Welkom op de De Boekenkast, dé website over boeken en films voor Vlaanderen en Nederland!Filmtip: The Drop in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

The Drop is een Amerikaanse film onder regie van de Belgische regisseur Michaël R. Roskam met o.a. de Vlaamse acteur Matthias Schoenaerts.

Hier leest u meer


Siniclubfilm van de week: Starred Up in Siniscoop

 

Starred Up is een Britse misdaadfilm, geregisseerd door David Mackenzie met filmsterren zoals Jack O'Connell , Ben Mendelsohn en Rupert Friend in de hoofdrollen.

Hier leest u meer


Stan Lauryssens schrijft boek over acteur Julien Schoenaerts

 

Donderdag 25 september werd het boek ‘Schoenaerts’, over het leven van de acteur Julien Schoenaerts, voorgesteld in restaurant Symforosa, Vleminckveld 18 in Antwerpen. Het boek is geschreven door Stan Lauryssens. Naast vrienden, familie en pers was ook Bruno Schoenaerts, zoon van Julien, aanwezig.

Hier leest u meer


Recensie: De Lekkerste Libelle Desserts

 

‘De Lekkerste Libelle Desserts’ is een uitstekend boek voor wie wil scoren met desserts. Met de honderd recepten uit het boek is er keuze genoeg om zelf je lievelingsnagerecht te maken. Een boek dat perfect past in de Libelle-kookboekenreeks, uitgegeven door lannoo.

Hier leest u meer


Recensie: Natasja 22 - De Blauwe Sperwer - Walthéry & Sirius

 

Het 22ste stripalbum ‘De Blauwe Sperwer’ begint op 24 december in Newark, de luchthaven nabij New York. Natasja neemt samen met Walter een taxi naar het hotel. Op de kamer aangekomen leest Natasja een dagboek van haar oma. Daarin staat het verhaal van grootmoeder, die toen even knap was als Natasja, dat ze samen met de grootvader van Walter en de kleine Aïsha beleefde.

Hier leest u meer


DVD Recensie: Tracks - John Curran

 

In de jaren zeventig trekt Robyn Davidson (gespeeld door de fantastische Mia Wasikowska) gedurende negen maanden in het gezelschap van haar hond en vier kamelen solo door de Australische outback.

Hier leest u meer


Win de DVD box van 'The Musketeers'!

 

De TV serie THE MUSKETEERS komt op DVD en Blu-ray op 23 september in België. De verdeler van deze serie is A-Film. Ga naar onze wedstrijdpagina en maak kans op het winnen van deze DVD box.

Ga HIER naar de wedstrijdpagina


Recensie: JOMMEKE 271, De koning van Bananopia – Philippe Delzenne naar Jef Nys

 

Paulus, de grootoom van Filiberke, leed vijf jaar geleden schipbreuk in de Zuid-Chinese Zee en leeft sindsdien op een onbewoond eiland in de buurt van Borneo. Daar leeft hij samen met de neusapen, die goed voor hem zorgen.

Hier leest u meer

 

 


Libelle-Chef Ilse D'Hooghe verzamelt 100 makkelijke recepten voor elke dag in een boek

 

Elke dag kookt Libelle-chef Ilse D'hooge op Libelle tv haar favoriete gerechten in het programma 'Ilsekookt'. Snel en makkelijk maar gevarieerd en gezond voor elke dag, zonder poespas voor een ontspannen dag in het weekend, iets bewerkelijker als er gasten komen. Eenvoudige gerechten met net dat tikkeltje extra.

Hier leest u meer


Siniclubfilm van de week: Una Via a Palermo

 

Rosa en Clara zijn op weg met de auto naar een bruiloft in Palermo. Tijdens een ruzie slaan ze een smalle zijstraat in en komen ze klem te staan tegenover een andere auto.

Hier leest u meer


Filmtip: If I Stay in Siniscoop

 

Mia Hall dacht altijd dat kiezen tussen een muziekopleiding aan Julliard of bij haar grote liefde Adam blijven, de moeilijkste beslissing van haar leven zou zijn. Maar wat in eerste instantie een zorgeloos familie-uitje had moeten zijn, mondt uit in een tragedie die alles verandert.

Hier leest u meer


Filmtip: Plan Bart in Siniscoop in Sint-Niklaas
 
Na de avant-première tijdens de Ladies Night is de nieuwe Vlaamse film 'Plan Bart' van regisseur Roel Mondelaers elke dag te zien in Siniscoop.

Animatiefilm 'De Verenkoning' vanaf 8 oktober in de Vlaamse bioscoop

 

 

Vanaf 8 oktober komt de familiefilm  ‘De Verenkoning’ van regisseur Esben Toft Jacobsen uit in de bioscoop. De film werd reeds in avant-première vertoond op het Filmfestival van Oostende.

Hier leest u meer


Recensie: De Tenondergang En De Ongelooflijke Wederopstanding Van Eddy Vangelis - Marnix Peeters

 

Marnix Peeters begon als muzieksamensteller bij Studio Brussel, maar al snel ontdekte hij dat hij vooral een mens van letters is. Hij vestigde zijn naam als rockjournalist bij Humo, om nadien jarenlang de topinterviewer van Het Laatste Nieuws en De Morgen te worden.

Hier leest u meer


Filmtip: Hercules in Siniscoop

 

Hercules is een Amerikaanse actie-avonturenfilm, geregisseerd door Brett Ratner en met Dwayne Johnson in de hoofdrol als Hercules. De film is gebaseerd op de Radical Comics "Hercules: The Thracian Wars" van Steve Moore.

Hier leest u meer


Regisseur Roel Mondelaers (Plan Bart) te gast in Siniscoop

 

Regisseur Roel Mondelaers was dinsdag 16 september aanwezig in Siniscoop in Sint-Niklaas en stelde zijn film graag voor aan alle aanwezige dames tijdens de maandelijkse Ladies Night.

Hier leest u meer


Ladies Night in Siniscoop met avant-première van 'Plan Bart'

 

Dinsdag 16 september stond er opnieuw een Ladies Night op het programma van Siniscoop in Sint-Niklaas. Na twee maanden zomervakantie werden opnieuw alle dames in de watten gelegd door het Siniscoop-team met de maandelijkse Ladies Night.

 

Deze keer werd de Vlaamse film 'Plan Bart' in avant-première vertoond. Speciaal voor de Ladies Night was regisseur Roel Mondelaers aanwezig.

Hier leest u meer


Recensie: 10.000 vragen uit 20 jaar Blokken - Kris Soret & René Bijnens

 

‘Blokken’, de populaire quiz met Ben Crabbé op één, bestaat dit jaar 20 jaar en dat wordt gevierd met het quizboek ‘10.000 vragen uit 20 jaar Blokken’.

Hier leest u meer


DVD Recensie: Need For Speed - Scott Waugh

 

‘Need For Speed’ is fantastische film voor liefhebbers van snelle wagens, spannende achtervolgingen en bloedstollende straatraces. Aaron Paul, bekend van o.a. de televisieserie ‘Breaking Bad’ speelt met verve de hoofdrol in deze geweldige actiefilm.

Hier leest u meer


Siniclubfilm van de week: Magic in the Moonlight in Siniscoop

 

MAGIC IN THE MOONLIGHT speelt zich af tijdens de jaren 20 in het prachtige Zuid Frankrijk en gaat over meester illusionist Stanley Crawford, die wordt gevraagd onderzoek te doen naar een jongedame die een spiritueel medium beweert te zijn.

Hier leest u meer


Recensie: Het complete Ketnet kookboek - Sabrina Crijns & Hilde Smeesters

 

‘Het complete Ketnet kookboek’ is een kookboek voor kinderen vanaf 6 jaar, uitgegeven door Lannoo en reeds aan zijn vierde druk toe. Het is een basiskookboek op maat van de jonge keukenchef, geschreven door Sabrina Crijns en Hilde Smeesters.

Hier leest u meer


DVD Recensie: Lumière Crime Films: The Hypnotist - Lasse Hallström

 

Het verhaal begint wanneer de 47-jarige Anders Ek wordt neergestoken in de sporthal Elkbacken in Stockholm. De politie komt ter plaatse en wanneer ze naar het huis van het slachtoffer gaan, blijkt daar ook Anders’ vrouw en dochter neergestoken te zijn.

Hier leest u meer


DVD Recensie: Yves Saint Laurent - Jalil Lespert

 

‘Yves Saint Laurent’ is een Franse film over het leven van Yves Saint Laurent, een van de bekendste mode-ontwerpers van de wereld. De biopic start in 1957 wanneer Yves besluit naar Parijs te vertrekken om er bij het modehuis van Christiaan Dior te werken.

Hier leest u meer


DVD Recensie: Les Yeux Jaunes des Crocodiles - Cécile Telerman

 

‘Les Yeux Jaunes des Crocodiles’ is een Franse film, gebaseerd op de bestseller van de Franse journaliste en novellist Katherine Pancol en geregisseerd door Cécile Telerman over Joséphine (Julie Depardieu) en Iris (Emmanuelle Béart), twee totaal verschillende zussen van in de veertig.

Hier leest u meer


Siniclub film van de week: TRACKS in Siniscoop

 

Na de zomervakantie is het weer tijd voor de wekelijkse Siniclub film in Siniscoop. Het nieuwe seizoen wordt gestart met de film 'Tracks' van regisseur John Curran.

Hier leest u meer


Recensie: Oogcontact - Fergus McNeill

 

De Schot Fergus McNeill ontwerpt computergames en apps en runt een ontwerpstudio. In de wereld van gaming heeft hij furore gemaakt met onder andere de ‘Discworld’ game en heeft al verschillende Awards in de wacht gesleept.

In 2012 verscheen zijn eerste literaire thriller met als titel ‘Eye Contact’.  In 2013 verscheen deze literaire thriller bij uitgeverij De Fontein in het Nederlands met als titel ‘Oogcontact’.

Hier leest u meer


Hilde Keteleer stelt haar nieuwe roman 'Omheind' voor in het Letterenhuis in Antwerpen

 

Zaterdag 30 augustus werd in het Letterenhuis in Antwerpen de nieuwe roman  'Omheind' van Hilde Keteleer voorgesteld.

Hier leest u meer


Recensie: Gevallen Engel - Daniel Silva

 

Nadat vorige maand ‘Portret van een Spion’ verscheen, ligt er met ‘Gevallen Engel’ van de Amerikaanse bestsellerauteur Daniel Silva opnieuw een fantastische triller in de boekenwinkel met restaurateur en voormalig spion Gabriel Allon in de hoofdrol.

Hier leest u meer