer over dit bericht


10 jaar Siniscoop: Senioren worden verwend met film, koffie en cake

 

Met 10 jaar Siniscoop Sint-Niklaas wordt iedereen verwend. Donderdag 12 december werden de senioren in de watten gelegd. 

Hier leest u meer over dit bericht


10 jaar Siniscoop: Documentaire 'Crossfire Hurricane’ van The Rolling Stones tijdens Siniscoop Goes Rock

 

Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van Siniscoop Sint-Niklaas stond woensdag 11 december de documentaire ‘Crossfire Hurricane’ van The Rolling Stones op het programma.

Hier leest u meer over dit bericht


10 jaar Siniscoop Sint-Niklaas: Special Ladies Night op 10 december

 

Op 10 december organiseerde Siniscoop te Sint-Niklaas hun maandelijkse Ladies Night. Omdat Siniscoop zijn tienjarig bestaan viert, werd het dit keer een Speciale Ladies Night.

Hier leest u meer over dit bericht


My Sultry Confessions -Yolinda Vixen 

 

Bij Uitgeverij CPRomance is het boek ‘My Sultry Confessions’ van Yolinda Vixen verschenen.

Het boek bevat korte, Engelstalige erotische verhalen afgewisseld met prachtige, stijlvolle foto’s van Jef Poldervaart.

Hier leest u meer over dit boek


DVD Recensie: A Young Doctor's Notebook - Alex Hardcastle

 

‘A Young Doctor’s Notebook’ is een vierdelige miniserie van regisseur Alex Hardcastle over de lotgevallen van een jonge dokter (Daniel Radcliffe), die in 1917 net afgestuurd is en tijdens de Russische Revolutie in het kleine Russisch dorpje Muryovo terecht komt.

Hier leest u de recensie van deze dvd


DVD IP Man ~ Final Fight - Herman Yau

 

Na het succes van de prequel IP-MAN ZERO toont regisseur Herman Yau ("The Untold Story") het laatste hoofdstuk in het leven van de martial arts grootmeester en legendarische leraar van Bruce Lee.

Hier leest u meer over deze DVD


DVD Frankensteins Army - Richard Raaphorst

 

 

1945 – Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog bevindt een bataljon van Russische soldaten zich diep in vijandelijk gebied. Tijdens hun missie ontvangen ze een noodoproep van een groep andere soldaten die hevige weerstand ondervinden van de Duitsers.

Hier leest u meer over deze film

 


10 jaar Siniscoop Sint-Niklaas - Maandag 9 december: Dag van de Voordeelkaart

 

Ter gelegenheid van de tiende verjaardag van Siniscoop was het maandag
9 december de dag van de voordeelkaart. Elke voordeelkaarthouder werd getrakteerd op een cadeautje.

Hier leest u meer over dit bericht


Gezien: Last Vegas in Siniscoop Sint-Niklaas

 

Eeuwige vrijgezel Billy (Michael Douglas) besluit om zijn 70ste te trouwen met zijn 31-jarige vriendin. Hij wil zijn vrijgezellenparty vieren in Las Vegas, samen met zijn vrienden Paddy (Robert De Niro), Sam (Kevin Kline), en Archie (Morgan Freeman).

Hier leest u meer over deze film


Film Recensie: Pelle de politiewagen rijdt weer uit - Rasmus Sivertsen

 

'Pelle de politiewagen rijdt weer uit’ is de tweede animatiefilm over Pelle, de sympathieke politiewagen, voor kinderen vanaf 5 jaar.

Hier leest u meer over deze film


Gezien: The Immigrant in Siniclub Sint-Niklaas

 

'The Immigrant' is een Amerikaanse film geschreven, geproduceerd en geregisseerd door James Gray en werd genomineerd voor de Palme d'Or op het filmfestival van Cannes 2013.

Hier leest u meer over deze film


10 jaar Siniscoop: Zondag 8 december Kids-day

 

Siniscoop Sint-Niklaas bestaat tien jaar en dat wordt tien dagen lang gevierd. Zondag 8 december werden de kinderen verwend in Siniscoop met een heuse Kids-day.

Er stonden om 11.00 uur met ‘Belle et Sébastien’, ‘De Superheld’ en ‘Otto is een neushoorn’ maar liefst drie avant-premières op het programma.

Hier leest u meer over dit bericht

 


DVD Recensie: The Oranges - Julian Farino

 

In New Jersey wonen twee families op Orange Drive. Terry Ostroff (Oliver Platt) en zijn vrouw Cathy (Allison Janney) zijn niet alleen de buren van David (Hugh Laurie) en Paige Walling (Catherine Keener), maar ook hun beste vrienden.

Hier leest u de recensie van deze DVD


Recensie: Havana - Jeroen Guliker

 

 

'Havana' is geschreven door auteur Jeroen Guliker (Haarlem,1966). Na de romans 'Zeven vrouwen later' in 2008 en 'Harde Noten' in 2009 schreef hij in 2011 de literaire thriller 'Verborgen Vrucht', een boek dat veel lovende kritieken kreeg en genomineerd werd voor de Crimezone Awards 2012.

Hier leest u de recensie van dit boek


Recensie: Max en Lili - Dominique de Saint Mars

 

‘Max en Lili’ is een Zwitsers concept verschenen bij uitgeverij Calligram. De verhalen zijn geschreven door de Franse sociologe en jeugdschrijfster Dominique de Saint Mars en de illustraties zijn gemaakt door Serge Bloch. 

Hier leest u de recensie van deze reeks


Sofie Dumont stelt haar boek 'Iedereen kan bakken' voor in Gent

 

Op donderdag 5 december waren we te gast in Foodphoto te Gent. De reden daarvan was de originele boekvoorstelling van  'Iedereen kan bakken', het allernieuwste boek van Sofie Dumont, dé bakqueen van Vlaanderen en omstreken.

Hier leest u meer over dit boek


Siniscoop Sint-Niklaas viert tienjarig bestaan met tien dagen feest!

 

Siniscoop Sint-Niklaas bestaat tien jaar en dat wordt gevierd, 10 dagen lang met tal van festiviteiten.

Luc Van de Casseye, afgevaardigd bestuurder Siniscoop, blikt terug op 10 jaar Siniscoop: “We kunnen niet anders dan tevreden terugblikken op het voorbije decennium. Meer dan 4 miljoen bezoekers en meer dan 2000 verschillende films, dat verdient een feestje.

Hier leest u meer over dit bericht


Gezien: Captain Phillips in Siniscoop Sint-Niklaas

 

Woensdag 4 december ging de film ‘Captain Phillips’ in première in Siniscoop Sint-Niklaas.

Dit waargebeurd verhaal van regisseur Paul Greengrass gaat over de kaping van het Amerikaanse vrachtschip de Maersk Alabama in 2009 door vier Somalische piraten.

Hier leest u meer over deze film


DVD Recensie: Now You See Me - Louis Leterrier

 

Vier goochelaars:J. Daniel Atlas (Jesse Eisenberg), Jack Wilder (Dave Franco), Merritt McKinney (Woody Harrelson) en Henley Reeves (Isla Fisher) vormen samen The Four Horseman en treden op in Las Vegas.

Hier leest u de recensie van deze DVD


DVD Recensie: Byzantium - Neil Jordan

 

Clara (Gemma Arterton) en haar dochter Eleanor (Saoirse Ronan) zijn vampiers. Clara werkt als prostituee in een bar om aan de kost te komen. Wanneer ze een man heeft vermoord die achter haar aan zat, verhuist Clara voor de zoveelste keer met haar dochter, niet zonder eerst het appartement in brand te steken.

Hier leest u de recensie van deze DVD


Gezien: The Hunger Games : Catching Fire in Siniscoop Sint-Niklaas

 

Na ‘The Hunger Games’ uit 2012 is er met ‘Catching Fire’ de tweede film uit de hongerspelentriologie in de bioscoop te zien.

Deze Amerikaanse sciencefictionfilm van regisseur Francis Lawrence  begint wanneer Katniss en Peeta na hun overwinning in de 74ste Hunger Games terug naar huis keren.

Hier leest u meer over deze film


Recensie: Liefdesbrieven aan Antwerpen - Karl Luyckx

 

In het boek ‘Liefdesbrieven aan Antwerpen’ van Freelance-journalist Karl Luyckx schrijven dertig Bekende Antwerpenaars een liefdesbrief aan Antwerpen. ‘t Stad, de prachtige stad, de koekenstad, de Scheldestad met het Antwerps als wereldtaal.

Hier leest u de recensie van dit boek


Las(t) Vegas in Siniscoop Sint-Niklaas

 

Wie zaterdag 30 november naar de film 'Last Vegas' kwam kijken in Siniscoop Sint-Niklaas kon zijn kans wagen op een van de echte Vegas-slotmachines die aan zaal 7 stonden.

Hier leest u meer over dit bericht


Avant-première van de Disney animatiefilm 'Frozen' in Siniscoop Sint-Niklaas

 

Zaterdag 30 november ging de nieuwste animatiefilm van Walt Disney ‘Frozen’ in avant-première in Siniscoop in Sint-Niklaas. ‘Frozen’ is gebaseerd op het sprookje ‘De Sneeuwkoningin’ van de Deense schrijver Hans Christian Andersen.

Hier leest u meer over deze film


Recensie: Het Victoriaanse Huis - John Boyne

 

Het verhaal speelt zich af in Engeland in de negentiende eeuw. De eenentwintigjarige Eliza Caine werkt als lerares in de St. Elizabeth's school in Londen en is gelukkig met haar job en woont samen met haar vader.

Hier leest u de recensie van dit boek


Recensie: Het Gruffalo Geluidenboek - Julia Donaldson

 

Bij uitgeverij Lemniscaat is er met ‘Het Gruffalo Geluidenboek’ van Julia Donaldson een opmerkelijk boek verschenen. Het boek bevat naast een leuk verhaal mooie illustraties van Axel Scheffler én kan je tijdens het lezen op het bijhorende toetsenbord de geluiden van de dieren laten horen.

Hier leest u de recensie van dit boek


Recensie: Jommeke 267 - Olmek en Toltek

 

In album 267 ‘Olmek en Toltek’ beleven Jommeke, Filiberke  en Flip grote avonturen dankzij...een briefje van 20 euro.

Hier leest u de recensie van deze strip