Boekrecensie: ‘Ilse kookt - 70 geurige ovenschotels voor elke dag - Ilse  D'hooghe


Libelle-chef Ilse D'hooge, culinair redactrice bij het weekblad Libelle en het maandblad Libelle Lekker, heeft met ‘Ilse kookt - 70 geurige ovenschotels voor elke dag’ haar derde boek uit de reeks Ilse Kookt uitgebracht.

 

In dit boek bundelt Ilse haar favoriete ovenschotels. Want de Libelle-chef is fan van ovenschotels. “In dit boek heb ik een heleboel van mijn favorieten verzameld, naast ovenklassiekers die iedereen eens moet geprobeerd hebben, zoals een gebraad, lasagna, een vispannetje of een kerstkalkoen staan er ook de recepten in van hippere schotels zoals kip tikka masala, pizzabrood, een Mexicaanse ovenschotel, paella en een halloumischotel.”

 

Ovenschotels zijn praktisch wanneer je weinig tijd hebt om te koken. Een ovenschotel kun je makkelijk van te voren klaarmaken. Op het moment zelf moet ze alleen nog in de oven en in een half uur kan je aan tafel, makkelijk wanneer er gasten komen.

 

Alvorens aan de slag te gaan, geeft Ilse wat meer info over de soorten ovens, de verschillende bereidingswijzen en welke schaal je moet gebruiken voor welk gerecht.

 

Heb je dze informatie gelezen, kan je aan de slag! De recepten van de ovenschotels zijn onderverdeeld in zes grote hoofdstukken. Ovenschotels met vlees, -gevogelte, -vis, eenpansgerechten uit de oven, veggie ovenschotels en ovenschotels voor de lunch. Ovenschotels voor elk seizoen en voor ieders smaak!

 

De recepten zijn steeds duidelijk uitgelegd, de ingrediënten en de bereidingswijze en -tijd staan duidelijk vermeld en de recepten worden steeds vergezeld van een prachtige foto.

 

‘Ilse kookt - 70 geurige ovenschotels voor elke dag’ is een must-have voor zij die lekker willen eten en toch niet veel tijd in de keuken willen doorbrengen. Gerechten zoals runderstoofpotje met wortelen en krieltjes, kalkoenrollade met herfstvulling, zalm met roomkaas en citroen of quiche met champignons en pancetta zijn echt eenvoudig en snel te bereiden. Smakelijk!

 

ISBN: 9789401437479 - Hardcover - 176 blz. - Prijs:  19,99 - Uitgeverij: Lannoo