Succesvolle comeback voor het scholenprogramma op de Boekenbeurs


Tijdens deze schoolweek ontvangen Boek.be, CANON Cultuurcel en Stichting Lezen dagelijks 1.200 leerlingen voor een heuse belevingstocht doorheen het boekenpaleis van de Boekenbeurs.

 

Elke dag ontmoeten de leerlingen verschillende auteurs en illustratoren voor een voorleesmoment, miniworkshop of korte lezing. Leraren in opleiding begeleiden de leerlingen tijdens de belevingstocht.

 

Dit jaar maakt het scholenprogramma een comeback in een nieuwe vorm. Maandag 5 november namen de eerste scholen deel. In kleine groepjes, telkens begeleid door een leraar in opleiding, gaan kinderen van het vijfde en zesde leerjaar op pad doorheen de Boekenbeurs en ontmoeten ze 25 auteurs en illustratoren op de beursvloer, onder wie Marc de Bel, Jef Aerts, Mark Tijsmans en Anne Provoost. 

 

Dat levert boeiende gesprekken en contacten op. Auteur Jef Aerts: "Ook de jongens die zeiden enkel van spanning te houden, luisterden aandachtig. Dat net zij wat later een boek wilden kopen, raakte me. En maakte me nog eens duidelijk waarom dit soort initiatieven zo waardevol zijn.