Welkom op de De Boekenkast, dé website over boeken en films voor Vlaanderen en Nederland!1200 topervaringen in Frankrijk

 

Maak een uitzonderlijke reis door Frankrijk en (her)ontdek er de mooiste bezienswaardigheden. 

Hier leest u meer

 


Ik lief je - Elizabeth van den Dries

 

Ik lief je. Kun jij dat tegen jezelf zeggen, of kijk jij vooral naar de schaduwkanten? Wist je dat de levensverhalen van je voorouders invloed hebben op wie jij bent? En dat bewezen is dat hun geluk en trauma’s zelfs getekend staan in je DNA?

Hier leest u meer

 


Tascha: De roof uit de Kunsthal - Mira Feticu


Tascha, de vriendin van de hoofdverdachte van de Kunsthalroof, gaat samen met de Nederlandse politie naar Roemenië. Het is een laatste poging om de gestolen schilderijen terug te vinden.

Hier leest u meer 


Strafexpeditie - S. Craig Zahler


Rechercheur Jules Bettinger wordt verantwoordelijk gehouden voor de zelfmoord van een zakenman op een politiebureau in Arizona. Noodgedwongen verhuist hij met zijn gezin naar het koude, vieze Victory, Missouri.

Hier leest u meer 


Win de dvd 'Wickie de Viking - Op zoek naar de schat' 

 

De Boekenkast mag een exemplaar van de dvd 'Wickie de Viking - Op zoek naar de schat' wegschenken. Vul als de bliksem het wedstrijdformulier in en maak kan om deze dvd te winnen!

Ga HIER naar de wedstrijdpagina


DVD recensie: You're not you - George C. Wolfe

Concertpianiste Kate (Hilary Swank) heeft alles wat ze wil: een goede carrière,  een luxueus huis, toffe vrienden en met Evan (Josh Duhamel) een knappe echtgenoot. Tot ze op haar 35ste verjaardag een vreemde spierkramp gewaar wordt.

Hier leest u meer

 


Siniclubfilm van de week: WHIPLASH in Siniscoop


De sympathieke Andrew is een jonge drummer die maar één levensdoel voor ogen heeft: een onvergetelijk muzikant worden. Wanneer hij zich op een avond weer de blaren op de vingers zit te drummer, stapt de beruchte muziekleraar Terence Fletcher plots zijn oefenstudio binnen. 

Hier leest u meer


Lapjes in beeld - Janet Bolton

 

Janet Bolton maakt prachtige schilderijtjes van lapjes en restjes stof met behulp van de meest simpele technieken. Ze haalt haar inspiratie uit haar omgeving, uit haar verbeelding en uit het materiaal zelf.

Hier leest u meerBasic taarten - Christophe Declercq

 

Met het nieuwe boek Basic taarten wordt bakken nog leuker! Banketleraar Christophe Declercq geeft 45 recepten prijs, met duidelijke werkbeschrijvingen en handige stap-voor-stapfoto's die je met gemak door de verschillende handelingen helpen.

Hier leest u meer


De blonde neger en andere portretten - Joseph Roth


In koffiehuizen, variététheaters en nachtbrakerskroegen of slenterend langs de straten van Wenen, Berlijn en Parijs ontmoette Joseph Roth (1894-1939) tijdens het interbellum kleurrijke types die hij in beroemd geworden krantenreportages vereeuwigde.

Hier leest u meer


De kindmoeder - Ruth Rendell

 

Als Grace en haar broer Andrew het huis van hun grootmoeder erven, besluiten ze daar samen te gaan wonen. Voor hen een logsiche stap: ze kunnen het prima met elkaar vinden en het huis is groot genoeg. Maar waar ze niet over hadden nagedacht is, wat als een van hen wil samenwonen met zijn of haar geliefde.

Hier leest u meer


De Geheugenman - David Baldacci

 

Tot twee keer toe veranderde het leven van Amos Decker voorgoed. De eerste keer was bij een footballwedstrijd, zijn allereerste als professional. Een harde klap tegen zijn hoofd maakte een einde aan zijn carrière voordat deze goed en wel begonnen was.

Hier leest u meer


Recensie: Urbanus 164 - De Schrikkeljarige


In het 164ste album van De avonturen van Urbanus ‘De Schrikkeljarige’ is Eufrazie het beu altijd te moeten werken voor Cesar en wordt ze vrachtwagenchauffeur

Hier leest u meer


Filmtip: Project T in Siniscoop


Frank (George Clooney) is een voormalig wetenschappelijk wonderkind die gebukt gaat onder teleurstellingen; Casey (Britt Robertson) is een nieuwsgierige tiener met een grote interesse in de wetenschap.

Hier leest u meer


Recensie: Het Engelse Meisje - Daniel Silva


Bij uitgeverij Boekerij verscheen ‘Het Engelse meisje’, de nieuwste Gabriel Allon-thriller van Daniel Silva.

Hier leest u meer


DVD recensie: Little Murders - Seizoen 5


Het vijfde seizoen van ‘Little Murders’, de serie met de bewerking van de beste verhalen van Agatha Christie, is op dvd verschenen. Met ‘Cards o the Table’, ‘Halloween Party’ en Crime does not pay’ bevat deze vijfde reek drie afleveringen van elk 90 minuten.

Hier leest u meer


Recensie: Op zoek naar geluk - Jennifer Probst 


Bij Uitgeverij Boekerij verscheen het derde deel van de Op zoek naar de ware- serie van Jennifer Probst met als titel ‘Op Zoek Naar Geluk’.

Hier leest u meer


DVD recensie: Alleluia - Fabrice de Welz


Via een datingsite ontmoet de alleenstaande moeder Gloria (Lola Dueñas) de gigolo Michel (Laurent Lucas), een oplichter die vrouwen verleidt om ze nadien geld af te troggelen. 

Hier leest u meer


Recensie: De Kiekeboes Special - In 3Dédé - Merho


De zesde ‘De Kiekeboes Special’ is uitgebracht door Standaard Uitgeverij. In deze nieuwe Special ‘In 3Dédé’ staat in het teken van Marcel’s grootste vijand Dédé la Canaille. 

Hier leest u meer


DVD recensie: Happy Valley


‘Happy Valley’, een van de best besproken BBC-series ooit, is nu verkrijgbaar op dvd. Deze topreeks haalde alleen maar positieve commentaren en kreeg maar liefst 100 procent op Rottentomatoes.com.

Hier leest u meer


DVD recensie: Rectify

 

Bij Just Entertainment is het eerste seizoen van ‘Rectify’ op dvd en Blu-ray verschenen. Deze topserie van het productieteam achter Breaking Bad wist al zes belangrijke nominaties in de wacht te slepen.

Hier leest u meer


Siniclubfilm van de week: PHOENIX in Siniscoop


Nelly Lenz keert na de oorlog lichamelijk zwaar beschadigd terug naar haar huis in het verwoeste Berlijn in 1945. Haar misvormde gezicht krijgt ze terug met een gezichtsreconstructie maar liever heeft ze haar leven terug van voor de oorlog met haar man Johnny.

Hier leest u meer


DVD recensie: Orange Is The New Black - Seizoen 2


‘Orange Is The New Black’ is een Amerikaanse televisieserie van schrijver Jenji Kohan. De serie is gebaseerd op de autobiografie Orange Is The New Black door Piper Kerman. Na het eerste seizoen is nu het complete tweede seizoen uitgebracht op dvd en blu-ray.

Hier leest u meer


DVD recensie: A Most Violent Year- J.C. Chandor


‘A Most Violent Year’ is  een aangrijpend misdaaddrama van Oscargenomineerd regisseur J.C. Chandor met Oscar Isaac (Inside Llewyn Davis, Drive) en Jessica Chastain (Interstellar, The Tree of Life) in de hoofdrol.

Hier leest u meer


Filmtip: Mad Max: Fury Road in Siniscoop


Dit apocalyptisch verhaal neemt ons mee naar de wereld van Max Rockatansky. Achtervolgd door zijn turbulente verleden, is Mad Max ervan overtuigd dat hij alleen kan overleven als hij in zijn eentje opereert.

Hier leest u meer


Ladies Night in Siniscoop met 'The Age of Adeline' op het programma

 

Op dinsdag 19 mei stond er opnieuw een Ladies Night op het programma van Siniscoop in Sint-Niklaas. Deze maand werd exclusief voor alle dames  het romantische drama 'The Age of Adeline' vertoond.

Hier leest u meer


Recensie: P.S. - Oorlogsherinneringen van Paula Sémer opgetekend door Diane Broeckhoven


Radio- en televisiepersoonlijkheid Paula Sémer vertelt in ‘P.S. - Oorlogsherinneringen van Paula Sémer’ haar persoonlijke ervaringen en belevenissen  over de Tweede Wereldoorlog aan Diane Broeckhoven.

Hier leest u meer


DVD recensie: Waste Land - Pieter Van Hees

 

‘Waste Land’ van regisseur Pieter Van Hees is na ‘Linkeroever’ en ‘Dirty Mind’ het derde deel van de triologie Anatomie van Liefde en Pijn. 

Hier leest u meer


Recensie: Mijn zusje - Inez van Loon


‘Mijn zusje’ is de nieuwste roman van Inze van Loon. Het verhaal gaat over het leven van enkele Sintifamilies, bij ons beter gekend als ‘Zigeuners’, al horen de Sinti of Roma dit liever niet. Het woord ‘zigeuners’ wordt door hen als beledigend of discriminerend beschouwd.

Hier leest u meer


Gezond en slank leven dankzij 'Nooit Meer Diëten' van Sandra Bekkari

 

Sandra Bekkari heeft met ‘Nooit Meer Diëten’ een boek geschreven dat mensen informeert over voeding en hen succesvol begeleid naar een gezond eetpatroon en een gezonde levensstijl.

Hier leest u meer


Trainer zonder grenzen - Tom Saintfiet

 

De voetbalmaffia in Finland, handtastelijke oliesjeiks in Qatar en een deportatie door Mugabe in Zimbabwe... Er zijn maar weinig zaken die Tom Saintfiet in zijn carrière als voetbaltrainer wereldwijd niét heeft meegemaakt.

Hier leest u meer


Het Engelse meisje - Daniel Silva


Als een mooie jonge Engelse vrouw op Corsica verdwijnt, is de reputatie van de Britse premier in gevaar. Meesterspion Gabriel Allon doet zijn uiterste best de vrouw op te sporen en terug naar huis te brengen.

Hier leest u meer


DVD recensie: Wild Tales - Damián Szifrón


Wild Tales’ (originele titel: Relatos Salvajes) is een Argentijnse zwarte komedie-dramafilm, geschreven en geregisseerd door Damián Szifrón. De film bestaat uit zes korte verhalen, allen met hetzelfde thema: geweld en wraak.

Hier leest u meer


Ballon Media en Standaard Uitgeverij lanceren samen YIEHA, een digitaal platform voor al wie van strips houdt.


De twee grootste stripuitgevers van het land bundelen hun krachten in het digitale stripplatform YIEHA. Reeksen als Suske en Wiske, Jommeke, Amoras, Urbanus, Blake en Mortimer, De Rode Ridder, Lucky Luke, de Kiekeboes, Largo Winch, De Kampioenen, etc. kan je vanaf nu  lezen op pc, laptop, iPhone en iPad.

Hier leest u meer


Wij waren Trojanen - Bouke Billiet


Pollux en Fay worden geboren in 1998, meer dan driehonderd jaar nadat de wereld is verdronken. Enkel Gods knieën steken nog boven het water uit: twee eilanden met al wat is overgebleven van de mensheid.

Hier leest u meer


Postpartum depressie - Depressief na een bevalling: oorzaken, gevolgen en adequate ondersteuning - Anne Marleen Meulink


Postpartum depressie komt schrikbarend veel voor. Op geen enkel moment in hun leven zijn vrouwen vatbaarder voor psychische aandoeningen dan in de periode rond een bevalling. Jaarlijks ontwikkelen in Nederland twintigduizend pasbevallen vrouwen een depressie of een aanverwante stoornis - vaak totaal onverwacht. Op dat gegeven rust nog steeds een groot taboe.

Hier leest u meer


DVD recensie: The Guest - Adam Wingard


Kort nadat Laura Peterson (Sheila Kelley) haar zoon Caleb in de oorlog in Afghanistan verloren heeft , krijgt ze bezoek van de zonderlinge, maar knappe David (Dan Stevens), een voormalige soldaat die beweert dat hij samen met Caleb in het leger zat.

Hier leest u meer


DVD recensie: Lola Rennt - Tom Tykwer


‘Lola Rennt’ is een Duitse thriller uit 1998 van Tom Tykwer (Perfume, Winter Sleepers) met in de hoofdrollen Franka Potente (The Bourne Identity, Blow) en Moritz Bleibtreu (Das Experiment). 

Hier leest u meer


Filmtip: Dark Places in Siniscoop


1985. Libby Day is 8 jaar wanneer haar moeder en zussen vermoord worden. Haar getuigenis wijst haar broer Ben, 16 jaar, aan als dader.

Hier leest u meer


'Economysteries' is een bijzonder en uniek boek over economie" - Mark Eyskens


Vrijdag 8 mei werd, in aanwezigheid van voormalig eerste minister Mark Eyskens, het boek 'Economysteries' voorgesteld in de Broederschool in Sint-Niklaas.

Hier leest u meer


Siniclubfilm van de week: BOYCHOIR


Boychoir vertelt het verhaal van de 11-jarige Stet (Garret Wareing), die zijn alleenstaande moeder verliest na een fataal auto ongeluk.

Hier leest u meer


Filmtip: BIG GAME in Siniscoop


In het spectaculaire actie-avontuur Big Game ontsnapt de president van de Verenigde Staten (Samuel L. Jackson) ternauwernood aan een terroristische aanslag op zijn regeringsvliegtuig.

Hier leest u meer


Dienend leidinggeven: zacht voor mensen, hard voor resultaten - Roeland Broeckaert


Wat kunnen mensen die steevast te laat komen op vergaderingen jou over jezelf leren?

Wat hebben je kind leren fietsen en professioneel leidinggeven met elkaar gemeen?

Welke werktips kunnen voetbaltrainers of sprookjes ons opleveren?

Hier leest u meer


Liefde tussen 5 en 7 - Wanda Reisel


Journaliste Liza Wolf komt bij toeval achter het dubbelleven van haar man. Aangeslagen gaat ze naar het aquarium bij haar in de buurt om in duisternis op dit dilemma te broeden.

Hier leest u meer


Terug naar huis - Nora Roberts

 

Als haar man Richard verongelukt, zit Shelby in zak en as. Ze erft grote schulden en het bewijs stapelt zich op dat Richard aan de lopende band vreemdging. 

Hier leest u meer


Vrijdagen bij Enrico’s - Don Carpenter


Vrijdagen bij Enrico’s is het verhaal van een groep schrijvers uit San Francisco en Portland tijdens de vroege, onstuimige dagen van de Beat-scene – een tijd van dromen en onbegrensde mogelijkheden. We volgen auteur Charlie en zijn jonge vrouw Jaime, beiden laverend tussen de opwinding van beginnend schrijverschap en de melancholie van niet-ingeloste ambities.

Hier leest u meer


Recensie: De Kiekeboes 142 - Tot op de bodem - Merho


In album 142 van De Kiekeboes ‘Tot op de bodem’ gaat Jens, het ex-liefje van Fanny, naar Mexico om er een reportage maken van een doorsneegezin dat er op reis is Hij belt Fanny op om de familie Kiekeboe uit te nodigen voor een reisje naar Mexico.

Hier leest u meer


DVD recensie: Intruders


Het verhaal van de serie ‘Intruders’ is gebaseerd op het gelijknamige boek van Michael Marshall. De reeks werd geschreven door producent Glen Morgan (The X-Files, 21 Jump Street, The Others, Millennium, Final Destination 3) en de hoofdrollen worden vertolkt door James Frain (True Blood), John Simm (Life on Mars) en Tory Kittles (True Detective).

Hier leest u meer


DVD recensie: A Swedish Love Story - Roy Andersson


‘A Swedish Love Story’ uit 1970 was het speelfilmdebuut van de Zweedse regisseur Roy Andersson. De film vertelt het verhaal van twee tieners die voor het eerst verliefd worden. De film won vier prijzen op het filmfestival van Berlijn en onderscheidt zich van andere films door zijn conventionelere aanpak.

Hier leest u meer


Recensie: De Vrouwen van Kasteel Deverill - Santa Montefiore


Bij uitgeverij Boekerij verscheen ’De Vrouwen van Kasteel Deverill’, de nieuwe roman van bestsellerauteur Santa Montefiore. ’De Vrouwen van Kasteel Deverill’ is het eerste deel van een trilogie.

Hier leest u meer


DVD recensie; Branbançonne - Vincent Bal


‘Brabançonne’ is een muzikale romantische filmkomedie uit 2014 onder regie van Vincent Bal met in de hoofdrollen o.a. Amaryllis Uitterlinden en Arthur Dupont.

Het verhaal gaat over twee harmonies, enerzijds de Vlaamse harmonie Sint-Cecilia uit Staaikerke en anderzijds de Waalse En Avant uit Vierlemont.

Hier leest u meer


DVD recensie: Dumb and Dumber To'


'Dumb and Dumber' To is een Amerikaanse komedie onder regie van Peter Farrely en Bobby Farrelly en is een sequel op 'Dumb & Dumber' uit 1994.

Hier leest u meer


 MOOOV Filmfestival:  'The Farewell Party' in Siniscoop


De openingsfilm van het MOOOV Filmfestival was 'The Farewell Party', een uitstekende film uit Israël.

'The Farewell Party is een spitse, met melancholieke humor doordrongen film.

Hier leest u meer


Filmtip: Good Kill in Siniscoop


Tom Egan (Ethan Hawke) heeft een lange carrière achter zich als Air Force-piloot voor het Amerikaanse leger. Nu is hij drone-piloot en opereert hij vanuit een een container in Las Vegas. Met een joystick in de hand, bestookt hij anonieme doelwitten in oorlogsgebieden.

Hier leest u meer


Mark Schaevers wint Gouden Boekenuil 2015 met Orgelman,

Niña Weijers wint Prijs van de Lezersjury met De consequenties

 

In de Koninklijke Vlaamse Schouwburg in Brussel vond vanavond de feestelijke uitreiking plaats van de Gouden Boekenuil 2015. Mark Schaevers wint de Gouden Boekenuil 2015, de belangrijkste literaire bekroning in Vlaanderen. 

Hier leest u meer


MOOOV Filmfestival: 'GETT' in Siniscoop in Sint-Niklaas


Van 27 april tot en met 5 mei kan je in Siniscoop terecht voor het MOOOV Filmfestival. Het MOOOV Filmfestival brengt films met zicht op de wereld.

Op donderdag 30 april werd de film ‘Gett  The Trial of Viviane Amsalem’ vertoond. Deze film werd ingeleid door Leslie Van Britsom.

Hier leest u meer


Siniclubfilm van de week: TIMBUKTU in Siniscoop

 

De Siniclubfilm van deze week is 'Timbuktu'. De film wordt vertoond in het kader van het MOOOV Filmfestival.

Hier leest u meer


De professor, Ellessy Crime - Jacob Vis


In 2007 verscheen van zijn hand Het Rijk van de Bok, over een moord die geen moord was en waarvoor een onschuldige man werd veroordeeld tot twintig jaar cel. Nu, acht jaar later, wordt dezelfde zaak beschreven in De professor, de nieuwste roman van Jacob Vis. Dat de moordzaak naar aanleiding van het werk van Jacob Vis opnieuw wordt onderzocht – een proces dat vandaag de dag nog speelt - maakt het verhaal erg actueel.

Hier leest u meer


Het grote treinenboek - Mattias De Leeuw

 

Het grote treinenboek brengt je overal waar treingeschiedenis werd geschreven! Een boek met grote kijkplanten waarop je telkens weer nieuwe ontdekkingen doet, aangevuld met boeiende weetjes voor kleine en grote treinfanaten.

Hier leest u meer