DVD recensies 2016


DVD in de kijker: Ghostbusters: Answer The Call

 

‘Ghostbusters: Answer The Call’ werd geregisseerd door Paul Feig en geschreven door Katie Dippold & Paul Feig. De film is gebaseerd op Ivan Reitman’s versie uit 1984 die geschreven werd door Dan Aykroyd en Harold Ramis.

32 jaar na de eerste film is ‘Ghostbusters’ terug, deze keer met Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon, Leslie Jones en Chris Hemsworth in de hoofdrollen.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: Nobel - Per-Olav Sørensen

 

Luitenant Erling Riiser (Aksel Hennie) is net teruggekeerd na een militaire missie in Afghanistan wanneer hij de opdracht krijgt om in Oslo een Afghaanse man te vermoorden. De opdacht komt echter niet van het hoofd van de Inlichtingendienst, en zo komt Riiser in een situatie komt waarin hij zelf een mogelijk doelwit is geworden.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: De noodkreet in de fles - Hans Petter Moland

 

‘De noodkreet in een fles’ (originele titel Flaskepost fra P) is een Deens-Duits-Zweeds-Noorse film, gebaseerd op de gelijknamige misdaadroman van de Deense schrijver Jussi Adler-Olsen. De film is de derde verfilming van de boekenreeks over twee detectives op de afdeling Q.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: Beyond Valkyrie: Dawn of the Fourth Reich - Claudio Fäh

 

De Operatie Walküre is in volle voorbereiding wanneer kapitein Evan Blackburn (Sean Patrick Flanery) de opdracht krijgt om Adam Von Köning (Johannes Herrschmann), luitenant-kolonel bij de Werhrmacht, in veiligheid te brengen.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: The Fall - Seizoen 3

 

In de reeks Lumière Crime Series is het derde en laatste seizoen van ‘The Fall’ op dvd verschenen. Ook dit seizoen bevat zes afleveringen van elk 60 minuten vol spanning en suspens met een superspannende finale als kers op de taart.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: Sniper: Ghost Shooter - Don Michael Paul

 

Brandon Beckett (Chad Michael Collins) en Richard Miller (Billy Zane) behoren bij een elitie groep scherpschutters die vechten tegen extremisten in het Midden-Oosten. 

Hier leest u meer


DVD in de kijker: Meadowland - Reed Morano

 

‘Meadowland’ is een drama van Reed Morano, de Amerikaanse cameravrouw en regisseuse. Het verhaal gaat over Sarah ( Olivia Wild) en Phil ( Luke Wilson), die samen met hun zoontje Jessie (Casey Walker) met de auto op weg zijn naar de broer van Phil. Wanneer ze stoppen aan een tankstation, verdwijnt Jessie plotseling.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: Miles Ahead - Don Cheadle

 

In de film ‘Miles Ahead’ speelt Don Cheadle de rol van Miles Davis,  een van de belangrijkste en invloedrijkste jazzmuzikanten van de twintigste eeuw. Het verhaal speelt zich af eind jaren 70, na een schitterende carrière besluit Miles vijf jaar lang van de scène te verdwijnen.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: The Bronze - Bryan Buckley

 

In 2004 won Hope Ann Greggory (Melissa Rauch) een bronzen medaille voor het Amerikaanse vrouwen turnteam op de Olympische Spelen. Sindsdien is ze de vedette in haar geboortestadje Amherst in Ohio. Ze heeft sterallures, draagt steevast haar Amerikaans trainingpak en haar vader Stan (Gary Cole) moet dag en nacht paraat staan om aan haar wensen te voldoen.

Hier leest u meer


DVD in de kijker: Guernica - Koldo Serra

 

De romantische oorlogsfilm ‘Guernica’ neemt ons mee naar Spanje in het jaar 1937. In het Baskische dorpje Guernica werkt de  Amerikaanse journalist Henry (James D’Arcy) in het geheim samen met censuriste Teresa (María Valverde), die verantwoordelijk is voor het screenen van het nieuws dat journalisten naar het buitenland mogen sturen. 

Hier leest u meer

 


DVD in de kijker: The Silent Storm - Corinna McFarlane

 

‘The Silent Storm’ is zowel een drama als een romantische film van schrijfster en regisseuse Corinna McFarlane. Het verhaal speelt zich af op een afgelegen, Schots eiland. Daar wonen de autoritaire dominee Balor (Damian Lewis) en zijn vrouw Aislin (Andrea Riseborough).

Hier leest u meer


DVD recensie: Edge of Winter - Rob Connolly

 

De pas gescheiden en ontslagen Elliot Baker (Joel Kinnaman) wil meer tijd doorbrengen met zijn zonen Bradley (Tom Holland) en Caleb (Percy Hynes White).

Wanneer Elliot’s ex-vrouw Karen op vakantie is, trekken de vader en zijn twee zonen erop uit. Elliot wil van zijn twee zonen echte mannen maken, hij leert ze schieten, Caleb mag zijn eerste slokje bier drinken en Bradley mag zelfs leren rijden met de auto.

Hier leest u meer


DVD recensie: Letters from Mother Teresa - William Riead

 

‘Letters from Mother Teresa’ vertelt het levensverhaal van Agnes Gonxha Bojaxhiu, later wereldbekend geworden als Moeder Teresa. Moeder Teresa schreef brieven aan haar vriend en spiritueel adviseur Vader Celeste van Exem. Aan de hand van deze brieven werd deze bekroonde film gemaakt.

Hier leest u meer


DVD recensie: Angry Birds Toons - Seizoen 3, volume 1

 

In ‘Angry Birds Toons - Seizoen 3, volume 1’ zijn Red, Chuck, Bomb, Matilda en de anderen opnieuw van de partij. 13 afleveringen lang beleef je het wel en wee van deze animatiefiguren op Piggy Island.  

Hier leest u meer


DVD recensie: Money Monster - Jodie Foster

 

‘Money Monster’ is een Amerikaanse thriller geregisseerd door Jodie Foster.

De irritante televisie host Lee Gates (George Clooney) presenteert het programma Money Monster,  een financieel televisieprogramma waarin Gates beurstips geeft. De producent van deze knotsgekke show met danseressen en liedjes is Patty Fenn (Julia Roberts).

Hier leest u meer


DVD recensie: Marauders - Steven C. Miller

 

Een bank wordt overvallen door gemaskerde mannen en doden hierbij de directeur op koelbloedige wijze. De FBI stelt een onderzoek in en Agent Jonathan Montgomery (Christopher Meloni) vermoedt dat Jeffrey Hubert (Bruce Willis), eigenaar van de bank, iets met de overval te maken heeft.

Hier leest u meer


DVD recensie: The Loft - Erik Van Looy

 

Na de originele ‘Loft’ (2008), de Nederlandse remake ‘Loft’ (2010) kwam met ‘The Loft’ in 2014 de Amerikaanse versie van de Vlaamse kaskraker van Erik Van Looy in de zalen.  Nu is deze thriller verkrijgbaar op dvd en blu-ray.

Hier leest u meer


DVD recensie: Dicte - Seizoen 3

 

In de reeks Lumière Crime Series verscheen het derde seizoen van ‘Dicte’ op DVD.’ Dicte’ is een Deense misdaad- en dramaserie, die gebaseerd is op de boeken van Elsebeth Egholm. Iben Hjejle speelt de rol van de charmante misdaadjournaliste Dicte Svendsen.

Hier leest u meer


DVD recensie: Term Life - Peter Billingsley

 

In ‘Term Life’ speelt Vince Vaughn de rol van Nick Barrow, een crimineel die zich bezig houdt met uitgebreide plannen voor overvallen uit te tekenen en die aan criminelen door te verkopen. Deze kunnen dan zonder de nodige risico's banken en kantoren overvallen.

Hier leest u meer

 


DVD recensie: All Roads Lead to Rome - Ella Lemhagen

 

Maggie (Sarah Jessica Parker) is een  alleenstaande moeder die lesgeeft in New York. ze  gaat met haar dochter Summer (Rosie Day) naar Toscane. Maggie probeert zo de banden aan het halen met haar eigenzinnige tienerdochter.

Hier leest u meer


DVD recensie: The Family Fang - Jason Bateman

 

Nicole Kidman speelt in ‘The Family Fang’ de rol van Annie Fang. Samen met haar broer Baxter (Jason Bateman) groeiden ze op bij hun ouders, die gerenommeerde performance-artiesten zijn. De jonge Annie en Baxter moesten vaak meespelen in debizarre ‘kunst’ van hun ouders.

Hier leest u meer


DVD recensie: Catherine The Great 

 

‘Catherine the Great’ is een 12-delige serie over de tsarina van Rusland (1729-1796) in de periode tussen het moment waarop ze wordt uitgehuwelijkt (1744) en de dag waarop ze de macht grijpt (1762). Deze serie is uitgebracht op dvd door DFW.

Hier leest u meer


DVD recensie: The Late Bloomer - Kevin Pollak

 

In de komedie ‘The Late Bloomer’ werkt Peter Newmans (Johnny Simmons) als sekstherapeut. Hij doet zijn werk vol overgave, al heeft hij zelf geen enkele ervaring met seks. Want Peter heeft, zonder het zelf te beseffen, in zijn hoofd een goedaardige hypofysetumor, die zijn hormoonspiegel ernstig heeft aangetast

Hier leest u meer


DVD recensie: The Wave - Roar Uthaug

In het fjordendorpje Geiranger, in het noorden van Noorwegen, is er de berg Akerneset die al een tijd lang in het oog wordt gehouden door de lokale wetenschappers. De wetenschappers vermoeden dat de berg ooit zal instorten en dat dit voorval een tsunami van 80 meter hoog zal veroorzaken die het plaatsje Geiranger na 10 minuten zal wegvegen.  

Hier leest u meer


DVD recensie: Meet me in Venice - Eddy Terstall

 

In ‘Meet me in Venice’ reist de Nederlandse Liza (Roberta Petzoldt) naar Venetië om haar Italiaanse vader Mauro (Beppe Costa) te ontmoeten. Ze heeft haar vader nooit echt  gekend, Mauro scheidde van haar moeder en vertrok naar Italië wanneer zijn dochter drie jaar oud was. Liza neemt een videoboodschap op voor haar zoontje en vertelt het hele verhaal van de ontmoeting met haar vader.

Hier leest u meer

 


DVD recensie: Der Staat Gegen Fritz Bauer - Lars Kraum

 

De film ‘Der Staat gegen Fritz Bauer’ is een historisch drama met een schitterende Burghart Klaußner in de hoofdrol.

Procureur-generaal Fritz Bauer (Burghart Klaußner) ontdekt in 1957 dat de beruchte nazi Adolf Eichmann in Argentinië zou leven. Eichmann is één van de hoofdverantwoordelijken voor de organisatie en uitvoering van de Jodendeportatie.

Hier leest u meer


DVD recensie: Un Homme à la Hauteur - Laurent Tirad

 

Diane (Virginie Efira) is een mooie vrouw. Het type die overal waar ze komt wordt nagekeken. Ze is een briljante advocaat met een goed gevoel voor humor en een ijzersterke persoonlijkheid. Aangezien ze net uit een ongelukkig huwelijk komt, is ze klaar om de man van haar leven te ontmoeten

Hier leest u meer


DVD recensie: Keeper - Guillaume Senez

 

De Belgisch-Zwitsers-Franse film ‘Keeper’ is het regiedebuut voor Guillaume Senez. Het is een gevoelig en realistisch drama over twee 15-jarigen Mélanie (Gallatéa Bellugi) en Maxime (Kacey Mottet Klein).

Op een dag ontdekt Mélanie dat ze zwanger is, net wanneer de beloftevolle keeper Maxime veel aandacht krijgt van enkele voetbalscouts en dicht bij een profcarrière staat.

Hier leest u meer


DVD recensie: Miss You Already

 

Jess (Drew Barrymore) en Milly (Toni Collette) zijn al sinds hun jeugd de beste vriendinnen. Ze hebben alles samen beleefd en nu ze volwassen zijn kunnen ze nog steeds niet zonder elkaar.

Milly heeft een succesvolle carrière opgebouwd, ze is getrouwd met Kit (Dominic Cooper) en samen hebben ze twee kinderen. Jess leeft op een woonboot en is getrouwd met Jago (Paddy Considine) en zou dolgraag kinderen hebben.

Hier leest u meer


DVD recensie: 99 Homes - Ramin Bahrani

 

Dennis Nash (Andrew Garfield) is een werkloze bouwvakker die samenwoont met zijn 9-jarig zoontje Connor (Noah Lomax) en zijn moeder Lynn (Laura Dern). Ze worden door de vastgoedmakelaar Rick Carver ( Michael Shannon) het huis uitgezet omdat ze de lening niet kunnen terugbetalen aan de bank.

Hier leest u meer


DVD recensie: Mother's Day - Garry Marshall

 

De romantische komedie ‘Mother’s Day’ is vanaf heden verkrijgbaar op dvd en blu-ray. Deze film van regisseur regisseur Garry Marshall vertelt het verhaal van enkele vrouwen tijdens de periode van Moederdag.

Hier leest u meer


DVD recensie: I Am Wrath - Chuck Rusell

 

In de film ‘I am Wrath’ wordt Stanley Hill (John Travolta)  en zijn vrouw Vivian (Rebecca De Mornay) door een bende gangsters aangevallen in een parkeergarage. Vivian wordt op koelbloedige wijze vermoord en de daders ontsnappen .Stanley blijft gewond achter.

Hier leest u meer


DVD recensie: Bastille Day - James Watkins

 

In ‘Bastille Day’, de keiharde actiefilm van regisseur James Watkins, is de jonge Amerikaanse Michael Mason (Richard Madden) aan het werk als zakkenroller in Parijs. Met gemak steelt hij portefeuilles, iPhones en dure horloges. Wanneer hij op een dag een jonge vrouw (Charlotte Le Bon) berooft van haar handtas, weet Michael niet dat de vrouw onderdeel uitmaakt van een terroristische aanslag.

Hier leest u meer


DVD recensie: Des Nouvelles de la planète Mars -  Dominik Moll

 

De Frans-Belgische film ‘Des Nouvelles de la planète Mars’ van Dominik Moll is vanaf heden verkrijgbaar op dvd.

Het verhaal gaat over Philippe Mars (François Damiens), een gescheiden vader die het zichzelf niet gemakkelijk maakt. Hij wil voor iedereen goed doen, hij wil een goede vader en ex-echtgenoot te zijn, op het werk wil hij een hulpvaardige collega zijn en ook voor zijn broer staat hij altijd klaar.

Hier leest u meer


DVD recensie: Quand on a 17 ans - André Téchiné

 

De Franse film ‘Quand on a 17 ans’ van regisseur André Téchiné is op dvd verschenen bij Lumière in de reeks Cinema Selection.

De film vertelt het verhaal van Damien (Kacey Mottet Klein) en Thomas (Corentin Fila), twee 17-jarigen die in dezelfde klas zitten en elkaar niet kunnen luchten.

Hier leest u meer


 DVD recensie: Beck - Volume 6

 

Goed nieuws voor de fans van de spannende detectiveserie ‘Beck’, het zesde seizoen is nu op dvd verkrijgbaar. ‘Beck’, met Peter Haber in de rol van Martin Beck, is geïnspireerd op de tiendelige boekenreeks van Sjöwall en Wahlöö, het gevierde Zweedse schrijversduo.

Hier leest u meer


DVD recensie: Wild for the Night - Benny Boom

 

Wyatt (James Marslow) is na een verblijf van vijf jaar gevangenis en zes maanden afkickkliniek terug op vrije voeten. Wanneer hij verneemt dat zijn zus Sherilyn vermoord is, gaat hij op zoek naar de dader.

Hier leest u meer


DVD recensie: Arthur & Mike - Dante Ariola

 

De film Arthur & Mike van regisseur Dante Ariola met o.a. Colin Firth, Emily Blunt, Anne Heche en Kristin Lehman is vanaf heden te koop op dvd.

Het verhaal

Wallace Avery (Colin Firth) haat zijn leven. Zijn baan is doodsaai, zijn ex-vrouw en kinderen ziet hij nauwelijks en zijn nieuwe vriendin irriteert hem.

Hier leest u meer


DVD recensie: Automata - Gabe Ibáñez

 

De film ‘Automata’ van regisseur Gabe Ibáñez speelt zich af in de zeer nabije toekomst, in het jaar 2044. De aarde is veranderd in een onbewoonbare radioactieve woestijn door zonnestormen. Zo wat 98 % van de wereldbevolking is uitgeroeid en er leven nog amper een kleine 21 miljoen mensen op onze aarde. De steden zijn ommuurd en zijn voorzien van een modern systeem om de inwonende te beschermen tegen radioactieve regen en stormen.

Hier leest u meer


DVD recensie: Good Kids - Gabe Ibáñez

 

De vier vrienden, Nora (Zoey Deutch), Spice (Israel Broussard), Andy (Nicolas Braun) en Lionel ‘The Lion’ (Mateo Arias) zijn echte nerds. Ze doen niets liever dan studeren en hun huiswerk keurig op tijd maken. Feesten met vrienden is niet aan hen besteed, in tegenstelling tot de anderen uit hun klas...

Hier leest u meer


DVD recensie: Hidden India - Julian Hector

 

Wie houdt van prachtige natuurdocumentaires, kunnen we zeker de dvd ‘Hidden India’, uitgebracht door BBC Earth, aanbevelen.

India, het land met meer dan een miljoen inwoners, biedt naast diverse wereldsteden een formidabele fauna en flora aan. Deze dvd geeft een prachtig overzicht over de dieren die (over)leven in India.

Hier leest u meer


Dvd recensie: Helden van de Zee - Diederd Esseldeurs

 

‘Helden van de Zee’ de langspeelfilm van regisseur Diederd Esseldeurs is vanaf heden verkrijgbaar op dvd. In deze film kunnen de Helden van Ketnet (Maureen, Dempsey, Nico en Sieg) het stunten niet laten. Ze trekken erop uit en gaan met  vakantie aan de Belgische kust. Van hun verblijfplaats in de duinen maken ze al snel een mini-pretpark, inclusief een razendsnelle rollercoaster

Hier leest u meer


DVD recensie: A Walk In The Woods - Ken Kwapis

 

De film ‘A Walk in the Woods’, geregisseerd door Ken Kwapis met in de hoofdrollen Robert Redford en Nick Nolte, is gebaseerd op het boek A Walk in the Woods: Rediscovering America on the Appalachian Trail van Bill Bryson uit 1998.

Het verhaal gaat over de schrijver Bill Bryson (Robert Redford), die een voettocht wil maken. Hij kiest voor de Appalachian Trail, dat met zijn 3500 km lange wandelpad een van de langste ter wereld is.

Hier leest u meer


DVD recensie: Achter de Wolken - Cecilia Verheyden

 

‘Achter de Wolken’, het langspeelfilmdebuut van Cecilia Verheyden, lokte meer dan 100.000 bezoekers naar de bioscoopzalen. Iedereen was zeer enthousiast over deze Vlaamse film met in de hoofdrol Chris Lomme en Jo De Meyere, twee van de meest fantastische acteurs die Vlaanderen ooit gekend heeft. Deze succesfilm is vanaf heden verkrijgbaar op dvd en blu-ray. Een must have voor elke liefhebber van mooie, romantische films!,

Hier leest u meer


DVD recensie: Belgica - Felix Van Groeningen

 

‘Belgica’ is de vijfde speelfilm van regisseur Felix Van Groeningen, die voorheen films ‘Steve+ Sky’, ‘Dagen zonder lief’, ‘De helaasheid der dingen’ en de Oscar genomineerde ‘The Broken Circle Breakdown’ regisseerde.

Het verhaal gaat over de twee West-Vlaamse broers Jo ( Stef Aerts) en Frank (Tom Vermeir), die elkaar wat uit het oog verloren waren.

Hier leest u meer


DVD recensie: Mia Madre - Nanni Moretti

 

De film vertelt het verhaal van Margherita (Margherita Buy), een regisseuse die het niet onder de markt heeft. Haar moeder is in het ziekenhuis opgenomen, ze zit middenin de opnames van haar nieuwe film en er is nog Barry Huggins (John Turturro), de pretentieuze Amerikaanse acteur die steeds de aandacht opeist.

Hier leest u meer


DVD recensie: Ixcanul - Jayro Bustamante

 

De film ‘Ixcanul’ gaat over Maria, een 17-jarig meisje dat met haar ouders op een koffieplantage woont aan de voet van de vulkaan Ixcanul. Ze plukken er koffiebonen onder toezicht van Ignacio, de voorman op de plantage. Maria is voorbestemd om met Ignacio te trouwen, maar ziet dat niet zitten..

Hier leest u meer


DVD recensie: Son of Saul - László Nemes

 

De Hongaarse film Saul fia (Engels: Son of Saul) gaat over Saul Ausländer, een Hongaarse jood en gevangene in Auschwitz in 1944. In het bekendste vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau wordt Saul ingedeeld bij het ‘Sonderkommandoen’...

Hier leest u meer


DVD recensie: Mon Roi - Maïwenn

 

Bij Twin Pics is de Franse film ‘Mon Roi’ van regisseur Maïwenn op dvd verschenen. Het verhaal begint wanneer Tony (Emmanuelle Bercot) met een ernstig ski-ongeval opgenomen wordt in een revalidatiecentum. Daar heeft ze tijd genoeg om na te denken over haar relatie met Georgio (Vincent Cassel).

Hier leest u meer


DVD recensie: Problemski Hotel - Manu Riche

 

De film ‘Problemski Hotel’ is gebaseerd op de gelijknamige roman van Dimitri Verhulst in een regie van Manu Riche. Verhulst verbleef een week als asielzoeker in een asielcentrum in Arendonk en schreef zijn indrukken neer in verschillende losse verhalen. Regisseur Riche maakte van deze verhalen een rauwe film.

Hier leest u meer


DVD recensie: Trapped - Seizoen 1

 

In de reeks ‘Lumière Crime Series’ is er met het Ijslandse ‘Trapped’ opnieuw een pareltje van een crime serie verschenen. ‘Trapped’ van regisseur Baltasar Kormákur (Everest, 2 Guns) is in Ijsland een groot succes, in 86% van de huishoudens zaten mensen aan de buis gekluisterd.

Hier leest u meer


DVD recensie: DVD box 10 Years Movies that Matter

 

De stichting Movies that Matter, een initiatief van Amnesty International, bestaat tien jaar en om deze verjaardag vieren brengt de stichting  in samenwerking met distributeur Cinéart een DVD-box uit.

De stichting Movies that Matter, een initiatief van Amnesty International, wil ogen openen voor mensenrechten en doet dit door de vertoning van speelfilms en documentaires te combineren met verdiepingsprogramma’s. Ook promoot de stichting films over mensenrechten in binnen-en buitenland.

Hier leest u meer


DVD recensie: Terug naar morgen - Lukas Bossut

 

‘Terug naar morgen’ is het ijzersterke regisseursdebuut voor Lukas Bossut, die ook het verhaal geschreven heeft. Het is een aangrijpende feel good film met goede acteurs zoals  Koen De Graeve, Robrecht Vanden Thoren,  Matteo Simoni, Bart Hollanders, Karina Smulders en Charlotte-Anne Bogaerts.

Hier leest u meer


DVD recensie: Naked Among Wolves - Philipp Kadelbach

 

Het concentratiekamp van Buchenwald in 1945. De Amerikaanse troepen zijn snel aan het oprukken vanuit het westen en de 55 SS-officieren die verantwoordelijk zijn voor de 25.000 gevangenen zien zich verplicht om hun opties af te wegen. Moeten ze het kamp evacueren of iedereen afslachten en proberen om alle sporen naar het kamp uit te wissen?

Hier leest u meer


DVD recensie: Dark Places - Gilles Paquet-Brenner

 

Kansas, Verenigde Staten 1985. De 8-jarige Libby Day is getuige van de moord op haar moeder en twee zussen. Ze is helemaal overstuur en wijst haar broer Ben aan als dader. Zonder dat de politie echt duidelijke redenen heeft moet de 16-jarige Ben de gevangenis in.

Hier leest u meer


DVD recensie: 1944 - Elmo Nüganen

 

De film '1944' opent in het beboste noordoosten van Estland, waar een groepje pro-Duitse soldaten vanuit de loopgraven strijd levert met Russische tanks en scherpschutters. Onder hen bevindt zich de 17-jarige Karl Tannik (Kaspar Velberg), een gevoelige jonge boer die gebukt gaat onder een zwaar schuldgevoel sinds zijn familie door veiligheidsagenten van de Sovjet-Unie werd gedeporteerd naar Siberië toen hij zelf niet thuis was.

Hier leest u meer


DVD recensie: MODUS - Seizoen 1

 

In de reeks Lumière Crime Series is er de Zweedse serie ‘Modus’ verschenen. Een spannende crime serie van het met een Emmy bekroonde schrijversduo Mai Brostrøm & Peter Thorsboe. De reeks is gebaseerd op het boek 'Wees niet bang' van de bekende Noorse novelist Anne Holt.

Hier leest u meer


DVD recensie: Dagen zonder lief - Felix van Groeningen

 

Wanneer Zwarte Kelly (Wine Dierickx), die ondertussen blonde haren heeft, na drie jaar terugkomt uit Amerika merkt ze al snel dat er veel veranderd is. Ze komt aan in haar thuisstad Sint-Niklaas en aan het station ontmoet ze toevallig Frederic (Jeroen Perceval).

Hier leest u meer


DVD recensie: Momentum - Stephen Campanelli

 

In Zuid-Afrika wordt een bankoverval gepleegd door Alex Faraday (Olga Kurylenko) en haar handlangers. Ze maken een partij diamanten buit, wat ze echter niet weten is dat er een USB stick tussen de diamanten zit. De overval gaat echter niet helemaal volgens plan en een van haar partners wordt op brutale wijze vermoord.

Hier leest u meer


DVD recensie: Knock Knock - Eli Roth

 

De 43-jarige Evan Webber (Keanu Reeves) is architect en de perfecte echtgenoot voor Karen (Ignacia Allamand). Het koppel is gelukkig getrouwd en hebben twee kinderen: Jake en Lisa (Dan en Megan Bailey).

Wanneer Karen en de kinderen op weekend gaan naar de kust, blijft Evan, die nog werk te doen heeft, alleen thuis.

Hier leest u meer 


DVD recensie: Before I Go To Sleep - Rowan Joffé

Het verhaal begint wanneer de 40-jarige Christine Lucas (Nicole Kidman) ‘s morgens wakker wordt in een vreemd bed met naast haar een vreemde man. Die man is Ben (Colin Firth), hij vertelt haar hij haar man is en dat ze 20 jaar geleden een ongeluk heeft gehad waarbij ze zwaar aan haar hoofd verwond is geraakt en dat ze sindsdien aan geheugenverlies lijdt.

Hier leest u meer


DVD recensie: Mustang - Deniz Gamze Ergüven

 

De zomervakantie  begint. In een afgelegen dorpje in Turkije komen de vijf zussen Lale, Nur, Ece, Selma en Sonay terug van hun laatste schooldag. Ze zijn uitgelaten en onderweg spelen ze op het strand met enkele jongens. In het water klimmen ze op de schouders van de jongens en proberen ze elkaar het water in te duwen. Heel onschuldig, maar niet voor de bewoners van het dorpje.

Hier leest u meer


DVD recensie: Bus 657 - Scott Mann

 

Luke Vaughn (Jeffrey Dean Morgen) heeft het niet gemakkelijk. Zijn financiële situatie oogt niet bepaald rooskleurig en bovendien is ’s mans dochter ernstig ziek. Om de steeds hoger wordende medische kosten te kunnen betalen, wendt Luke zich tot zijn baas, casino-eigenaar en maffiabaas Francis ‘Pope’ Silva (Robert De Niro).

Hier leest u meer


DVD recensie: Saving Hope - Seizoen 2

 

‘Saving Hope’ is een Canadese dramaserie van de zender CTV. Nadat bij eOne in november 2015 het  eerste seizoen op dvd verscheen, is er nu het complete tweede seizoen op dvd verschenen.

Hier leest u meer


DVD recensie: Southpaw - Antoine Fuqua

 

‘Southpaw’ vertelt het verhaal van de succesvolle bokser Billy ‘The Great’ Hope (Jake Gyllenhaal). Billy is succesrijk in alles: hij heeft veel geld verdiend, heeft een knappe vrouw, een schat van een dochter en een prachtige villa.

Toch vindt zijn vrouw Maureen (Rachel McAdams) dat het tijd is om te stoppen met boksen en dat Billy meer tijd moet besteden aan zijn gezin.

Hier leest u meer


DVD recensie: Café Derby - Lenny van Wesemael

 

Het is 1985. Georges (Wim Opbrouck) is een geboren marktkramer. Wanneer hij hoort dat de paus naar België zal komen hoopt hij daar geld aan te verdienen.

Hier leest u meer


DVD recensie: Dheepan - Jacques Audiard

 

‘Dheepan’, de winnaar van de Gouden Palm op het filmfestival in Cannes in 2015, is een indrukwekkend en actueel meesterwerk van regisseur Jacques Audiard dat vanaf heden verkrijgbaar is op dvd.

Hier leest u meer


DVD: The Diabolical - Alistair Legrand

 

The Diabolical opent met alleenstaande moeder, Madison (Ali Carter uit Legends, onsterfelijk sinds haar rol als de supersterke Niki Sanders in Heroes), die op haar computer probeert uit te zoeken hoe ze een faillissement kan aanvragen. 

Hier leest u meer


DVD recensie: Sinister 2 - Ciaran Foy

 

Na het grote succes van ‘Sinister’ in 2012 is de opvolger ‘Sinister 2’ nu verkrijgbaar op dvd en blu-ray.

Het verhaal in ‘Sinister 2’ gaat verder. Na het bloedstollende eerste succes van Sinister, komt plaaggeest Bughuul harder terug dan ooit. 

Hier leest u meer


DVD tip: Les Revenants (Rebound) - Seizoen 2

 

Les Revenants (in de Benelux ook uitgegeven als Rebound) is een van de meest succesvolle Franse series ooit. De reeks is gebaseerd op de gelijknamige film van Robin Campillo uit 2004, maar staat daar verder volledig los van. Meer, zelfs: enkel acteur Frédéric Pierrot, die in de film de rol van Gardet vertolkte, maar in de serie aantreedt als Jérôme, speelde mee in het origineel.

Hier leest u meer


DVD recensie: Bitten - Het complete eerste seizoen

 

‘Bitten’ is een Canadese fantasy serie, gebaseerd op de romans van Kelley Armstrong. Het verhaal gaat over de 28-jarige Elena Michaels (Laura Vandervoort), de enige vrouwelijke weerwolf op aarde.

Hier leest u meer


DVD recensie: Les Comabattants - Thomas Cailley

 

Les Combattants is een Franse romantische film uit 2014 onder regie van Thomas Cailley. De film maakte tijdens het Filmfestival van Cannes 2014 deel uit van de sessie Quinzaine des Réalisateurs waar hij verscheidende prijzen won.

Hier leest u meer


DVD recensie: La Tierra Roja - Diego Martinez Vignatti

 

Pierre (Geert Van Rampelberg) wordt door een multinational in Misiones, in het noorden van Argentinië, aangesteld om de ontbossing en het planten van nieuwe dennen te beheren. Als rugby liefhebber leidt hij ook het jonge lokale team 'Los Carpinchos'. Pierre en zijn team kappen oude bomen, dan wordt het land besproeid met chemicaliën om er nadien dennenbomen op te planten.

Hier leest u meer


DVD recensie: Kattenoog - Het geheim van de griezelclub - De complete serie

 

Max (Ian Thomas) presenteert Mythologisch, een programma op griezelzender BOE TV waarin hij mythen en legenden ontmaskert als verzinsels. De lichtjes arrogante presentator werd twee jaar geleden even een beroemdheid toen hij er daadwerkelijk in slaagde om de waarheid te onthullen over een grote publieke leugen, maar sindsdien is hij er niet meer in geslaagd om zoveel kijkers aan te trekken.

Hier leest u meer


DVD recensie: The Bridge - Seizoen 3

 

In het derde seizoen van ‘The Bridge’ wordt in Malmö (Zweden) het lichaam gevonden van de Deense Helle Anker. Ze werd teruggevonden aan tafel met drie etalagepoppen.

Hier leest u meer