MOOOV brengt met Midnight's Childeren pareltje van een film op het filmfestival


Midnight's Children is gebaseerd op het bekroonde bestseller boek 'Middernachtskinderen' van Salman Rushdie waarvoor hij de Booker Prize won. In de film geeft Salman Rushdie zijn stem om het verhaal te vertellen.


'Midnight's Children' was op maandag 22 april te zien op het Mooovfilmfestival in Sint-Niklaas. Binnenkort is hij ook te zien in de zalen.

Het verhaal wordt verteld door Saleem Sinai, één van de 1001 middernachtskinderen. Middernachtskinderen bezitten een speciale gave. Saleem, een kind van arme straatmuzikanten wordt geboren op 15 augustus 1947 om 12 uur middernacht,op het moment dat India door Groot Brittannië onafhankelijk wordt verklaard.

 

Op het zelfde moment en in het zelfde ziekenhuis wordt ook Shiva geboren, een kind van rijke ouders. Saleem's moeder sterft bij de bevalling en de verpleegster heeft medelijden met hem.
De verpleegster in het ziekenhuis is van het oordeel dat de rijken armer moeten worden en de armen rijker en verwisseld de twee baby's.

 

Vanaf dan groeit Saleem op als zoon van de rijke Sinai familie. Saleem en Shiva zijn rivalen van elkaar. Saleem heeft als gave een speciaal reukorgaan te hebben, waarmee hij alle middernachtskinderen kan oproepen.


Saleem en Shiva groeien op in India in de tweede helft van de twintigste eeuw en groeien op in een totaal ander land dan hun ouders hebben gekend.
Deze 2 uur en 20 minuten durende film is een pareltje om naar te kijken en verveelt op geen enkel moment.

 

De opnames van deze groots opgezette film gebeurden in Sri Lanka in het geheim.
'Midnight's Children' is een meeslepende film die een ruim publiek aanspreekt.

 

Het filmfestival, dat zich richt op onafhankelijke filmproducties, documentaires en wereldcinema,loopt nog tot 28 april.


Het programma: 

’DINSDAG 23 APRIL20U  LES CHEVAUX DE DIEU regie: Nabil ayouch – Marokko 115'

WOENSDAG 24 APRIL20U  THE GRANDMASTER regie: Wrong Kar-Wai – China 130

DONDERDAG 25 APRIL20U  TRAUMLAND regie : Daniel lambo – België 60'

VRIJDAG 26 APRIL20U  THE PATIENCE STONE Regie: Atiq Rahimi – Afghanistan 98’

ZATERDAG 27 APRIL20U  NO Regie: Pablo Larrain – Chili 115’

ZONDAG 28 APRIL15U  WADJDA Regie: Haifaa Al Mansour – Saoedi-Arabië 97' 


Praktisch

Mooov Filmfestival Sint-Niklaas: 20 t.e.m. 28 april 2013 in Siniscoop.Toegangsprijzen: 7 EUR – 6 EUR voor kansenpashouders, 65+, student met kaart en kinderen onder 12 jaar.
Meer info en tickets via www.siniscoop.be.