Er was eens een wens -  Amy Sparkes en Sara Ogilvie


‘Er was eens een wens’  is een prentenboek van schrijfster Amy Sparkes en illustratrice Sara Ogilvie. Het verhaal gaat over het magische wensenkind dat woont in het Dromenbos.

 

Het wensenkind brengt elke wens in vervulling. Wanneer er een wens naar binnen waait, gaat hij aan de slag. Zo vervult hij de ene na de andere droom en laat iedereen blij achter. Maar toch is hij zelf eenzaam. Het wensenkind probeert voor zichzelf een magisch brouwsel te maken, maar het mislukt steeds…

 

Tot op een nacht een meisje de wens heeft om te kunnen vliegen...

 

‘Er was eens een wens’ is een boek voor jongens en meisjes vanaf 4 jaar.  Een leuk voorleesboek waarbij de kinderen hun fantasie de vrije loop kunnen laten gaan. Hoe het verhaal afloopt, lees je in ‘Er was eens een wens’ van Amy Sparkes, met prachtige tekeningen van Sara Ogilvie, die bekend is van o.a. ‘Neushoorns eten geen pannenkoeken’ en ‘Zo zijn ouders’.

 

Amy Sparkes studeerde Engelse literatuur en theologie. Ze heeft al verschillende prentenboeken geschreven, waarvoor ze onder meer werd genomineerd voor de Roald Dahl Funny Prize. Verboden toegang: Monstertuin! was haar eerste boek bij Lemniscaat.

 

Sara Ogilvie (1971) studeerde af aan het Edinburgh College of Art. Inmiddels kreeg ze zowel voor haar illustraties als haar vrije werk talloze prijzen, onder andere de Commonwealth Heads of Government Commission: de opdracht om een werk te maken dat is aangeboden aan Nelson Mandela, de Britse koningin en andere staatshoofden.

 

ISBN: 9789047707202 - Gebonden - 32 blz. - Prijs: € 14,95 - Uitgeverij: Lemniscaat

Voor kinderen vanaf 4 jaar.