Welkom op de De Boekenkast, dé website over boeken en films voor Vlaanderen en Nederland!Gezien: Carrie in Siniscoop Sint-Niklaas

 

Carrie White (Chloë Grace Moretz) wordt steeds gepest op school, mag niet meedoen met de anderen, durft zich niet te verdedigen en wordt door haar zeer religieuze moeder Margaret (Julianne Moore) zeer streng opgevoed.

Margaret is ervan overtuigd dat haar dochter paranormale gaven heeft en hoopt die weg te houden door haar dochter met schuld en boete te overladen.

Hier leest u meer over deze film


Gezien: Het Diner in Siniclub Sint-Niklaas

 

‘Het Diner’ is de verfilming van de bestseller van auteur Herman Koch met Jacob Derwig, Thekla Reuten, Daan Schuurmans en Kim van Kooten in de hoofdrollen. Het boek is een van de succesvolste Nederlandse romans aller tijden.

Hier leest u meer over deze film


DVD Recensie: Frances Ha - Noah Baumbach

 

De 27-jarige Frances (Greta Gerwig) en Sophie (Mickey Summer) zijn twee boezemvriendinnen, ze spelen samen, lachen, steken kattenkwaad uit, delen hun geheimen, zelfs het bed, al zijn de twee geen lesbisch koppel.

Hier leest u de recensie van deze dvd

 


DVD Recensie: Promised Land - Gus Van Sant

 

Steve Butler (Matt Damon) en zijn collega Sue Thomason (Frances McDormand) zijn verkopers bij Global Crosspower Solutions, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het winnen van aardgas.

Hier leest u de recensie van deze film


DVD Recensie: Dark Skies - Scott Stewart

 

Daniel (Jack Brennan) en Lacy Barett (Keri Russell) wonen met hun kinderen Jesse (Dakota Goyo) en Sammy (Kadan Rockett) in een Amerikaanse stad. Hun leven verandert plots wanneer er zich vreemde dingen afspelen in en rond hun huis.

Hier leest u de recensie van deze DVD


DVD Recensie: Stap maar op mijn bezemsteel - Jan Lachauer & Max Lang

 

Van de filmmakers van de wereldberoemde film- en boekenreeks ‘De Gruffalo’ is de kinderfilm ‘Stap maar op mijn bezemsteel’ nu op DVD verkrijgbaar.

Hier leest u de recensie van deze DVD


DVD Recensie: Scatter my Ashes at Bergdorf’s

 

‘Scatter my Ashes at Bergdorf’s’ is een uniek documentaire over het exclusieve warenhuis Berghof Goodman op 5th Avenue in New York.

Hier leest u de recensie van deze DVD


Recensie: Moffel en Piertje vieren Sinterklaas/Moffel en Piertje vieren Kerst - Lieneke Dijkzeul

 

Moffel en Piertje zijn vooral in Nederland bekend van het televisieprogramma ‘Koekeloere’ op Schooltv. Moffel is een mol en Piertje een worm. Het zijn twee vrienden die samen de leukste avonturen beleven.

Hier leest u de recensie van dit boek


Cartoonist Lectrr grijnst op de Boekenbeurs

 

Op 11 november was op het auteurspodium van de Boekenbeurs Lectrr te gast. Lectrr, pseudoniem van Steven Degryse, is cartoonist, columnist en striptekenaar.

Hier leest u meer over dit bericht


Recensie: De Tranen van Tataneh - Evi. F. Verhasselt

 

De fantasyroman ‘De Tranen van Tataneh’ van Evi. F. Verhasselt begint met een proloog. Tataneh zit samen met haar vader in de Wereldkamer, ze mag samen met hem een nieuwe planeet scheppen.

Hier leest u de recensie van dit boek


Recensie: SOS Piet X - Piet Huysentruyt

 

Piet Huysentruyt heeft dan toch nog een nieuw ‘SOS Piet’-kookboek uitgebracht. Het was voorzien dat ‘SOS Piet 365’ het laatste SOS Piet-boek zou worden van de immens populaire kok.

Hier leest u de recensie van dit boek


Gezien: The Butler in Siniclub Sint-Niklaas

 

De film ‘The Butler’ van regisseur Lee Daniels brengt het verhaal van Cecil Gaines (Forest Whitaker), de man die dertig jaar butler was in het Witte Huis en maar liefst acht Amerikaanse presidenten diende.

Hier leest u meer over deze film


Recensie: Het Janussyndroom - Pieter Aspe

 

Als Freya van een fuif naar huis wil vertrekken, merkt ze dat haar fiets gestolen is. Ze besluit helemaal alleen te voet naar huis te gaan. Als Freya op een boogscheut van haar ouderlijk huis is, wordt ze brutaal ontvoerd en verkracht door vier gemaskerde mannen.

Hier leest u de recensie van dit boek


Recensie: De avonturen van Urbanus 155 ~ De Gedroomde Kans - Linthout & Urbanus

 

In album nummer 155 'De Gedroomde Kans' gaat nonkel Fillemon met Eufrazie en de goudvis Annatol op wereldreis. Ze zijn nog maar net vertrokken wanneer ze botsen tegen een boom. Wat daarna gebeurt tart werkelijk alle verbeelding...

Hier leest u de recensie van deze strip


Recensie: F.C. De Kampioenen ~ De Filmspecial - Hec Leemans

 

In afwachting van de film van F.C. De Kampioenen, die vanaf 18 december in de Belgische zalen komt, is er bij Standaard Uitgeverij ‘De Filmspecial’ van F.C. De Kampioenen verschenen.

Hier leest u de recensie van dit album


Recensie: De Kiekeboes 138 - Geen Rook - Merho

 

Alanis, de beste vriendin van Fanny, doet mee aan Kookeiland, een reality-programma op televisie én ze heeft een nieuwe vriend: de rijke maar enorm jaloerse advocaat Gordon Bleu. 

Hier leest u de recensie van deze strip


Recensie: Over Zij en Ik - Marjoleine Oppenheim-Spangenberg

 

'Over zij en ik' is het verhaal van Marjoleine en haar moeder Riel.

Riel is van Joodse origine en wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1942 opgepakt bij een identiteitscontrole. Vanuit een Nederlandse gevangenis wordt ze naar Westerbork gestuurd, waarna ze uiteindelijk in het vernietigingskamp Auschwitz beland.

Hier leest u de recensie van dit boek


Gezien: The Counselor in Siniscoop Sint-Niklaas

 

‘The Counselor’ gaat over de succesvolle advocaat (Michael Fassbender ) die houdt van luxe en zijn vriendin Laura (Penélope Cruz) verwennen met dure cadeau’s. Hij vliegt zelfs helemaal naar Amsterdam om een dure diamant voor haar te kopen.

Hier leest u meer over deze film


Recensie: Dokter Jerkyll en Mister Vertongen - Hec Leemans

 

In album nummer 78 ‘Dokter Jerkyll en Mister Vertongen’ van F.C. De Kampioenen doet Mark Vertongen raar, zeer raar,...

Hier leest u de recensie van deze strip


Max en Lili maken alles bespreekbaar

 

Max en Lili zijn de hoofdpersonages in de populaire reeks ‘Max en Lili’, het zijn stripverhaaltjes die kinderen helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling. In de reeks beleven Max en lili levensechte verhalen.

Hier leest u meer over dit bericht


Frits van der Wens en Joost van Kleef schreven het waargebeurd verhaal "Een meisje uit miljoenen"

 

Over een wanhopige vader, de strijd om zijn kind en de macht van het grote geld. 'Een meisje uit miljoenen' vertelt het waargebeurde, ontluisterende en hartverscheurende verhaal van een vader en de hulpeloze strijd om zijn dochtertje.

Hier leest u meer over dit boek


Recensie: In de Voetsporen van de Meester

 

Theo van Rijn, eigenaar van uitgeverij LetterRijn, organiseert jaarlijks een verhalenwedstrijd. Bedoeling van deze wedstrijd is om mensen een kans op een debuut te geven en ze te stimuleren om verder te gaan met schrijven.

Hier leest u de recensie van dit boek


Gezien: Escape Plan in Siniscoop Sint-Niklaas

 

Ray Breslin (Sylvester Stallone) is een beveiligingsexpert die door de gevangenissen wordt ingehuurd. Hij laat zich opsluiten en probeert dan te ontsnappen, met als doel de veiligheid van de gevangenis te testen.

Hier leest u meer over deze film


Gezien: Borgman in Siniclub in Sint-Niklaas

 

Kamiel Borgman (Jan Bijvoet) is een een zwerver die aanbelt bij een familie in een chique villawijk. Hij vraagt aan de arrogante eigenaar Richard (Jeroen Perceval) of hij een bad mag nemen. Die moet helemaal niks weten van de vuile zwerver en verkoopt hem enkele rake klappen.

Hier leest u meer over deze film


Dirk Verhofstadt in gesprek met Etienne Vermeersch

 

Op 9 november ging in de Blauwe Zaal van de Boekenbeurs te Antwerpen Dirk Verhofstadt in gesprek met Etienne Vermeersch.
Aanleiding van het gesprek was het nieuwste boek van Dirk Verhofstadt met als titel 'Atheïsme als basis voor moraal'.

Hier leest u meer over dit bericht


De beste strips vind je bij Ballon Media op de Boekenbeurs

 

Aan de stand van uitgeverij Ballon Media was er in het slotweekend van de Boekenbeurs heel wat te beleven.

Hier leest u meer over dit bericht


Hedendaagse Sinterklaasliedjes met 'Radio Rapido' van Levende Muziek

 

Aan de stand van uitgeverij Abimo op de Boekenbeurs te Antwerpen konden de kinderen rappen met de Sint. Wouter en Wim van 'Levende Muziek' gaven het beste van zichzelf én de kinderen genoten.

Hier leest u meer over dit bericht


Spaanse auteur Eduardo Mendoza te gast op de boekenbeurs

 

Op 9 november was Eduardo Mendoza te gast op het auteurspodium van de Boekenbeurs te Antwerpen. Met zijn roman 'De stad der wonderen' is hij wereldberoemd geworden en wordt sindsdien bij de belangrijkste Spaanse auteurs gerekend.

Hier leest u meer over dit bericht


Uitgeverij De Eenhoorn organiseert voorleesuurtje op de Boekenbeurs

 

Op zaterdag 9 november organiseerde uitgeverij De Eenhoorn een voorleesuurtje in de Rode Zaal van de Boekenbeurs te Antwerpen. Vier jeugdauteurs lazen voor uit hun nieuwste boek.

Hier leest u meer over dit bericht


Gezien: Gravity 3D in Siniscoop Sint-Niklaas

 

In ‘Gravity’ neemt Dr. Ryan Stone (Sandra Bullock) voor het eerst deel aan een ruimtemissie, terwijl het voor de ervaren astronaut Matt Kowalsky (George Clooney) zijn laatste vlucht is voor hij met pensioen gaat.

Hier leest u meer over deze film


Dimitri Leue zingt en vertelt over 'Lodewijk de koningspinguïn'

 

 

Op 11 november konden de kinderen en hun ouders genieten van 'Lodewijk de koningspinguïn', een muzikale vertelling van Dimitri Leue en Benjamin Boutreur op de Boekenbeurs. Lodewijk is een vreemde pinguïn, een waggelaar en een twijfelaar die vrienden en vijanden heeft.

Hier leest u meer over dit bericht


'De Zeven Laatste Woorden' van Willem Vermandere

 

Op zaterdag 9 november was Willem Vermandere te gast op de Boekenbeurs te Antwerpen. Willem Vermandere is zanger, beeldhouwer, filosoof, schilder en schrijver maar ook een geboren verteller.

Hier leest u meer over dit bericht


Amerikaanse jeugdauteur Lauren Kate te gast op De Boekenbeurs

 

Op zaterdag 9 november was het op de Boekenbeurs te Antwerpen Young Adult Book Convention. De Amerikaanse jeugdauteur Lauren Kate, die bekend is van de vierdelige serie 'Fallen' was afgezakt naar Antwerpen om deze convention bij te wonen en om haar allernieuwste boek 'Teardrop' voor te stellen.

Hier leest u meer over dit bericht


'Sien bijt in de dag' met Ketnetwrapper Sien Wynants

 

 

Zaterdag 9 november kon je in de Rode Zaal van de Boekenbeurs te Antwerpen meezingen met Ketnetwrapper Sien Wynants.

Hier leest u meer over dit boek

 


Peter de Wit stelt 'De Sigmund Methode' voor op de Boekenbeurs

 

Striptekenaar Peter de Wit bracht op 9 november in de Blauwe Zaal van de Boekenbeurs te Antwerpen passages uit zijn boek 'De Sigmund Methode'.

Hier leest u meer over dit boek


Kinderen knutselen en spelen met Eefje Donkerblauw op de Boekenbeurs

 

Op maandag 11 november was het in de Rode Zaal van de Boekenbeurs te Antwerpen speeltijd met Eefje Donkerblauw. Deze activiteit kende net als vorig jaar een grote opkomst, de zaal was was dan ook opnieuw volledig volzet.

Hier leest u meer over dit bericht


Jacques Brooijmans schrijft met 'Jordi' boek over een muzikale jongen

 

Aan de stand van uitgeverij Clavis op de Boekenbeurs te Antwerpen signeerde zaterdag 9 november Jacques Brooijmans zijn allernieuwste boek 'Jordi'.

Hier leest u meer over dit boek


Erik Verdonck op bezoek 'Bij de brouwer'

 

Bij het Davidsfonds troffen we zaterdag 9 november op de Boekenbeurs bierliefhebber en auteur Erik Verdonck aan.

Erik is auteur van het boek 'Bij de brouwer - 150 verhalen uit bierland België'.

Hier leest u meer over dit boek


Nick Trachet vertelt over zijn boek 'Exotisch en dichtbij' op de Boekenbeurs

 

Op zaterdag 9 november vond een gesprek plaats tussen Dirk De Prins en bioloog Nick Trachet in de Blauwe Zaal van de Boekenbeurs te Antwerpen. De aanleiding van het gesprek was het boek van Nick met als titel 'Exotisch en dichtbij'.

Hier leest u meer over dit bericht


STerK! - Lien De Ruyck

 

Als je werkt aan welbevinden en sociaal-emotioneel leren binnen je School, Team en Klas, wordt je organisatie ‘STerK!’. Dat uitgangspunt staat centraal in het gelijknamige boek van Lien De Ruyck.

Hier leest u meer over STerK!


Gezien: Marina in Siniscoop Sint-Niklaas

 

De film ‘Marina’ van Stijn Coninx toont ons het leven van de Italiaanse/Belgische zanger Rocco Granata. Hoe hij in België belandde, zijn passie voor muziek en hoe het liedje ‘Marina’ een wereldhit werd. De film is gebaseerd op de jeugdherinneringen van Rocco Granata.

Hier leest u meer over deze film


Gezien: About Time in Siniscoop Sint-Niklaas

 

Op zijn 21ste ontdekt Tim Lake dat hij door de tijd kan reizen. Na het zoveelste teleurstellende oudejaarsfeestje krijgt Tim van zijn vader te horen dat alle mannen in hun familie door de tijd kunnen reizen. Tim kan de geschiedenis niet veranderen, maar wel wat hij zelf meemaakt en meegemaakt heeft.

Hier leest u meer over deze film


Rocco Granata te gast op De Boekenbeurs

 

Op 11 november was Rocco Granata te gast op De Boekenbeurs. De fans hadden het geweten, want de Groene Zaal was volledig volgelopen voor de komst van Rocco.
Rocco is naast zanger ook eigenaar van een muziekuitgeverij en plantenmaatschappij 'Cardinal Records'. Hij kwam vertellen over zijn boek dat bij uitgeverij Lannoo verschenen is met als titel 'Mijn Leven'.

Hier leest u meer over dit bericht


Comfortabel lezen dankzij The Book Seat

 

Heb je al gehoord van The Book Seat? The Book Seat is twaalf jaar geleden uitgevonden in Australië en wordt wereldwijd verkocht. De afwerking gebeurt in Antwerpen in de beschermde werkplaats door twaalf mensen met een mentale handicap.

Hier leest u meer over dit bericht


De Boekenbeurs 2013: De cijfers

 

De 77ste Boekenbeurs sloot af met 154.760 bezoekers. Het was een op en top belevingsbeurs waar zowel op het Auteurspodium als op de vloer heel veel te beleven was voor alle leeftijden. Opvallend was de grote aanwezigheid van een jong publiek.

Hier leest u meer over dit bericht


Gezien: La Vie d'Adèle in Siniclub Sint-Niklaas

 

Adèle ((Adèle Exarchopoulos) is een meisje van 15 jaar die droomt van de grote liefde in haar leven. Deze droom wordt werkelijkheid wanneer ze de knappe en vriendelijke Thomas (Jérémie Laheurte) ontmoet. De twee beginnen een relatie, maar toch is Adèle niet gelukkig.

Hier leest u meer over deze film


Recensie: Junior. De broer die bokser werd - Wouter Woussen

 

Wouter Woussen heeft met ‘Junior - De broer die bokser werd’ een biografie over de Gentse bokser Jean-Pierre ‘Junior’ Bauwens geschreven.

Hier leest u de recensie van dit boek


Gezien: Insidious: Chapter 2' in Siniscoop Sint-Niklaas

 

Het welbekende horror team regisseur James Wan en scenarist Leigh Whannel komen in INSIDIOUS: Chapter 2 opnieuw samen met de originele cast Patrick Wilson, Rose Byrne, Lin Shaye, Barbara Hershey en Ty Simpkins.

Hier leest u meer over deze film


Recensie: Vergeet mij niet - Anja Feliers

 

'Vergeet mij niet' is geschreven door auteur Anja Feliers. Anja schrijft jeugdboeken en romans voor volwassenen. In 2004 debuteerde zij met 'Donkere Kamers', een verhaal dat gebaseerd is op het verlies van haar moeder. In 2011 verscheen haar eerste thriller met als titel 'Verleid me'.

Hier leest u de recensie van dit boek


Recensie: Het naaiatelier van Ildadee - Hilde Adé

 

Hilde Adé heeft van haar hobby haar beroep gemaakt. Ze geeft naai- en handwerkworkshops op maat voor kinderen en volwassenen. Daarnaast ontwerpt en maakt Hilde bruids-, feest- en communiekledij en kan je ook bij haar terecht voor iets casuals, voor reparaties of haak- of breiwerk. Ook verzorgt ze grime op kinderfeestjes en andere evenementen. 

Hier leest u de recensie van dit boek


Recensie: Dio D-Day - Hans Peter Roel

 

Na ‘Dio & De Ijskelder’ is er nu met ‘Dio D-Day’ een tweede boek over Dio, de meest bijzondere jongen van deze planeet, verschenen.

Hier leest u de recensie van dit boek


Gezien: Blood Ties in Siniscoop Sint-Niklaas

 

De uitstekende misdaadfilm ‘Blood Ties’ speelt zich af in New York in het jaar 1974. De film begint wanneer Chris Pierzynski (Clive Owen) wordt vrijgelaten uit de gevangenis en zijn broer Frank (Billy Crudup) hem komt ophalen.

Hier leest u meer over deze film


Boek.be vestigt nieuw wereldrecord Boekendomino met 4.845 boeken

 

De boekendomino is een ode aan het boek en aan de toekomst van het boek. Dankzij de onverdroten inzet van 40 vrijwilligers vestigde Boek.be met glans een nieuw wereldrecord Boekendomino met 4.845 boeken. Het record zal officieel worden geregistreerd door Guinness World Records.

Hier leest u meer over dit bericht


DVD Recensie: Camilla Läckberg’s Fjällbacka Murders

 

In de reeks Lumière Crime Series is er het eerste seizoen van Camilla Läckberg’s Fjällbacka Murders verschenen.


De zes afleveringen zijn gebaseerd op de thrillers van de bekende Zweedse auteur Camilla Läckberg. Leuk om weten is dat de serie zich afspeelt in Fjällbacka , de geboorteplaats van de auteur.

Hier leest u de recensie van deze DVD box


Freek Neirynck schrijft met 'All You Need Is Lef' roman over de tienerjaren van The Beatles

 

Freek Neirynck presenteert op de Boekenbeurs zijn nieuwste boek ‘All You Need Is Lef’, een boek over de adolescentiejaren van John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr, de vier die samen The Beatles vormden.

Hier leest u meer over dit boek


Gezien: Grand Central in Siniclub Sint-Niklaas

 

Gary (Tahar Rahim) probeert snel veel geld te verdienen en gaat werken in een kerncentrale. Het is een gevaarlijke job, Gary werkt tussen de reactoren en waar de radioactieve dosissen het hoogst zijn, maar verdient er het gedroomde geld mee.

Hier leest u meer over deze film


Uitgeverij Minestrone brengt 'De Keuken Van Ons Vader' uit

 

Bij Culinaire Uitgeverij Minestrone is er na het succesverhaal van het boek ‘De Keuken Van Ons Moeder’ het kookboek ‘De Keuken Van Ons Vader’ verschenen.

Hier leest u meer over dit boek


Gezien: Thor: The Dark World in Siniscoop Sint-Niklaas

 

‘Thor: The Dark World' is het vervolg op Marvel's "Thor" en Marvel's "The Avengers". Thor moet het universum beschermen tegen een machtige vijand die ouder is dan het universum zelf: een oer-ras onder de leiding van Malekith. Die wil het universum onderdompelen in duisternis.

Hier leest u meer over deze film


François Breugelmans schrijft met 'Stille getuigen – Schoonselhof, het Antwerpse Pére Lachaise' opmerkelijk boek

 

Het boek 'Stille getuigen – Schoonselhof, het Antwerpse Pére Lachaise' van François Breugelmans toont aan dat geschiedenis helemaal niet saai hoeft te zijn. Zelfs niet indien het onderwerp de dood betreft.

Hier leest u meer over dit boek


Ontdek de Grimbergen wisselthriller ‘Spoor van vuur’

 

Als officiële partner van de boekenbeurs verrast brouwerij Grimbergen ook dit jaar elke lezer en Grimbergen-liefhebber met de Grimbergen wisselthriller ‘Spoor van vuur’, een razend spannende thriller geschreven door vijf topauteurs: Deflo, Christophe Vekeman, Bob Mendes Nadine Monfils en Barbara Abel.

Hier leest u meer over dit bericht


SABAM-ARTES huldigt Pieter Aspe op de Boekenbeurs

 

Op 31 oktober kreeg Pieter Aspe in de Rode Zaal op de Boekenbeurs een speciale SABAM-ARTES- hommage. Stijn Coninx, voorzitter van SABAM-ARTES overhandigde Pieter de award.

Hier leest u meer over dit bericht


Hilde E. Gerard knutselt en signeert op de Boekenbeurs

 

Jeugdauteur Hilde E. Gerard stelt op De Boekenbeurs haar nieuwste boeken voor.

Voor zij die van vampierenverhalen houden is er het derde en laatste deel ‘Duivelsgebroed’ verschenen, dit boek is het vervolg op ‘Engelenkus’ en ‘Vampierenbruid’.

Hier leest u meer over dit bericht


Hilde Adé geeft mini workshop op de Boekenbeurs

 

Donderdag 31 oktober was op de Boekenbeurs Hilde Adé te gast bij Davidsfonds Uitgeverij. Hilde Adé haar passie is naaien. Ze is tevens de auteur van het boek ‘Het naaiatelier van Ildadee’.

Hier leest u meer over dit bericht


Lifetime Achievement Award voor Aster Berkhof

 

Tijdens de uitreiking van de Hercule Poirot-prijs 2013 op 31 oktober zou aan misdaadauteur Aster Berkhof een Lifetime Achievement Award overhandigd worden door de jury. Een bekroning voor zijn 70-jarige carrière als auteur.

Hier leest u meer over dit bericht


Hercule Poirotprijs 2013: Publiek kiest voor 'Als alles duister wordt' van Hilde Vandermeeren

 

Op 31 oktober werd op de Boekenbeurs de Knack Hercule Poirotprijs uitgereikt. De juryprijs ging naar Bavo Dhooge met Santa Monica. Hilde Vandermeeren won met haar  boek ‘Als alles duister wordt’ de publieksprijs, volgens de jury met een ruime voorsprong van stemmen.

Hier leest u meer over dit bericht


Bavo Dhooge wint Hercule Poirotprijs 2013

 

Bavo Dhooge is de winnaar van de Hercule Poirotprijs 2013 met zijn boek ‘Santa Monica’.  Die prijs bekroont de beste Vlaamse misdaadroman van het afgelopen jaar.

Bavo ontving op de Boekenbeurs een cheque van 5000 euro en een Montblac vulpen.

Hier leest u meer over dit bericht


Officiële opening Boekenbeurs 2013

 

Woensdag 30 oktober vond de officiële opening plaats van de 77ste Boekenbeurs. Naast Vlaams Minister van Cultuur, Leefmilieu en Natuur Joke Schauvliege spraken ook Karel De Boeck, voorzitter van Boek.be, André Vandorpe, de algemene directeur van Boek.be, Luk Lemmens, gedeputeerde voor Cultuur van de Provincie Antwerpen en de kabinetschef van Bart De Wever. De burgemeester zat vast in de file en liet zich verontschuldigen.

Hier leest u meer over dit bericht


DVD: Apartment 1303 - Ataru Oikawa

 

Tijdens een feestje ter ere van haar nieuwe woning – een goedkoop maar prachtig appartement met uitzicht op zee – springt Sayaka plotseling van het balkon. Ze is op slag dood. 

Hier leest u meer over deze DVD


DVD: Outpost - Kieran Parker

 

Regisseur en producent Kieran Parker (“Outpost: Black Sun”) laat de Russische elite eenheid “Spetsnaz” het in de Tweede Wereldoorlog opnemen tegen een bloeddorstig leger van ondoden.

Hier leest u meer over deze DVD


Recensie: Het Grote Sinterklaasjournaal Voorleesboek - Ajé Boschhuizen

 

‘Het Grote Sinterklaasjournaal Voorleesboek’ bevat leuke en soms spannende verhalen met veel humor, grappige tekeningen en foto’s van de beroemdste Pieten uit het Sinterklaasjournaal.  

Hier leest u de recensie


Recensie: One Direction - Hier zijn we, onze band, ons verhaal

 

Goed nieuws voor de fans van de boysband One Direction. Hun officiële boek ‘Where We Are - Our Band, Our Story’ is vanaf heden verkrijgbaar in het Nederlands.

Hier leest u de recensie


Recensie: Miss Oktober Deel 2 'Dode van de Maand' - Stephen Desberg

 

Het stripverhaal ‘Miss Oktober’ van Stephen Desberg is een spannende thriller dat in drie albums verschijnt. Na deel 1 ‘Playmates,1961’ is er nu ‘Dode van de maand’ verschenen bij Le Lombard.

Hier leest u de recensie


Recensie: Beleef elke dag uit de Eerste Wereldoorlog - Robert Declerck

 

Bij Uitgeverij Davidsfonds is een zeer opmerkelijk kalender verschenen. Met ‘Beleef elke dag uit de Eerste Wereldoorlog’ kan je elke dag, en dit vijf jaar lang, volgen wat er precies gebeurde tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Hier leest u de recensie