Welkom op de De Boekenkast, dé website over boeken en films voor Vlaanderen en Nederland!Recensie: Gevallen Engel - Daniel Silva

 

Nadat vorige maand ‘Portret van een Spion’ verscheen, ligt er met ‘Gevallen Engel’ van de Amerikaanse bestsellerauteur Daniel Silva opnieuw een fantastische triller in de boekenwinkel met restaurateur en voormalig spion Gabriel Allon in de hoofdrol.

Hier leest u meer


Wedstrijd: Win het urinoir van Vlaanderens meest controversiële schrijver!

 

WPG Uitgevers biedt u de kans om het – geef toe, ronduit práchtige – urinoir te winnen dat de cover van Peeters' nieuwste boek siert.

Hier leest u meer


DVD Recensie: Disconnect - Henry Alex Rubin

 

De film ‘Disconnect’ brengt ons in verschillende verhalen de negatieve kanten van moderne communicatietechnologie.

Hier leest u meer


DVD Recensie: Ida - Pawel Pawlikowski

 

‘Ida’ is een eenvoudige en ontroerende film, gedraaid in zwart-wit, wat nog meer de sfeer benadrukt. Een pareltje van een film van de 57-jarige Poolse regisseur Pawel Pawlikowski met een schitterende Agata Trzebuchowska in de rol van Ida.

Hier leest u meer


Recensie: Dit was Brasil 14 - Raf Willems

 

Bij uitgeverij Lannoo is er het boek ‘Dit was Brasil 14’ van Raf Willems verschenen. Het boek biedt een terugblik op het Wereldkampioenschap Voetbal in Brazilië. 

Hier leest u meer


Filmtip: The Expendables 3 in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

Barney, Christmas en de rest van het team komen oog in oog te staan met Conrad Stonebanks, die jaren geleden samen met Barney The Expendables oprichtte.

Hier leest u meer


Filmtip: Into the Storm in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

Op een dag wordt het stadje Silverton opgejaagd door een serie krachtige tornado's. De meeste mensen gaan een schuilplaats zoeken, terwijl andere de storm op zoeken voor dat ene, unieke shot.

Hier leest u meer


DVD Recensie: Le Monde Nous Appartient - Stephan Streker

 

’Le Monde Nous Appartient’ is een Franstalige Belgische film van Stephan Streker met in de hoofdrollen Vincent Rottiers en Ymanol Perset. De film, die in de zalen heel wat positieve reacties mocht rekenen, is verkrijgbaar op DVD en Blu-ray.

Hier leest u meer


Filmtip: As Above, So Below in Siniscoop

 

Onder de straten van Parijs liggen kilometers aan gangenstelsels, de eeuwige thuishaven van talloze zielen.

Wanneer een team van ontdekkingsreizigers het doolhof van botten verkent, ontdekt men het duistere geheim dat binnen deze stad van de doden ligt verscholen.

Hier leest u meer


DVD Recensie: Kankerlijers - Lodewijk Crijns 

 

‘Kankerlijers’ vertelt het verhaal over de vrienden Nick (Massimo Pesik), Iwan (Jasha Rudge) en Olivier (Gijs Blom) die op de afdeling kinderoncologie van een ziekenhuis verblijven.

Hier leest u meer


DVD Recensie: Pompeii - Paul W.S. Anderson

 

De film ‘Pompeii’vertelt het verhaal over Milo’De Kelt’ (Kit Harington), die als kleine jongen ziet hoe de Romeinen onder aanvoering van Senator Corvus (Kiefer Sutherland) de hele Keltische Paardenstam uitmoorden. Milo ontsnapt daarbij als enige aan de dood.

Hier leest u meer


DVD Recensie: The right kind of Wrong - Jeremiah S. Chechik

 

‘The right kind of Wrong’ is een Canadese romantische komedie geregisseerd door Jeremiah S. Chechik met in de hoofdrollen Ryan Kwanten, Sara Channing, Will Sasso en Catherine O'Hara.

Hier leest u meer


DVD Recensie: Barefoot - Andrew Fleming

 

‘Barefoot’ is een romantische komedie-drama geregisseerd door Andrew Fleming met in de hoofdrollen Evan Rachel Wood , Scott Speedman , Treat Williams , Kate Burton en JK Simmons . De film is een remake van de Duitse film ‘Barfuss’ uit 2005 van regisseur Til Schweiger.

Hier leest u meer


Recensie: Het Basisboek Naaitechnieken - Carolyn N.K. Denham

 

Bij uitgeverij Tirion Creatief is ‘Het Basisboek Naaitechnieken’ verschenen. Een onmisbaar boek voor zij die creatief aan de slag willen met naald en draad.

Hier leest u meer

 


Filmtip: Lucy in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

Lucy is een jonge vrouw die in Taipei woont. Als ze wakker wordt, merkt ze dat er drugs in haar buik zitten verstopt en ze wordt daardoor gedwongen om deze drugs te smokkelen. De criminele bende waar ze naar toe moet, is niet al te vriendelijk. Door een trap in haar maag komt ze in aanraking met de drugs. 

Hier leest u meer


Recensie: Festival! - Gerlinde De Bruycker

 

Kate weet met haar geluk geen blijf. Na lang zeuren mag ze uiteindelijk toch met haar vrienden Noor, Fi, Rick en Dennis naar Kolenrock, het driedaagse muziekfestival in het Limburgse Koolbergen. Hier leest u meer


Men's Night met AP The Expendables 3 in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

Vrijdag 15 augustus werd er een heuse Men’s Night georganiseerd in Siniscoop in Sint-Niklaas. For men only, werd er in avant-première de langverwachte Expendables: ‘The Expendables 3’ vertoond. 

Hier leest u meer


Filmtip: Walking on Sunshine in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

'Walking on Sunshine' is een Britse muzikaal romantisch comedydrama, geregisseerd door Max Giwa and Dania Pasquini. In de film komen covers voor van hits uit de jaren '80. Zangeres Leona Lewis speelde haar debuutrol in deze film.

Hier leest u meer


DVD Recensie: 13 Sins - Daniel Stamm

 

Elliot Brindle wil graag met zijn vriendin Shelby trouwen. Shelby is zwanger en dolgelukkig met het aankomende huwelijk.

Maar Elliot heeft minder reden om gelukkig te zijn. Hij zit in financiële problemen, is zijn job kwijt geraakt en verliest zo zijn ziektekostenverzekering en kan niet meer voor zijn mentaal gehandicapte broer zorgen.

Hier leest u meer


DVD Recensie: Gomorra - De Serie ~ Stefano Sollima

 

‘Gomorra - De Serie’ is een 12-delige reeks over de Napolitaanse maffia. Het verhaal is gebaseerd op de internationale bestseller van Robert Saviano. Het is een harde en rauwe serie over het leven van de leden van de Savastano-clan, een van de machtigste en invloedrijkste clans van de Camorra.

Hier leest u meer


Recensie: De Beleggingsillusie - Marius Kerdel & Jolmer Schukken

 

In ‘De Beleggingsillusie’ van de auteurs Marius Kerdel en Jolmer Schukken wordt beschreven hoe banken en beleggingsfondsen massaal winsten maken door actief te beleggen voor hun klanten. Actief beleggen kan je het rendement verhogen maar betekent ook veel kosten voor de belegger en veel winsten voor de vermogensbeheersector.

Hier leest u meer


Filmtip: Sex Tape in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

De film 'Sex Tape' is een Amerikaanse komedie geregisseerd door Jake Kasdan en geschreven door Kate Angelo, Jason Segel en Nicholas Stoller. Een film met in de hoofdrollen Jason Segel, Cameron Diaz, Rob Corddry, Ellie Kemper en Rob Lowe.

Hier leest u meer


Recensie: De Geest van Beaumont - Gerard Sonnemans

 

‘De Geest van Beaumont’ is een ideaal vakantieboek, geschreven door Gerard Sonnemans. Een jeugdboek vol avontuur en spanning voor lezers vanaf 10 jaar.  ‘De Geest van Beaumont’ is meer dan 200 bladzijden leesplezier en bevat een goed opgebouwd verhaal.

Hier leest u meer


Recensie: Het Grote Ontwaken - Marian Kramer

 

Bij uitgeverij Celtica Publishing Romance is het boek 'Het Grote Ontwaken'van Marian Kramer verschenen.

Het verhaal gaat over de dertigjarige Yvonne Abrahamse die boekhoudster is bij een architectenbureau in Rotterdam.

Hier leest u meer


DVD Recensie: W. Witse: de film - Frank Van Mechelen

 

Na negen seizoenen, goed voor 117 afleveringen, stopte in 2012 de populaire één-televisieserie ‘Witse’ met Hubert Damen in de rol van commissaris Witse.

Nadat Witse twee jaar geleden op pensioen ging, vertolkte Hubert Damen nog een keer de rol van Werenfried Witse in ‘W. - Witse: de film’ van regisseur Frank Van Mechelen.

Hier leest u meer


Marvel-Night in Siniscoop met avant-première van 'Guardians of the Galaxy' in 3D

 

Vrijdag 8 augustus werd voor het eerst een Marvel-Night georganiseerd in Siniscoop in Sint-Niklaas. De Marvel-fans waren massaal op post en zaal 5 was tot de laatste stoel uitverkocht.

Hier leest u meer


Win de Dubbel-LP 'Mille Plateaux' van Georgio 'the Dove' Valentino 

 

De Amerikaanse-Brusselaar Georgio 'the Dove' Valentino heeft met Mille Plateaux een nieuwe dubbele LP uit.

Ga HIER naar de wedstrijdpagina


Goedele in Duitsland groot succes!

 

Nu ook Haar Orgasmeboek in het Duits vertaald

 

In het Nederlands verkocht Goedele al meer dan 250.000 exemplaren, nu is Duitsland aan de beurt! Na de succesvolle release van Haar Vaginaboek en Het Penisboek komt deze zomer ook Haar Orgasmeboek op de Duitse markt.

Hier leest u meer