Mens & Maatschappij


Kinderen krijgen · Bereid je voor op het leven als ouder - J. Milgrom


Kinderen krijgen is een praktisch boek over je verwachtingen van het aanstaande ouderschap. Het bereidt je stapsgewijs voor op je nieuwe rol en de sociale en emotionele veranderingen die de komst van een kind met zich meebrengt. Je leert vaardigheden om de wensen en signalen van je baby goed te begrijpen zodat jullie een hechte band kunnen opbouwen - de basis voor een gezonde ontwikkeling van je kind.


Het programma in dit boek werd uitgebreid getest bij Australische gezinnen en focusgroepen.


Jeannette Milgrom is hoogleraar psychologie aan de universiteit van Melbourne, Australië, en directeur klinische en gezondheidspsycholgie bij Austin Health in Melbourne. Zij leidde het team dat het programma in dit boek heeft ontwikkeld.


ISBN 9789057124495 - Paperback - 176 blz. - Prijs: € 19,95 - Uitgeverij: Nieuwezijds


Dat kleine geluk - Fleur Van Groningen


Fleur is zesentwintig als haar poging om 'normaal te zijn zoals iedereen' jammerlijk mislukt. Haar leven, gebouwd op de fundamenten van andermans normen en waarden, stort in. Op korte tijd verliest ze haar relatie, haar job en haar toekomstverwachtingen. Er rest haar niets anders dan de lang opgeborgen droom om ooit cartooniste te worden. Tegen alle verwachtingen in lukt het Fleur om haar faal-angst te overwinnen en die droom zonder diploma of ervaring waar te maken. Al gauw schrijft, tekent en brainstormt ze voor verschillende tijdschrift en en kranten, en schrijft ze een boek. Na jaren van eenzaamheid kruist ook de liefde opnieuw haar pad. Eind goed, al goed - lijkt het. Tot ook die jarenlange relatie op de klippen loopt en ze beslist om haar leven over een andere boeg te gooien.


Fleur blijft zoekende naar haar plaats in de wereld. Het resultaat is dit eerlijke, kwetsbare verslag, vol welkome levensinzichten. Met een sprankje humor en een likje glamour uit de mediawereld. En vooral: tonnen herkenbaarheid. Omdat we allemaal, jong en oud, op de één of andere manier op zoek zijn naar onszelf.


Fleur Van Groningen (1982) is columniste en cartooniste bij Het Nieuwsblad en Het Nieuws-blad Magazine, columniste bij de Vlaamse editie van Psychologies Magazine en huistekenares van Ché. Eerder werkte ze voor o.a. Goedele Magazine, GDL, Flair, NINA, P-magazine, NRC Handelsblad en De Morgen. Een van haar columns over vrouwengeheimen vormde de basis voor de VPRO-documentaire Tussen Bitch en Bambi. Ze publiceerde het boek Haal het slechtste uit jezelf (2011).


ISBN 9789492159137 - Hardcover - 256 blz. - Prijs: € 19,99 - Uitgeverij: Horizon


Happy mama - Erika Van Tielen


Jonge moeders hebben vaak de indruk dat ze aan zoveel verwachtingen moeten voldoen: moeder zijn met de glimlach, een zorgeloos huishouden runnen, carrière maken, mooi en slank zijn, een tof sociaal leven onderhouden én de ideale partner zijn. Maar hoe doe je dat, dat allemaal combineren? Lijkt het elders op wieltjes te lopen, maar ben je zelf vaak de wanhoop nabij? Moet je je schuldig voelen als je ook eens geniet? En naar wie moet je eigenlijk luisteren?


Erika Van Tielen werd zelf moeder van twee zoontjes, ging bloggen over

haar wedervaren en vond veel gehoor bij andere jonge moeders. In dit

boek biedt ze inspiratie en troost. Zo leer je dat andere moeders ook worstelen, dat je mag lachen én huilen, dat de buitenwereld het niet altijd beter weet en dat het oké is om - ondanks alles - een happy mama te zijn.


ISBN 9789089315281 - Paperback - Prijs: € 22,95 - Uitgeverij: 

Borgerhoff & Lamberigts


 

Democratie als dodelijk exportproduct · Een geschiedenis van de Amerikaanse buitenlandpolitiek - William Blum


Het ene land heeft als belangrijkste exportproduct knoflook, het andere auto's. De Verenigde Staten voeren iets heel anders uit: democratie. Of toch de Amerikaanse versie ervan:kapitalisme. De export verloopt aan een hoog tempo. Sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog wierp Washington meer dan vijftig meestal democratisch verkozen buitenlandse regeringen omver, vermoordde evenzoveel buitenlandse leiders en manipuleerde in minstens dertig landen verkiezingen.


Een verhaal met een lange baard? Vergeet het. In zijn levenswerk zet William Blum niet alleen de feiten op een rij, hij citeert ook uit briefwisseling tussen buitenlandse en Amerikaanse presidenten aan de vooravond van alweer een nieuwe invasie, analyseert de Wikileaks, onthult dat Obama voor een bedrijf met CIA-connecties werkte, enzovoort.


William Blum is samen met Noam Chomsky en Michael Parenti een van de nestors van links in de VS. Hij schreef verschillende boeken, werkte als freelancejournalist in de VS, Latijns-Amerika en Europa, en was oprichter en uitgever van Washington Free Press.


ISBN 9789462670235 - Paperback - 368 blz. - Prijs: € 24,90 - Uitgeverij: EPO


Trainer zonder grenzen - Tom Saintfiet

 

De voetbalmaffia in Finland, handtastelijke oliesjeiks in Qatar en een deportatie door Mugabe in Zimbabwe... Er zijn maar weinig zaken die Tom Saintfiet in zijn carrière als voetbaltrainer wereldwijd niét heeft meegemaakt.


In België en Nederland doet zijn naam niet overal een belletje rinkelen, maar in pakweg Namibië of Jemen kan hij niet over straat lopen zonder herkend te worden.

Tom Saintfiet trainde voetbalclubs in zowat elke uithoek van de wereld. En hoewel de spelregels overal dezelfde zijn, ontdekte hij hoe verschillend voetbal wordt beleefd in al die uiteenlopende culturen.


In Trainer zonder grenzen maakt de 41-jarige Belg de balans op van zijn onwaarschijnlijke trainerscarrière tot nog toe.

Tom Saintfiet, door Nederlandse collega's omschreven als 'de Belgische Johan Cruijff', is een voetbaltrainer die naam maakte als (bonds)coach van exotische teams als B71 Sandur (Faeröer), Al-Gharrafa (Qatar), Namibië, Zimbabwe, Ethiopië, Jemen en Malawi.

 

ISBN 9789401425711 - Paperback - 256 blz. - Prijs: € 19,99 - Uitgeverij: Lannoo


Dienend leidinggeven: zacht voor mensen, hard voor resultaten - Roeland Broeckaert


Wat kunnen mensen die steevast te laat komen op vergaderingen jou over jezelf leren?

Wat hebben je kind leren fietsen en professioneel leidinggeven met elkaar gemeen?

Welke werktips kunnen voetbaltrainers of sprookjes ons opleveren?

 

Vandaag de dag worden werknemers steeds meer werkondernemers. We blijven minder lang bij een werkgever en zijn steeds meer regisseur van onze loopbaan. We werken steeds flexibeler, vaker van thuis uit. Ook zullen we langer (moeten) werken, liefst met goesting.

 

Dat vereist een ander soort leiderschap. Autoritair gedrag, een gebrekkige feedbackcultuur of rigide hiërarchische verhoudingen leiden immers zelden tot stevige werkrelaties. Tegelijk wijst onderzoek uit dat dienend leiderschap de drie basisbehoeften van de moderne professional rechtstreeks kan beïnvloeden: Autonomie, Binding met de organisatie en Competentie.

 

Dienend leidinggeven leert je hoe je dit in de praktijk brengt. Al doende maak je je eenvoudige en effectieve handvatten, overtuigingen en methodes eigen waarmee je morgen al je team kan verbazen. Zo maak je de inspirerende leider en de uitdagende coach in je wakker.

 

Roeland Broeckaert is senior consultant bij VOCA Training & Consult (Acerta). Hij ondersteunt er gepassioneerd leer- en veranderingstrajecten.

 

ISBN 9789401421270 - Paperback - 168 pagina’s - Prijs: € 19,99 - Uitgeverij: Lannoo Campus