Welkom op De Boekenkast, dé website over boeken en films voor Vlaanderen en Nederland!DVD recensie: Amy - Asif Kapadia

 

Amy is een Britse biografische documentaire van regisseur Asif Kapadia over de overleden zangeres Amy Winehouse (1983-2011). Kapadia had al eerder een documentaire gemaakt over de Braziliaanse Formule 1-rijder Ayrton Senna, die op zijn 34ste verongelukte.

Hier leest u meer


Filmtip: Safety First - The Movie in Siniscoop

 

Dirk Porrez, Simon 'Smos' Vos, Luc Turlinckx en Ingrid Porrez slepen de job van hun leven in de wacht. Ze mogen de V.I.P. van één van de beste muziekfestivals ter wereld bewaken.

Daar doet Luc een schokkende ontdekking die de hele Friendship in gevaar brengt. Discipline, Dedication & Friendship maar Safety First op Tomorrowland !

Hier leest u meer


DVD Tip: Dragon Blade - Daniel Lee

 

Het jaar 50 na Christus. De zachtaardige commandant Huo An (Jackie Chan) is belast met de bescherming van de Zijden Route, een belangrijke handelsweg tussen het westen en het oosten. Hij en zijn mannen proberen diplomatie te gebruiken om de vrede te houden, maar ook zij moeten soms teruggrijpen naar geweld om de 36 naties die in het noordwesten met elkaar oorlog voeren af te weren.

Hier leest u meer


DVD recensie: Love -  Gaspar Noé

 

‘Love’, de erotische film van regisseur Gaspar Noé, vertelt het verhaal van de 25-jarige Murphy die samen woont met zijn jonge vrouw Omi en hun peuter Gaspar.

Het is 1 januari. Murphy wordt gebeld door de moeder van zijn ex-vriendin Electra, die in een voicemailbericht meldt ongerust te zijn omdat haar dochter al een tijdje verdwenen is.

Hier leest u meer


DVD recensie: De Surprise - Mike van Diem

 

‘De Surprise’ is een Nederlandse film van regisseur Mike van Diem met o.a. Jeroen van Koningsbrugge, Georgina Verbaan, Jan Decleir en Henry Goodman in de hoofdrollen.

Hier leest u meer


Boekrecensie: De Al-Qaedaconnectie Deel 1 en 2 - Rolf Österberg

 

De Nederlands-Zweedse auteur Rolf Österberg heeft met ‘De Al-Qaedaconnectie’ een literaire thriller in twee delen geschreven. ‘De Al-Qaedaconnectie' is verschenen bij Celtica Publishing (CPR).

 

In dit eerste deel maken we kennis met Fahjeed Rashwan, een Saoedi van geboorte en sinds zijn zeventiende een genaturaliseerde Brit. Fahjeed, in het geheim fanatiek aanhanger van Al Qaeda, heeft een plan bedacht om het menselijk brein te manipuleren en reist naar Pakistan om Ayman al-Zawahiri, de opvolger van Osama Bin Laden, zijn plan voor te leggen...

Hier leest u meer


Win de dvd box met de volledige 9 seizoen én de film van Witse!!

 

Een prachtig eindejaarsgeschenk, te winnen via De Boekenkast!

Vul snel het wedstrijdformulier in en wie weet gaat de dvd box jouw richting uit!

Ga HIER naar de wedstrijdpagina


DVD recensie: La Isla Minima - Alberto Rodríguez

 

Spanje 1980. De twee politieagenten Pedro Suárez en Juan Robles zijn vanuit Madrid naar Andalusië gestuurd om de verdwijning van twee tienerzusjes te onderzoeken. De meisjes, Esterella en Carmen, zijn tijdens de jaarlijkse kermis  bij een onbekende man in de auto gestapt en zijn sindsdien spoorloos..

Hier leest u meer


Boekrecensie: JURKEN - La Maison Victor

 

Bij uitgeverij Lannoo verscheen het boek ‘Jurken’ van  La Maison Victor. La Maison Victor is het meest populaire naaiplatform van het moment. Online en in het magazine vind je alles over eigentijdse zelfmaakmode.

Hier leest u meer


Win de dvd 'We are your friends' !!

 

De Boekenkast mag vijf dvd's wegschenken van 'We are your friends'. Vul snel het wedstrijdformulier in en wie weet gaat er een exemplaar jouw richting uit!

Ga HIER naar de wedstrijdpagina


Wedstrijd: Win de dvd SAMSON & GERT WINTERPRET (2DVD)

 

Samson & Gert gaan met hun vrienden De Burgemeester, Van Leemhuyzen en Alberto de feestdagen doorbrengen in een gezellig chalet te midden van een prachtig sneeuwlandschap. Maar al snel geraakt deze vrolijke bende verwikkeld in het ene doldwaze avontuur na het andere.

Ga HIER naar de wedstrijdpagina


Siniclub film van de week: The Lobster in Siniscoop

 

In de nabije toekomst is het niet toegestaan om alleenstaand door het leven te gaan. Singles worden opgesloten in het Hotel, waar ze 45 dagen krijgen om een partner te vinden.

Hier leest u meer


Uren teken- en kleurplezier met 'Maak monsters, mensen en andere mormels'

 

'Maak monsters, mensen en andere mormels' is een prachtig tekenboek, gemaakt door wel meer dan 40 kunstenaars. Illustratoren zoals Axel Scheffler , Sara Ogilvie, Emma Carlisse en Tor Freeman hebben in dit boek een tekening gemaakt...alleen, ze zijn nog niet af.

Aan de (jeugdige) tekenaar om het meesterwerkje af te werken:  hier en daar nog wat bijtekenen en de tekeningen zeker niet vergeten in te kleuren!

Hier leest u meer


Mijn Eerste Gruffalo: 'Wie Woont Daar?' en 'Ik zie, ik zie..' - Julia Donaldson & Alex Scheffler

 

Julia Donaldson (1948) schrijft van alles voor kinderen, van liedjes voor televisieprogramma’s tot theaterstukken en kinderboeken.

Met Axel Scheffler maakte ze veel beroemde prentenboeken. Bij Lemniscaat zijn er ondertussen al diverse 'Gruffalo'-boekjes verschenen.

Hier leest u meer


DVD tip: Banished - Jeffrey Walker & Daniel Percival

 

We schrijven het jaar 1788. Groot-Brittannië heeft zonet een nieuwe kolonie gesticht in New South Wales, aan de oostkust van Australië. De elf schepen van de Britse Eerste Vloot hebben na een reis van 250 tot 252 dagen de kust bereikt van Botany Bay. Daartussen ook zes gevangenistransporten met in totaal meer dan 1000 veroordeelden aan boord.

Hier leest u meer


DVD recensie: The Farewell Party - Tal Granit & Sharon Maymon

 

In ‘The Farewell Party’ maken we kennis met een groepje vrienden uit een bejaardentehuis in Jeruzalem. Zo is er het echtpaar Levana en Yehezkel, die al een tijdje wonen in het bejaardentehuis. Zij houdt van koken, hij knutselt graag en probeert van alles uit te vinden.

Hier leest u meer


Dvd tip: I Spit on your Grave 3 - Steven R. Monroe

 

In 2010 zag de remake van de populaire cultklassieker I Spit on Your Grave uit 1978 het levenslicht. Daarin zagen we hoe schrijfster Jennifer Hills (Sarah Butler uit The Philly Kid) een afgelegen hutje in Louisiana huurt om zich een tijdje te kunnen toeleggen op haar werk. Aan het plaatselijke brandstofstation beledigt ze min of meer per ongeluk alfaman Johnny (Jeff Branson), de officieuze leider van een groepje agressievelingen.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Het Geluid van de Stilte - Filip Plompen

 

‘Het Geluid Van De Stilte’ is een prachtig debuut van Filip Plompen waar je stil van wordt. Het bevat alle ingrediënten van een goed boek : een goed geschreven en pakkend verhaal met een dosis spanning en een vleugje humor, realistische personages en een heel onverwacht einde. Kortom een verhaal dat je in één ruk uitleest.

Hier leest u meer


DVD recensie: Man Up - Ben Palmer

 

De 34-jarige Nancy (Lake Bell) is nog steeds vrijgezel, vaak tot ergernis van haar vrienden die haar liever gesetteld zien. Nancy reist naar Londen om het jubileum van haar ouders’ huwelijk te vieren. In Waterloo-station komt Nancy per ongeluk de charmante Jack (Simon Pegg) tegen, die staat te wachten op zijn blind date.

Hier leest u meer


DVD tip: The Interceptor - Seizoen 1

 

Jarenlang vond de BBC geen antwoord op de afwezigheid van de ooit immens populaire serie Spooks. Het bleef een leemte in de programmatie van de zender. Fans vroegen met de regelmaat van de klok waarom de Britse zender geen nieuwe serie binnen hetzelfde genre bestelde. Toen The Interceptor werd aangekondigd, ging dat dan ook gepaard met de nodige hooggespannen verwachtingen

Hier leest u meer


Win de dvd Crime Scene Investigation 14.2

 

De Boekenkast mag vijf exemplaren van deze DVD wegschenken. Vul als de bliksem het wedstrijdformulier in en maak kan om Crime Scene Investigation 14.2 te winnen!

Ga HIER naar de wedstrijdpagina


Recensie: De Blauwbloezen 59 - De Vier Evangelisten


De Blauwbloezen hebben het hard te verduren in hun strijd tegen het Zuidelijke leger. De Zuidelijken staan onder aanvoering van kapitein William N. Pendleton, een voormalige dominee van de episcopale kerk. Zijn artillerie-eenheid bestaat uit vier kanonnen, die de naam dragen van de evangelisten: Johannes, Lucas, Marcus en Matteüs.

Hier leest u meer


Filmtip: Mega Mindy vs Rox in Siniscoop


In deze spannende avonturenfilm komen de Studio 100 superhelden tegenover elkaar te staan door trucs van de sluwe Waterman (Jim Bakkum).

Hier leest u meer


Siniclubfilm van de week: Son of Saul in Siniscoop

 

Oktober 1944, Auschwitz-Birkenau. Saul Ausländer is een Hongaars joodse gevangene in het concentratiekamp, en onderdeel van het Sonderkommando. Deze groep leeft gescheiden van de andere gevangen en wordt gedwongen de nazi's te helpen bij hun machinale uitroeiing.

Hier leest u meer


Wedstrijd: Win de dvd box MEGA MINDY –TOPPERS (3 DVD BOX)

 

Vanaf 9 december kan je gaan kijken naar Mega Mindy vs. Rox in de bioscoop. Ook is er een DVD box verschenen van Mega Mindy met drie Mega Mindy toppers: 'De Dolfijndiefstal', 'Reis in de Tijd' en 'De bom-piano'.

In de drie topfilms heeft Mega Mindy weer heel wat superkrachten nodig om een einde te maken aan het onrecht. Ze voorkomt een dolfijndiefstal, maakt een reis in de tijd en neemt het op tegen twee slechteriken met een bom-piano.

Ga HIER naar de wedstrijdpagina en maak kans op het winnen van deze dvd box!


Boekrecensie: De gevangenen van Breendonk - James M. Deem


Bij uitgeverij Horizon is het boek ‘De gevangenen van Breendonk’ van de Amerikaanse auteur James M. Deem verschenen. Deem schreef eerder boeken over Auschwitz en Kristallnacht en had tot september 2010 nog nooit gehoord over het Fort van Breendonk...

Hier leest u meer


DVD recensie: The King's Gardens - Alan Rickman


Frankrijk 1684. De Franse Zonnekoning Lodewijk XIV ( Alan Rickman) is van plan om in Versailles een nooit gezien paleis te laten bouwen. Hij vraagt de bekende tuinarchitect André Le Nôtre (Matthias Schoenaerts) om de tuinen te ontwerpen.

Hier leest u meer


FOOD & DESIGN brengt topchefs en designers samen


FOOD + DESIGN is een prachtig en luxueus uitgevoerd boek waarin twaalf designers (Piet Boon, Clodette, Nedda El-Asmar, Marie Michielssen, Pascale Naessens, Antonino Sciortino, Studio Simple, Luca Trazzi, Moniek vanden Berghe, Roos van de Velde, Kiki Van Eijk en Ann van Hoey) en drie sterrenchefs (Sergio Herman, Peter Goossens en Mark Lapico) worden verenigd. De ontwerpers voor de gelegenheid niet in de rol van creatieve vormgever, maar als kok achter het fornuis.

Hier leest u meer


Filmtip: Bridge of Spies in Siniscoop


De film vertelt het waargebeurde verhaal van James Donovan, een advocaat die zich in het centrum van de Koude Oorlog bevindt wanneer hij door de CIA gerekruteerd wordt om een haast onmogelijke missie uit te voeren: onderhandelen over de vrijlating van een door de Russen gevangen genomen Amerikaanse piloot.

Hier leest u meer


Kidsday - Sinterklaaseditie in Siniscoop


Zondag 6 decemberstond er opnieuw een Kidsday op het programma van Siniscoop. Speciaal voor deze Kidsday bracht Sinterklaas lekkers mee voor alle brave kids!

Hier leest u meer


Siniclub film van de week: LIFE in Siniscoop


In Life werpen we een blik op de unieke vriendschap van Hollywoodlegende James Dean (Dane DeHaan) en fotograaf Dennis Stock (Robert Pattinson).

Hier leest u meer


Boekrecensie: Geluk(t) - Sophie Maes


Psycholoog en psychotherapeut Sophie Maes specialiseert zich al meer dan tien jaar in het helpen omgaan met gevoelens om psychologische en lichamelijke problemen aan te pakken. Ze helpt in haar praktijk mensen hun emoties te verwerken en zoekt naar oplossingen.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Veronica. Dagboek van een moordenaar - Jana Baeskens


‘Veronica. Dagboek van een moordenaar’ is het debuut voor Jana Baeskens. Jana is pas zeventien en studeert Latijn-Wetenschappen aan het KTA van Brakel. Met dit debuut bewijst Jana dat ze heel wat in haar mars heeft.

Hier leest u meer

 

 


DVD recensie: TUT - David von Ancken


‘Tut’ vertelt het verhaal van Toetanchamon (Avan Jogia), die nadat zijn vader vergiftigd werd, noodgedwongen op negenjarige leeftijd farao werd.

Toetanchamon werd dan ook nog verplicht om te trouwen met zijn halfzuster Anchesenamon (Sibylla Deen), dit om de pure bloedlijn voort te zetten.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Tuchtdossier - Chris De Vleeschauwer


‘Tuchtdossier’ van Chris De Vleeschauwer  is het eerste deel van een trilogie over de moord op zijn broer. De personages en gebeurtenissen zijn fictief, maar zijn gebaseerd op de realiteit. Chris De Vleeschauwer beschrijft de gebeurtenissen heel precies, van dag tot dag, uur per uur.

Hier leest u meer


Filmtip: Wat Mannen Willen in Siniscoop


Wouter is een romantische ziel, die zich nog niet meteen wil binden aan zijn kersverse vriendin Nicky... tot blijkt dat ze zwanger is. Zijn broer Tim daarentegen heeft alles helemaal gepland, een topjob in de reclame en hij staat op trouwen met zijn jeugdliefde...

Hier leest u meer


Wedstrijd: Win de DVD WICKIE – HET DROOMEILAND


Win de allernieuwste dvd 'Het Droomeiland' van Wickie. Ga HIER naar de wedstrijdpagina


DVD recensie: Z Nation - Seizoen 1

 

In de stad New York breekt er een groot zombievirus uit, het virus verspreidt zich snel en bijna iedereen wordt besmet...

Hier leest u meer