Boekrecensie: Prinses Arabella en Omi - Mylo Freeman


In de reeks rond prinses Arabella van de Nederlandse auteur en illustratrice Mylo Freeman is er het boek ‘Prinses Arabella en Omi’ verschenen.

 

Deze keer gaan prinses Arabella, prinses Sofie, prins Mimoen en prinses Ling logeren bij Omi. Al snel blijkt dat de prinsenkinderen geen goede manieren kennen. Zo begint prinses Sofie begint te eten voordat de anderen aan tafel zitten, prins Mimoen praat met volle mond en prinses Arabella wil overal aankomen.

 

Gelukkig is er Omi die hen leert hoe prinsenkinderen zich horen te gedragen. Ze leert prinses Arabella dat doperwtjes best lekker zijn en dat iedereen een even groot stuk taart krijgt. Maar zou Omi dan nooit eens iets doen wat niet mag?

 

‘Prinses Arabella en Omi’ bevat een vrolijk verhaal voor kinderen vanaf 3 jaar. Op een speelse manier wordt er geleerd hoe je je moet gedragen, en dat geldt niet alleen voor prinsenkinderen!

 

Als extra bij dit boek krijg je een cd  met daarop 12 liedjes die aansluiten bij het verhaal. Geschreven en gezongen door Maria’s Muziek. Zo kun je zelf meezingen met prinses Arabella!

 

Mylo Freeman is opgegroeid in Den Haag en woont in Amsterdam, Nederland. Ze illustreert sinds 1993 fulltime. Haar debuutPotje! is bekroond met de Kiekeboekprijs en in vele talen vertaald. Prinses Arabella is jarig is bekroond met een Leespluim en was een van de kerntitels van de Nationale Voorleesdagen 2008.

'Arabella en Omi' is het tiende boek rond de prinses.  Alle boeken uit de reeks zijn een succes, ze worden steevast herdrukt

 

ISBN: 9789462911420 - Hardcover - 32 blz. - Prijs: € 14,95 - Uitgeverij: De Eenhoorn - Voor kinderen vanaf 3 jaar