Welkom op de De Boekenkast, dé website over boeken en films voor Vlaanderen en Nederland!Toni Coppers wint de Knack Hercule Poirot-prijs 2014

 

Toni Coppers heeft met zijn Liese Meerhout-thriller Dood water de Knack Hercule Poirot-prijs 2014 gewonnen. Met die prijs bekroont Knack de beste Vlaamse thrillerauteur die een misdaadroman uitbracht tussen 1 oktober 2013 en de Boekenbeurs in november 2014.

Hier leest u meer


78ste editie van de Boekenbeurs officieel geopend

 

Donderdag 30 oktober werd de 78ste editie van de Boekenbeurs in Antwerpen officieel geopend in aanwezigheid van o.a. minister van cultuur Sven Gatz, burgemeester Bart De Wever, algemeen directeur van organisator Boek.be André Vandorpe en gedeputeerde voor cultuur Luk Lemmens.

Hier leest u meer


Filmtip: Welp in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

Welp' is de eerste Vlaamse horrorfilm, geregisserd door Jonas Govaerts met o.a. Evelien Bosmans, Titus De Voogdt en Stef Aerts in de hoofdrollen.

Hier leest u meer


Filmtip: Sinterklaas en het pratende paard in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

De pieten van De Club van Sinterklaas kijken vreemd op als Amerigo, het paard van Sinterklaas, plotseling kan praten. Nog voor ze kunnen ontdekken hoe dit kan steelt slechterik Jef Vandenare het paard in de hoop er een talentenjacht mee te winnen.

Hier leest u meer


Recensie:  Code 37 ~ Onbevlekt - Tille Vincent 

 

Bij uitgeverij Lannoo verscheen het tiende boek in de Code 37- serie met als titel ‘Onbevlekt’. De Code 37-boekenreeks is gebaseerd op de gelijknamige vtm-serie.

Hier leest u meer


Recensie: Loebas, een beer van een hond - Frank Geleyn

 

Seppe is van niets bang: wolven, spoken, vampiers of een heks op een bezem, Seppe is daar helemaal niet bang van. Behalve van Loebas, een grote hond uit de buurt.

Hier leest u meer


Recensie: Hier Waakt Oma - Stefan Boonen

 

Stefan Boonen schreef met ‘Hier Waakt Oma’ een knotsgek verhaal over een zeer bijzondere oma die met haar tien kleinkinderen een weekendje op vakantie gaat.

Hier leest u meer


Recensie: Meester Frank en de draak - Moniek Vermeulen

 

‘Meester Frank en de Draak’ is na ‘Meester Frank is een konijn’ het tweede boek van Moniek Vermeulen rond meester Frank. Dit boek brengt een gevoelig verhaal over het overwinnen van faalangst.

Hier leest u meer


Boek.be, Stripgids en Radio 1 gaan op zoek naar de Beste Belgische strip. 

 

Alle stripliefhebbers kunnen tijdens de Boekenbeurs mee bepalen welke de beste Belgische strip is. 

Hier leest u meer


DVD recensie: Flight 7500 - Takashi Shimizu 

 

Op 12 mei vertrekt Vlucht 7500 vanuit Los Angeles naar Tokio. Voor de crew en de passagiers wordt het op het eerste zicht een normale vlucht, maar eens in de lucht verandert dat snel…

Hier leest u meer


De Siniclubfilm van de week: Anni Felici in Siniscoop

 

1974, Rome. Guido is een narcistische kunstenaar die deel wilt uitmaken van de hedendaagse avant-garde. Zijn vrouw Serena, die hem ongelooflijk graag ziet, heeft echter problemen met het accepteren van zijn kunst en vooral met de tijd die hij doorbrengt met zijn aantrekkelijke jonge modellen in het atelier.

Hier leest u meer


Filmtip: Fury in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

'Fury' is een Brits-Amerikaanse oorlogsfilm, geregisseerd, geschreven en geproduceerd door David Ayer. De hoofdrollen zijn gespeeld door Brad Pitt, Shia LaBeouf en Logan Lerman.

Hier leest u meer


Filmtip: The Maze Runner in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

Nadat zijn geheugen is gewist, komt Thomas terecht in een gemeenschap van jonge mannen. Als hij ontdekt dat ze gevangen zitten in een doolhof, sluit Thomas zich aan bij de 'runners'. 

Hier leest u meer

 

 


Thomas Vanderveken nieuwe voorzitter Lezersjury Gouden Boekenuil 

 

In 2015 organiseert Boek.be, met de steun van Fintro, de vierde editie van de Gouden Boekenuil. Het is de belangrijkste literaire prijs van Vlaanderen. Wie kandidaat is voor de Lezersjury kan zich al op de Boekenbeurs aanmelden.

Hier leest u meer


DVD recensie: Grace of Monaco - Oliver Dahan

 

De Amerikaanse-Franse filmbiografie’Grace of Monaco’ is gebaseerd op het leven van de Amerikaanse filmactrice Grace Kelly, die haar filmcarrière opgaf voor het sprookjeshuwelijk met prins Reinier III van Monaco.

Hier leest u meer


DVD recensie: Sinterklaas en de Pepernoten Chaos - Martijn van Nellestijn

 

 

Vorig jaar kwam de film ‘Sinterklaas en de Pepernoten Chaos’ uit in de bioscoop. Nu is deze succesvolle Sinterklaasfilm op dvd verkrijgbaar.

Hier leest u meer

 


Ubel Zuiderveld schrijft met 'Nationaal Snack Handboek' het ABC voor de smulpaap

 

Ubel Zuiderveld stelde zijn boek ‘Nationaal Snack Handboek – ABC voor de smulpaap’ voor in Galerie De Zwarte Panter in Antwerpen.

Hier leest u meer


Paul Ilegems brengt met ‘Encyclopedie van de Friet’ zijn levenswerk uit

 

In Galerie De Zwarte Panter in Antwerpen werd het boek ‘Encyclopedie van de Friet’ van Paul Ilegems voorgesteld. Paul Ilegems is een echte kenner van alles wat te maken heeft met de Belgische frietkotcultuur.

Hier leest u meer


DVD recensie: Koemba - Anthony Silverston  

 

De succesvolle bioscoopfilm ‘Koemba’is nu verkrijgbaar op dvd en blu-ray in een 2D en 3D versie met gratis 3D brillen. De dvd en blu-ray bevat naast een Vlaamse een Nederlandse en Engelse versie.

Hier leest u meer


Recensie: Boris krijgt een huisdier - Andrew Joyner

 

Nadat eerder ‘Boris wil op reis’ is verschenen, ligt er nu met ‘Boris krijgt een huisdier’ het tweede deel uit de Boris-reeks in de winkel.

Hier leest u meer


Filmtip: Teenage Mutant Ninja Turtles in Siniscoop

 

'Teenage Mutant Ninja Turtles' is een Amerikaanse actie-avonturenfilm, geregisseerd door Jonathan Liebesman. De film is een reboot op de Teenage Mutant Ninja Turtles filmreeks die gebaseerd is op de Teenage Mutant Ninja Turtles-stripboeken van Kevin Eastman en Peter Laird.

Hier leest u meer


Freddy Michiels brengt hulde aan 55 Antwerpse helden

 

Maandag 20 oktober stelden auteur Freddy Michiels en fotograaf Marc Wouters hun boek ‘55 Heroes in Antwerpen’ voor op ‘t Schoon Verdiep van het Antwerpse stadhuis in aanwezigheid van schepen Nabilla Ait Daoud.

Hier leest u meer


Nieuw album én expo rond De Kat in aanwezigheid van auteur Philippe Geluck

 

Zaterdag 18 oktober werd het nieuwe Nederlandstalige album ‘De Bijbel volgens De Kat’ voorgesteld in stripwinkel Mekanik in Antwerpen. Philippe Geluck, auteur van De Kat, was aanwezig en signeerde de eerste exemplaren van dit nieuwste album in aanwezigheid van Kamagurka.

Hier leest u meer


Marieke Van Hooff stelt haar boek 'Barones van Stippeltje' voor in Antwerpen

 

Zaterdag 18 oktober stelde Marieke van Hooff haar allernieuwste boek ‘Barones van Stippeltje’ voor in het Theater aan de Stroom in Antwerpen.

Hier leest u meer


Hubert van Lier stelt zijn nieuw boek 'De Straffelozen' voor in Antwerpen

 

Zaterdag 18 oktober stelde Hubert van Lier zijn nieuw boek ‘De Straffelozen’ voor in Antwerpen. De inleiding gebeurde door Prof.dr.Rik Pinxten, die vol lof was over ‘De Straffelozen’. “In Vlaanderen zijn er niet veel die een ‘cliffhanger’ kunnen schrijven. Met ‘De Straffelozen’ heeft Hubert van Lier dat zeker gedaan”, aldus Pinxten.

Hier leest u meer


Vriendenboek ~ Een pluim voor mij - Chris Van Dam, Els Froyen en Evelien Dobbelaere

 

Iedere leerling van de lagere school heeft in zijn boekentas naast zijn schoolspullen wel een poesiealbum of een vriendenboekje zitten. Of zelfs beiden. In een poesie kan je iets schrijven en een tekening maken voor jouw beste vriend(in). En in een vriendenboekje kan je informatie neerschrijven over jezelf: wat je graag eet, lievelingsprogramma’s,…

Hier leest u meer


Recensie: Vieze Rik 3 ~ Griezelen - David Roberts & Alan MacDonald

 

Bij uitgeverij Abimo verscheen ‘Griezelen’, het derde deel van de boekenreeks over Vieze Rik.

Voor degenen die Vieze Rik nog niet kennen, Rik  is een slordige, ongewassen en neuspeuterende deugniet, die samen met zijn ouders en hond Kwibus in een huis woont. Rik is tevens dol op kattekwaad uithalen.

Hier leest u meer


Recensie: De Schuld - Bavo Dhooge

 

Bij uitgeverij Houtekiet verscheen de allernieuwste roman van misdaadauteur Bavo Dhooge met als titel ‘De Schuld’.

Hier leest u meer


Recensie: Taalvoutjes- Het Boek 2

 

Iedereen maakt wel eens taalfoutjes, spelfoutjes of communicatiefoutjes. Ook bedrijven en de media kunnen er wat van en soms met hilarische resultaten. Inger Hollebeek en Vellah Bogle verzamelen al enkele jaren de meest gekke en hilarische taalmissers en richtten in 2012 de facebookpagina www.facebook.com/taalvoutjes op.

Hier leest u meer


Filmtip: the Loft in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

'The Loft' is een Amerikaanse thriller in een regie van Erik Van Looy naar een origineel scenario van Bart De Pauw, voor de Amerikaanse markt bewerkt door Wesley Strick.

Hier leest u meer


Siniclubfilm van de week: DRIFT in Siniscoop

 

Drift vertelt het verhaal van een man die overmand wordt door verdriet na het verlies van zijn geliefde. Hij ontsnapt aan de realiteit en begint te zwerven.

Hier leest u meer


Recensie: Ilse Kookt - 100 makkelijke recepten voor elke dag - Ilse D'hooghe

 

Libelle-chef Ilse D’hooge verzamelt in dit boek 100 makkelijke recepten voor elke dag. Ilse heeft haar recepten onderverdeeld per dag van de week. Zo is het op maandag vleesdag, dinsdag is het kipdag, woensdag is zoals voor velen gehaktdag, op donderdag wordt er pasta bereid en vrijdag is het na aloude traditie ook voor Ilse visdag.

Hier leest u meer


Kris Van Steenberge wint Debuutprijs 2014

 

De vakjury van de Debuutprijs was eensgezind: Kris Van Steenberge is met Woesten de verdiende winnaar van de Debuutprijs 2014.

Hier leest u meer


Wedstrijd: Win een duo-ticket voor de film 'A Walk Among the Tombstone'

 

Win één van de vijf duotickets voor de nieuwe actiethriller 'A Walk Among the Tombstone'!

Ga HIER naar onze wedstrijdpagina


Filmtip: Annabelle in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

John Form heeft het perfecte cadeau voor zijn zwangere vrouw Mia gevonden: een zeldzame pop in een witte bruidsjurk. Maar Mia's blijdschap is van korte duur.

Hier leest u meer


Recensie: De Poppendokter - Diane Broeckhoven

 

Het is de laatste werkdag voor Hendrik Roest, de poppendokter die 42 jaar lang een winkeltje uitbaatte in Amsterdam. Het zal wennen worden voor Hendrik wanneer hij die avond voor het laatst de winkeldeur zal sluiten en zijn winkel voorgoed gesloten zal zijn.

Hier leest u meer


KidsDay in Siniscoop met de avant première van 'De Boxtrollen'

 

Op zondag 12 oktober kon je bij Siniscoop terecht voor een nieuwe KidsDay. Deze editie stond helemaal in het teken van de nieuwste animatiefilm 'De Boxtrollen'. 

Hier leest u meer


Filmtip: Gone Girl in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

Een film die je zeker moet zien is 'Gone Girl', een thriller met Ben Affleck in de hoofdrol. Het is een film vol spanning en mysterie over Nick en Amy Dunne, een koppel dat op het punt staat om hun vijfde huwelijksverjaardag te vieren.

Hier leest u meer


BE INSPIRED - Design colouring book

 

Kleuren voor volwassenen is in! Terra Lannoo heeft de ontwerpers van Eijffinger gevraagd om een kleurboek te maken met hun keuze van de eigen patronen. Dit levert een prachtig kleurboek op.

Hier leest u meer


Siniclubfilm van de week: A Thousand Times Goodnight in Siniscoop

 

'A Thousand Times Goodnight' is een Ierse - Noorse film geregisseerd door Erik Poppe met in de hoofdrollen Juliette Binoche , Nikolaj Coster-Waldau, Maria Doyle Kennedy , Larry Mullen Jr en Mads Ousdal.

Hier leest u meer


De Seksbijbel - Goedele Liekens

 

Hét boek over seks voor haar en hem. De Seksbijbel is een vuistdik standaardwerk aan een spotprijsje want meer kennis over seks = betere seks!

Hier leest u meer


Verkoop van e-books in Vlaanderen blijft op  3% hangen.

 

Van januari tot eind september 2014 werden in Vlaanderen bijna 300.000 e-books verkocht. Dat is 3% van de totale boekenverkoop in Vlaanderen. Daarmee blijft de e-bookverkoop in Vlaanderen in het derde kwartaal op hetzelfde niveau als in het tweede kwartaal van 2014.

Hier leest u meer


DVD Recensie: Sabotage - David Ayer

 

John ‘Breacher’ Wharton (Arnold Schwarzenegger) is de leider van een ‘Drug Enforcement Administration special ops’-team – de elite antidrugseenheid van de politie. Hoewel hij door zijn collega’s wordt aanzien als een soort held, heeft Breacher een trauma opgelopen dat hij nooit echt heeft verwerkt.

Hier leest u meer


Ladies Night @ Siniscoop met de film 'What If'

 

Op dinsdag 7 oktober stond de maandelijkse Ladies Night op het programma in Siniscoop in Sint-Niklaas. Ladies Night, dat is een uitstapje met vriendinnen en zonder de mannen, wat moet je nog meer..

Hier leest u meer


Filmtip: Dracula Untold in Siniscoop

 

Dracula Untold is een Amerikaanse actie-horrorfilm, geregisseerd door Gary Shore. Het verhaal hiervan is gebaseerd op dat uit de roman Dracula van de Ierse schrijver Bram Stoker. Het gaat over de oorsprong van de man die uiteindelijk Graaf Dracula zou worden. 

Hier leest u meer


Filmtip: The November Man in Siniscoop

 

The November Man is een Amerikaanse film onder regie van Roger Donaldson. De film is gebaseerd op de roman There Are No Spies van Bill Granger.

Hier leest u meer


Filmtip: Third Person in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

In "Third Person" verweeft Paul Haggis, regisseur van de Oscarwinnende film "Crash", drie verhalen over liefde, passie, vertrouwen en verraad.

Hier leest u meer


DVD Recensie: The Railway Man - Jonathan Teplitzky

 

De film ‘The Railway Man’ vertelt het verhaal van de Britse soldaat Eric Lomax die tijdens de Tweede Wereldoorlog samen met zijn landgenoten gevangen wordt genomen door de Japanners in Singapore.

Hier leest u meer


DVD Recensie: Big Bad Wolves -  Aharon Keshales & Navot Papushado

 

Big Bad Wolves opent met een schijnbaar idyllische scène waarin enkele kinderen aan het spelen zijn. Het spel eindigt enkel tragisch, want een van de meisjes blijkt verdwenen te zijn. Niet veel later wordt schoolleraar Dror (Rotem Keinan) opgepakt door een viertal politieagenten onder leiding van stoere flik Micki (Lior Ashkenazi) en naar een verlaten plek gebracht.

Hier leest u meer


Recensie: Het Van Erschreve Familiegeheim - Hilde E. Gerard

 

De bijna 14 jarige Jonathan Van Erschreve, Jon voor de vrienden,  is verslaafd aan alles wat met elektronica te maken heeft : van computer, TV, wii, iPod,  iPad, CD, Xbox, Nintendo DS tot sms.

Zijn schoolresultaten lijden hieronder. Op 30 juni, de laatste schooldag voor de grote vakantie, heeft Jonathan’s vader Victor speciaal een dagje vrij genomen voor zijn zoon.

Hier leest u meer


Siniclubfilm van de week: Boyhood

 

Een uniek project dat zijn weerga in de filmgeschiedenis niet kent. Richard Linklater vertelt met BOYHOOD een intiem verhaal van epische omvang. Gefilmd over een periode van 12 jaar met dezelfde acteurs, vangt Richard Linklater met BOYHOOD tot in verbazingwekkend detail de jongensjaren van Mason.

Hier leest u meer


Filmtip: The Equalizer in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

The Equalizer is een Amerikaanse actie-misdaadfilm, geregisseerd door Antoine Fuqua met in de hoofdrol Denzel Washington.

De film is gebaseerd op de televisieserie The Equalizer uit de periode 1985 - 1989.

Hier leest u meer


Filmtip: The Drop in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

The Drop is een Amerikaanse film onder regie van de Belgische regisseur Michaël R. Roskam met o.a. de Vlaamse acteur Matthias Schoenaerts.

Hier leest u meer