Culinair


De keuken van Sofie - Sofie Dumont


Samen eten is samen genieten. Onder dat motto nodigt Sofie elke week een gast uit in haar keuken om samen te bakken en in de potten te roeren. De zestig lekkerste en leukste creaties werden verzameld in dit boek. Overzichtelijk opgedeeld in vier seizoenen vind je de favoriete gerechten, de klassiekers van oma, de zoete zondes of de buitenlandse ontdekkingen die Sofies bekende vrienden met haar deelden. Sofie zette hun gerechten moeiteloos naar haar hand en liet haar tafelgenoten smakken van genot. Met het kookboek De keuken van Sofie kun ook jij nu je vrienden en familie doen likkebaarden.


4 seizoenen van het populaire programma op VTM, 60 recepten en nog veel meer foto's

Kook zelf het lievelingsgerecht van Koen Wauters of de zoete zonde van Ella Leyers


Sofie Dumont werd in 2009 bekroond tot Belgische Lady Chef van het jaar. De media-aandacht die daarop volgde, lanceerde haar als schermgezicht. Achtereenvolgens presenteerde ze de programma’s Goe gebakken en De meesterbakker. Met De keuken van Sofie heeft ze definitief een plaatsje verworven tussen Vlaanderens populairste koks.


'De keuken van Sofie' is elke week van maandag tot vrijdag te zien op VTM.


Recepten en beeldmateriaal uit De keuken van Sofie zijn beschikbaar op aanvraag.


ISBN 9789022332153 - Paperback - 192 blz. - Prijs: €19,99 - Uitgeverij: Manteau


Basic taarten - Christophe Declercq


Met het nieuwe boek Basic taarten wordt bakken nog leuker! Banketleraar Christophe Declercq geeft 45 recepten prijs, met duidelijke werkbeschrijvingen en handige stap-voor-stapfoto's die je met gemak door de verschillende handelingen helpen.

Ananas-basilicumtaartjes, braambessentaartjes, druiventaart met witte wijn, karamel van appel en peer, eclairs met citroenvulling, schuimtaartjes... voor iedereen wat wils.

Met de oogstrelende foto's van Heikki Verdurme staan de taarten als het ware reeds voor je neus!

Een feest met familie en/of vrienden wordt vanaf nu nog gezelliger met een zelfbereide taart.

 

Christophe Declercq is vakleraar banket en ijs aan de Brugse bakkerij-, slagerij- en hotelschool Ter Groene Poorte. Hij schreef eerder de succesvolle boeken Basic gebak en taarten, Basic patisserie en Basic ijs voor Lannoo.In de Basic-reeks werden intussen al 20.000 exemplaren verkocht.


ISBN 9789401424530 - Paperback - 160 pagina’s - Prijs: € 19,99 - Uitgeverij: Lannoo


Nooit meer diëten - Sandra Bekkari

 

In 7 stappen naar een gezond, slank en energiek leven

 

Hoewel de meeste mensen zich bewust zijn van de noodzaak van gezond eten, is het niet altijd gemakkelijk om ook effectief de omschakeling te maken. ‘Saai’, ‘niet lekker’, ‘hongergevoel blijft’, de vooroordelen zijn legio. De Sana-methode bewijst dat het anders kan.

 

Op basis van het oorspronkelijke mediterrane dieet, met natuurlijke voedingsmiddelen en een prominente plaats voor superfoods, biedt Sana een manier aan om een gezond voedingspatroon toe te passen in de dagdagelijkse en smakelijke keuken. Sandra Bekkari heeft haar strepen alsvoedingsdeskundige al verdiend: met haar voedingsadviesbureau ‘Sana’ begeleidde ze samen met een team van consulenten al heel wat mensen naar een gezondere levensstijl.

 

In haar boek‘Nooit meer diëten’ brengt ze haar wetenschappelijk gefundeerde voedingskennis op een concrete en praktische manier naar de lezers. Een omschakeling in 7 stappen, waarbij de focus ligt op goede gewoontes die grote veranderingen kunnen teweegbrengen. Met aangepaste, eenvoudige recepten en een bijgevoegd werkboek om zelf je vorderingen bij te houden.

 

ISBN: 9789089315120 - Hardcover - 192 blz. - Prijs: € 24,95 - Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts