Welkom op de De Boekenkast, dé website over boeken en films voor Vlaanderen en Nederland!Gezien: 'Jeune et Jolie' in Siniclub te Sint-Niklaas

 

‘Jeune et Jolie’ brengt het verhaal van de 17-jarige Isabelle (Marine Vacth). Tijdens de vakantie leert ze een Duitse jongen kennen waarmee ze voor het eerst seksuele betrekkingen mee heeft.

Hier leest u meer over deze film


Gezien: Diana in Siniscoop Sint-Niklaas

 

De film ‘Diana’ van de Duitse regisseur Oliver Hirschbiegel blikt terug op de laatste twee jaar van het leven van de Diana, prinses van Wales met Naomi Watts in de hoofdrol.

Hier leest u meer over deze film


Recensie: Het Testament van Maria - Colm Tóibín 

 

In het boek 'Het testament van Maria' beschrijft Colm Tóibín de onvoorwaardelijke liefde en het verdriet van een moeder voor haar kind. Niets is erger dan ouders die hun kinderen moeten afgeven.

Hier leest u de recensie van dit boek


De Geus start met nieuwe uitgeverij World Editions

 

Dertig jaar na de oprichting van uitgeverij De Geus is het voor de uitgeverij nu hét moment om nieuwe doelen te stellen. De Geus is sinds de oprichting een internationaal georiënteerde uitgeverij. Maar vanaf na gaat de uitgeverij ook internationaal uitgeven, wereldwijd in het Engels.

Hier leest u meer over dit bericht


DVD Recensie: The Big Wedding - Justin Zackham

 

‘The Big Wedding’ is een romantische komedie van regisseur Justin Zackham. Een leuke, ontspannende film met een reeks bekende acteurs met een uitstekende Robert de Niro in de hoofdrol, vol met grappige situaties, dramatische momenten en uitstekende onliners.

Hier leest u de recensie van deze DVD


Recensie: Tegenaanval - Michel Wuyts

 

Bij uitgeverij Kannibaal is er het boek ‘Tegenaanval’ van VRT-journalist Michel Wuyts verschenen.’Tegenaanval’ is een bundel van 67 columns en anekdotes, genoteerd door de populaire wielercommentator tussen februari 2011 en mei 2013.

Hier leest u de recensie van dit boek


Marieke van Hooff stelt 'De Frutsels' voor in Antwerpen

 

Op woensdag 25 september werd in theater Het Klokhuis in Antwerpen het nieuwe boek 'De Frutsels' van Marieke van Hooff & Marc-Aurèle Versini voorgesteld.

Hier leest u meer over dit bericht


Gezien: Riddick in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

Na ‘Pitch Black’(2000)  en ‘The Chronicles of Riddick’ (2004) is Vin Diesel terug met de bioscoopfilm ‘Riddick’.

Hier leest u meer over deze film


DVD Recensie: Verbrechen - Ferdinand Von Schirach

 

In de reeks Lumière Crime series is er de Duitse zesdelige miniserie ‘Verbrechen’ verschenen. ‘Verbrechen’ bevat een verfilming van zes misdaadverhalen van de Berlijnse advocaat en strafpleiter Ferdinand Von Schirach met Josef Bierbichler in de rol van advocaat Friedrich Leonhardt.

Hier leest u de recensie van deze DVD-box


Dio D-Day - Hans Peter Roel

 

Door de magische krachten van tante Margret belanden Dio en zijn hartsvriendin Aine in hun vorige leven. Daar wonen ze als broer en zus in Normandië, vlakbij de D-Day stranden, tijdens de loodzware oorlogswinter van 1944.

Hier leest u meer over dit boek


Recensie: Het Goud van de Navajo - Suzette Boyer

 

Met ‘Het Goud van de Navajo’ heeft Suzette Boyer een fantastisch boek geschreven voor jongens en meisjes vanaf 12 jaar. Suzette weet de lezer mee te nemen in een verhaal vol avontuur, spanning, vriendschap en mysterie.

Hier leest u de recensie van dit boek


Tom Lanoye stelt zijn nieuwste boek 'Gelukkige Slaven' voor in de Stadsschouwburg in Sint-Niklaas

 

Op 23 september was auteur Tom Lanoye te gast in ‘zijn’ Sint-Niklaas. In de Stadsschouwburg las hij voor uit zijn nieuwste roman ‘Gelukkige Slaven’.


Na Sprakeloos op de planken (waarmee Tom Lanoye zeer succesvol optrad en rondtoerde in Vlaanderen én in Wallonië cfr. La langue de ma mère) las podiumbeest en performer Tom Lanoye voor het eerst in Sint-Niklaas voor uit zijn gloednieuwe roman.

Hier leest u meer over dit bericht


Recensie: Puur Genieten en toch gezond en slank 2 - Pascale Naessens

 

‘Puur Genieten 2’ is meer dan zo maar een kookboek. Het gaat over gezondheid, genieten en snel, eenvoudig en lekker koken. Het boek leert ons bewust worden over de kracht van gezonde voeding.

Hier leest u de recensie van dit boek


Gezien: Spijt in de Siniclub te Sint-Niklaas

 

‘Spijt’ is een aangrijpende film naar het boek van Carry Slee. Een film over pesten en de gevolgen daarvan.

Jochem wordt in de klas gepest door Sanne, Justin en Remco. Hij laat de drie hun gang gaan en durft niets te zeggen. Ze mishandelen hem in het toilet, slaan ze zijn fiets kapot, gooien zijn kleren in een boom en vernederen hem in het bijzijn van de anderen.

Hier leest u meer over deze film

 


Gezien: Los Flamencos in Siniscoop Sint-Niklaas

 

In 'Los Flamencos' maken we kennis met Raoul, César en Pé Fleminckx, drie gepensioneerde broers die in hun jonge jaren de schrik van Turnhout waren. Ze beraamden steeds plannen om snel rijk te worden, die telkens mislukten. Zo werd César opgepakt en vloog voor 15 jaar achter de tralies.

Hier leest u meer over deze film


Boekvoorstelling: Tranzyt Antwerpia - In het spoor van de Red Star Line

 

In het Red Star Line Museum aan de Rijnkaai in Antwerpen, dat op 28 september voor het publiek zijn deuren opent, werd op donderdag 19 september het boek 'Tranzyt Antwerpia' in aanwezigheid van o.a  schepen voor cultuur Philip Heylen en Harold Polis, uitgever van De Bezige Bij Antwerpen voorgesteld.

Hier leest u meer over het boek


Recensie: Van Naald tot Draad 2 - Elke Vanelderen

 

Elke Vanelderen is een creatieve duizendpoot die alles behalve in een hokje te stoppen is. Ze is bekend van radio en televisie, gediplomeerd gezondheidstherapeute en doceert aan de Europese Academie voor Natuurlijke Gezondheidszorg. Op 6 maart 2013 werd ze mama van Ellie Martha.

Hier leest u de recensie van dit boek


DVD Recensie: Crimi Clowns: De Movie - Luk Wyns

 

In afwachting van de tweede reeks van ‘Crimi Clowns’, gecreëerd, geregisseerd en geproduceerd door Luk Wyns, brachten de meest gewelddadige clowns van deze planeet ‘Crime Clowns: De Movie’ uit.

De film is nu verkrijgbaar op DVD en Blu-ray.

Hier leest u de recensie van deze DVD


Dames massaal op post voor Ladies Night met avant-première van 'Het Vonnis' in Siniscoop Sint-Niklaas

 

Dinsdag 17 september werd in Siniscoop in Sint-Niklaas opnieuw een Ladies Night georganiseerd. Ruim 800 dames waren present om de nieuwe Vlaamse film ‘Het Vonnis’ in avant-première bij te wonen. Zowel regisseur Jan Verheyen als acteurs Koen De Bouw en Robbie Cleiren waren aanwezig in de Siniscoop, tot grote tevredenheid van de (vrouwelijke) fans.

Hier leest u meer over de Ladies Night


Gezien: You're Next in Siniscoop Sint-Niklaas

 

Horror zit duidelijk in de lift. Na ‘The Conjuring’, een film die iedereen wil zien, kan je nu ‘You’re Next’ gaan bekijken in de Siniscoop in Sint-Niklaas.

Waar het in ‘The Conjuring’ meer om spanning draait, vloeit er daarentegen veel bloed in ‘You’re Next’.

Hier leest u meer over deze film


DVD Recensie: Scary Movie 5 - Malcolm D. Lee

 

Goed nieuws voor de fans van de Scary Movie-films. Deel vijf uit de reeks parodiefilms is nu verkrijgbaar op DVD en Blu-ray. Scary Movie-films zijn de voorbije dertien jaar succesvol geweest, sinds de eerste film in 2000 brachten ze al honderden miljoenen dollars in het laatje.

Hier leest u de recensie van deze DVD


Recensie: Mijn eerste leesjaar met Spik en Spek - Marc de Bel & Marja Mulder

 

Met de start van het nieuwe schooljaar is er voor de eerste lezertjes het boek ‘Mijn eerste leesjaar met Spik en Spek’ bij uitgeverij Abimo verschenen.

Hier leest u de recensie van dit boek


De Roets 2014 - De historische kalender & jaarboek

 

De Roets, de historische kalender en jaarboek viert zijn tienjarig bestaan. De volkse, historische kalender is in die tien jaar een begrip geworden in Vlaanderen.

Hier leest u meer over deze kalender


DVD Recensie: The Last Exorcism - God Asks, The Devil Commands - Ed Gass-Donnelly

 

Na de succesvolle horrorfilm ‘The Last Exorcism’ uit 2010, gemaakt met een  budget van 1,8 miljoen dollar en die wereldwijd bijna 68 miljoen opleverde, is er nu ‘The Last Exorcism - God Asks, The Devil Commands’ uitgebracht.

Hier leest u de recensie van deze DVD


Gezien: Mud in Siniclub Sint-Niklaas

 

Twee vrienden Ellis (Tye Sheridan) en Neckbone (Jacob Lofland) ontmoeten op een onbewoond eiland ergens in de Mississippi een man die zich Mud noemt.

Hier leest u meer over deze film


Recensie: Mijn Reuze Zoekboek - Benjamin Bécue, Didier Balicevic en Annabelle Mège

 

Mijn reuze zoekboek is ook een reuze boek (29 x 40 cm!) met een prachtige cover getekend door Benjamin Bècue. Het boek is niet alleen reuze in zijn omvang, maar ook qua inhoud.

Hier leest u de recensie van dit boek


Recensie: Zwarte Stilte - Hilde E. Gerard

 

De Portret-reeks is een ontroerende en hartverwarmende young-adult reeks voor lezers vanaf 13 jaar. Elk boek van deze reeks is geschreven door een bekende young-adult schrijver.

Hier leest u de recensie van dit boek


Recensie: Heksen Moeten Branden - Roger Vanhoeck

 

Het verhaal van ‘Heksen moeten branden’ speelt zich af in de streek van Hingene, Wintam en Bornem in het begin van de zeventiende eeuw.

Hier leest u de recensie van dit boek

 


Recensie: Het Slimste Boek ter Wereld

 

Het productiehuis Woestijnvis, de tv-zenders Vier en Vijf en het weekblad Humo hebben samen met WPG Uitgevers het nieuwe boekenmerk Drie gelanceerd. Uitgeverij Drie zal boeken uitgeven die gelinkt zijn Woestijnvis, Humo of Vier en Vijf.

Het eerste boek van Uitgeverij Drie is ‘Het Slimste Boek Ter Wereld’. Een boek over het populaire quizprogramma ‘De Slimste Mens ter Wereld’, dat dit jaar zijn tiende verjaardag viert.

Hier leest u de recensie van dit boek


Gezien: White House Down in Siniscoop Sint-Niklaas

 

Voormalig militair John Cale (Channing Tatum) hoopt op een baan bij de secret service, de geheime dienst die verantwoordelijk is voor de bescherming van  president James Sawyer (Jamie Foxx). Jammer genoeg voor hem wordt hij afgewezen.

Hier leest u meer over deze film


Gezien: Jobs in Siniscoop Sint-Niklaas

 

Na het overlijden van Steve Jobs kwam er een biografie op de markt. Nu is er de film ‘Jobs’ in de bioscoop. Een film over het levensverhaal van Steve Jobs en het ontstaan van Apple met Ashton Kutcher in de rol van Steve Jobs.

Hier leest u meer over deze film


Gezien: Pain & Gain in Siniscoop Sint-Niklaas

 

De film ‘Pain & Gain’ is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Sun Gym Gang in Miami. Daniel Lugo (Mark Wahlberg) is een gerespecteerd fitnesstrainer. Hij werkt keihard, is tot senior instructeur bevorderd en heeft het ledenaantal van de fitnessclub verdriedubbeld. Toch is hij er niet rijk van geworden en dat stoort hem.

Hier leest u meer over deze film


Recensie: Kito & Boris - Aimée de Jongh

 

‘Kito & Boris’ is een stripverhaal van Aimée de Jongh, geschikt voor de eerste lezertjes. Het bevat acht korte verhalen over de avonturen van het konijn Kito en Boris de beer. De twee zijn goede vrienden en wonen in het bos.


Recensie: Een dier in huis - Liesbeth Van Bogaert

 

Je wilt graag een huisdier houden maar je weet nog niet goed welk?

Het boek ‘Een dier in huis’ van Liesbeth Van Bogaert met tekeningen van Joris Thys helpt je een keuze maken.

Hier leest u de recensie van dit boek


Sympathy for the Devils - Raf Willems

 

Niet alleen in België maar ook in Engeland zijn Belgische voetballers hot. Ze maken het mooie weer bij de topclubs en worden door fans en trainersstaf op handen gedragen. Maar hoe verklaart men deze invasie? Waarom is net deze generatie Duivels zo succesvol? Wat is hun geheim? Puur talent of is er meer aan de hand?

Hier leest u meer over dit boek


Omloop van de Slagvelden - Frank Becuwe

 

‘Nooit, bij menschen geheugen, was een koers lastiger en gruwelijker; nooit wrocht hij moorddagiger op het gemoed en de lichaamlijke gesteltenis van een rijder.’ Zo beschrijft Karel Van Wijnendaele – pionier uit de sportjournalistiek – de Omloop van de Slagvelden, een eenmalige koers die in het voorjaar van 1919 werd gereden.

Hier leest u meer over dit boek


Duivelsgebroed - Hilde E. Gerard

 

Duivelsgebroed is het derde boek in de reeks over vampiers en engelen van Turnhouts auteur Hilde E. Gerard. In de eerste delen Vampierenbruid en Engelenkus maakten de lezers al kennis met Bob, die voor zijn inwijding tot vampier staat, maar weigert om bloed te drinken en Gabriëlla, het mooie nieuwe meisje in de klas, die het voor iedereen opneemt.

Hier leest u meer over dit boek


Gezien: We're the Millers in Siniscoop Sint-Niklaas

 

In ‘We’re the Millers’ speelt Jason Sudeikis de rol van David Clark, een drugsdealer die in de problemen komt wanneer zijn geld en drugsvoorraad wordt gestolen. Om zijn schulden te kunnen betalen, stelt zijn baas Brad (Ed Helms) hem voor om een vracht marihuana  te smokkelen vanuit Mexico naar de Verenigde Staten.


Gezien: The Bling Ring in de Siniclub te Sint-Niklaas

 

‘The Bling Ring’, geregisseerd door Sofia Coppola is de eerste film uit het nieuwe seizoen van de Siniclub.

Hier leest u meer over deze film


Patrick Verhoeven stelt zijn nieuwe wandelgids 'A Porpos Hendrik Conscience' voor in Antwerpen

 

Woensdag 4 september vond de boekvoorstelling van ‘À propos Hendrik Conscience - Op stap met een groot Antwerpenaar’ plaats in het stadhuis van Antwerpen. Burgemeester Bart De Wever en Luk Lemmens, Eerste Gedeputeerde van de Provincie Antwerpen spraken met veel bewondering over Hendrik Conscience, de man die zijn volk leerde lezen.

Hier leest u meer over dit bericht


Albums van Jommeke in een nieuw jasje

 

Woensdag 4 september werd op het stadhuis van Antwerpen de nieuwe lay-out van het 266ste Jommekesalbum ‘Pannekoeken van Pierenhaar’ onthuld. Na 32 jaar krijgt de cover van de populaire stripheld met het strooien dakje een nieuwe look.

Hier leest u meer over dit bericht


Het Goud van de Navajo - Suzette Boyer

 

Op zomerkamp in de VS! Klinkt super, maar Jesse Moulin heeft er, als hij heel eerlijk is, eigenlijk helemaal geen trek in.Tegen zijn zin reist hij dan ook naar Arizona voor een vakantie van drie weken in Camp Santa Fé, samen met Luna, zijn tweelingzus.

Hier leest u meer over dit boek


Recensie: De Vallei van de Wentelmolens - Noelia Blanco

 

Bij Uitgeverij De Eenhoorn is er het prachtige boek ‘De Vallei van de Wentelmolens’ van Noelia Blanco, vertaald door Siska Goeminne, verschenen.

Hier leest u de recensie van dit boek

 


Spikkel en Spekkie: Chinese Maankoekjes - Marc de Bel

 

Wat ruikt Spikkel daar? Snuf... Snuf... Koekjes… Heerlijke vers gebakken koekjes! Ze loopt verlekkerd achter haar neus aan en belandt in de keuken van oma Pot.


Recensie: Moeder Killers 2 - Zidrou

 

‘Moeder Killers 2’ is het tweede en laatste deel van Zidrou, met tekeningen van Benoît Ers en Ludo Borecki.

Hier leest u de recensie van deze strip


Recensie: De Wraak van Prada - Lauren Weisberger

 

'De Wraak van Prada' werd geschreven door auteur Lauren Weisberger, die woont en werkt in New York. De originele titel is 'Revenge Wears Prada' en is vertaald naar het Nederlands door Sabine Mutsaers.

Hier leest u de recensie van dit boek


DVD Recensie: Top of the Lake - Jane Campion

 

‘Top of the Lake’ is uitstekende televisieserie van Oscarwinnares Jane Campion. Deze prestigieuze BBC-reeks kon rekenen op een sterke cast met o.a. Elisabeth Moss ('Mad Men'), Peter Mullan ('Trainspotting'), Holly Hunter ('The Piano') en David Wenham ('The Lord of the Rings') in de hoofdrollen.

Hier leest u de recensie van deze DVD box


Gezien: Red 2 in Siniscoop Sint-Niklaas

 

De gepensioneerde CIA-agent Frank Moses (Bruce Willis) leidt een rustig en onopgemerkt leventje met zijn vriendin Sarah (Mary-Louise Parker). Tot op de dag dat hij zijn voormalige partner Marvin (John Malkovich) tegen het lijf loopt.

Hier leest u meer over deze film


Recensie: Guust nr 1 - Flagrante Flaters - Franquin & Jidéhem


De facsimile-uitgaven van de allereerste albums van Guust Flater zijn een fantastisch hebbeding voor de fans van Franquin. Tussen 1964 en 1967 verschenen er vijf van, in het zogenaamde oblong-formaat: meer breed dan hoog.

Hier leest u de recensie van deze strip

 


Recensie: IRS Team - Football Connection - Bourgne & Desberg

 

Na het succes van All Watchers is er een nieuwe vierdelige spin-off van I.R.$ verschenen bij Le Lombard. In het eerste deel ‘Football Connection’ wordt Larry Max op de hoogte gebracht door een duistere figuur dat ene Aldin, een Bosnische killer, naar Los Angeles komt.

Hier leest u de recensie van deze strip


Recensie: Natte Dozen - Marnix Peeters

 

Marnix Peeters heeft amper een jaar na zijn veelbesproken debuutroman ‘De dag dat we Andy zijn arm afzaagden’ met ‘Natte Dozen’ opnieuw een voltreffer geschreven.

Hier leest u de recensie van dit boek


Dag Mam... - Angela Mollers-de Kuijer

 

Een halve moeder, zo noemt de schrijfster zichzelf ook wel. Het verliezen van je kind verandert je niet alleen van binnen voorgoed, maar doet dat ook met de rest van je verdere leven. 

Hier leest u meer over dit boek


Heerlijk licht, en klaar in minder dan 30 minuten - Chiara van Emrik

 

De charmante njam!-lady, Chiara van Emrik, gaat in Heerlijk Licht voor de gezonde en snelle keuken.


Gezien: One Direction - This is Us in Siniscoop Sint-Niklaas

 

Woensdag 28 augustus ging de One Direction-film 'This Is Us' in wereldpremière. Ook de Wase tieners komen in de laatste week van de vakantie massaal afgezakt naar Siniscoop in Sint-Niklaas om de muziekdocumentaire van One Direction te zien op groot scherm.

Hier leest u meer over deze film


Woesten - Kris Van Steenberge

 

De negentiende eeuw loopt ten einde. Elisabeth, dochter van de smid, treedt in de echt met de jonge arts Guillaume Duponselle. Het zal geen gelukkig huwelijk worden.

Hier leest u meer over dit boek