Boekrecensie: Jeugdboekenreeks 'Hartsvriendinnen' - Deel 1 +2 - Nico de Braeckeleer


‘Hartsvriendinnen’ is een toffe jeugdboekenreeks, geschreven door Nico De Braeckeleer. ‘Dansvriendinnen’ is het eerste boek uit de reeks. Ook ‘Een Hart voor Dieren’ is reeds verschenen bij uitgeverij Bakermat en in maart wordt met ‘Mijn eerste kus’ het derde boek in deze reeks verwacht.

 

DANSVRIENDINNEN

Fleur, Hanne en Amélie zijn drie hartsvriendinnen die elkaar al kennen van in de kleuterschool. De drie meisjes van twaalf jaar hebben samen voor dezelfde middelbare school gekozen omdat ze elkaar niet kunnen missen. Ze hebben geen geheimen voor elkaar en houden alle drie enorm van dansen, wat hun echte passie is.

 

De vriendinnen schrijven zich in voor de audities van 'Danskoorts', een danswedstrijd voor jongeren van 10 tot 15 jaar. Het is een heel belangrijke gebeurtenis voor vele jongeren, want de wedstrijd wordt uitgezonden op de lokale tv.

 

Hanne en Amélie zien het helemaal zitten, Fleur daarentegen wil liever niet meedoen. Hoewel ze goed kan dansen durft ze niet op te treden voor het publiek en zeker niet voor de camera’s. Uiteindelijk laat ze zich toch overhalen en met klamme handen stapt ze Studio 3 binnen…

 

Groot is de verbazing dat er een van de vriendinnen de voorrondes niet heeft overleefd. Is het Amélie, Hanne of toch de bloednerveuze Fleur die de volgende ronde niet heeft gehaald?

 

Op school komt het zelfs tot een handgemeen en dreigt de vriendschap van de drie in gevaar te komen. En dan is er nog Mats, een jongen uit de klas. Hanne ziet hem wel zitten, maar Mats heeft een oogje laten vallen op een ander meisje…

 

Dansvriendinnen - ISBN: 9789059241428 - Hardcover - 123 blz. - Prijs: € 12,95 - Uitgeverij: Bakermat

EEN HART VOOR DIEREN

De drie hartsvriendinnen Fleur, Amélie en Hanne beleven opnieuw een nieuw avontuur.

Deze keer ontvangt Fleur tijdens de les een briefje met daarop de tekst : ‘Love you…Ben je ook op mij?’. Dit briefje komt van Mats, de knappe, stoere en populaire jongen uit haar klas.

 

Voor Fleur is dit de eerste keer dat een jongen verliefd wordt op haar. Maar er is één klein probleem: haar vriendin Hanne ziet hem ook zitten. Ze kan onmogelijk verliefd worden op de jongen waar haar hartsvriendin een oogje op heeft.

 

Fleur weet niet hoe ze met de situatie moet omgaan en vraagt raad aan Amélie. Die vindt dat Fleur alles moet vertellen aan Hanne.

Ze wil echter Hanne niet kwetsen, maar Hanne heeft andere dingen aan haar hoofd. Ze mag auditie doen om mee te spelen in een jeugdfilm. Fleur vindt eigenlijk Mats wel een leuke jongen. Maar hoe zorg je ervoor dat een jongen niet verliefd wordt op jou?

 

Terwijl Fleur worstelt met deze vraag vindt ze aan de rand van het bos een gewond konijntje. Ze brengt het gewonde konijntje samen met Amélie naar de dierenopvangcentrum ‘De Tortelduifjes’. Fleur gaat samen met haar twee vriendinnen elke dag langs ‘De Tortelduifjes ‘ om het gewonde konijntje, ‘Snow’, te verzorgen.

 

Op een dag loopt Fleur in ‘De Tortelduifjes’ Mats tegen het lijf. Ook Mats komt een handje helpen en hij doet het hart van Fleur sneller slaan...

 

ISBN: 9789059241435 - Hardcover - 128 blz. - Prijs: € 12,95 - Uitgeverij: Bakermat

 

‘Hartsvriendinnen’ is een uitstekende boekenreeks voor meisjes vanaf 10 jaar. Zowel ‘Dansvriendinnen’ als ‘Een hart voor dieren’ bevat een leuk verhaal over de belevenissen van drie GFF (Girl Friends Forever): Fleur, Hanne en Amélie.. Een reeks voor meisjes die houden van avontuur, spanning, vriendschap en romantiek.

 

De auteur

Nico De Braeckeleer (1974) is een auteur uit Londerzeel. Hij heeft al meer dan 50 boeken op zijn actief, zowel jeugdboeken, romans als prentenboeken. Zijn werk werd vertaald in Rusland, Zuid-Afrika, Thailand en Zuid-Korea.

De boekenreeks “Hartsvriendinnen” bedacht hij speciaal voor zijn twee dochtertjes, en voor alle andere meisjes die graag boeken lezen of wel eens verliefd zijn.

Als scenarist schreef Nico al meer dan 100 scripts, zowel voor komische televisie-reeksen, populaire jeugdreeksen, soapseries als films.

 

Meer info over het werk van Nico vind je op www.nicodebraeckeleer.be Graag ontvangt hij een mailtje van jou op nico.de.braeckeleer@telenet.be