Welkom op de De Boekenkast, dé website over boeken en films voor Vlaanderen en Nederland!


Recensie: The Beatles, de begindagen - Mauri Kunnas

 

Blloan, het eigenzinnige label van Ballon Media, heeft met ‘The Beatles, de begindagen’ een opmerkelijke graphic novel over de voormalige popgroep uitgebracht. Het verhaal gaat over de begindagen van de grootste band aller tijden.

Hier leest u de recensie van dit boek


Recensie: Jommeke-de-luxe-reeks album 9 'De Zwarte Kat' en album 10 'Luilekkerland'

 

Bij Ballon Media is met ‘De Zwarte Bomma’ en ‘Luilekkerland’ het negende en tiende album uit de Jommeke-de-luxe-reeks verschenen.

Hier leest u de recensie van beide albums


Recensie: De Grote Verliezer - Karen Dierickx

 

Bij uitgeverij Abimo verscheen het boek 'De Grote Verliezer' van auteur Karen Dierickx. Het boek beschrijft de Eerste Wereldoorlog gezien door de ogen van de 11-jarige Margrietje Gaublomme.

Hier leest u de recensie van dit boek


Recensie: De Ridder ~ Een Wankel Evenwicht - Bram Dehouck

 

Sinds 13 oktober loopt er op één de nieuwe fictiereeks ‘De Ridder’ met in de hoofdrol Clara Cleymans als Helena De Ridder, een ambitieuze openbaar aanklager van het parket in Gent, die haar eigen strijd voert voor meer rechtvaardigheid.

Hier leest u de recensie van dit boek


DVD Recensie: Sinterklaas - De Pepernoten Muziekmix volume 1

 

Sinterklaas is weer bijna in het land. De goede heilige man is ook jaarlijks te zien in de bioscoop. De Nederlandse regisseur Martijn van Nellestijn heeft al diverse films gemaakt over Sinterklaas. Nu is er van hem de familiefilm ‘Sinterklaas en de Pepernoten Chaos’ te zien in de bioscoop.

Hier leest u de recensie van deze DVD


Recensie: The Bride's Bible - Elles Beijers en Hanneke Seesing

 

Je bent in de wolken want je verloofde heeft je (eindelijk) ten huwelijk gevraagd. Je leeft in een roes en je weet met je geluk geen blijf.

De volgende morgen word je wakker en je bent in paniek. Want je weet eigenlijk niet hoe je de bruiloft moet aanpakken.

Hier leest u de recensie van dit boek


Recensie: Piepkleine Muis - Janis Ian en Ingrid en Dieter Schubert

 

De Amerikaanse singer-songwriter en auteur Janis Ian heeft het prentenboek ‘The Tiny Mouse’ geschreven. Een prachtig boek met illustraties van Ingrid en Dieter Schubert, dat vertaald is naar het Nederlands en de titel ‘Piepkleine Muis’ kreeg.

Hier leest u de recensie van dit boek


Recensie: Alles wat je wil weten over Sinterklaas - Natalie van der Horst, Gaby Kuijpers & Ellen de Roos

 

Bij uitgeverij Marmer verscheen het boek 'Alles wat je wilt weten over Sinterklaas' van Natalie van der Horst, Gaby Kuijpers & Ellen de Roos, met illustraties van Alex de Wolf.

Hier leest u de recensie van dit boek


Recensie: De Keuken van Carmen - Carmen Pfaff

 

‘De Keuken van Carmen’ is een ideaal kookboek voor zij die gerechten willen serveren die heerlijk zijn en zonder veel tijd in de keuken door te brengen. Een prachtig kookboek dat ons zeker weet te bekoren. Carmen Pfaff bewijst met haar eerste boek dat ze de beste familiekok van Vlaanderen is!

Hier leest u de recensie van dit boek


Recensie: Gesualdo - Jeroen Terlingen

 

Bij Uitgeverij LetterRijn is er het boek ‘Gesualdo’ van Jeroen Terlingen verschenen.  Het is de eerste roman van Terlingen, die eerder al biografieën en boeken over hematologische ziektes en hun behandelding schreef.

Hier leest u de recensie van dit boek


Recensie: Op Zoek Naar Mij - Ed Franck

 

Kitoko is een geadopteerde jongen die zich zorgen maakt. Zijn mama is zwanger en Kitoko weet niet of mama na de bevalling nog wel van hem zal houden.

Hier leest u de recensie van dit boek


Gezien: Malavia in Siniscoop Sint-Niklaas

 

De beruchte maffia familie Manzoni moet onderduiken in Normandië omdat ze enkele gangsters verraden hebben. De FBI, onder leiding van agent Stansfield ( Tommy Lee Jones ), probeert Fred (Robert De Niro) en zijn gezin te beschermen.

Hier leest u meer over deze film


Gezien: Sinterklaas en de Pepernoten Chaos in Siniscoop Sint-Niklaas

 

Het is crisis voor iedereen, ook voor zakenman Brutus Brein (Tony Neef). Hij heeft dringend geld nodig of zijn bedrijf gaat failliet. Brutus gaat langs bij de Sint om er producten te kunnen verkopen. Maar de goedheilige man heeft geen interesse voor de producten van Brutus.

Hier leest u meer over deze film


DVD Recensie: Texas Chainsaw 3D  - John Luessenhop

 

De horrorfilm ‘Texas Chainsaw’ begint wanneer het huis van de familie van de gruwelijke moordenaar Leatherface in brand wordt gestoken door de woedende dorpsbewoners.

Hier leest u de recensie van deze DVD


Gezien: La Grande Bellezza in Siniclub Sint-Niklaas

 

Journalist Jep Gambardella (Toni Servillo) is een knappe en onweerstaanbare verleider. ‘s Nachts vertoeft hij het liefst op mondaine feestjes waar hij mooie babes versiert. Jep heeft jaren geleden een succesvolle roman geschreven en heeft de reputatie van een cultschrijver.

Hier leest u meer over deze film


About Time in avant-première tijdens Ladies Night Siniscoop

 

De film 'About Time' ging op 22 oktober in avant-première in Siniscoop. De dames kregen exclusief dit voorrecht tijdens de maandelijkse Ladies Night.

Hier leest u meer over de film

 


Massale opkomst voor de maandelijke Ladies Night in Siniscoop Sint-Niklaas

 

Vorige maand stond 'Het Vonnis', met de aanwezigheid van Jan Verheyen, Koen De Bouw en Robbie Cleiren, op het programma van Ladies Night. Deze keer is er gekozen voor de romantische komedie 'About Time'.

Hier leest u meer over dit bericht


Recensie: Muis en Draak - Ridder Redder - Dirk Nielandt

 

‘Ridder Redder’ van Dirk Nielandt met illustraties van Marjolein Pottie is het derde boek uit de reeks ‘Muis & Draak - een ongewone vriendschap’.

Muis is een stoere ridder, ze draagt een harnas en een zwaard. Draak is haar beste vriendin.

Hier leest u de recensie van dit boek


Gezien: The Young and Prodious Spivet in Siniscoop Sint-Niklaas

 

De 10-jarige T.S. Spivet woont met zijn familie op een afgelegen ranch in Coppertop Ranch in de heuvels van Divide, een dorpje in de staat Montana. Hij is een echte genie die steeds de gekste en geniale apparaten uitvindt.

Hier leest u meer over deze film


Recensie: Op Mijn Hoofd - Emile Jadoul

 

In het boekje ‘Op Mijn Hoofd’ van Emile Jadoul maken we kennis met Bas, een fantasierijk jongetje die plots een kanarie op zijn hoofd heeft.

Hier leest u de recensie van dit boek


Recensie: De Huwelijksdeal - Jennifer Probst

 

Bij Uitgeverij Boekerij is met 'De Huwelijksdeal' het laatste deel van de miljonair-serie van Jennifer Probst verschenen.

Hier leest u de recnsie van dit boek


Recensie: Bloed, Zweet & Tranen - Bob Mendes

 

 

Voor zijn nieuwste boek ging Bob Mendes graven in zijn eigen oorlogsverleden en kwam terug met dit werk van epische proporties. De auteur heeft zijn persoonlijkste boek dat hij ooit geschreven heeft opgedragen aan zijn vader, Benjamin Mendes.  

Hier leest u de recensie van dit boek


Recensie: Claudia Kookt Klassiek - Claudia Allemeersch

 

Claudia Allemeersch, de beste hobbykok van Vlaanderen 2009, kreeg een aanbod om les te volgen in de vermaarde hotelschool Ter Duinen in Koksijde.

Hier leest u de recensie van dit boek


Gezien: A Late Quartet in Siniclub Sint-Niklaas

 

Violist Daniel Lerner (Mark Ivanir), tweede violist Robert Gelbart (Philip Seymour Hoffman), diens vrouw altvioliste Juliette Gelbart (Catherine Keener) en de wat oudere cellist Peter Mitchell (Christopher Walken) vormen samen het succesvolle strijkkwartet ‘The Fugue’.

Hier leest u meer over deze film


DVD: Rurouni Kenshin - Keishi Ohtomo

 

De populaire anime en manga, nu eindelijk als epische live-action verfilming! Het spectaculaire samoerai avontuur spat overtuigend van het scherm dankzij de intense actievolle choreografie en de gedetailleerde setting.

Hier leest u meer over deze film


DVD Recensie: Welcome to the Punch - Eran Creevy

 

Vier mannen, waaronder de crimineel Jacob Sternwood (Mark Strong) plegen een overval en vluchten weg op hun motoren. Agent Max Lewinsky (James McAvoy) zet ongewapend de achtervolging in en wordt geraakt aan de knie.

Hier leest u de recensie van deze DVD


DVD: The Guillotines - Wai-Keung Lau

 

Producent Peter Chan ("The Warlords”, “Wu Xia") brengt met de remake van de klassieker "Flying Guillotine" uit 1976 zijn grootste project tot nu toe.

Hier leest u meer over deze film


Recensie: The Great Gatsby - F. Scott Fitzgerald

 

'The Great Gatsby' is een roman van de Amerikaanse auteur F. Scott Fitzgerald. Dit verhaal is maar liefst vijf keer verfilmd. De laatste keer werd The Great Gatsby verfilmd door Baz Luhrman met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol van Jay Gatsby.

Hier leest u de recensie van dit boek


Marc Degryse blikt terug op 30 jaar topvoetbal

 

Vrijdag 18 oktober werd het boek ‘Marc Degryse - 30 jaar topvoetbal’ voorgesteld in de prachtige Chelamco Arena in Gent.

Uitgever Wim De Bock van uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts sprak met enkele voormalige ploegmaats en trainers van Marc Degryse.

Hier leest u meer over dit bericht


Gezien: The Mortal Instruments in Siniscoop Sint-Niklaas

 

‘The Mortal Instruments’ speelt zich af in New York waar de 15-jarige Clary Fray (Lily Collins) samen met haar moeder woont. Wanneer Clary met haar vriend in een nachtclub vertoeft, ziet ze plots hoe de portier van de club doodgestoken wordt door een duistere figuur.

Hier leest u meer over deze film


Deel 2 van 'Antwerpen, door het oog van de stadsgidsen' voorgesteld op 't Schoon Verdiep

 

Donderdag 17 oktober stelde de Koninklijke Gidsenvereniging van Antwerpen (K.G.v.A.) het tweede deel van de prachtige reeks ‘Antwerpen, door het oog van de stadsgidsen’ voor op het stadhuis van Antwerpen.

Hier leest u meer over dit bericht


Gezien: Planes in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

Dusty is een klein sproeivliegtuigje dat mest over de akkers sproeit. Dusty droomt ervan om mee te doen aan ’s werelds meest spannende en opwindende luchtrace rond de wereld. Tegen alle verwachtingen in raakt hij door de selectieproeven en wordt zijn droom waar.

Hier leest u meer over deze film


Recensie: Banga Slet - Roger Vanhoeck

 

‘Banga Slet’ van Roger Vanhoeck is het nieuwste boek uit de adolescentenserie Portret.

Portret is een ontroerende en hartverwarmende young adult reeks met brandend actuele thema’s.

Hier leest u de recensie van dit boek


Dimitri Bontinck schrijft met 'Syriëstrijder tegen wil en dank'  boek over zijn zoon

 

Op maandag 14 oktober werd in Hangar 26 in Antwerpen het boek 'Syriëstrijder tegen wil en dank' van Dimitri Bontinck voorgesteld.

Dimitri Bontinck is de vader van de 18-jarige Jejoen, een sportieve, atletische en levenslustige jongen die geïnteresseerd is in vrijwilligerswerk. Hij komt in de ban van Sharia4Belgium en bekeert zich tot de radicale islam.

Hier leest u meer over dit boek


Recensie: Vertongen & Co 6 - De Gepatendeerde Pestkoppen

 

In ‘De Gepatendeerde Pestkoppen’ gaat Paulientje, de dochter van Mark en Bieke, voor het eerst naar de kleuterklas. Tegen haar zin, maar het moet van mama. Markske heeft werk gevonden als klusjesman in dezelfde school. 

Hier leest u de recensie van deze strip


Recensie: Lutine, de spannendste Nederlandse goudjacht ooit -Martin Hendriksma

 

Bij uitgeverij De Geus verscheen op 13 september het non-fictie boek 'Lutine, de spannendste Nederlandse goudjacht ooit' geschreven door Martin Hendriksma.

Hier leest u de recensie van dit boek


Recensie: Het Grote Libelle Kookboek - Ilse D'Hooge

 

Wat eten we vandaag? Dat is een vraag die iedereen bekend in de oren klinkt en dé vraag die in vele huiskamers dagelijks gesteld wordt. Het kan gebeuren dat de kok van dienst geen inspiratie heeft...

Hier leest u de recensie van dit boek


Gezien: I, Anna in Siniclub Sint-Niklaas

 

In ‘I, Anna’ speelt Charlotte Rampling een gescheiden vrouw die probeert een man te ontmoeten. Ze gaat naar vrijgezellenavonden en doet aan speeddate. Daar ontmoet ze George Stone (Ralph Brown). Ze kan het goed vinden met de charmante man en gaat mee naar het appartement van George.

Hier leest u meer over deze film


Recensie: De Kiekeboes 137 - Bistro Dodo

 

Firmin Van de Kasseien gaat op ‘zakenreis’ naar Tenerife, samen met de aantrekkelijke Tomboy én zonder medeweten van zijn vrouw.

 

Hij stuurt Marcel Kiekeboe naar Texel.

Hier leest u de recensie van deze strip


Gezien: De Sneeuwkoningin in Siniscoop Sint-Niklaas

 

‘De Sneeuwkoningin’ is een Russische animatiefilm naar het gelijknamige sprookje van Hans Christian Andersen.

Hier leest u meer over deze film


Gezien: Machete Kills in Siniscoop Sint-Niklaas

 

Machete (Danny Trejo) is terug in de bioscoop! Na ‘Machete’ uit 2010 is er nu de film ‘Machete Kills’ met de gewezen federale agent in de hoofdrol.

Hier leest u meer over deze film


DVD Recensie: Hell on Wheels - Seizoen 2

 

‘Hell on Wheels’, is de succesrijke hitserie van AMC, bekend van The Walking Dead, Breaking Bad en Mad Men. De reeks neemt de kijker mee naar Amerika, vlak na de burgeroorlog in 1865.

Hier leest u de recensie van deze DVD Box


Recensie: Duivelsgebroed - Hilde E. Gerard

 

Na 'Engelenkus' en 'Vampierenbruid' is 'Duivelsgebroed' het derde boek uit de reeks van auteur Hilde E. Gerard. Beleef opnieuw een spannende tocht met de personages in een wereld waar mythes en legenden tot leven komen.

Hier leest u de recensie van dit boek


Patrick De Bouw schrijft met 'Hart Geraakt' boek over bokser Sugar Jackson

 

Donderdag 10 oktober werd op het stadhuis van Antwerpen het boek over bokser Sugar Jackson ‘Hart Geraakt’ van Patrick De Bouw voorgesteld.

 

Naast de auteur en bokser waren ook schepen van sport Ludo Van Campenhout, neuropsycholoog Karel Ringout en Karel Vermassen van VZW Le Dauphin aanwezig.

Hier leest u meer over dit boek


Recensie: Cadeautjes uit de Keuken

 

Er is altijd wel een reden om iemand een cadeautje te geven. Een verjaardag, een feestdag, vaderdag, moederdag of bezoekje. Maar een gepast cadeautje bedenken bezorgt velen kopzorgen.

Hier leest u de recensie van dit boek


Gezien: Het Vonnis in Siniscoop Sint-Niklaas

 

Sinds woensdag 9 oktober loopt in de zalen van Siniscoop de langverwachte film ‘Het Vonnis’ van Jan Verheyen. Een rechtbankdrama dat op weg is naar dé Vlaamse film van het jaar.

Hier leest u meer over deze film


Filmrecensie: Manneke Maan - Stephan Schesch

 

Manneke Maan woont op de maan en is er eenzaam. Hij verveelt zich verschrikkelijk en kijkt naar de mensen op aarde die zich daar amuseren. Wat zou hij er toch zo graag eens op bezoek gaan.

Hier leest u de recensie van deze film


Recensie: In De Ban Van De Bal 2 - Dave Peters

 

Dave Peters, voetbalcommentator bij Belgacom TV, copresentator van Sportcafé op TV Limburg, voetbaljournalist bij FAN! van Het Nieuwsblad, heeft met ‘In De Ban Van De Bal 2’ opnieuw een boek geschreven vol kleedkamerverhalen uit het Belgische voetbal.

Hier leest u de recensie van dit boek


De 77ste Boekenbeurs 2013 van 31 oktober tot 11 november

 

Twaalf dagen lang verandert Antwerp expo in een paradijs voor boekenliefhebbers. De Boekenbeurs is dan ook niet voor niets het grootste boekenevenement van de Lage Landen. 

Hier leest u meer over dit bericht


Gezien: Runner Runner in Siniscoop Sint-Niklaas

 

Richie Furst (Justin Timberlake) is een student aan Princeton die zijn studie betaalt door mensen te ronselen voor een online pokersite. Nadat hij door de schooldirectie gedwongen wordt tot stoppen komt hij in geldproblemen en gaat zelf gokken op de website om zo grof geld te verdienen.

Hier leest u meer over deze film


Recensie: Het Hart Van Alle Dingen - Elizabeth Gilbert

 

'Het hart van alle dingen' is een meeslepend historisch verhaal dat zich afspeelt op het einde van de achttiende eeuw en de negentiende eeuw. Beleef samen met de personages een reis van Londen naar Peru en van Philadelphia via Tahiti naar Amsterdam. Een verhaal over de schoonheid van de natuur en de ontwikkeling van de evolutietheorie.

Hier leest u de recensie van dit boek


Pieter Willems & Stijn Lemaire
Pieter Willems & Stijn Lemaire

Twee Buffalo supporters maken met 'Ons Gantoise' boek over het Jules Ottenstadion

 

Dinsdag 7 oktober werd het boek ‘Ons Gantoise’ in het voormalige supporterscafé Buffalo, recht tegenover het Jules Ottenstadion, voorgesteld.  Net op de dag dat de afbraakwerken gestart zijn van het voormalige K.A.A. Gent stadion. 

Hier leest u meer over dit boek


De Bruce Lee 40th Anniversary Commemorative Edition

 

Op 29 juni 2013 stierf de 67-jarige Jim Kelly aan de gevolgen van kanker. Kelly, een prijzenwinnende tennisser en karateka, was de allereerste gekleurde filmster in het vechtkunstengenre en kende zijn doorbraak toen hij aan de zijde van Bruce Lee mocht schitteren in Enter the Dragon.

Hier leest u meer over deze DVD box


DVD Recensie: & Me - Norbert ter Hall

 

Het verhaal begint wanneer Eduard (Mark Waschke) uit Berlijn zijn leven een nieuwe start wil geven en vertrekt naar Brussel waar hij als ambtenaar bij het Europese Parlement gaat werken. Ook de Spaanse Edurne (Verónica Echegui) vertrekt naar Brussel.

Hier leest u de recensie van deze DVD


Gezien: Blue Jasmine in Siniclub Sint-Niklaas

 

‘Blue Jasmine’ is een ouderwetse, sterke Woody Allenfilm met een geweldige Cate Blanchett in de hoofdrol. Een film die terecht een plaatsje op het programma van de Siniclub verdient.

Hier leest u meer over deze film


Gezien: Rush in Siniscoop Sint-Niklaas

 

De film ‘Rush’ gaat over de rivaliteit tussen de Schot James Hunt en de Oostenrijker Niki Lauda in de jaren ‘70. Hunt is de coole, knappe en impulsieve man die houdt van drinken en vrouwen, terwijl Lauda zeer koel, verkrampt en berekend is.

Hier leest u meer over deze film


DVD Recensie: The Walking Dead - Seizoen 3

 

Het derde seizoen van de Amerikaanse televisiereeks ‘The Walking Dead’ is nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray. ‘The Walking Dead’ van regisseur Frank Darabont gaat over een groep mensen die trachten te overleven in een wereld vol zombies.

Hier leest u de recensie van deze DVD-box


De Rode Duivels - Het Officiële Boek voorgesteld op de hoofdzetel van de KBVB

 

Donderdag 3 oktober werd op de hoofdzetel van de KBVB in aanwezigheid van o.a. bondscoach Marc Wilmots het enige echte boek officiële boek van de Rode Duivels voorgesteld.

Hier leest u meer over dit boek


Gezien: Prisoners in Siniscoop Sint-Niklaas

 

Wanneer de zesjarige Anna en haar vriendin Joy spoorloos verdwenen zijn, slaan de stoppen door bij Keller Dover (Hugh Jackman). Samen met de buren zoekt hij wanhopig naar de verdwenen meisjes. Ze vermoeden dat de camper, die eerder in de straat stond, iets met de verdwijning te maken heeft.

Hier leest u meer over deze film


Recensie: Sympathy for the Devils - Raf Willems

 

De Rode Duivels zijn zo goed als zeker gekwalificeerd voor het WK voetbal in Brazilië. Dat er uit de selectie van bondscoach Marc Wilmots tien Belgische internationals bij grote, Engelse clubs elke week de pannen van het dak spelen, is nooit gezien in de Belgische voetbalgeschiedenis.

Hier leest u de recensie van dit boek


Gezien: 2 Guns in Siniscoop Sint-Niklaas

 

Drug Enforcement Agency-agent Bobby Trench (Danzel Washington) en marine-inlichtingenofficier Marcus Stigman (Wahlberg) werken al maanden samen om een drugsbende op te rollen. De twee weten echter van elkaar niet dat ze undercover agenten zijn.

Hier leest u meer over deze film


DVD Recensie: Het Leven Zoals Het Zeker Niet Is - Walter Baele

 

De Vlaamse cabaretier en acteur Walter Baele is een meester in het creëren en spelen van typetjes. In zijn elfde zaalshow ‘Het leven zoals het zeker niet is’ maken we kennis met de hilarische wereld van Walter Baele en zijn alter ego’s.

Hier leest u de recensie van deze DVD


Recensie: Droom Groot Thibault - Petra Foulon

 

In augustus 2004 zag Thibault het levenslicht. Zijn ouders Nico en Katja konden hun geluk niet op, maar kort na de geboorte krijgt Thibault een gele kleur. De gele kleur is het begin van een lang verhaal. 

Hier leest u de recensie van dit boek


DVD Recensie: Foxfire - Laurent Cantet

 

De film ‘Foxfire - Confessions of a Girl Gang’ neemt ons mee naar Amerika in het jaar 1955. Legs (Raven Adamson), Rita (Madeleine Bisson) , Maddy (Katie Coseni), Goldie (Claire Mazerolle) en Violet (Rachael Nyhuus) verzetten zich tegen de maatschappij en richten ‘The Foxfire Gang’ op.

Hier leest u de recensie van deze DVD


DVD Recensie: Death of a Pilgrim - Kristoffer Nyholm & Kristian Petri

 

‘Death of a Pilgrim’ is een Zweedse miniserie over de onopgeloste moord op de Zweedse premier Olof Palme in 1986. Het verhaal  is gebaseerd op de boeken van de Zweedse criminoloog en bestsellerauteur Leif G.W. Persson.

Hier leest u de recensie van deze DVD


Recensie: Giftige Vlinders - Luc Deflo

 

Voor de liefhebbers van Deflo is er goed nieuws! Zijn 22ste boek met als titel 'Giftige Vlinders' ligt nu in de winkelrekken.

Hier leest u de recensie van dit boek