Boekrecensie: Een bijzonder jaar - Lori Nelson Spielman


Wanneer de moeder van Brett Bohlinger overlijdt, is ze kapot van verdriet en wordt het, zonder dat ze het beseft, een bijzonder jaar voor haar. Brett verwacht dat ze het familiebedrijf zal overnemen, maar in het testament staat dat ze haar deel van de erfenis niet zomaar krijgt.

 

Ze moet eerst haar to-do lijstje, dat ze opstelde wanneer ze 14 was, afwerken. Als ze het lijstje binnen het jaar kan afwerken, krijgt ze alsnog haar deel van de erfenis.

 

Brett komt plots zonder werk en zonder geld te zitten. Op haar broers moet ze ook niet rekenen, ze staat er helemaal alleen voor. Brett is in eerste instantie woedend maar begint toch maar aan haar to-do lijstje en probeert doel na doel te bereiken. Naarmate de maanden vorderen, komt ze tot besef waarom haar moeder deze ongewone opdracht gaf.

Het wordt voor Brett snel duidelijk dat de mooiste dingen op de meest onverwachte momenten gebeuren en dat geld niet alles is…

 

‘Een bijzonder jaar’ is een fantastische roman van Lori Nelson Spielman. Het is een heerlijk boek dat vlot leest, een emotionele, ontroerende en inspirerende roman met de nodige dosis humor. Lori Nelson Spielman heeft een mooi verhaal geschreven met meerdere levenslessen en zet de lezer aan tot nadenken.

 

‘Een bijzonder jaar’ staat garant voor 351 bladzijden leesplezier. het boek heeft tevens een mooie cover waarvan de betekenis na het lezen van het boek duidelijk wordt.

 

Kortom,  ‘Een bijzonder Jaar’ is een knappe debuutroman die we zeker kunnen aanbevelen.. Een bestseller waar er al een miljoen exemplaren van verkocht zijn!

 

De Amerikaanse auteur Lori Nelson Spielman woont met haar man in Michigan. Haar debuut Een bijzonder jaar was een wereldwijde bestseller en in 2014 het bestverkochte boek van het jaar in Duitsland.

 

ISBN: 9789022574966 - hardcover - 351 blz. - Prijs: € 17,50 - Uitgeverij: Boekerij