Kleuterboeken


De bril van de wolf - Sylvia Vanden Heede & Marije Tolman


Eindelijk is er ook een prentenboek over Wolf en Hond! Met De bril van Wolf maakte Sylvia Vanden Heede een grappig verhaal over leren lezen.


De bril van Wolf een schitterend kijk- en leesboek voor kinderen die letters en woorden volop aan het ontdekken zijn. Meesterlijk verteld, in eenvoudige woorden, dat kan Sylvia Vanden Heede als geen ander. De schitterende paginagrote illustraties komen van bekroond talent Marije Tolman.


Sylvia Vanden Heede schrijft voor kinderen die net kunnen lezen, maar ook voor oudere kinderen en tieners. Haar werk werd onder meer bekroond met een Zilveren Griffel en de Gouden Uil Prijs van de Jonge Lezer.


Marije Tolman werd bekroond met een Vlag en Wimpel. Voor De Boomhut, dat ze samen met haar vader maakte, ontving ze een Gouden Penseel.


ISBN 9789401429504 - Hardcover - 28 blz. - Prijs: € 14,99 - Uitgeverij: Lannoo


Apenkolder - Tjibbe Veldkamp & Kees de Boer


Kinderen lachen zich een breuk met deze knotsgekke verhalen waarin apen de hoofdrol spelen. Apenkolder is een sprankelend voorleesboek met kleurrijke tekeningen.


Jaaps nieuwe buren doen graag gek en wild. Net als Jaap zelf. Hij speelt elke dag bij hen. Dan vragen Jaaps ouders de nieuwe buren op de koffie. Zullen de buren nu ook gek en wild doen? En zullen de oppassers van de dierentuin hun ontsnapte apen vinden?


Elke dag treedt Kleine Aap op in zijn Grote Plascircus. Apelien mag niet meedoen. Dat vindt ze maar niks! Kan ze laten zien dat ze ook in het Plascircus thuishoort?


Tjibbe Veldkamp woont in Groningen. Hij is vooral bekend als prentenboekenmaker, maar hij schrijft ook voor oudere kinderen. Zijn werk werd o.a. bekroond met een Zilveren Griffel en de Kinderboekwinkelprijs.


Kees de Boer woont in Arnhem en startte zijn loopbaan als striptekenaar. Samen met Tjibbe Veldkamp maakte hij het succesvolle Tim op de Tegels. Maar hij illustreerde ook verhalen van Bies van Ede, Thea Dubelaar en Mirjam Oldenhave.


ISBN 9789401429559 - Hardcover - 64 blz. - Prijs: € 14,99 - Uitgeverij: Lannoo