Welkom bij De Boekenkast, dé website over boeken en films voor Vlaanderen en Nederland!Filmtip: Exodus: Gods and Kings in Siniscoop


Exodus: Gods and Kings is een Amerikaanse Bijbels-dramafilm, geregisseerd door Ridley Scott. De film is gebaseerd op het Bijbelverhaal De uittocht van Egypte of Exodus en vertelt het Bijbelse verhaal over Mozes.

Hier leest u meer


DVD recensie: Low Winter Sun - De complete serie


‘Low Winter Sun’ is een Amerikaanse dramaserie met in de hoofdrollen Mark Strong (Zero Dark Thirty) en  Lennie James (The Walking Dead, Jericho). De complete serie omvat 10 afleveringen en is verkrijgbaar op DVD en Blu-ray.

Hier leest u meer


Recensie: Een Schreeuw op de Dam - Reindert Brongers


Tijdens de Nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam wordt er jaarlijks twee minuten stilte gehouden voor zij die gevallen zijn voor de vrijheid te herdenken.

Dat gebeurde ook op 4 mei 2010 tot er plots een lange, ijselijke schreeuw klonk. Een man was zomaar gaan schreeuwen en iemand riep “Bom,bom!”. De massa vluchtte uiteen en er ontstond een nooit geziene paniekaanval.

Hier leest u meer


Filmtip: Bowling Balls in Siniscoop


Ergens diep verscholen in het midden van nergens staat het clubhuis van motorclub de Bowling Balls. De club wordt geleid door president Mon Dewilde, een ex-belastingcontroleur...

Hier leest u meer

DVD recensie: Jimmy's Hall - Ken Loach


De film ‘Jimmy’s Hall’ is gebaseerd op het leven van de communistische leider James ‘Jimmy’ Gralton, de Ierse vrijdenker die in de jaren 30 van de vorige eeuw het land werd uitgezet wegens zijn communistische opvattingen.

Hier leest u meer


Filmtip: Barbançonne in Siniscoop


De Vlaamse harmonie Sint-Cecilia en het Waalse En Avant zijn allebei geselecteerd voor de grote Europese finale.

Hier leest u meer


DVD recensie: HUNTED - De complete serie


Een jaar nadat Sam (Melissa George)  een aanslag op haar leven overleefde in Tanger, gaat ze terug aan de slag bij Byzantium, een particuliere beveiligingsorganisatie in Londen. 

Hier leest u meer


Siniclubfilm van de week: LOCKE in Siniscoop


Ivan Locke, een toegewijd familieman en succesvolle ingenieur, krijgt aan de vooravond van de grootste professionele uitdaging uit zijn carrière een telefoontje dat zijn zorgvuldig opgebouwde leventje dreigt onderuit te halen...

Hier leest u meer


Filmtip: The Hobbit 3: The Battle of the Five Armies in Siniscoop


'The Hobbit: The Battle of the Five Armies' is het epische slot van de avonturen van Bilbo Balings, Thorin Eikenschild en het dwergengezelschap.

Hier leest u meer


Recensie: Voetbalgek! deel 8 - Béka & Saive


Bij uitgeverij Ballon is het achtste deel van‘Voetbalgek!’, de knotsgekke reeks van Béka met illustraties van Olivier Saive, verschenen.

Hier leest u meer


Filmtip: Paddington in Siniscoop


Een jonge Peruaanse beer, die een passie heeft voor alles wat Brits is, vertrekt naar Londen waar hij op zoek gaat naar een woning. Wanneer hij eenzaam en verloren op Paddington Station belandt begint hij te beseffen dat het leven in de stad niet is wat hij zich er van had voorgesteld.

Hier leest u meer


DVD recensie: Begin Again - John Carney


‘Begin Again’ is een feelgood comedy van scenarist en regisseur John Carney met o.a. Mark Ruffalo en Keira Knightley in de hoofdrollen.

Hier leest u meer


Siniclubfilm van de week: MOMMY in Siniscoop


Een alleenstaande weduwe heeft de voogdij over haar tienerzoon: hij heeft ADHD, is impulsief en gewelddadig. Dankzij de band die ze hebben en ondanks de moeilijkheden, proberen ze rond te komen.

Hier leest u meer


Vergeef Me - Anja Feliers


Het was nooit de bedoeling geweest, maar hij was tot over zijn oren verliefd op haar. En dat ze als docente op zijn school zou beginnen, maakte hun verhouding alleen maar spannender.

Hier leest u meer


Recensie: Zoete Weelde - Maya Banks


Met ‘Zoete Weelde’ is het derde deel van de Verleiding-serie van Maya Banks verschenen.  De Amerikaanse bestsellerauteur publiceerde al meer dan vijftig romantische boeken, de lezers kennen haar vooral van De Ademloos-triologie met als titels 'Geheim Verlangen’, ‘Gevaarlijke Liefde’ en ‘Vurige Obsessie' en van de Verleiding-serie, waarin eerder ‘Zoete Overgave’ en ‘Zoete Weelde’ zijn verschenen.

Hier leest u meer


Recensie: Ski Resort - Linda van Rijn


De 29-jarige Nienke Draaijer heeft geen geluk, ze is haar baan kwijtgeraakt en in de liefde zit het haar ook niet mee. Nienke heeft haar relatie na vier jaar gebroken en heeft noodgedwongen haar huis moeten verkopen.

Hier leest u meer


Recensie: De Hobbit - J.R.R. Tolkien


Bij Uitgeverij De Boekerij verscheen de Nederlandstalige filmeditie van ‘De Hobbit’ van J.R.R. Tolkien. Het eerste Hobbit boek is gepubliceerd in 1937 en is diverse malen herdrukt. Dit is de 46ste druk van het boek.

Hier leest u meer


Recensie: The Hobbit - The Battle of the Five Armies: Filmboek & Fotogids


Op tien december komt het langverwachte derde deel van de filmtrilogie The Hobbit in de bioscoopzalen. Bij uitgeverij Boekerij is de Nederlandse versie van het filmboek ‘The Hobbit:The Battle of the Five Armies’ van Brian Sibley verschenen.

Hier leest u meer


Recensie: Het Zesde Jaar - Peter Hein

 

Bij uitgeverij Meulenhoff Boekerij is er een herziene- en sterk uitgebreide versie van het boek ‘ Het Zesde Jaar’ van Peter Hein uitgebracht.

Hier leest u meer


Animatiefilm 'Kleine Anna en Lange Oom' vanaf 17 december in de Vlaamse bioscoopzalen


Vanaf 17 december loopt de Zweedse kleuterfilm ‘Kleine Anna en Lange Oom’ in de Vlaamse bioscoopzalen.

Hier leest u meer


Recensie: Boerke Bijbel - Pieter De Poortere


Boerke, het geesteskind van Pieter De Poortere, bestaat vijftien jaar en dat wordt gevierd met een heuse ‘Boerke Bijbel’.

Boerke is een eenzame loser die het keer op keer moet afleggen tegen zijn eigen lot. Meestal met gitzwart cynisme, soms wreed. Maar altijd met de nuchtere kijk van een landbouwer, met beide voeten stevig op de grond.

Hier leest u meer


Vier nieuwe Wablieft-boeken verschenen bij Uitgeverij Vrijdag

 

De Wablieft-boeken zijn vlotte boeken in duidelijke taal voor volwassen beginnende lezers. De boeken zijn boeiend, spannend, ontroerend en interessant en zijn geschreven door bekende auteurs zoals Sylvia Vanden Heede, Diane Broeckhoven, Goedele Liekens en Patrick Bernauw. In november zijn er vier nieuwe Wablieft-boeken verschenen.

Hier leest u meer


KidsDay in Siniscoop met de avant première van Paddington

 

Zondag 30 november stond er opnieuw een KidsDay op het programma van Siniscoop. Deze keer werd in avant-première de film 'Paddington' vertoond. 

Hier leest u meer