Boekrecensie: De echte Pinokkio herverteld


De Italiaanse auteur Carlo Collodi heeft heel wat werken op zijn naam staan, waaronder het boek  ‘Le Avventure di Pinocchio’  dat in 1883 verscheen.

 

Het boek was een schot in de roos en werd in vele talen vertaald. In 1915 verscheen de Nederlandse versie onder de naam Pinokkio en werd verschillende malen verfilmd, waarvan de Disney-versie de bekendste is.

 

Het beroemde verhaal over een houten marionet Pinokkio, die een lange neus krijgt als hij liegt en ervan droomt om een echte jongen te worden, is een echte klassieker en is gekend door jong en oud.

 

Bij uitgeverij Bakermat verscheen het voorleesboek ‘De enige echte Pinokkio herverteld’. Het avontuur van Pinokkio heeft al ontelbare jonge lezers betoverd en wordt nu herverteld met unieke illustraties die de magie en de poëzie van dit tijdloze verhaal perfect weten uit te beelden.

 

 

Het verhaal

Op een zekere dag belandt een stuk hout op de werkbank van een oude timmerman Gepetto. Die broedde al lang met het idee om een bijzondere pop te maken en deze blok hout was een geschenk uit de hemel.

 

Zijn verbazing is groot wanneer de marionet die hij Pinokkio noemt tot leven komt. Maar Pinokkio maakt het Gepetto niet gemakkelijk. Hij gaat op de loop en doet Gepetto in de gevangenis belanden. Toch houdt Gepetto van Pinokkio, want wanneer dienaar school wil gaan, verkoopt hij zelfs zijn jas om schoolspullen voor hem te kopen.

 

Maar op weg naar school komt hij weer in de verleiding. Hij leert het boevenduo Vos en Kat kennen, maakt kennis met de goede fee, ontmoet poppenspeler Vuureter en gaat met zijn vriend Wieck mee naar Speelgoedland,....Maar Pinokkio heeft ook een grote wens : een echte jongen worden.

 

Hoe het avontuur van Pinokkio afloopt kan je lezen in het boek ‘De Enige echte Pinokkio herverteld’.

 

Dit verhaal met een eigen twist is gebaseerd op het meesterwerk van Carlo Collodi en geïllustreerd door Manuela Adreani. Het boek vertelt het ongelooflijke avontuur van een ondeugende en ongehoorzame marionet, die voortdurend kattenkwaad uitspookt maar in werkelijkheid een hart van goud heeft en ervan droomt om ooit een echte jongen te worden.

 

Deze uitgave van uitgeverij Bakermat is een prachtexemplaar. Niet alleen de cover, ook de vormgeving van de tekst is heel speciaal, met verschillende lettertypes en vaak is de tekst ook in een andere vorm zoals een golf of een spiraal.

 

Dit sprookje met prachtige gekleurde illustraties laat groot en klein wegdromen in de wereld van Pinokkio en zorgt gegarandeerd voor vele uren leesplezier. Dit mooie boek is er ééntje om te koesteren en mag niet ontbreken in je boekenkast.

 

ISBN: 9789059241138 - 86 blz. - Prijs: € 17,95 - Uitgeverij: Bakermat

 

Eerder verscheen in deze reeks ‘De Kleine Prins’ en ‘Sneeuwwitje’. Het allernieuwste boek uit deze reeks verschijnt in april 2016 met als titel ‘Kippetje Sneeuwwitje en de zeven uiltjes’.