Welkom op de De Boekenkast, dé website over boeken en films voor Vlaanderen en Nederland!DVD recensie: Stonehearst Asylum - Brad Anderson


‘Stonehearst Asylum’ is een Amerikaanse thriller onder regie van Brad Anderson. De film is gebaseerd op het verhaal The System of Doctor Tarr and Professor Fether van Edgar Allan Poe.

Hier leest u meer


Filmtip: INSURGENT in Siniscoop


In THE DIVERGENT SERIES: INSURGENT staat er veel op het spel voor Tris. In de ruïnes van het futuristische Chicago gaat ze op zoek naar bondgenoten en antwoorden. 

Hier leest u meer


Het Boekenkast-boek van de week:  Alles is er, niets staat vast - Hildegarde Verwulgen

 

Een leerkracht, coach, ouder, opvoeder … ze hebben een unieke rol. Het voorrecht om hun geest open te stellen. Het geluk om samen met kinderen te kijken naar wat ze van plan zijn te doen. Naar wat ze willen leren. Naar hun spel maar vooral naar hun denken en hoe hun doen en laten in elkaar zit. 

Hier leest u meer


Recensie: Vermoord uit wraak - J.D. Robb

De Amerikaanse romanschrijfster Nora Roberts is één van de meest gelezen auteurs ter wereld. Haar liefdesromans zijn vertaald in meer dan dertig talen en ze schreef 200 romans waarvan al meer dan 450 miljoen exemplaren verkocht zijn.

Hier leest u meer


DVD recensie: Le Prochaine Fois Je Viserai Le Coeur - Cédric Anger


‘Le Prochaine Fois Je Viserai Le Coeur ‘ gaat over de reeks moorden die werden gepleegd op jonge vrouwen in het Noord-Franse departement van de Oise in de jaren 1978 en 1979.

Hier leest u meer


Michael De Cock en Ingrid Godon winnen Boekenleeuw en Boekenpauw 2015


Met Veldslag om een hart (Davidsfonds/Infodok) wint Michael De Cock voor de eerste keer de Boekenleeuw. Ingrid Godon krijgt de Boekenpauw voor Ik denk (Lannoo). Zij ontvangt de prijs voor de tweede keer.

Hier leest u meer


Recensie: De Trapchauffeur - Marnix Peeters


Antoine Guldentops is een 58-jarige trapchauffeur. Dat is iemand die trappen naar het vliegtuig rijdt, zodanig dat de passagiers kunnen uitstappen. Een uitstervend beroep met de komst van de ‘slurven’. Toch blijft Antoine een trapchauffeur in hart en nieren.

Hier leest u meer


DVD recensie: The Best of Me - Michael Hoffmann

 

Op de middelbare school leert Dawson (James Marsden) de mooie Amanda (Michelle Monaghan) kennen en de twee worden verliefd op elkaar. Maar de rijke vader van Amanda ziet het niet zitten dat zijn dochter omgaat met Dawson en de relatie loopt stuk.

Hier leest u meer


Martine Prenen stelt haar boek 'Be-time' voor in Antwerpen


Het is een druk weekend voor gezondheidscoach en bekend televisiegezicht Martine Prenen. Op 27, 28 en 29 maart geeft ze workshops op de Goedgevoel Ladies Fair in Gent. Maar vooraleer ze op vrijdag 27 maart naar Gent afzakte stelde ze aan de pers en genodigden haar allernieuwste boek ‘Be-time’ voor in bio bistro Native te Antwerpen.

Hier leest u meer


Recensie: Mieleke Melleke Mol 16 - Wie heeft het gedaan? - Urbanus & Dirk Stallaert


De stripreeks Mieleke Melleke Mol, getekend door Dirk Stallaert met scenario's van Urbanus, is reeds aan zijn 16e album toe. In ‘Wie heeft het gedaan?’ staan Mieleke, Melleke en Mol opnieuw paraat om een handje toe te steken en de dolste fratsen uit te halen.

Hier leest u meer


DVD recensie: Vie Sauvage - Cédric Kahn


‘Vie Sauvage’ vertelt het verhaal van Philippe ‘Paco’ Fournier (Mathieu Kassovitz) en zijn vriendin Nora (Céline Sallette) die hun kinderen opvoeden in de natuur. Want volgens hen zijn kinderen in de vrije natuur vrij van regels en wetten en kunnen ze zo zorgeloos opgroeien.

Hier leest u meer


DVD recensie: And So It Goes - Rob Reiner


In ‘And So It Goes’ speelt Michael Douglas de rol van de gepensioneerde makelaar Oren Little. Oren is een weduwnaar die niet bepaald de sympathiekste is. Zo houdt hij niet van kinderen, dieren en lawaai. Hij heeft een zoon, die hij al jaren niet meer gezien heeft.

Hier leest u meer


DVD recensie: Winter Sleep - Nuri Bilge Ceylan


Winter Sleep (originele titel: Kış uykusu) is een Turkse film van regisseur Nuri Bilge Ceylan. De film won de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes.

Hier leest u meer


Recensie: Saar gaat artistiek - Hilde E. Gerard


Bij uitgeverij Abimo verscheen het boek ‘Saar gaat Artistiek’ van auteur Hilde E. Gerard.

Dit boek is het eerste deel uit de gloednieuwe Graffiti-reeks. Deze reeks is geschikt voor meisjes vanaf 9 jaar.

Hier leest u meer


Wedstrijd: Win de dvd 'K3 Kan Het! - Show'

 

 De K3-zangeressen Karen, Kristel & Josje hebben deze week aangekondigd dat zij de K3-fakkel dit najaar zullen doorgeven aan 3 nieuwe zangeressen.

Er is ook goed nieuws voor de fans van Karen, Kristel & Josje:  vanaf vandaag ligt de 'K3 Kan Het! - Show' op dvd in de winkel.

Ga HIER naar de wedstrijdpagina


Win de dvd Junior Musical - Kadanza!

 

'Junior Musical - Kadanza' is een wervelende musical met de grootste hits uit meer dan 10 jaar Junior Eurosong met o.a. Charlotte Leysen van Ketnet,Giovanni Kemper (finalist So You think You Can Dance) en Loes Van den Heuvel.

Ga HIER naar onze wedstrijdpagina


Het Boekenkast-boek van de week


Deze week hebben we met  ‘Van puntje tot puntje: Fantastische figuren’ en ‘Van puntje tot puntje: verrassende figuren’maar liefst twee boeken in onze reeks 'Het Boekenkast-boek van de week'.

Hier leest u meer


Filmtip: WILD in Siniscoop


Na jaren roekeloos geleefd te hebben, een heroïneverslaving en een op de klippen gelopen huwelijk, neemt Cheryl Strayed een drastisch besluit.

Hier leest u meer


Recensie: Hoe Napoleon zijn verjaardag vierde - Danny De Vos


Melle Kriekemans is een twaalfjarige jongen die een saai leventje leidt. Elke dag gebeurt er bij hem wel iets saai en dat al twaalf jaar lang. ..

Hier leest u meer


Ladies Night in Siniscoop met de AP van SUITE FRANCAISE


Een leuke première, leuke stands, toffe prijzen én jij en je vriendinnen op de foto... Dat is Ladies Night bij Siniscoop in Sint-Niklaas.

Hier leest u meer


Het Boekenkast-boek van de week: Herman van Veen - Emile Schra

 

Dit boek schetst een beeld van de verschillende facetten van Herman van Veen. Zijn werk wordt tegen het licht gehouden, waarbij aandacht uitgaat naar zowel hoogte- als dieptepunten.

Hier leest u meer


Filmtip: CHAPPIE: ROBOT REBEL in Siniscoop


Elk kind wordt op de wereld gezet vol belofte en niemand meer dan Chappie. Hij is begaafd, speciaal, een echt wonderkind.

Hier leest u meer


Kidsday in Siniscoop met de AP van 'Shaun het Schaap'


Zondag 15 maart stond er opnieuw een Kidsday op het programma van Siniscoop.

 

Deze keer werd in avant-première de film 'Shaun het Schaap' vertoond.

Hier leest u meer


Recensie: TEERBEMIND - Gillian Flynn


In februari is bij uitgeverij Boekerij de derde druk verschenen van ‘Teerbemind’, het debuut van thrillerauteur Gillian Flynn. De oorspronkelijke titel is ‘Sharp Objects’ en is naar het Nederlands vertaald door Mariëtte van Gelder.

Hier leest u meer 


DVD recensie: The Hundred-Foot Journey - Lasse Hallström

 

De familie Kaddam heeft een restaurant in Bombay dat tijdens politieke rellen in brand wordt gestoken en waarbij de moeder om het leven komt. Vader Kaddam (Om Puri) vlucht met zijn gezin naar Londen.

Hier leest u meer


Siniclub film van de week: WILD TALES in Siniscoop

 

Ongelijkheid, onrechtvaardigheid en de verwachtingen die de hedendaagse maatschappij ons oplegt, bezorgen veel mensen stress en depressie. Een aantal onder hen echter barsten.Wild Tales is een film over hen.

Hier leest u meer


Win de blu-ray van THE PIRATES!


We schrijven het jaar 1388. Op het eiland Wihwa

kondigt de Koreaanse generaal Yi Songgye aan dat hij heeft beslist om niet verder te trekken naar noordoostelijk China, waar hij samen met de Mongolen tegen het leger van de nieuwe Mingdynastie hoort te vechten.

Ga HIER naar onze wedstrijdpagina


Boekenbeursbezoeker is zeer tevreden over 78ste editie


Uit een onderzoek van de Karel de Grote Hogeschool Antwerpen, in opdracht van Boek.be en de Stad Antwerpen, blijkt dat steeds meer mensen naar de Boekenbeurs komen om een fijn dagje uit te beleven en, uiteraard, om boeken te kopen. Het Boekenbeurspubliek is zeer tevreden: slechts 3% van de bezoekers is niet van plan om de volgende editie terug te komen.

Hier leest u meer


DVD recensie: The Passenger (Le Passager) - Jérôme Cornuau

 

Anaïs Chatelet (Raphaëlle Agogué uit onder andere La rafle, Comme un chef en Gibraltar) is een koele flik die in het geheim worstelt met een zwaar jeugdtrauma.

Hier leest u meer


Siniclub film van de week: Il Capitale Umano


In de buurt van het Comomeer in Italië. De familie van de steenrijke Carla Bernaschi en die van Dino Robelli, een makelaar in onroerend goed die op de rand van faillissement staat, hebben één enkele obsessie gemeen : geld. 

Hier leest u meer


Het Boekenkast-boek van de week: HET BOEK ZONDER TEKENINGEN

van B.J. Novak


Dacht je dat een boek saai is als er geen tekeningen in staan? Dan heb je dat mis. Want dit boek met niks dan woorden is NIET saai. Vraag maar of iemand dit voorleest.

Hier leest u meer


De oprichting van uitgeverij Polis is een feit


Uitgeverij Pelckmans en Harold Polis kondigen met grote trots de oprichting aan vanuitgeverij Polis, die een plaats zal geven aan het beste van wat er op het gebied van Nederlandstalige literatuur en non-fictie wordt geschreven.

Hier leest u meer


DVD recensie: 3 cœurs - Benoît Jacquot


Het zit de Parijse belastinginspecteur Marc Beaulieu (Benoît Poelvoorde) niet mee. Hij heeft de laatste trein naar Parijs gemist en moet genoodzaakt de nacht doorbrengen in een klein provinciestadje.

Hier leest u meer


DVD recensie: The Fall - Seizoen 2

 

In dit tweede seizoen gaat detective Stella Gibson (Gillian Anderson) verder met de zoektocht naar de seriemoordenaar Paul Spector (Jamie Dornan).

Hier leest u meer


Filmtip: Seventh Son in Siniscoop


John Gregory is de zevende zoon van de zevende zoon en het lokale spook, dat het land beschermt tegen heksen, geesten en andere verschijningen die 's nachts ronddwalen.

Hier leest u meer


DVD recensie: Les oubliées (Forgotten Girls) - Hervé Hadmar


Vijftien jaar geleden zijn er zes jonge vrouwen verdwenen, hun lichamen werden nooit terug gevonden. Politiekapitein Christian Janvier (Jacques Gamblin) is ervan overtuigd dat de vrouwen vermoord zijn door dezelfde moordenaar. Al vijftien jaar probeert Janvier de moordenaar te vinden, echter zonder resultaat.

Hier leest u meer


Siniclub film van de week: WASTE LAND in Siniscoop


Leo Woeste is inspecteur moordzaken en woont samen met Kathleen en haar 5 jarig zoontje Jack.

Leo wordt elke dag geconfronteerd met de onderbuik van de hoofdstad, waarin hij zich probeert staande te houden met zijn gezin als belangrijkste houvast.

Hier leest u meer


Filmtip: AMERICAN SNIPER in Siniscoop

 

Chris Kyle is de dodelijkste scherpschutter uit de geschiedenis van het Amerikaanse leger. Maar er zit meer achter deze man dan alleen zijn talent als scherpschutter.

Hier leest u meer