Nieuwste thriller 'Import' van Pieter Aspe actueler dan ooit!


In Brasserie Zee Zee in Blankenberge stelde Pieter Aspe zijn 38ste boek voor aan pers en vrienden.

 

Uitgever Karel Dierickx nam het voorwoord voor zijn rekening en sprak vol lof over het nieuwste boek van Vlaanderens best verkopende auteur.

 

Ook had Karel met Rudi Vranckx nog een verrassingsgast voor Pieter voorzien. Oorlogsjournalist Rudi Vranckx is een persoonlijke vriend van de 63-jarige Aspe.

 

 “Nu weet ik hoe het moet voelen als dames in een taart moeten kruipen op een feestje om er als verrassing er uit te springen. Ik heb een half uur in de kast vastgezeten”, aldus Rudi Vranckx.,

“Pieter is een vriend van mij, regelmatig spreken we af om een pintje te drinken.

 

Wat ik Pierre nog nooit gezegd heb is dat ik hem vaak mee naar bed neem. Als ik weer eens in een goor hotelletje zit in het Midden-Oosten, vraag ik steeds een leeslamp op de kamer en neem ik Pieter mee naar bed”, aldus Rudi.

 

Pieter Aspe bedient zich in 'Import', net zoals in zijn vorige boek 'Het oor van Malchus', van het 'wat als'-principe: wat als er tussen de massa's vluchtelingen die in ons land aankomen een mol zit, met alleen maar slechte bedoelingen?

 

In die zin kan 'Import' gelezen worden als het spiegelboek van 'Het oor van Malchus'. Met elk boek breidt Pieter Aspe zijn oeuvre uit met alleen maar sterker en treffender werk.

Pieter Aspe: “Het verhaal speelt zich voor een stukje af in Molenbeek, maar voor het grootste deel in Brugge. In september begon ik aan het scenario, dus ik ging enkel af op indicaties. Dat het verhaal wel erg inspeelt op de tragische gebeurtenissen van de afgelopen tijd is puur toeval. Toen wist ik natuurlijk niet dat alles pure werkelijkheid werd”, aldus Aspe.

 

IMPORT

Het lijk van een man spoelt aan op het strand van Zeebrugge. Een gokker belt de politie. Kort daarop worden hij en zijn buren op brute wijze vermoord door twee Russische criminelen.

 

Toeval? Of iets veel ergers? Van In onderzoekt de bizarre moorden, maar staat voor een raadsel. Hij krijgt ongevraagd de hulp van Hakim, een Syrische vluchteling die voor de Europese veiligheidsdienst werkt. Samen vormen ze een verbazend sterk team, tot blijkt dat terroristen van plan zijn een bomaanslag te plegen.

 

Achterdocht en paranoia verblinden het rechercheteam en dreigen het onderzoek te verscheuren. Wie kan Van In nog vertrouwen? Wie zijn de vijanden die het land op zijn grondvesten doen wankelen? De ultieme nachtmerrie van iedere veiligheidsdienst.

 

ISBN: 9789022332443 - Paperback - 326 blz. - 24,99 - Uitgeverij: Manteau