Welkom op de De Boekenkast, dé website over boeken en films voor Vlaanderen en Nederland!Recensie: Krokodillentranen - Koen Van Wichelen

 

‘Krokodillentranen’ is de debuutroman van Koen Van Wichelen. De auteur neemt ons in zijn boek mee naar De Stad Waar Het Altijd Regent.

We maken er kennis met verschillende personages. Zo is er de 69-jarige zakenman Roman Kerkorian, die voorzitter is van voetbalploeg Racing FC. Roman, ‘De Oude Krokodil’, is een bruut, hij moet altijd en overal gelijk hebben en duldt zeker geen tegenspraak.

Hier leest u de recensie van dit boek

 


DVD Recensie: Cube 2: Hypercube

 

Het verhaal begint wanneer Kate en Jerry wakker worden in een futuristisch ogende kubusvormige ruimte. Ze ontmoeten er met Simon, Sasha, Max, Thomas en Mrs. Paley nog anderen. Niemand kent elkaar, niemand weet hoe ze daar terecht gekomen zijn en niemand weet hoe er te ontsnappen.

Hier leest u de recensie van deze DVD


DVD Recensie: Paranormal Activity - Tokyo Night

 

Wanneer Haruka Yamano terug komt van een rampzalige vakantie in Amerika, waar ze een auto-ongeluk heeft gehad, wordt ze verzorgd door haar vader en broer Koichoi. Haruka heeft twee gebroken benen en moet in een rolstoel zitten.

Hier leest u de recensie van deze DVD


‘Landverraad - Van publiekslieveling tot volksvijand’ van Stijn Vanderhaeghe ligt vanaf 3 mei in de winkel

 

In Landverraad blikken vijftien topvoetballers – van Rob Rensenbrink over Marc Degryse tot Gert Verheyen – met gemengde gevoelens terug op de meest woelige periode uit hun carrière: het moment waarop ze beslisten om mee te heulen met de aartsvijand.

Hier leest u meer over dit boek


Opgelicht · De energiezwendel van Electrabel & co - Tom De Meester

 

Het is jouw energie", zegt Electrabel. "En het is onze winst", denken aandeelhouders in Parijs en Frankfurt, en Albert Frère bij ons. Het is met energie als met de bankencrisis. De onzichtbare hand van de markt graait en grabbelt als nooit tevoren.

Hier leest u meer over dit boek

 


Axl Peleman brengt opnieuw 20 vergeten liedjes uit met   'Volksliekes 2' 

 

Onder massale persbelangstelling stelde op donderdag 25 april zanger Axl Peleman zijn nieuwste boek én cd ‘Volksliekes 2’ voor in het MAS te Antwerpen.

Naast burgemeester Bart De Wever waren ook Carl Depauw, directeur van het MAS, Bob Van Staeyen van De Strangers, muzikant Ron Reuman, kunstenaar Anne-Mie Van Kerkhoven en Godelieve Muys aanwezig.

Hier leest u meer over dit bericht

 


Toni Coppers stelt zijn boek 'Zwerfvuil' voor in Antwerpen

 

Donderdag 25 april werd ‘Zwerfvuil’, het nieuwste boek van Toni Coppers voorgesteld op een originele locatie: de 14de verdieping van de politietoren aan de Oudaan in Antwerpen.

Hier leest u meer over dit bericht


'Les chevaux de Dieu' lokt massa naar Siniscoop

 

Dat er nood is aan een filmfestival met wereldfilms bewees de film ‘Les chevaux de Dieu’. Vele liefhebbers, bijna een uitverkochte zaal, genoot van deze Marokkaanse film over zelfmoordenaars. Het MOOOVfilmfestival bewees opnieuw dat het in Sint-Niklaas mag rekenen op een geslaagde eerste editie.

Hier leest u meer over dit bericht


DVD Recensie: Godsend - Nick Hamm

 

De familie Duncan leidt een perfect en gelukkig leventje. Tot de dag dat Paul en Jessie hun 8-jarige zoon Adam verliezen bij een auto-ongeluk. Ze zijn totaal van streek, Adam was dan ook hun oogappel.

Hier leest u de recensie van deze DVD


Recensie: Citytrip Berlijn - Marjolijn Uitzinger

 

De 20-jarige Nathalie Klaver uit Den Haag wordt dood aangetroffen aan de oever van het meer Krumme Lanke in Berlijn. Haar lichaam vertoont tekenen van geweld en verkrachting.

Hier leest u de recensie van dit boek


Midnight's Childeren op MOOOVfilmfestival

 

Midnight's Children is gebaseerd op het bekroonde bestseller boek 'Middernachtskinderen' van Salman Rushdie waarvoor hij de Booker Prize won. In de film geeft Salman Rushdie zijn stem om het verhaal te vertellen.

Hier leest u meer over dit bericht


Filmrecensie: Dunderklumpen - Per Ahlin

 

Het is midzomernacht in het noorden, alles is er vredig en stil. Dunderklumpen voelt zich eenzaam en zoekt nieuwe vriendjes. Hij kruipt via een ladder de kamer van Jens binnen en neemt een schatkistje en vier knuffels van Jens en zijn zus Camilla mee..

Hier leest u de recensie van deze film


De vriend van de koning - Rianne Lampers

 

Binnenkort verschijnt bij Celtica Publishing de verbeterde uitgave van De vriend van de koning, een historisch getinte fantasyroman die zich afspeelt in het Keltische Groot-Brittannië en Ierland in de tijd voordat de Romeinen daar voet aan wel zetten.

Hier leest u meer over dit boek

 

 


Paul Snoek Poëzieprijs 2013 voor Tonnus Oosterhoff

 

Op zondag 21 april 2013 werd te Sint-Niklaas de zevende Paul Snoek Poëzieprijs uitgereikt.

Hier leest u meer over dit bericht

 


De 100 boeiendste Belgische kunstwerken volgens Claude Blondeel

 

In “Baza(a)r Belg(i)e” flaneert radiocoryfee en cultuurjunk Claude Blondeel (1948) langs de Belgische musea.

Hier leest u meer over dit boek

 


MOOOVfilmfestival weet filmliefhebbers te bekoren

 

Zondag 21 april was het MOOOVfilmfestival aan zijn tweede dag toe. Er werden in de Sint-Niklase bioscoop Siniscoop drie films vertoond. Met Les Chevaux De Dieu, More than Honey en Elefanta Blanco stonden er drie kwaliteitsvolle films op het programma.

Hier leest u meer over dit bericht


Jos Gheysels
Jos Gheysels

'The Attack' sterke opener op MOOOVfilmfestival in Sint-Niklaas

 

Zaterdag 20 april ging de eerste regionale editie van het MOOOVfilmfestival in Sint-Niklaas van start in aanwezigheid van Jos Geysels, minister van Staat en voorzitter van MOOOV en Wout De Meester, schepen voor jeugd, duurzaamheid en natuur van de stad Sint-Niklaas.

Hier leest u meer over dit bericht


DVD Recensie: Cube Zero - Ernie Barbarash

 

Drie mannen en twee vrouwen zitten opgesloten in een constructie van geschakelde kubussen. Hun geheugen is gewist. Ze herinneren zich niks meer, ze weten zelfs hun eigen naam niet meer.

Hier leest u de recensie van deze DVD


Wordt Het metabolisme dieet het dieet van 2013?

 

Heb jij ook het gevoel dat je dik wordt door alleen maar naar eten te kijken?

Lees dit boek en laat het eten voor je werken! Want in dit boek leer je hoe je veel kunt eten en toch afvallen. Voedsel is niet je vijand, maar je bondgenoot in de strijd tegen de kilo’s.

Hier leest u meer over dit boek

 


Onder ogen zien - Gids naar de slagvelden van Wereldoorlog I -Bart Debeer & Steven Slos

 

Straks is het 100 jaar geleden dat de 'Groote Oorlog' begon. Wie de nog zichtbare sporen van Wereldoorlog Iwil zien, die kan terecht in dit boek.

Deze praktische gids loodst u naar de slagvelden, kerkhoven, loopgraven, monumenten en alles waar de oorlog in landschap en steden zijn littekens heeft achtergelaten.

Hier leest u meer over dit boek

 


Hitlers Pianist - Peter Conradi

 

In 1922 hoorde Ernst Hanfstaengl in een bierkelder Hitler voor het eerst spreken. Hij stapte meteen op hem af. Niet veel later was hij de woordvoerder buitenland en de persoonlijke pianist van de nazileider. 

Hier leest u meer over dit boek

 


Het Strandhuis - Nora Roberts

 

Eli Landon lijkt een perfect leven te hebben: een mooie vrouw, een droomhuis en een duizelingwekkende carrière als advocaat. Tot hij op een kwade dag ontdekt dat zijn vrouw is vreemdgegaan.

Hier leest u meer over dit boek

 


De Keuken van Sofie - Sofie Dumont

 

In het TV-programma ‘De Keuken van Sofie’ leert Sofie Dumont de Vlaamse kijkers dat koken niet moeilijk, en vooral heel erg leuk en gezellig kan zijn.

Hier leest u meer over dit boek

 


DVD Recensie: The Ghostmaker - Mauro Borelli

 

Kyle Baker ontdekt tijdens het opruimen van een kelder een doodskist. Niet zo maar een kist, er zit een verborgen mechanisme in. Na wat opzoekingswerk leert hij dat het om een mechanische doodskist gaat van Wolfgang von Tristen uit de 15e eeuw.

Hier leest u de recensie van deze DVD


Recensie: De Gouden Jaguar - Jommeke ~ Exclusieve Collectie

 

Bij Ballon Media is er een exclusieve collectie met de 20 allerbeste albums van Jommeke verschenen. Ook album nummer 16 uit 1964 ‘De Gouden Jaguar’ is in deze verzameling opgenomen.

Hier leest u de recensie van deze strip


Recensie: Grillig pad der Liefde - Barbara Pavinati

 

Barbara Pavinati droomde al haar hele leven om een boek te schrijven. Het bleef bij een droom, tot haar Ware en Onmogelijke Liefde Martin overleed.

Hier leest u de recensie van dit boek

 


Recensie: Wie klopt daar? - Bart Moeyaert

 

De uitreiking van de Boekenleeuw en de Boekenpauw 2013 ging op 6 april door in Oostende. Auteur Bart Moeyaert ontving er zijn zesde Boekenleeuw met zijn boek ‘Wie klopt daar?’.

De Boekenleeuw bekroont het best geschreven kinder- of jeugdboek van het afgelopen jaar.

Hier leest u de recensie van dit boek


DVD Recensie: The Messengers - D. & O. Pang

 

Roy en Denise Solomon verhuizen samen met hun kinderen Jess en Ben van de stad Chicago naar het rustige North Dakota. De familie heeft namelijk een aantal financiële en emotionele tegenslagen te verwerken gehad in Chicago en het gezin hoopt een nieuwe start te nemen in het landelijke dorpje.

Hier leest u de recensie van deze DVD


Recensie: Jommeke 264 - De wens van Amma-Moai

 

Een zekere Piet Roggeveen, nazaat van Jacobus Roggeveen, de ontdekker van de Paaseilanden, brengt een bezoekje aan Jommeke en zijn vrienden. Hij heeft de hulp nodig van onze moedige stripheld om de laatste wens van Amma-Moai te vervullen.

Hier leest u de recensie van deze strip


Recensie: Vrouwen in ‘t wit - Pretbedervers

 

‘Vrouwen in ‘t wit’ album nummer 35 Pretbedervers bevat 23 verhalen over dokters, verpleegsters en patiënten. Steeds met de nodige humor komen er onderwerpen als ziekte, eenzaamheid en dood aan bod.

Lees hier de recensie van deze strip


Recensie: Het grote Annie M.G. Schmidt voorleesboek - Els van Eeden

 

‘Het grote Annie M.G. Schmidt voorleesboek’ bevat 55 gedichten en verhalen, en is samengesteld door Els van Eeden.

Het boek is een bloemlezing uit het werk van de Nederlandse dichteres en schrijfster van verzen, liedjes, boeken, toneelstukken, musicals en radio- en televisiedrama. Bijna alle personages die Annie creëerde komen we in dit lijvige boek tegen.

Hier leest u de recensie van dit boek

 


Recensie: Koers ~ De Beste Wielerverhalen - Hugo Camps

 

In ‘Koers - De Beste Wielerverhalen’ bundelt Hugo Camps 140 wielerverhalen, geschreven tussen 18 maart 2000 en 4 februari 2013.

In zijn gekende stijl schrijft Camps over doping, bedrog en hypocrisie in de wielersport. Van epo, bloedtransfusies, clenbuterol tot spitstechnologische internetfarma.

Hier leest u de recensie van dit boek

 


Recensie: Reservetijd - Rita Falk

 

Iedereen heeft vrienden. Maar wanneer je ernstig ziek wordt of je hebt ze écht nodig, dan sta je dikwijls alleen.

In moeilijke tijden zijn vrienden vaak bang om je onder de ogen te komen, omdat ze niet weten hoe ze zich moeten gedragen of niet weten hoe ze met de situatie moeten omgaan. Maar juist op dat moment heb je nood aan je vrienden.

Hier leest u de recensie van dit boek

 


Recensie: Breien op maat - Hélène Lesger & Boukje Mulder

 

Iedere ervaren breister kent het probleem, je ziet een model in een boek, maar het is niet helemaal wat je wil. Je wil een andere hals of een mouwinzet, een zakje er op, of je wil dunnere of dikkere wol gebruiken of het past niet helemaal bij je lichaamsbouw wat nogal eens voorkomt. 

Hier leest u de recensie van dit boek


MOOOVfilmfestival brengt films van over de hele wereld naar Sint-Niklaas

 

Dinsdag 9 april werd in de Siniscoop de eerste regionale editie van het MOOOVfilmfestival in Sint-Niklaas voorgesteld.

Het filmfestival loopt van 20 tot 28 april en het MOOOVfilmfestival (het vroeger Open Doek) richt zich op onafhankelijke filmproducties, documentaires en wereldcinema.

Hier leest u meer over dit bericht

 


Zusje - Rosamund Lupton

 

Tijdens een zondagse lunch krijgt Beatrice een paniekerig telefoontje uit Londen: haar zus Tess wordt vermist. Ze zijn elkaar een beetje uit het oog verloren sinds Beatrice van Londen naar New York verhuisde, maar nu springt ze op het vliegtuig om haar zus te gaan zoeken.

Hier leest u meer over dit boek

 


Detention gaat samenwerken met Modiphius Entertainment

 

Het team achter de nieuwe Belgische speelfilm Detention kondigt niet zonder enige trots zijn samenwerking aan met Modiphius Entertainment, de Engelse uitgeverij die verantwoordelijk is voor de Achtung! Cthulhu rollenspelcampagnes en supplementen.

Hier leest u meer over dit bericht

 


Zielen - Stephenie Meyer

 

Wandelaar, de ziel die huist in Melanies lichaam, wist al dat het moeilijk was om in een mensenlichaam te wonen – de overweldigende emoties, de levendige herinneringen. Maar één ding had ze niet verwacht: de vorige bewoonster weigert haar geest te laten overnemen.

Hier leest u meer over dit boek


Het Zesde Element is een spannende thriller die de lezer tot het einde in zijn greep zal houden

 

Acht schrijvers komen op het internet met elkaar in contact. Na het uitwisselen van spitsvondig taalgebruik komt de leidster van het schrijverscollectief met het voorstel om in carrousel een boek te schrijven.

Hier leest u meer over dit boek


Froukje & Felix redden het Soephuis!

 

Wanneer de dertienjarige Froukje en haar klasgenoot Jason een portemonnee en een raadselachtig briefje vinden, is dat het begin van een spannende speurtocht. Alle aanwijzingen leiden naar het oude, vervallen Soephuis.

 


Bart Moeyaert en Tom Schamp winnen Boekenleeuw en Boekenpauw 2013

 

Met Wie klopt daar? wint Bart Moeyaert voor de zesde keer de Boekenleeuw. Tom Schamp krijgt de Boekenpauw voor Het leukste ABC ter wereld – voor hem is dat de tweede keer. Beide laureaten krijgen € 10.000 en een vergulde trofee.

Hier leest u meer over dit bericht

 


DVD Recensie: Deadfall - Stefan Ruzowitzky

 

Theo, Adisson en zijn zus Liza hebben net het casino van Mount Pleasant overvallen wanneer ze een zwaar auto-ongeval krijgen, waarbij Theo om het leven komt.

Hier leest u de recensie van deze DVD


DVD Recensie: Stolen - Simon West

 

Will Montgomery (Nicolas Cage) heeft samen met zijn handlangers een overval gepleegd op een bank. De overval verloopt echter niet zoals gepland. De politie zit de bandieten op de hielen en alvorens gearresteerd te worden, verbrandt Will de buit, zo’n 10 miljoen dollar.

Hier leest u de recensie van deze DVD


Het Droste-effect - Christian De Coninck

 

Op de luchthaven van Zaventem landt de jonge zakenman Kobe De Lil, na een deugddoende vakantie uit Mexico. Als hij zijn bagage wil ophalen, wordt hij onwel en sterft in een Brussels ziekenhuis.

Hier leest u meer over dit boek

 


Het Vlindereiland - Corina Bomann

 

Nadat Diana’s huwelijk op de klippen is gelopen, ontfermt ze zich over de nalatenschap van haar favoriete tante in Engeland. In haar laatste woorden heeft haar tante Diana gesmeekt een lang bewaard familiegeheim te ontsluieren.

Hier leest u meer over dit boek


Mijn Fashion Boek - Jacky Bahbout, met Illustraties vanCynthia Merhej

 

EEN DOE-BOEK VOOR WIE ALTIJD AL MODEONTWERP(ST)ER WILDE WORDEN

 Een boek ontwikkeld in samenwerking met het modecollege dat aan de basis staat van het succes van o.a. Stella McCartney.

Hier leest u meer over dit boek

 


Hippe traktaties - Katrien Van De Steene

 

Katrien Van De Steene is een fervent knutselaar en een creatieve duizendpoot. In dit boek toont ze hoe je met weinig materiaal fantastische, originele cadeautjes kunt maken.

Hier leest u meer over dit boek

 


Pieter Aspe viert zestigste verjaardag in stijl op het stadhuis in Brugge

 

Pierre Aspeslag, beter bekend als Pieter Aspe, werd op 3 april 1953 geboren in Brugge. Om zijn zestigste verjaardag te vieren werd Pieter ontvangen op het stadhuis van Brugge. Tevens werd zijn nieuw boek ‘Het laatste bevel’ voorgesteld.

Hier leest u meer over dit bericht

 


Recensie: De Huwelijksval - Jennifer Probst

 

Voor alle romantische zielen onder ons is er goed nieuws. Het tweede deel van de Getrouwd met een miljonair-reeks is verschenen met als titel 'De Huwelijksval'.

Hier leest u de recensie van dit boek


Recensie: Uit de lucht geplukt - Of hoe Ricky de wereld redt - Mark Tijsmans


‘Uit de lucht geplukt - Of hoe Ricky de wereld redt’ van Mark Tijsmans is het verhaal van de 11-jarige Ricky Van de Ruigerots. Ricky is een zelfverklaard uitvinder, hij heeft al enkele uitvindingen op zijn palmares staan.

Hier leest u de recensie van dit boek


Recensie: Moordgriet - Inge Bergh

 

Belle ergert zich mateloos aan haar jongere zus Nina. Als oudste is Belle verantwoordelijk voor haar en krijgt ze de schuld als er iets misloopt. Vroeger waren de twee zussen de beste vriendinnen van elkaar. Maar na de twaalfde verjaardag van Nina veranderde plots alles..

Hier leest u de recensie van dit boek


Recensie: De Kiekeboes 135 - Code E

 

De Kiekeboes zijn op Madeira en genieten van een zalige vakantie. Tot er een zekere Allamann achtervolgd wordt door twee bandieten, Matulu en Salmon. Die proberen de USB-stick te bemachtigen van Allamann.

Na een helse achtervolging valt die geheugenstick toevallig in de handen van...Marcel Kiekeboe.

Hier leest u de recensie van dit boek

 


Recensie: Mijn fijne geluidenboekje - Edward van de Vendel

 

Bij Uitgeverij De Eenhoorn is ‘Mijn fijne geluidenboekje’ van Edward van de Vendel verschenen. Het is een poëzieprentenboek dat geschikt is voor kinderen vanaf 3 jaar.  

Hier leest u de recensie van dit boek


Boek.be lanceert Boekenbeestenkaart voor beestige boeken en uitstapjes

 

Met de nieuwe Boekenbeestenkaart wil Boek.be het publiek sensibiliseren om – naast wii en smartphone - aan kinderen een boek cadeau te doen op de traditionele cadeaumomenten, zoals het communie- of lentefeest.

Hier leest u meer over dit bericht