Actualiteit


BE INSPIRED - Design colouring book

 

Kleuren voor volwassenen is in! Terra Lannoo heeft de ontwerpers van Eijffinger gevraagd om een kleurboek te maken met hun keuze van de eigen patronen. Dit levert een prachtig kleurboek op.

 

Het behang en de stoffen van Eijffinger zijn een begrip in de wereld van interieur design. De ontwerpers van dit al meer dan 135 jaar oude Nederlandse bedrijf selecteerden speciaal voor jou de beste dessins: met aansprekende thema’s als romantiek, nostalgie, natuur, exotisch, vintage en retro kun je steeds een andere sfeer creëren, van bloemig tot geometrisch en van ornamentaal tot grafisch.

 

We nodigen je uit voor een persoonlijke invulling, je zult zien dat het inkleuren van de platen je rustig stemt en... wellicht hangt het resultaat straks ingelijst bij jou aan de muur!

 

Decorating the world

 Het ontwerpen van dessins is als het scheppen van nieuw leven. Een goed dessin heeft geen centrum, maar kan na het vormgeven van een eerste element tot in het oneindige blijven groeien. De kunst is om in dat onbegrensde beeld harmonie aan te brengen. Eijffinger ontwerpt de dessins zo dat deze complexiteit voelt als een vanzelfsprekendheid. Je kunt je er elke dag mee omringen en door laten inspireren.

 

ISBN 9789089896247 - Paperback - 112 pagina’s - Prijs: € 14,95 - Uitgeverij: Terra Lannoo


Uitgeverij EPO doet Bart De Wever boek 'Wegwerpmens' cadeau

 

"Ik durf te zeggen dat vandaag in Vlaanderen iemand met een goed cv hoe dan ook werk vindt, uitzondering gemaakt voor vijftigplussers. Zeker als hij of zij drie jaar de tijd heeft gekregen om een job te zoeken."

Dat zei Bart De Wever dinsdag 19 mei op Studio Brussel.

Het toeval wil dat uitgeverij EPO recent een boek uitgaf over de zoektocht naar werk van zo iemand met een goed cv: Wegwerpmens. Lief en leed van een interimmer.

 

Het vertelt het relaas van een van de honderdduizenden in dit land die, sorry Bart, met de beste wil van de wereld geen vast werk vinden en dan maar aankloppen bij een interimkantoor. Van nepvacatures, onbestaande veiligheidsregels, personeelschefs die je op vrijdagnamiddag ontslaan omdat je 'de kmo-mentaliteit' mist tot de onbeschofte behandeling door de VDAB: het is een verbijsterende schets van de onderkant van de arbeidsmarkt. Waar mensen wegwerpmensen zijn.

Is dit nu het nieuwe werken dat De Wever voor ogen heeft?

 

Omdat ze bij uitgeverij EPO de kwaadsten niet zijn doen ze De Wever met veel plezier het boek cadeau.

 

 

Het Boek

Een maartse maandagochtend, een industriepark in Izegem. Een klein jaar nadat hij aan de Gentse universiteit zijn master geschiedenis haalde, fietst Tuur Viaene het terrein van een fabrikant van rust- en ziekenhuismeubels op. 'Ik ben een interimmer', piept Tuur aan de barak waar een paar mannen staan roken. 'Ik kom hier laden en lossen.'

 

Soms kleven journalisten een valse baard op en gaan ze undercover. Dan beland je snel bij Wallraff of Ehrenreich, schrijvers die het genre op de kaart zetten. Dit boek is anders. Het vertelt het relaas van een van de honderdduizenden in dit land die geen vast werk vinden en dan maar aankloppen bij een interimkantoor.

 

Van nepvacatures, onbestaande veiligheidsregels, personeelschefs die je op vrijdagnamiddag ontslaan omdat je 'de kmo-mentaliteit' mist tot de onbeschofte behandeling door de VDAB: het is een verbijsterende schets van de onderkant van de arbeidsmarkt. Waar mensen wegwerpmensen zijn.

 

ISBN: 9789491297656 - Paperback - 152blz. - Prijs: € 17.95 - Uitgeverij: EPO


Billy Crystal over 65 worden

 

Waar kom ik vandaan? Waar ga ik heen? En verdomme waar zijn mijn sleutels?

 

 

Acteur en comedian Billy Crystal, bekend van onder andere 'When Harry met Sally' en als presentator van de Oscars, werd dit jaar 65. Hij schreef er een hilarisch boek over.

"Nu ik vijfenzestig ben, kan ik alles nog wat ik op mijn vijfendertigste deed. Als ik kon onthouden wat die dingen waren."

Billy Crystal en miljoenen babyboomers hebben een keerpunt in hun leven bereikt of zullen het binnenkort bereiken. Vol humor en mededogen beschrijft Crystal de absurditeiten en uitdagingen van het ouder worden aan de hand van de sprekendste gebeurtenissen uit zijn eigen, memorabele leven. Hoe koop je je eigen plekje op een begraafplaats? Hoe lang kun je wakker blijven tijdens een theatervoorstelling?


Dit boek is een directe aanval op de vernederingen van het ouder worden door een comedian die al veertig jaar het lief en leed van een generatie weet te vangen.

 

Billy Crystal is een monument. Ik dank God dat hij dit hilarische en emotionele boek heeft geschreven. Nu hoef ik het tenminste niet meer te doen en kan ik iedereen nog steeds iets persoonlijks geven met kerst.’ — Bette Midler

 

Dit boek is ongelooflijk grappig en echt uniek. Een Hollywood-autobiografie met slechts één vrouw, geen rehab, een liefdevolle familie en trouwe vrienden. — Robin Williams

 

Billy Crystal 65 - ISBN 9789400503991 - € 19,95 - een uitgave van VIP boeken