Welkom op de De Boekenkast, dé website over boeken en films voor Vlaanderen en Nederland!Kunstenaar/Fotograaf Wim Tellier stelt zijn boek 'We Drift' voor in Antwerpen

 

Op zaterdag 29 juni was Wim Tellier te gast in boekhandel 't Stad Leest te Antwerpen om zijn fotoboek 'We Drift' voor te stellen. Wim Tellier kwam praten over zijn project en de vragen werden gesteld door Guillaume Van der Stighelen die ook het voorwoord schreef in het boek.

Hier leest u meer over dit bericht


DVD Recensie: The Numbers Station - Kasper Barfoed

 

In ‘The Numbers Station’ wordt geheim agent Emerson Kent (John Cusack) naar Engeland gestuurd om in een geheim coderingsstation de cryptografe Katherine (Malin Akerman) te beschermen. Katherine werkt bij een CIA-zendstation waar geheime codes worden uitgezonden naar leden van de CIA.

Hier leest u de recensie van deze DVD


Gezien: The Internship in de Siniscoop Sint-Niklaas

 

Nick (Owen Wilson) en Billy (Vince Vaughn), beiden veertigers, worden ontslagen als verkopers van polshorloges en zijn werkloos. Nick neemt een job aan in de beddenwinkel van zijn schoonbroer, maar Billy wil meer en weet een stage bij Google te versieren.

Hier leest u meer over deze film


Filmrecensie: Milo - Berend & Roel Boorsma

 

De 10-jarige Milo (Lorcan Bonner) heeft een zeldzame huidaandoening en moet zich dagelijks van top tot teen met witte crème insmeren. Hij weet zelf niet zo goed welke ziekte hij heeft.

Milo wordt hiervoor gepest op school en de enige die hem begrijpt is Caitlin, het nieuwe buurmeisje.

Hier leest u meer over deze film


Gezien: Piet Piraat en het Zeemonster in de Siniscoop Sint-Niklaas

 

Piet Piraat, Stien Struis, Steven Stil en Berend Brokkenpap varen met de Scheve Schuit in ‘Piet Piraat en het zeemonster’ naar een nieuw avontuur.

Piet Piraat en zijn bemanning meren aan in het havenstadje Comino. Ze willen daar inkopen gaan doen, want al het eten aan boord is op.

Hier leest u meer over de filmRecensie: Oren Wassen - Geert Hoste

 

Geert Hoste had gedacht nooit meer een boek te schrijven. Het is niet alleen het schrijven, maar het boek moet ook gepromoot worden en dat is vermoeiend. En Geert heeft een verschrikkelijke hekel aan talkshows.


Tot er bij Uitgeverij Vrijdag een brief van een vrouwelijke fan uit Menen binnenkwam. Ze gaat elke dag slapen met een boek van Geert en schreef dat ze hoopvol zit te wachten op een nieuwe uitgave.

Hier leest u de recensie van dit boekRecensie: Verloren Vrouw - Gillian Flynn

 

'Verloren vrouw' is het verhaal van Amy Elliot Dunne en Nick Dunne. Amy is een rijke, beeldschone en talentvolle vrouw en enig kind van Rand en Marybeth Elliot. Die zijn beiden psycholoog en schrijvers van de succesvolle kinderboekenserie 'Amazing Amy'.

Hier leest u de recensie van dit boek


Recensie: Plopshow: 'Vakantie vol verrassingen' - Studio 100

 

Goed nieuws voor zij die de theatershow ‘Vakantie vol verrassingen’ van Kabouter Plop niet gezien hebben of zij die de show nog eens willen zien: de volledige theatershow is nu verkrijgbaar op DVD! 

Hier leest u de recensie van deze DVD


Recensie: Moeder Killers 1 - Zidrou

 

Toronto Madze is nieuw op school. Ze maakt er kennis met Beatriz, Marie, Valentine en Kom Piuvier, vier klasgenoten die haar voorstellen om bij 'De Nonnies’ te komen. 'De Nonnies’ is een select clubje, exclusief voorbehouden voor meisjes die geen vader meer hebben.

Hier leest u de recensie van deze strip


Gezien: De Verschrikkelijke Ikke 2 in Siniscoop Sint-Niklaas

 

Na het succes van ‘De Verschrikkelijke Ikke’ is er vanaf woensdag 26 juni een nieuw avontuur met Gru, Margo, Edith, Agnes en de grappige minions te zien in de Siniscoop te Sint-Niklaas.

Voor wie zo lang niet kan wachten is er de Avant-Première op zaterdag 22 en zondag 23 juni van ‘De verschrikkelijke Ikke 2’.

Hier leest u meer over deze film


Gezien: Man of Steel in Siniscoop Sint-Niklaas

 

Nieuw in de Siniscoop is de de film ‘Man of Steel’. Een Amerikaanse actie-avonturenfilm in 3D, geregisseerd door Zack Snyder en geproduceerd door Christopher Nolan.

Hier leest u meer over deze film

 


Gezien: Love and Honor in Siniscoop te Sint-Niklaas

 

‘Love and Honor’ is een romantische oorlogsfilm van regisseur Danny Mooney, het verhaal speelt zich af in 1969 tijdens de Vietnamoorlog.

Hier leest u meer over deze film


Gevleugelde woorden - Gerard Verbeek, Bob Joosten en Paul Vandensavel

Ze sluipen vaker in je taalgebruik dan je denkt: spreekwoorden, zegswijzen, citaten en andere bekende uitspraken. Ze maken onze taal interessant en levendig.
Van A tot ‘zwijnenstaart’ gidst Gevleugelde woorden je langs 22.000 spreekwoorden, zowel bekend als onbekend en onterecht onbemind, over de meest uiteenlopende onderwerpen.

'Dicte Seizoen 1 - Dicte Svendsen is de nieuwe crime-lady! - vanaf 30 juli overal verkrijgbaar op DVD

 

Na haar scheiding verhuist Dicte Svendsen met haar tienerdochter Rose van Kopenhagen naar haar geboortestad Aarhus, om een nieuwe start te maken. Ze vindt er een baan als misdaadjournalist.

Hier leest u meer over deze DVD


Recensie: De vriend van de koning - Rianne Lampers

 

Garth is op de vlucht voor de duïden op het eiland Môn. Hij zag tijdens een ceremonie hoe de druïden een zwanger hert wilden doden en offeren. Garth bevrijdde het dier en sindsdien is hij op de vlucht voor de priesters.

Hier leest u de recensie van dit boek


Recensie: Jommeke 265 - Papegaaienbruiloft

 

Het verhaal begint wanneer Moka, een papegaai uit India, in Zonnedorp aankomt na een lange vlucht. Hij brengt het goede nieuws dat Hasan, de kozijn van Flip, gaat trouwen met Miara en Hasan wil dat Flip het trouwfeest organiseerd en dat hij het koppeltje in het huwelijk verbindt.

Hier leest u de recensie van deze strip


Gezien: Silver Linings Playbook in de Siniclub te Sint-Niklaas

 

Het verhaal begint wanneer Patrizio Solitano jr. (Bradley Cooper) ontslagen wordt uit het psychiatrisch ziekenhuis. Zijn vrouw Nikki (Brea Bee) heeft hem verlaten en Pat gaat terug bij zijn ouders wonen.


De Tuindokter ~ Genees zelf je planten - Stefaan Bingé

 

 Als je ziek bent, bel je de dokter. Als je huisdier zich niet lekker voelt, ga je naar de dierenarts. Maar wat als je tijdens het tuinieren op zieke planten of andere problemen stuit? Vanaf nu kun je een beroep doen op De Tuindokter. Waar voor vele mensen het tuinplezier stopt – omdat hun plannen verdorren, ziek zijn of doodgaan – begint zijn werk.

Hier leest u meer over dit boek


Recensie: De Klant - Man & Zidrou

 

Scenarist Zidrou heeft na ‘Lydie’, ‘Het Vel van de Beer’ en ‘Een mooie reis’ met ‘De Klant’ opnieuw een pracht van een strip geschreven. ‘De Klant’ is een hedendaagse thriller die ons een blik gunt in de wereld van hoertjes en maffia.

Hier leest u de recensie van deze strip


Plopshow ‘Vakantie vol verrassingen’ nu op DVD!

 

Plopperdeplopperdeplop! Veel kinderen is het niet ontgaan: de leukste kabouter van de Lage Landen heeft zijn 15 de verjaardag gevierd met de grappige Plopshow ‘Vakantie vol verrassingen’.

Hier leest u meer over deze DVD


Code - Kathy ReichsKathy Reichs, bedenker van de succesvolle TV-serie en spannende thrillerreeks over forensisch antropoloog Temperance Brennan, brengt haar bestseller mix van wetenschap en spanning in een nieuwe Young Adult-serie. Code is het derde deel in deze zenuwslopende jeugdreeks.

Hier leest u meer over dit boek


Joe Biljoen - David Walliams

 

Joe Biljoen is opnieuw een dolkomisch verhaal van humorist David Walliams: luchtig verteld, met veel humor en grappige illustraties. In een stijl die zeer dicht aanleunt bij die van de Britse successchrijver Roald Dahl.

Hier leest u meer over dit boek


Managen volgens Confucius - David Engelhard

 

De Chinese wijsgeer Confucius ontwikkelde eeuwen geleden een leiderschapsfilosofie die tegenwoordig weer snel aan invloed wint, zowel in China als in het westen.

Hier leest u meer over dit boek


 

 

Leid ons niet in bekoring - Karin Descendre

 

Gent, 7 januari 1994. Een jonge vrouw wordt zwaar verminkt aangetroffen op een bouwterrein. Van het wapen geen spoor. Op de muur staat een pentagram in bloed en ze heeft een omgekeerd kruisje in haar hand.

Hier leest u meer over dit boek


Kleine stemmen - Gil vander Heyden

 

Kleine stemmen is de zevende dichtbundel van Gil vander Heyden. Haar goede vriend, de vaak bekroonde dichter-illustrator André Sollie, maakte er graag tekeningen voor.

Hier leest u meer over dit boek


Recensie: Splinters - Ivette Bens

 

Bij Uitgeverij CPRomance is er de dichtbundel ‘Splinters’ van Ivette Bens verschenen. De 58-jarige Ivette uit Malle schrijft toegankelijke, begrijpbare poëzie voor een breed publiek.

Hier leest u de recensie van dit boek


Recensie: Boudewijn - Naar het hart van de koning

 

'Boudewijn - Naar het hart van de koning'  is een uniek boek dat meer vertelt over de figuur en het leven van Boudewijn. Een vroom en sober man, die veel te vroeg en in ondankbare omstandigheden aan de macht kwam en het imago van een onzekere en schuchtere koning moeilijk van zich kon werpen.

Hier leest u de recensie van dit boek


Recensie: De terugkeer van Bert en Bobje - Kamagurka

 

Bij De Bezige Bij Antwerpen is het boek ‘De terugkeer van Bert en Bobje’ van Kamagurka verschenen. Het beste van de twee striphelden, verzameld in een 256 blz. dik boek.

Hier leest u de recensie van dit boek


Recensie: Collision - Engagement - Sarah Morton

 

Sarah Morton heeft met ‘Collision - Engagement’ een vervolg geschreven op haar biografie ‘Collision - De Catastrofe’. Het is aan te raden om eerst het eerste boek te lezen, om zo het verhaal en de personages uit ‘Engagement’ beter te kennen.

Hier leest u de recensie van dit boek


After Earth in de Siniscoop te Sint-Niklaas

 

Hoewel de film ‘After Earth’ door de filmcritici weinig positieve commentaar kreeg, lokt de film toch volle zalen in de bioscoop. Wij van De Boekenkast waren zaterdag 15 juni aanwezig in de Siniscoop in Sint-Niklaas en troffen er een zo goed als uitverkochte zaal aan voor de film met vader en zoon Smith.

Hier leest u meer over deze film


Gezien: Star Trek XII Intro Darkness in de Siniscoop te Sint-Niklaas

 

Sinds begin deze maand loopt in de Siniscoop de film ‘Star Trek Into Darkness’. Deze 3D film is het vervolg op de in 2009 uitgebrachte film ‘Star Trek - The Future Begins’. Voor de vele fans was het lang wachten op een vervolg, maar het resultaat is het wachten meer dan waard.

Hier leest u meer over de film


Recensie: Marcel Vanthilt 55 - Marcel Vanthilt

 

Marcel Vanthilt wordt dit jaar 55 jaar. Voor de mediagenieke duizendpoot een ideaal moment om met ‘Marcel Vanthilt 55’ een boek over zijn leven te schrijven. Een boek waarin het getal 55 centraal staat. Met 55 verhalen uit zijn leven en 55 lijstjes met merkwaardigheden.

Hier leest u de recensie van dit boek


Recensie: De Verjaardag - Dimitri Casteleyn

 

De roman 'De verjaardag’, geschreven door auteur Dimitri Casteleyn, speelt zich af vanaf oktober 1985 tot september 2001.

Hier leest u de recensie van dit boek


60-plussers genieten van koffie, cake en een leuke film tijdens de maandelijkse Seniorennamiddag in Siniscoop

 

Donderdag 13 juni werd de maandelijkse Seniorennamiddag in de Siniscoop te Sint-Niklaas georganiseerd. Elke tweede donderdagmiddag van de maand worden alle 60-plussers warm ontvangen en verwend door het Siniscoop-team met een kopje koffie en een stukje cake.

Hier leest u meer over dit bericht

 


Gezien: Side Effects in de Siniclub te Sint-Niklaas

 

In de psychologische thriller ‘Side Effects’ van regisseur Steven Soderbergh maken we kennis met de  zwaar depressieve patiënte Emily Taylor (Rooney Mara), die in behandeling is bij dokter Jonathan Banks (Jude Law ).

Hier leest u meer over dit bericht


Recensie: De Spectaculairste Tour Aller Tijden - Richard Moore

 

‘De Spectaculairste Tour Aller Tijden’ is een boek vol emoties, spanning, verraad en psychologische spelletjes. Een boek dat probeert de waarheid aan het licht te brengen over ‘de vriendschap’ tussen de twee kampioenen.

Hier leest u de recensie van dit boek


Ontdek de voordelen van mindfulness


Mindfulness is een manier van leven en omvat een verzameling methoden waarmee je meer vrede, wijsheid, vreugde en balans in je leven kunt brengen.

Hier leest u meer over dit boek

 


Het Laatste rondje om de Kerk ~ de wereld van de kermiskoers -Mark de Bruyn

 

Voor het eerst is de wereld van de kermiskoers in boekvorm vastgelegd. Onthullende, tragische en komische verhalen over een wereld die aan het verdwijnen is.

Hier leest u meer over het boek


Marc Legendre is de laureaat van de Bronzen Adhemar / Vlaamse Cultuurprijs voor de Strip 2013.


Legendre ontvangt op de openingsceremonie van het Stripgids festival Turnhout op vrijdag 13 december uit handen van Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege de Bronzen Adhemar en de prijs 12.500 euro van de Vlaamse Gemeenschap.

Hier leest u meer over dit bericht


Recensie: Darkroom - Belinda Aebi

 

Op 24 maart vertrekt de 26-jarige Vincent Bracke naar 'The Big Apple', hij wil het als model maken in New York. Vincent is uitgekozen om het nieuwe gezicht te worden van Armani Jeans.

Hier leest u de recensie van dit boek


Roeselarenaar Ignace Dermaux publiceert zijn derde roman Poco Pech

 

Op 10 juni 2013 verschijnt bij uitgeverij Kramat de derde roman van Ignace Dermaux. De schrijver uit Roeselare debuteerde in 2011 met Cœur de Bœuf, het eerste deel van een misdaadtweeluik. Het tweede deel, De Nabucco-moorden, volgde in maart 2012.

Hier leest u meer over dit boek

 


Het geheim van Stolzenfels - Dirk Vanderlinden

 

'Het geheim van Stolzenfels' is het verhaal van de moord op de voorzitter van de Europese Centrale Bank, een verhaal van samenzwering en geheime verbonden, van flitsende actie in verschillende landen en van een groep opwindende mannen en vrouwen met soms bovenmenselijke krachten.

Hier leest u meer over dit boek

 


Eerste roman in Vlaanderen via TenPages.com is een tragikomisch romandebuut over de dorpspolitiek: Trage wegen van Dominique Biebau.

 

Blaarbeek, een klein Brabants dorpje. Andries is een jonge, idealistische, maar ook extreem onhandige leerkracht. Na een banaal ongeval op de hollle weg stelt hij zich kandidaat voor de lokale verkiezingen en raakt – tegen alle verwachtingen in – verkozen als gemeenteraadslid.

 


De Scharlaken pompelmoes - Wout Thielemans & Gunter Segers

 

Een spannend en hilarisch luisterboek van de makers van De groene ijsbeer met de stemmen van Jelle Cleymans, Nathalie Meskens, Stany Crets, Moora Vander Veken en vele anderen.

Hier leest u meer over dit boek

 


Gezien: Hannah Arendt in de Siniscoop te Sint-Niklaas

 

De Duits-Joodse filosofe Hannah Arendt aanvaardt de opdracht om voor het Amerikaanse tijdschrift The New Yorker het proces tegen Adolf Eichmann te volgen. Eichmann is de man die verantwoordelijk was voor de organisatie van de massale deportatie van Joden naar de vernietigingskampen.

Hier leest u meer over dit bericht


Recensie: RSC Anderlecht - Stijn Vanderhaeghe

 

Uitgeverij Kannibaal staat bekend voor zijn kwalitatieve, stijlvolle (sport)boeken.  In het rijtje van hun prestigieuze uitgaven is er nu met ‘RSC Anderlecht’ van Stijn Vanderhaeghe het enige officiële RSC Anderlecht boek verschenen.

 


Sluiers over Bourgondië ~ Vervlochten Levens - Katelijne Bervoets, Veerle Bervoets & Geertrui Bervoets

 

De Italiaanse Bella reist met het theatergezelschap van haar vader vanuit Perugia naar Brugge om het feest van de Orde van het Gulden Vlies op te luisteren. Aan het Vlaamse hof leert ze Catharina kennen, de bastaarddochter van Filips de Goede, hertog van Bourgondië.

Hier leest u meer over dit boek

 


Recensie: Alejandro’s leugen - Bob Van Laerhoven 

 

‘Alejandro’s leugen’ van auteur Bob Van Laerhoven speelt zich af in de fictieve stad Valtiago in País, Zuid-Amerika. Het is 1983 en we maken er kennis met Alejandro Jurón, een man die na een 10 jaar lange gevangenisstraf vrij komt. Alejandro was gitarist van de groep Aconcugua en de vriend van de door de junta geëxecuteerde zanger Victor Pérez.

Hier leest u de recensie van dit boek


Boudewijn, naar het hart van de koning - Diverse auteurs

 

Het boek 'Naar het hart van de koning' is de neerslag van de getuigenissen die werden opgetekend voor de prestigieuze Canvas-reeks (uitzending juni 2013) over koning Boudewijn die 20 jaar geleden overleed.

Hier leest u meer over dit boek

 


Recensie: F.C. De Kampioenen  Super Moppenboek - Hec Leemans

 

Ook deze zomer kan je opnieuw de afleveringen van F.C. De Kampioenen bekijken op één. Maar voor wie écht iets nieuws wil van de meest sympathieke voetbalploeg van ‘t land is er het ‘F.C. De Kampioenen Super Moppenboek’ bij Standaard Uitgeverij verschenen.

Hier leest u de recensie van dit boek


Recensie: Chefs op hete kolen

 

Bij uitgeverij Lannoo is het er boek ‘Chefs op hete kolen’ verschenen. Een boek met bijna 100 BBQ-recepten van de hand van Pascale Naessens, Felix Alen, Wim Casteleyn en Peppe Giacomazza.

Hier leest u de recensie van dit boek


Vive le Vélo 2 - Karl Vannieuwkerke

 

Het populaire Eén-programma van Karl Vannieuwkerke neemt je in dit tweede boek in het wiel van de Tour de France opnieuw mee naar de mooiste plekjes van Frankrijk.

Hier leest u meer over dit boek

 


Recensie: De waanzinnige wedstrijd van bakkerij Bliss - Kathryn Littlewood

 

In het eerste boek 'Het magische receptenboek van Bakkerij Bliss' van auteur Kathryn Littlewood kon je lezen hoe de duivelse tante Lilian het magische kookboek van de familie Bliss heeft gestolen. In het tweede deel 'De waanzinnige wedstrijd van Bakkerij Bliss' doet de 12-jarige Roos Bliss een poging om het boek terug te krijgen.
Hier leest u de recensie van dit boek


Gezien: Fill the void in de Siniscoop te Sint-Niklaas

 

‘Fill the void’ is het verhaal van de 18-jarige Shira, de jongste dochter uit een streng orthodox joods gezin uit Tel Aviv. Ze staat op het punt te worden uitgehuwelijkt aan een veelbelovende jonge man van dezelfde leeftijd en achtergrond. Het is voor haar een droom die uitkomt.

 


Recensie: Hartstocht - Aino Trosell

 

Het verhaal van deze historische roman speelt zich af in Zweden in de tweede helft van de negentiende eeuw. In die tijd was Zweden één van Europa's armste landen.

Hier leest u de recensie van dit boek


Recensie: Jommeke Pocket 10 ~ Arme Anatool

 

In de reeks pocketalbums van Jommeke zijn deel 9 en 10 verschenen. Elk boek bevat drie stripverhalen in zakformaat.

Deel 10 Jommeke ‘Arme Anatool’ bevat de stripverhalen 'Broeder Anatolius’, ‘Het bal van Mathilde’ en ‘De lappenpop van Anatool’.

Hier leest u de recensie van dit boek