Hobby


Het grote receptenboek tegen verveling. Van Pasghetti tot Stippenlift - Martena Duss


Toen Martena Duss een origineel cadeautje wilde geven bij een geboorte, had ze een even eenvoudig als geniaal idee: een groot receptenboek tegen verveling. Weet je niet wat te doen? Maak zelf een zonnewijzer, schrijf in geheimschrift, bak een lekkere regenboogtaart, bereid een vogelsnack, ga op sporenzoektocht, kruip in een iglo, ontdek de wereld door een bontgekleurde caleidoscoop of leer en doe nog veel, veel meer.


De fantasie van Martena Duss zorgt ervoor dat verveling nooit meer vervelend zal zijn. In dit boek ontdek je 79 ideeën die je leven kunnen veranderen. Tussen de kaften vind je gouden raad en spannende tips. De meeste recepten kun je zelf maken, voor andere zal een beetje hulp van pas komen.


Voor kinderen én volwassenen

Van de auteur van The Sweat Shop Book


Martena Duss werd geboren in Luzern (Zwitserland), verhuisde als tiener naar Gent en woonde de afgelopen tien jaar in Parijs. Samen met Bent Van Looy heeft ze een dochter Harper. Als make-upartieste nam ze de beroemdste gezichten onder handen, zoals die van Naomi Campbell en Charlotte Rampling. Aan de oevers van de Seine bouwde creatieve duizendpoot Martena de kleurrijke wereld van Wanderlust uit. Ze is ook medeoprichtster van Sweat Shop, het eerste Parijse café couture, waar haute couture en een breicursus voor kinderen onder één dak woonden. Hierover schreef ze The Sweat Shop Book, dat verscheen in Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Australië.


ISBN 9789022332177 - Hardcover - 144 blz. - Prijs: € 24,99 - Uitgeverij: Manteau


Lonely Planet's gids voor de reisfotografie - Richard l’Anson

 

In deze gids toont de internationaal bekende reisfotograaf Richard l’Anson hoe veelgemaakte fotografiefouten kunnen worden vermeden en hoe u uw compositorische en technische vaardigheden als fotograaf ontwikkelt. De gids staat vol praktische oefeningen en voorbeelden met tips en technieken. Fraaie reisfoto’s zullen u op uw reis inspireren.

 

Deze jargonvrije gids heeft een uitgebreid overzicht van alle aspecten van reisfotografie. Van het juiste materiaal onderweg en de soft- en hardware om uw foto’s op te slaan en thuis te bewerken tot het publiceren en zelfs geld verdienen met uw foto’s.

 

·         Geheel geactualiseerd voor de digitale fotograaf

·         Alles wat u moet weten over het verkopen van uw reisfoto’s

·         De kunst van de reisfotografie – hoe vangt u dat perfecte moment

·         Alle cameratechnieken, van het werken met film tot het nemen van de beste foto’s met uw smartphone

·         Prachtige foto’s op twee bladzijden geven inzicht in het verhaal achter de foto

 

Richard l’Anson kreeg zijn eerste camera voor zijn 16de verjaardag. Hij startte in 1982 als freelancer en legde zich vanaf 1986 toe op reisfotografie. Hij schreef verschillende boeken met reisreportages in samenwerking met auteur en medeoprichter Tony Wheeler van Lonely Planet. Hij schreef voor Lonely Planet ook verschillende boeken over reisfotografie. 

 

ISBN 9789401423403 - 368 blz. - Paperback - Prijs: € 24,99 - Uitgeverij Lannoo


Lapjes in beeld - Janet Bolton

 

Janet Bolton maakt prachtige schilderijtjes van lapjes en restjes stof met behulp van de meest simpele technieken. Ze haalt haar inspiratie uit haar omgeving, uit haar verbeelding en uit het materiaal zelf.

 

In dit boek toont Janet stap voor stap hoe je met lapjes en met naald en draad tot een prachtig resultaat komt. Het hele proces wordt uitgelegd, van het maken van de achtergrond, via het kiezen van de lapjes en de kleuren en het samenstellen van de composities tot het vastnaaien, borduren en zelfs inlijsten van het werkstuk.

Het boek zit boordevol inspiratie en nodigt op iedere pagina uit zelf met lapjes aan de slag te gaan. Namaken mag, en er is zelfs een project in zeven heldere stappen uitgelegd, maar dit boek laat vooral zien dat het ontdekken van een eigen stijl en compositie veel leuker is.

 

Lapjes in beeld is een fantastisch boek voor iedereen die met stof unieke en persoonlijke schilderijtjes wil maken.

 

De textiele composities van Janet Bolton zijn beroemd en geliefd bij textielliefhebbers. Haar werk maakt deel uit van museum- en privécollecties. Ze geeft regelmatig workshops in binnen- en buitenland.


ISBN 9789462500600 - Gebonden -  144 pagina’s - Prijs: € 22,50 - Uitgeverij: Lannoo