Boekrecensies 2016


Boekrecensie: 200 Shirts - Evelien Cabie

 

Na het succes van het boek ‘200 jurken’ heeft Evelien Cabie nu het boek ‘200 shirts’ uitgebracht.

In het nieuwste boek van Evelien ontwerp je zelf je favoriete topje of blouse. Wil je een fel of een rustig motiefje, een sober shirt of eentje met alle toeters en bellen? In het boek vind je 20 basispatronen waar je mee aan de slag kunt om talloze shirts te ontwerpen, van maat 34 tot 54.

Hier leest u meer


Boek in de kijker: Bling Bling - Jan Van Der Cruysse

 

Jan Van Der Cruysse, de gewezen woordvoerder van Brussels Airport, heeft met ‘Bling Bling’ een uitstekende thriller geschreven. Van Der Cruysse heeft met zijn debuutthriller meteen de Hercule Poirotprijs 2016 gewonnen.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Klikspaan - M.J. Arlidge

 

M.J. Arlidge schrijft al vijftien jaar voor verschillende crime series.‘Iene Miene Mutte’ was zijn debuut als thrillerauteur en werd lovend onthaald door pers en publiek. Daarna volgden ‘Piep, zei de muis ‘ en ‘Pluk een roos’. Nu is ‘Klikspaan’, het vierde boek met de intrigerende inspecteur Helen Grace in de hoofdrol, verschenen. 

Hier leest u meer


Inge Vanoverschelde en Pieter Clicteur schrijven met ‘Soul’ een boek ter preventie van zelfdoding

 

Meer dan 1000 zelfmoorden per jaar in Vlaanderen, 30 zelfmoordpogingen per dag, één op vier Vlamingen krijgen in hun leven te maken met psychologische problemen en het Centrum ter Preventie van Zelfdoding krijgt jaarlijks zo’n 14.000 oproepen binnen van mensen met zelfmoordgedachten. Dat zijn harde feiten en cijfers waar we stil van worden. 

Hier leest u meer


Boekrecensie: Met ons komt alles goed - Stefan Boonen & Greet Bosschaert

 

‘Met ons komt alles goed’ gaat over Max-Jozef, een jongetje dat aanbelt bij Pension Flee. Max-Jozef vraagt om hier te mogen logeren maar Flee runt een pension voor dieren, niet voor mensen. De jongen moet kost wat kost een onderdak vinden want zijn vader is een een poosje ‘weg’ en zijn moeder is opgenomen in het ziekenhuis.

Hier leest u meer


Lannoo brengt drie prachtige cadeauboekjes uit vol met wijsheden

 

Bij uitgeverij Lannoo zijn er met ‘Wijsheid uit het Westen’, ‘Wijsheid uit Latijns-Amerika’ en ‘Wijsheid uit het boeddhisme’ drie boekjes verschenen die elk een selectie bevatten van de 130 mooiste spreuken en citaten van meesters uit verschillende wereldculturen, telkens vergezeld van de prachtige foto's van Daniëlle en Olivier Föllmi.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Mammoet (over Theo, een van de beste jongens ooit) - Stefan Boonen & Melvin

 

Wie op zoek is naar een jeugdboek met een knotsgek verhaal vol fantasie kunnen we zeker ‘Mammoet’ aanbevelen. ‘Mammoet (over Theo, een van de beste jongens ooit)’ is een graphic novel van Stefan Boonen met illustraties van Melvin (Wout Schildermans ) over Theodore Bob Prinsel de Eerste, Theo voor de vrienden. 

Hier leest u meer


Boekrecensie: Op weg naar huis - Alexis Deacon & Viviane Schwarz

 

‘Op weg naar huis’ bevat een grappig verhaal van zeven hamsters die wonen in een klein zwart gat. Maar de hamsters worden groot en al snel is hun veilig en knus huisje te klein. Ze moeten de wijde wereld in trekken, op zoek naar een nieuw huis.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Het Kind van de Gruffalo ~Geluidenboek~  - Julia Donaldson &  Axel Scheffler

 

Bij uitgeverij Lemniscaat is ‘Het kind van de Gruffalo’, een geluidenboek van Julia Donaldson en Axel Scheffler, verschenen.

De Gruffalo waarschuwt zijn kind om nooit het bos in te gaan, want daar zit de Grote Gevaarlijke Muis. Toch is het Gruffalokind zo nieuwsgierig dat het ‘s avonds, wanneer de Gruffalo al uren slaapt, het bos intrekt.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Grote Gruffalo Doeboek - Julia Donaldson & Axel Scheffle

 

Hou je van knutselen, tekenen, raadseltjes oplossen en puzzelen? Dan is het ‘Grote Gruffalo Doeboek’ van Julia Donaldson en Axel Scheffler zeker iets voor jou! Dit doeboek staat garant voor uren lees- en speelplezier.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Ik was er altijd al - Siska Goeminne & Riske Lemmens

 

Timon is op zoek naar iets heel bijzonders, hij wil graag weten waar hij was toen zijn mama nog een meisje was. Mama zegt dat Timon er toen nog niet was, iets wat de jongen helemaal niet kan geloven. Hij is er zeker van dat hij er altijd al is geweest.

Hier leest u meer


Boekrecensie: De Allerbeste beste - Dirk Nielandt & Joris Thys

 

‘De Allerbeste beste’ is een grappig prentenboek over Beer, die van zichzelf vindt dat hij de beste bovenstebeste allerbeste beste is.

Beer heeft een vis gevangen en gaat die de anderen tonen. Hij hoopt dat iedereen zal zeggen hoe goed hij is en hem proficiat zal wensen.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Antonia - Anke de Vries & Piet Grobler

 

Anke de Vries schrijft al sinds 1972 boeken voor kinderen voor verschillende leeftijden, waaronder ‘Belledonne kamer 16’, ‘Het geheim van Mories Besjoer’, ‘Blauwe Plekken’ en ‘De Rode Handschoen’. Ter gelegenheid van haar 80ste verjaardag maakte illustrator Piet Grobler een leuk en kleurrijk prentenboek van het nooit eerder gepubliceerde verhaal ‘Antonia’ van Anke de Vries.

Hier leest u meer


‘Gruffalo Taart en andere recepten’ is hét kookboek voor alle Gruffalofans!

 

Bij uitgeverij Lemniscaat is het kookboek ‘Gruffalo Taart en andere recepten’ verschenen. Het boek is gebaseerd op het prentenboek van Julia Donaldson en Alex Scheffler en bevat 24 tap-voor-stap recepten waarmee kinderen samen met volwassenen aan de slag kunnen gaan.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Het Meisje in de Trein - Paula Hawkins

 

Paula Hawkins werd geboren in Zimbabwe en woonde daar tot ze in 1989 naar Londen verhuisde. Ze werkte vijftien jaar als journalist voordat ze begon met het schrijven van fictie.

In 2015 debuteerde ze met ‘The Girl on the Train’. Deze thriller was meteen een schot in de roos..

Hier leest u meer


Boekrecensie: Kijk niet zo, konijntje - Marnix Peeters

 

Marnix Peeters heeft met ‘Kijk niet zo, konijntje’ een zevende roman geschreven. Deze keer is de hoofdrol weggelegd voor Oscar Van Beuseghem, die we nog kennen uit Peeters’ tweede boek ‘Natte Dozen’.

Hier leest u meer

 


Boekrecensie: Het Offer van de Baobab - Kate Kriske

 

‘Het Offer van de Baobab’ is het debuut van Kate Kriske, het pseudoniem van het schrijversduo Kathleen Stas en Kris Geluykens.

Het verhaal gaat over de 16-jarige Marcus Holme. Hij studeert aan de militaire school ‘Westpoint Academy’ in Dover. Marcus is een vrij goede student en op een dag wordt hij bij de directeur kolonel Knox ontboden...

Hier leest u meer

 


Boekrecensie: Het 5:2 Dieet - Vasten én feesten - Lien Braeckevelt

 

Blogster Lien Braeckevelt houdt van lekker eten. Ze houdt van gezonde groenten, maar ook van frieten, chips en een goed glas wijn. Ze heeft zowat alle soorten dieet uitgeprobeerd, steeds zonder succes. Diëten was voor Lien zoals de processie van Echternach: in de

week viel ze af, na het weekend kleefden de kilo’s er opnieuw aan.

Hier leest u meer


Efgenia Karampatakis schrijft een boek over de Griekse keuken

 

‘Mijn Griekse Keuken geeft je een waar vakantiegevoel en het boek gaat over lekker eten en drinken, maar ook over lachen, feesten en genieten met familie en vrienden. Naast de prachtige foto’s van foodfotograaf Heikki Verdurme zorgde culinair journaliste Liesbeth Hobert voor de teksten.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Dubbele Moord - Chris De Vleeschauwer

 

De Lokerse rijkswachter Peter De Vleeschauwer zat op 14 november 1996 aan het onthaal van de rijkswachtkazerne in Sint-Niklaas. Hij werd er door onbekenden naar buiten gesleurd en in een BMW ontvoerd.

Zes weken later, op donderdag 26 december 1996, werd zijn lichaam gevonden langs de oevers van de Schelde in Hamme.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Sneeuw - De oorsprong 1 - De Twaalf - Convard / Adam

 

In 1979 verscheen het stripverhal ‘Sneeuw’, van Didier Convard en Christian Gine, in het weekblad Kuifje. In 1987 verscheen het eerste van dertien albums van deze succesvolle reeks. Nu is er bij Glénat het eerste deel van de spin-off ‘Sneeuw - De Oorsprong’ verschenen.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Lucky Luke 7 - Het Beloofde Land - Jul & Achdé

 

In de reeks De avonturen van Lucky Luke naar Morris  is het zevende album ‘Het Beloofde Land’ verschenen.

Jack ’t Haasje, die eigenlijk Jacob Stern heet, heeft de hulp nodig van zijn vriend Lucky Luke. Jack is een cowboy en de grootste pechvogel van het Wilde Westen. Als er iets fout kan gaan, loopt het ook fout bij Jack.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Robbedoes door... Frank Pé en Zidrou - 10. Het licht van Borneo

 

‘Robbedoes door…’ is een stripreeks waarin telkens een andere auteur en tekenaar een album Robbedoes en Kwabbernoot voor hun rekening nemen.

In ‘Het licht van Borneo’ heeft Robbedoes samen met Kwabbernoot een reportage gemaakt voor Humo over Palombië en de hoofdredactrice wil het stuk niet publiceren. Robbedoes is razend en neemt ontslag bij het weekblad.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Koken voor elke dag - De Praktische School

 

'Koken voor elke dag', het ultieme basiskookboek is volledig herwerkt en in een nieuw jasje gestoken. Deze kookbijbel bevat meer dan 2000 oude en nieuwe klassiekers van De Praktische School en is geschikt voor zowel beginners als gevorderde hobbykoks.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Afrekening in het Bedrijf - Ludo Geluykens

 

‘Afrekening in het Bedrijf’ van auteur Ludo Geluykens is de zevende politiethriller in de reeks van ‘Somers en De Winter’.

Het boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel speelt zich vijf jaar geleden af. Het transportbedrijf WWT (WorldWide Transport), waarvan de Belgische zetel gevestigd is in Lier, organiseert managementdagen in het domein van Sunparks in De Haan. 

Hier leest u meer


Boekrecensie: Antwaarpe mé De Strangers

 

De Strangers zijn wereldberoemd in Vlaanderen. De Antwerpse groep werd opgericht in 1952 en kende hun grootste successen tussen 1965 en 1990. De Strangers verwierven vooral  bekendheid door humoristische en vaak maatschappijkritische teksten in het Antwerps dialect op zeer bekende hit-melodieën te zingen.

Hier leest u meer


Het officiële afscheidsboek van Fabian 'Spartacus' Cancellara

 

Donderdag 10 november werd in Antwerpen het officiële afscheidsboek van Fabian 'Spartacus' Cancellara voorgesteld. Het boek verschijnt niet alleen in België, de Duitstalige versie wordt op 17 november in Zürich voorgesteld en in december wordt de Engelstalige editie voorgesteld in Londen.  

Hier leest u meer


Zesde deel van de Marvel comics ‘Wolverine’, ‘Guardians of the Galaxy’, ‘Captain America’ en ‘Thor - God of Thunder’ verschenen

 

Standaard Uitgeverij brengt sinds vorig jaar de Nederlandstalige Marvel Comics uit.  Nadat eerder de Nederlandse versie van Spiderman, The Hulk en ‘titanic teams’ als X-Men en Avengers, werden uitgebracht door Junior Press, Z-Press Junior Media en Nona Arte.

Hier leest u meer 


Boekrecensie: Saar in de verf - Hilde E. Gerard

 

Vorig jaar verscheen met ‘Saar Gaat Artistiek’ het eerste deel van de nieuwe Graffiti-reeks van auteur Hilde E. Gerard. Deze reeks met de twaalfjarige Saar van Doorn in de hoofdrol is geschikt voor meisjes vanaf 9 jaar.

Hier leest u meer 


Boekrecensie: Koken Ter Duinen 2.0- Het vervolgboek

 

Hotelschool Ter Duinen uit Koksijde staat hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelin gids. Peter Goossens, Stéphane Buyens en Geert Van Hecke zijn maar enkelen die hun opleiding genoten in Hotelschool Ter Duinen.

Hier leest u meer 


Yanina Wickmayer vertelt over haar boek ‘Op eigen benen’ 

 

Op vrijdag 4 november stelde Yanina Wickmayer op de stand van Borgerhoff & Lamberigts  haar boek ‘Op eigen benen’ voor. Het boek geschreven door journaliste Inge Van Meensel  en geeft een unieke en persoonlijke inkijk in het leven van momenteel de beste tennisster van België.

Hier leest u meer


Actrice Rebecca Huys schrijft met ‘Dwarreloogst/Muizemeis en de Tuinen van Ree’ een tweeledig boekje

 

Actrice Rebecca Huys, bekend door haar rol Merel Vanneste in de politieserie Flikken, heeft met ‘Dwarreloogst/Muizemeis en de Tuinen van Ree’ een tweeledig boekje uitgebracht.

Hier leest u meer


Marec blikt terug op afgelopen jaar in 'Exit 2016'

 

Bij uitgeverij Van Halewyck is er het kijkboek ‘Exit 2016’  van Marec verschenen. De Vlaamse cartoonist Marec (Marc De Cloedt) brengt met zijn spitsvondige cartoons elke dag opnieuw de actualiteit tot leven in Het Nieuwsblad, De Gentenaar en Dag Allemaal.

Hier leest u meer


Boekrecensie: De Kat 5 - Van De Kat op de tak - Philippe Geluck

 

‘Van De Kat op de tak’ is het vijfde album van De Kat uitgebracht door Biioan. Philippe Geluck,de Belgisch komiek, striptekenaar en cartoonist, weet met dit album opnieuw de lezers te verrassen met 130 grappen rond de bekendste kat van België.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Jommeke 283 - De notenkraker - Nys / Delzenne

 

Jommeke en zijn vrienden wandelen op een zomerse namiddag tussen de velden van Zonnedorp wanneer ze opgeschrikt worden door een hels lawaai. Het blijkt geen politiewagen, voorhistorisch monster of een dinosaurus met tandpijn te zijn, maar het is Octavio Solemoi, een Italaanse operazanger die aan het oefenen is voor zijn nieuwe opera.

Hier leest u meer


Win het boek ‘Kunstatelier - Meesterwerken om zelf in te kleuren'

 

Kleuren voor volwassenen is al enkele jaren zeer populair. Er zijn al diverse boeken verschenen met kleurplaten die je zelf kan inkleuren met potloden, stiften of verf.

Een opmerkelijk boek is ‘Kunstatelier - Meesterwerken om zelf in te kleuren’, een kleurboek voor volwassenen met maar liefst 47 prachtige kleurplaten van grote kunstenaars. 

Hier leest u meer


Boekrecensie: Red Star Line Cruises

 

In het Red Star Line Museum in Antwerpen loopt er met ‘Cruise Away’ een tijdelijke tentoonstelling over de cruises die de rederij organiseerde vanaf 1920. Omdat de Verenigde Staten in 1921 en 1924 een immigratiequota instelde, mochten er maar een aantal immigranten het land binnen. Rederij de Red Star Line moest ergens anders inkomsten halen en vond die in het organiseren van cruises.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Dagelijkse Kost - Koken met gezond verstand - Jeroen Meus

 

Jeroen Meus presenteert al sinds 2010 het kookprogramma Dagelijkse Kost op één en inspireert zo elke dag honderdduizenden televisiekijkers met zijn eenvoudige, smakelijke en voedzame recepten. Ook de boeken van Meus verkopen als zoete broodjes. Het eerste deel in een vernieuwde reeks ’Dagelijkse Kost’, uitgebracht door Manteau,  ligt sinds september in de boekenwinkel.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Vraag het aan Singer - Hilde Smeesters & SINGER

 

Kleren zelf maken is opnieuw helemaal hip. Zowel jong als oud hebben opnieuw de naaimachine herontdekt, cursussen en workshops zijn populair en op sociale media zijn er diverse groepen als ‘Naaien voor vrienden’, ‘Naaien voor kids’ en ‘Naaien voor rondingen’, groepen die duizenden leden hebben. 

Hier leest u meer


Boekrecensie: Straffe Katten - Veronique Puts

 

'Straffe katten' is het vierde boek van Veronique Puts over haar katten. Want Veronique houdt van katten, intussen zijn Pernod en Cootje zowat de bekendste katten van Vlaanderen geworden. Ze hebben hun wekelijkse column in het magazine Dag Allemaal, waar Veronique het wel en wee schrijft over Pernod en Cootje, ‘De disignversie van de doordeweekse huis-tuin-en-keukenkatten’, zoals Veronique haar lievelingsdieren noemt in haar boek.

Hier leest u meer


Boekrecensie: In de naam van de vader - Toni Coppers

 

In zijn nieuwste misdaadthriller ‘In de naam van de vader’ staat commissaris Liese Meerhout en haar team van de afdeling moordzaken in Antwerpen weer voor een uitdaging. Op een zaterdagnacht begin juni verlaat Isaura, de negentienjarige dochter van de vastgoedmagnaat Dieter de Mey, een exclusief polo-event in Brasschaat en besluit een einde te maken aan haar leven.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Boogie Business - Veertig jaar achter, naast en op het podium - Paul Ambach

 

Paul Ambach werd geboren op 21 maart 1948 en werd op zijn negende gebeten door de muziekmicrobe, niet echt verwonderlijk als je weet dat muziek al generaties lang in het bloed zit bij de familie Ambach. Paul zit intussen al veertig jaar in het vak en brengt hij samen muziekjournalist Dirk Steenhaut het boek ‘ Boogie Business - Veertig jaar achter, naast en op het podium’ uit.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Feest Bij Ons - Streekproducten, gerechten & feesten in Namen

 

Na  ‘Piet int Westvlams’ een boek waarin Piet Huysentruyt kookt met streekproducten uit West-Vlaanderen is er nu een boek met streekproducten uit Namen.

‘Feest Bij Ons - Streekproducten, gerechten & feesten in Namen’, uitgegeven bij Lannoo, bundelt de streekproducten en culinaire troeven van Namen, de hoofdstad van Wallonië en van de provincie Namen.

Hier leest u meer


‘Belgische Bakboek - Onze lekkerste streekspecialiteiten’ voorgesteld in Gent

 

Donderdag 20 oktober werd in het stadspaleis ‘Hotel d’Hane-Steenhuyse’ in Gent het ‘Belgische Bakboek - Onze lekkerste streekspecialiteiten’ voorgesteld. Auteur van het boek is meester bakker Stefan Elias, jarenlang de rechterhand van de legendarische Gentse bakker Jacques Bloch.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Cocktail a Night - Andy De Brouwer en Michel Borsy

 

Andy De Brouwer en Michel Borsy hebben met ‘Cocktail a Night’ een boek geschreven over de wondere wereld van de cocktails. En het is niet zomaar een boek, ‘Cocktail a Night’ bevat naast 40 unieke recepten voor alcoholische en niet-alcoholische cocktails, bijpassende hapjes en verschillende interessante weetjes voor de drankenamateur.

Hier leest u meer


Boekrecensie: The Light Between Oceans - M.L. Stedman

 

M.L. Stedman is geboren en getogen in Australië en woont in Londen. In 2012 debuteerde ze met de roman The Light between Oceans (Het licht van de zee), waar ze meteen vele prijzen won. Deze roman werd vertaald in 35 landen en er gingen meer dan twee miljoen exemplaren over de toonbank. 

Hier leest u meer


Boekrecensie: Het Larousse Snel Klaar Kookboek

 

Huiver je ook van de gedachten dat je urenlang in de keuken moet staan alvorens je aan tafel kan gaan met vrienden of familie? Dan is het  ‘Snel klaar kookboek’ van Larousse dé oplossing voor jou.

Want snelle gerechten zijn dé manier om te koken zonder stress. Dit kookboek bevat een pak gevarieerde recepten die weinig bereidingstijd vergen. Het principe van dit kookboek is eenvoudig, je bereid met 3 tot 5 ingrediënten op maximum een kwartiertje een lekkere en vooral gezonde maaltijd op tafel.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Piet int Westvlams  ~ Piet Huysentruyt

 

Na de tv-reeksen ‘Eigen Kweek’ en ‘Bevergem’ is het West-Vlaamse dialect hot. Een West-Vlaams kookboek mag niet ontbreken dacht sterrenchef Piet Huysentruyt en bracht met ‘Piet int Westvlams’ een uniek kookboek, volledig in het West-Vlaams geschreven, uit.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Landlopersblues - Louis van Dievel

 

Zwervers, daklozen,clochards en landlopers bestaan al eeuwen lang. In 1891 ging in België een wet op landloperij en bedelarij van kracht. Dat wil zeggen dat als je te weinig geld op zak had, je door de politie opgepakt kon worden voor landloperij. De landlopers moesten voor de rechter verschijnen, werden veroordeeld en belanden dan in de kolonie van Wortel of Merksplas.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Hard - Leen Dendievel

 

Actrice Leen Dendievel, Kaat in de één-soap ‘Thuis’,  heeft met ‘Hard – Liefde sterft nooit’  een boek geschreven over liefdesverdriet. Ze zoekt een antwoord op vragen zoals wat is liefde en wat is liefdesverdriet? En kan je sterven aan een gebroken hart?

Hier leest u meer


Boekrecensie: Puur Pascale - Beter eten is beter leven - Pascale Naessens

 

Sinds enkele weken ligt het nieuwste boek van Pascale Naessens ‘Puur Pascale - Beter eten is beter leven’ in de winkel. Dit zevende boek van Pascale is veel meer dan een kookboek alleen: het is boek over lifestyle, voedingsadvies en Pascale vertelt vrijuit over haar koolhydraatverslaving, hoe ze haar eetgewoonten kon veranderen en zich kon bevrijden van haar eetbuien.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Sint-Jacobsroute - Op weg naar Santiago de Compostela

 

Elk jaar trekken duizenden pelgrims op bedevaart naar Santiago de Compostela. Het is voor de pelgrims een zoektocht naar voorspoed, verlossing of het zoeken naar avontuur. Het einddoel van de voettocht naar Santiago de Compostela is het bezoek aan het graf van de apostel Jacobus., een van de twaalf apostelen van Jezus.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Bakken voor iedereen 2 - Christophe Declercq

 

Na het succesvolle boek 'Bakken voor iedereen' van Christophe Declercq is er nu het tweede deel verschenen. Christophe is al meer dan 25 jaar leraar aan de Brugse bakkerij-, slagerij- en hotelschool Ter Groene Poorte en deelt graag zijn ervaring met elke hobbykok.

Hier leest u meer


De Ketnet Moppenkalender 2017 - Inge Voets

 

Goed nieuws voor alle Ketnetters die van moppen houden. De enige echte Ketnet Moppenkalender 2017 is vanaf heden verkrijgbaar in de winkel.

Inge Voets heeft een kalender met 365 originele en hilarische moppen en grapjes samengesteld. Begin je dag met het lezen van een mopje en je dag kan niet meer stuk.

Hier leest u meer


Standaard Uitgeverij brengt vier nieuwe Nederlandstalige Marvel comics uit

 

Standaard Uitgeverij brengt sinds 2015 de Nederlandstalige versie van de Marvel-strips uit. De comics verschijnen op het oorspronkelijke Amerikaanse formaat, en zijn iets lijviger, er worden drie issues per boek gebundeld en aangevuld met extra beeldmateriaal. Zo krijg je een comic van  72 pagina’s voor slechts €6,99. Deze maand zijn er opnieuw vier nieuwe titels verschenen.

Hier leest u meer


Boekrecensie: De Kasteelmoord - Ronny Van Rompuy

 

Ronny Van Rompuy (1956) begon in 1986 zijn carrière bij de politie van Zomergem en klom door de jaren heen op tot de positie van hoofdinspecteur. Twee jaar geleden ging hij met pensioen en heeft een nieuwe hobby gevonden, namelijk schrijven. Bij uitgeverij Houtekiet verscheen zijn debuut met als titel ‘De Kasteelmoord’.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Dikke Freddy aan Zee - Erik Vlaminck

 

Freddy De Meester, beter gekend als Dikke Freddy is alleenstaand ,heeft in zijn leven al heel wat miserie gekend en leeft in de marginaliteit. Een groot deel van zijn leven heeft hij in Antwerpen doorgebracht. Hij staat op alle mogelijke lijsten voor een sociale woning, maar het lukt voor Dikke Freddy maar niet om eentje te bemachtigen.

Hier leest u meer