Boekrecensie: Waar is Warhol? - Catherine Ingram & Andrew Rae


Bij uitgeverij Thoth is er het boek ‘Waar is Warhol?’ van Catherine Ingram, met illustraties van Andrew Rae, verschenen.

 

‘Waar is Warhol?’ bevat twaalf beeldplaten: twaalf momenten uit de kunstgeschiedenis waar men naast Andy Warhol ook bekende figuren en kunstwerken op terugvindt.

 

Het is de bedoeling dat je naast de prins van de popart ook beroemde figuren spot in elke zoekplaat.

 

‘Waar is Warhol?’ is als het ware een reis in de tijd. Je vindt de wereldbekende kunstenaar terug in o.a. Studio 54, waar Andy in de jaren zeventig bijna elke avond was, in Pompei, ten tijde dat de Vesuvius de stad in 79 na Christus verwoestte.  Andy is ook terug te vinden op de zoekplaat waarop Michelangelo de Sixtijnse Kapel beschildert en hij is ook aanwezig tijdens de executie van Marie Antoinette in 1793.

‘Waar is Warhol?’ is speciaal boek over een speciaal persoon. Het is een eerbetoon aan de Amerikaans kunstenaar, filmregisseur en auteur.

Zoek op de prachtige tekeningen van Andrew Rae naar Warhol én probeer zoveel mogelijk celebrity's te vinden.

 

Je raakt niet uitgekeken op de prachtige tekeningen en je met dit uniek kijk-, lees- en zoekboek ben je uren zoet!

 

Catherine Ingram

Catherine Ingram is historica. Ze studeerde cumlaude af aan de universteit van Glasgow en ging vervolgens achttiende-eeuwse kunst studeren aan het Courtauld Institute of Art in Londen.

 

Andrew Rae

Andrew Rae is illustrator en lid van het illustratorencollectief Peepshow. Hij studeerde aan de universiteit van Brighton.

 

ISBN: 9789068686975 - Hardcover - 40p. met 12 beeldplaten - Prijs: € 12,95 - Uitgeverij Thoth