Welkom op De Boekenkast, dé website over boeken en films voor Vlaanderen en Nederland!November 2015


Filmtip: Black Mass in Siniscoop


Black Mass is een Amerikaanse actie-misdaadfilm onder regie van Scott Cooper. De film is gebaseerd op het boek Black Mass: The True Story of an Unholy Alliance Between the FBI and the Irish Mob (2001) geschreven door Dick Lehr en Gerard O'Neill.

Hier leest u meer


Dora G. - Greet Jacobs


Ik heb een leven gevonden in de vuilnisbak. Een mens mag niet in andermans spullen snuisteren. Dat zijn mijn zaken niet. Sorry daarvoor. Maar het is goed bedoeld. Het is om haar het verhaal te geven waarop ik vind dat ze recht heeft.


Hier leest u meer


Versjes van een moeder - Tirza Van Schie


Versjes van een moeder toont het leven zoals het is op rijm. Jonge mama Tirza Van Schie schreef vijftig ontroerende gedichtjes rond uiteenlopende thema’s zoals broertjes en zusjes, evenwicht, bedtijd, genieten, eten, huisdieren, ziekte, seizoenen, loslaten, geluk, ruzie, school, tv, verdriet, wedstrijd, enz.


Hier leest u meer


Kinderen krijgen · Bereid je voor op het leven als ouder - J. Milgrom


Kinderen krijgen is een praktisch boek over je verwachtingen van het aanstaande ouderschap. Het bereidt je stapsgewijs voor op je nieuwe rol en de sociale en emotionele veranderingen die de komst van een kind met zich meebrengt.


Hier leest u meer


Boekrecensie: Het Antwerpse stadhuis - Een verhaal van 450 jaar


Bij Pandora Publishers is er naar aanleiding van de 450ste verjaardag van het Antwerpse stadhuis een prachtig boek en nieuwe publieksgids verschenen. De publieksgids bevat de volledige geschiedenis van het stadhuis, sinds 1565 dé trots van alle Antwerpenaren, aan de hand van  heel wat foto’s, prenten, tekeningen en plannen van het gebouw.

Hier leest u meer


Siniclub film van de week: AMY in Siniscoop


De film Amy vertelt het unieke levensverhaal van zangeres Amy Winehouse vanuit haar eigen perspectief.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Iris was haar naam - Toni Coppers


Auteur Toni Coppers creëerde met zijn speurder Liese Meerhout een sympathiek en herkenbaar personage.

‘Niets is ooit’, het eerste boek in de reeks rond Liese Meerhout, werd genomineerd voor de Hercule Poirotprijs 2008. ‘De geheime tuin’ en ‘Iris was haar naam’ ontvingen een Diamanten Kogelnominatie

Hier leest u meer


Boekrecensie: De Kinderen van Calais - Lara Taveirne


Lara Taveirne (°1983) heeft met haar debuutroman ‘De kinderen van Calais’ de Debuuutprijs 2015 in de wacht gesleept. De Debuutprijs is goed voor 6.200 euro en werd uitgereikt op de officiële opening van de Boekenbeurs in Antwerpen.

Hier leest u meer


Filmtip: The Hunger Games : Mockingjay Part 2 in Siniscoop


In Mockingjay part II gaan Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) en District 13 de ongeëvenaarde strijd tegen het Capitool aan. Nadat Katniss al twee keer de Hongerspelen heeft overleefd en is uitgeroepen tot de spotgaai, was in Mockingjay part I de uitbraak van de oorlog in de districten te zien.

Hier leest u meer


Filmtip: The Good Dinosaur in Siniscoop


The Good Dinosaur geeft antwoord op een eeuwenoude vraag: wat als de meteoor die het leven op aarde voorgoed veranderde niet was ingeslagen?

Hier leest u meer


DVD recensie: Woman in Gold - Simon Curtis


‘Woman in Gold’ vertelt het verhaal van de Joodse weduwe Maria Altmann (Helen Mirren), die al jaren in gevecht is met de Oostenrijkse overheid om het gestolen portret van haar tante Adèle Bloch-Bauer 'Portret van Adèle Bloch-Bauer I' van Gustav Klimt terug te winnen.

Hier leest u meer


DVD tip: WOLF HALL - Peter Kosminsky


Het jaar 1500, tijdens een van de woeligste periodes uit de heerschappij van Henry VIII (Damian Lewis uit Homeland). De koning probeert samen met zijn eerste vrouw, Katherine van Aragon, een erfgenaam te krijgen, maar is klaar om het op te geven. Hij heeft kardinaal Wolsey, de aartsbisschop van York, gevraagd om een annulatie van het huwelijk te bekomen. Eenmaal Rome dat weigert, weet de geestelijke onmiddellijk dat hij een vroegtijdige dood riskeert.

Hier leest u meer


Het voorgevoel - Emmanuel Bove


Parijs, 13 augustus 1931.
‘Ruim een jaar geleden was Charles Benesteau weggegaan bij zijn vrouw en kinderen, hij had zich niet meer vertoond op de rechtbank, hij had gebroken met zijn familie en schoonfamilie, met zijn vrienden, en zijn appartement aan de Boulevard de Clichy had hij verlaten. Wat was er gebeurd?’

Hier leest u meer


DVD recensie: Survivor - James McTeigue


In Survivor moet de Amerikaanse Kate Abbott (Milla Jovovich) er in Londen voor zorgen dat er geen terroristen via Engeland een visum krijgen voor Amerika. Wanneer er een bomaanslag op haar gepleegd wordt, ontsnapt ze ternauwernood aan de dood.

Hier leest u meer


Wedstrijd: Win het boek OFFERLAM van de Zuid-Afrikaanse auteur Chanette Paul


De Zuid-Afrikaanse auteur Chanette Paul was begin november te gast op de Boekenbeurs. Chanette is een succesvolle auteur, schreef meer dan 40 boeken in het Afrikaans en is gefascineerd door de Lage Landen.

Win een gesigneerd exemplaar van deze thriller.

Ga HIER naar onze wedstrijdpagina


Boekrecensie: De Pelgrim van De Koninck - Wilfried Patroons

 

Café De Pelgrim in de Boomgaardstraat, tegenover Stadsbrouwerij De Koninck, is een zeer bekende kroeg. Het is daar waar er jarenlang straffe verhalen werden verteld en markante figuren deel uitmaakten van het Antwerpse caféleven.

Auteur Wilfried Patroons heeft deze verhalen gebundeld in het prachtige boek ‘De Pelgrim van De Koninck’.

Hier leest u meer


DVD recensie: Saving Hope - seizoen 1


Het verhaal van de Canadese dramaserie ‘Saving Hope’ begint wanneer het koppel Charlie Harris (Michael Shank) en Alex Reid (Erica Durance) betrokken raakt bij een auto-ongeluk. Topchirurg Charlie raakt in coma en vecht voor zijn leven. Zijn onderbewustzijn zwerft rond in het ziekenhuis en komt in contact met andere geesten.

Hier leest u meer


Boekrecensie: 200 jurken - Evelien Cabie


Je wilt een jurk maken maar je vindt niet het patroon van de jurk die je in gedachten had. Iedereen herkent dit probleem wel, maar dit hoort dankzij het boek ‘200 Jurken’ van Evelien Cabie voortaan tot het verleden.

Hier leest u meer


The Hunger Games-marathon in Siniscoop


Op zaterdag 21 november was Siniscoop te Sint-Niklaas dé place-to-be voor de Hunger Games fans.

De echte fans konden er kijken naar een Hunger Games marathon waarbij alle films na elkaar vertoond werden met als kers op de taart de nieuwste Hunger Games-film ‘Mockingjay part 2’.

Hier leest u meer


Siniclubfilm van de week: Testament of Youth in Siniscoop


1914. Schrijfster en feministe Vera Brittain (Alicia Vikander, A Royal Affair en Ex_Machine) is haar tijd ver vooruit als ze op 18-jarige leeftijd besluit om aan de Universiteit van Oxford Engelse literatuur te gaan studeren. Haar vader stemt schoorvoetend in met zijn dochters droom en laat haar toelatingsexamen doen.

Hier leest u meer


DVD recensie: Lee & Cindy C. - Stany Crets


Meester Lieven, Lee voor de vrienden,(Bert Verbeke) besluit zich te wijden aan een carrière in de rockmuziek. De muzikale kwaliteiten van zijn bandleden, tevens zijn jeugdvrienden, zijn echter niet bepaald indrukwekkend. versieren op het schoolfeest.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Laat me A charmeren - Rob Van de Velde


Rob Van de Velde is sinds 2012 Antwerps schepen voor Stadsontwikkeling, Onroerend Erfgoed en Groen. Met ‘Laat me A charmeren’ heeft de schepen een boek uit waarin hij zijn toekomstvisie voorstelt.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Eddy Merckx ~ De Biografie - Johny Vansevenant


Eddy Merckx werd op 17 juni zeventig jaar. Hij werd overal gevierd en gehuldigd en er was een groots opgezette tentoonstelling in Brussel, samen met zijn boezemvriend Jacky Ickx, die ook 70 jaar werd dit jaar. En als kers op de taart schreef wielerauteur en wetstraatjournalist Johny Vansevenant dé ultieme biografie over Eddy Merckx.

Hier leest u meer


Liesbet Slegers brengt twee babyboeken uit


Een zwangerschap is het mooiste wat er is. En het wonder van de geboorte wil je nooit meer vergeten.

Om deze mooie momenten vast te leggen verscheen er bij uitgeverij Clavis een babyboek ontworpen door illustrator Liesbet Slegers.

Hier leest u meer


Buggyboekjes voor baby's - Guido van Genechten


Heb je al gehoord van ‘Buggyboekjes’? Bij uitgeverij Clavis is er een leuke reeks Buggyboekjes verschenen, gemaakt door Vlaams auteur en illustrator Guido van Genechten.

Hier leest u meer


Een huis om open te vouwen - Lucie Brunellière


‘Een huis om open te vouwen’ is een kartonnen prenten- en zoekboek van auteur en illustrator Lucie Brunellière.

Als je het boek bekijkt is het op het eerste gezicht een boek met 8 pagina’s vol voorwerpen uit het dagelijkse leven met naam en tekening uit verschillende kamers..

Hier leest u meer


Knisperboekjes van Guido Van Genechten


Bij uitgeverij Clavis verschenen er voor de allerkleinsten onder ons de ‘knisperboekjes’. Deze boekjes zijn gemaakt door Vlaams auteur en illustrator Guido van Genechten. Er zijn reeds vier knisperboekjes van Guido van Genechten in de handel : ‘Knisperbeestjes jungle’, ‘Knisperbeestjes boerderij’, ‘Knisperbeestjes tuin’ en ‘Knisperbeestjes water’.

Hier leest u meer


Wedstrijd: Win een exemplaar van de roman ‘Een vrouw en de zee’ van Andrew Miller

 

Andrew Miller is terug met wederom een indrukwekkende roman. Zijn nieuwste boek 'Een vrouw en de zee' is het hypnotiserende verhaal van een ondoorgrondelijke vrouw en haar wanhopige zoektocht naar acceptatie, geluk en liefde.

Ga HIER naar de wedstrijdpagina


Wedstrijd: Win De Kronieken van Riona boek 1 en 2 van Femke De Vos


De Vlaamse schrijfster Femke De Vos debuteerde in 2014 bij Celtica Publishing met 'De Kronieken van Riona - Verraad', een verhaal over haat en liefde en het grillige spel van een godin met de mensen.

In oktober 2015 verscheen met 'Getatoeëerde Lelies' een bijzonder vervolg in de fantasyserie De Kronieken van Riona

Ga HIER naar de wedstrijdpagina


Wedstrijd: Win het boek ''Het Oslo-virus' van Rolf Österberg


Win het boek 'Het Oslo-virus' van Rolf Osterberg. Vul als de bliksem het wedstrijdformulier in en wie weet gaat deze thriller jouw richting uit!

Ga HIER naar de wedstrijdpagina


DVD recensie: Schneider vs Bax - Alex van Warmendam


Twee jaar na ‘Borgman’ is er met ‘Schneider vs Bax’ opnieuw een zwarte komedie/thriller van en met Alex van Warmerdam uitgebracht.

Deze Nederlandse film, met o.a. de Vlaamse acteurs Tom Dewispelaere en Gene Bervoets in de hoofdrollen, is nu verkrijgbaar op dvd.

Hier leest u meer


Boekrecensie: De Man met de Pet - Jacques Vermeire


Jacques Vermeire komt al meer dan 25 jaar op tv, iedereen kent hem als DDT uit FC De Kampioenen, van Verschoten & Zoon, De Drie Wijzen of Sterren op de Dansvloer, maar weinigen kennen de mens Vermeire.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Moço - Patrick Conrad


Auteur Patrick Conrad heeft met zijn thriller ‘Moço’ de achttiende Knack Hercule Poirotprijs gewonnen.

Hier leest u meer


Siniclubfilm van de week: MUSTANG


De zomer begint. In een dorpje in het noorden van Turkije komen Lale en haar vier zussen terug van hun laatste schooldag. Onderweg spelen de meisjes onschuldig uitgelaten nog wat met de jongens uit het dorp.

Hier leest u meer


DVD recensie: Melody - Bernard Bellefroid


De 28-jarige Melody (Lucie Debay) is kapster en droomt van ooit een eigen salon te beginnen.

Melody spaart elke euro, maar beseft dat ze nooit aan het nodige geld kan komen met alleen oudere dames te coiffureren.

Hier leest u meer


Succesvolle Boekenbeurs 2015 ondanks warmste novemberdagen ooit

 

De 79ste Boekenbeurs sloot af met 153.000 bezoekers, evenveel als vorig jaar.

Met het centrale thema kinder- en jeugdboeken was het meer dan ooit een belevingsbeurs voor gezinnen met kinderen. Dit stemt hoopvol voor de boekenverkoop in de komende maanden.

Hier leest u meer


Ladies Night in Siniscoop met de avant-première van de feelgoodfilm 'Wat Mannen Willen'


Dinsdag 10 november stond er de maandelijkse Ladies' Night op het programma van Siniscoop.

Deze keer werd in avant-première de Vlaamse feelgoodfilm ‘Wat mannen willen’ vertoond. Niet minder dan 1200 ladies waren aanwezig tijdens de Ladies’ Night. Ook aanwezig waren Filip Peeters, Ruth Becquart, Sandrine Van Handenhoven en Yoshi Aesaert, producent van de film.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Ilse Kookt - Puur en met passie - Ilse D'Hooge


Ilse D’Hooge schrijft als culinair redacteur recepten voor het weekblad Libelle en het maandblad Libelle Lekker. Ze leerde koken van haar moeder en haar grootmoeder. Door de jaren heen verzamelde ze al heel wat recepten.

Hier leest u meer


'Black' & 'Back' van jeugdauteur Dirk Bracke nu verkrijgbaar in Filmeditie


De film ‘Black’, nu in de bioscoop, is gebaseerd op de boeken ‘Black’ en ‘Back’ van jeugdauteur Dirk Bracke. Iedereen kent de populaire boeken ’Black’ en ‘Back’ van Dirk Bracke wel. Ze zijn met het uitbrengen van de film opnieuw verschenen in een heuse filmeditie.

Hier leest u meer


Naomi Dom en Sylvia van Driessche praten over seks en ontmaagding


Naomi Dom schreef het boek ‘Doet het pijn?’, een open en verfrissend boek over seks en ontmaagding.

Zij ging op zaterdag 7 november op de Boekenbeurs in gesprek met Sylvia van Driessche, de voormalige hoofdredactrice van het jongerenblad Joepie en auteur van jeugdromans voor jonge meisjes.

Hier leest u meer


Patissier Christophe Declerq leert iedereen bakken


Zaterdag 7 november kon je aan 

de stand van uitgeverij Lannoo proeven van heerlijke desserten van Christophe Declercq.

Hier leest u meer


Zuid-Afrikaanse auteur Chanette Paul te gast op de Boekenbeurs

 

De Zuid-Afrikaanse auteur Chanette Paul was zaterdag 7 november te gast op de Boekenbeurs. Chanette is een succesvolle auteur, schreef meer dan 40 boeken in het Afrikaans en is gefascineerd door de Lage Landen. Haar nieuwste thriller ‘Offerlam’ werd door Elke Van den Bergh naar het Nederlands vertaald en uitgebracht bij Lannoo.

Hier leest u meer


Filmtip:  F.C. De Kampioenen 2 - Jubilee Generale in Siniscoop


In Siniscoop in Sint-Niklaas loopt elke dag de komische film 'F.C. De Kampioenen 2 - Jubilee Generale'.

Het verhaal van de tweede film begint waar dat van DDT ooit eindigde: in de gevangenis, waar hij werd opgesloten voor belastingsfraude.

Hier leest u meer


Boekrecensie: Moord op de Boekenbeurs - Jan Willem Geerinck en Walter Damen


Bij uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts verscheen de thriller ‘Moord op de Boekenbeurs’ van auteur Jan Willem Geerinck en de Antwerpse strafpleiter Walter Damen. Eerder schreven ze samen de non-fictie boeken ‘Dagboek van een gerechtspsychiater’ en ‘Moordvrouwen’. ‘Moord op de Boekenbeurs’ is hun eerste fictieboek.

Hier leest u meer


An Janssens stelt met 'Drakenvuur' het derde boek van haar Draken-trilogie voor op de boekenbeurs

 

Vlaams fantasytalent An Janssens stelde op de Boekenbeurs haar nieuwste boek ‘Drakenvuur’ voor. 'Drakenvuur' is  het zinderende slotdeel van haar Draken-trilogie die begon met 'Drakenkoningin' en 'Drakentovenaar'.

Hier leest u meer


DVD tip: Er was eens… De Mens


Er was eens… is een legendarisch educatief animatieproject dat bestaat uit zeven series van telkens 26 afleveringen. TDM Entertainment brengt nu de eerste reeks, die voor velen onder ons een warm thuis heeft gevonden in onze kinderherinneringen, uit op dvd en dat is zowel goed nieuws voor leraars en leerlingen als ouders en hun kroost.

Hier leest u meer


Je eigen Urbanus T-shirt maken!

 

Op de Boekenbeurs konden jongens en meisjes vanaf 6 jaar een eigen coole Urbanus T-shirt kleuren!  Iedereen deed zijn of haar best om van het kledingstuk iets extra bijzonder mét de handtekening van Willy Linthout te maken.

Hier leest u meer


Sandra Bekkari vertelt over haar boek 'Nooit meer diëten' op de Boekenbeurs


Op het oranje Podium kwam Sandra Bekkari vertellen over haar boek ‘Nooit meer Dieten’. Op basis van het oorspronkelijke mediterrane dieet, met natuurlijke voedingsmiddelen en een prominente plaats voor superfoods, bied de Sana-methode een manier om  een gezond voedingspatroon toe te passen

Hier leest u meer


Elke Van Hoof en Stijn Vanheule over burn-out


Op het oranje podium vond  op dinsdag 3 november een panelgesprek plaats met experten over de kwaal van deze tijd, een burn-out.

Hier leest u meer


Eenvoudige poppenkleertjes maken met Ildadee


Op het pavildoen van de Boekenbeurs leerde Ildadee (Hilde Adé) aan kinderen tussen de 8 en 12 jaar hoe je zelf eenvoudig poppenkleertjes kan maken.

Hier leest u meer


Marie Bamutese en Peter Verlinden te gast bij 'De Madammen'


De Madammen kon je op dinsdag 3 november live aan het werk zien op het rood podium op de Boekenbeurs. Ze ontvingen er tal van gasten. Eén van de gasten waren Marie Bamutese en haar echtgenoot Peter Verlinden.

Hier leest u meer


Ilustrator Nils Pieters op het PAVILDOEN van de Boekenbeurs


Op het Pavildoen op de Boekenbeurs nam illustrator Nils Pieters klein en groot mee in zijn nieuw prentenboek ‘Vos en Goudvis’.

Hier leest u meer


Ladies Night op de Boekenbeurs


Op dinsdag 3 november was het Ladies Night op de Boekenbeurs.

Op de stand van Veen Bosch & Keuning trakteerden Jennifer & Sven van 'Voedzaam & Snel' je op de lekkerste smoothies en de gezondste lekkernijen uit ‘Gezond leven doe je zo’. ..

Hier leest u meer


Jeugdauteurs in de kijker met De Live Lezershow

 

De Live Lezershow is een nooit geziene, knotsgekke en wervelende show waarin kinderboeken op een unieke manier op het podium gebracht worden.

Hier leest u meer


Ladies Night op de stand van uitgeverij Lannoo

 

Op de stand van uitgeverij Lannoo viel er ook heel wat te beleven tijdens de Ladies Night.

 

Experte Veerle Stoffels leidde je rond in de wereld van thee. Ze schreef het boek ‘Puur Thee’...

Hier leest u meer


Eva Van De Putte wint de schrijfwedstrijd All Write Now

 

Dimitri Leue is dit jaar de Boek-King op de Boekenbeurs, die dit jaar in het teken staat van de kinderen. Hij bedacht de schrijfwedstrijd All Write Now,  

Hier leest u meer


DVD tip: Brave Little Belgium - Sophie de Schaepdrijver & Mark De Geest


De vierdelige prestigereeks Brave Little Belgium is de allereerste documentaire waarin het volledige Belgische verhaal van augustus 1914 tot november 1918 wordt verteld. Met behulp van archiefmateriaal, door drones opgenomen luchtbeelden, CGI en 3D-animatie leidt de gelauwerde geschiedkundige Dr. Sophie De Schaepdrijver de kijker doorheen alle mogelijke aspecten van de oorlog, met oog voor zowel grote gebeurtenissen als persoonlijkere aspecten, hun gevolgen en de impact die ze een eeuw later nog altijd op onze maatschappij hebben.

Hier leest u meer


DVD recensie: Black Sea - Kevin MacDonald


Black Sea is een thriller van regisseur Kevin Macdonald met Jude Law in de hoofdrol. Law speelt de rol van kapitein Robinson, die zijn ontslag krijgt bij het bergingsbedrijf waar hij voor werkte.

Hier leest u meer


Het prinsessenbeautysalon op de Boekenbeurs!


In het prinsessenbeautysalon op de stand van Clavis konden meisjes van 3 tot en met 6 jaar zich laten omtoveren tot een echte prinses. Je kon kiezen uit de mooiste prinsessenjurken en schitterende kroontjes en je laten schminken. Op de koop toe werden de prinsesjes nog eens verwend met de mooiste prinsessenverhaal van Thais Vanderheyden.

Hier leest u meer


Nathalie Slosse leest voor op de boekenbeurs

 

Op de stand van Abimo uitgeverij las Nathalie Slosse voor uit ‘Meneer Poot zoekt werk’ ‘Toverdruppels’ en ‘Grote boom is ziek’. Het zijn stuk voor stuk pareltjes van prentenboeken die moeilijke thema’s als werkloosheid en afscheid of verdriet bespreekbaar maken.

Hier leest u meer


De Boekenkast op de Boekenbeurs - Maandag 2 november 2015


Op maandag 2 november waren we opnieuw aanwezig op de Boekenbeurs in Antwerp Expo. We namen een kijkje bij op o.a. de workshop Familieyoga met Laura Van Bouchout en Leen Demeulenaere, de Live Lezer Show met de enige,echte Book-King. Er waren duizenden bezoekers én een massa auteurs die signeerden..

Bekijk alle foto's op onze facebookpagina:

www.facebook.com/DeBoekenkast


De Live Lezershow met de enige, echte Book-King op de Boekenbeurs!


Op het blauw en groen podium konden jong en oud genieten van de Live lezershow. Een nooit geziene, wervelende show waarin kinderboeken op een unieke manier op het podium gebracht worden...

Hier leest u meer


Kinderen maken een cadeautje voor Millie op de Boekenbeurs


Op het ‘Pavidoen’ van de Boekenbeurs kon je maandag 2 november luisteren naar het verhaal van Millie Duizendvoet, een leuk figuurtje van auteur Stijn Moekaars en illustrator Frank Daenen. Die vertelden het verhaal van Millie die graag loopt en springt. Maar opeens struikelt ze over een losse veter...

Hier leest u meer


DVD tip: Sacrifice - David Hackl


In de beklemmende actiethriller Red Machine schitteren Oscarwinnaar Billy Bob Thornton, Thomas Jane en James Marsden. Als Rowan (James Marsden) na zeven jaar terugkeert naar zijn woonplaats, blijkt er een huiveringwekkende grizzlybeer de bossen te terroriseren.

Hier leest u meer


Workshop yoga met Leen Demeulenaere en haar yogadochter op de Boekenbeurs


Leen Demeulenaere heeft sinds 2000 een eigen Yoga centrum ‘VZW Kreakatau’ in Bertem. Ook geeft ze yogaopleiding in Nederland en België aan kinderyogadocenten.

Samen met Laura Van Bouchout schreef ze het ‘Nelsons Yogaboek’.

Hier leest u meer


Samen met Lien Geeroms en Hilde E. Gerard coole accessoires ontwerpen op de Boekenbeurs

 

Maandag 2 november werd op de Boekenbeurs een Graffiti workshop georganiseerd. Auteur Hilde E. Gerard en illustratrice Lien Geeroms gingen samen met jongens en meisjes aan de slag en ontwierpen hun eigen coole accessoires..

Hier leest u meer


Boekrecensie: De Beukelaer's Fabrieken - Bart Nevens & Luc Tansens

 

Ter gelegenheid van Antwerpse koekenstad 2015 is er met 'De Beukelaer’s fabrieken, biscuits en chocolade' een boek van Bart Nevens en Luc Tansens verschenen. Luc Tansens was meer dan 30 jaar produktontwikkelaar bij De Beukelaer, Bart Nevens werkt sinds 1991 in de koekjesfabriek te Herentals.

Hier leest u meer


Fotospecial: Op de Boekenbeurs - 1 november 2015


Ook op zondag 1 november was onze fotograaf aanwezig op de 79ste Boekenbeurs in Antwerpen.

Bekijk de fotospecial op onze facebookpagina:

www.facebook.com/DeBoekenkast


Michael Bijnens schrijft met 'Cinderella' een roman over het leven als zoon van een prostituee


Michael Bijnens schreef met ‘Cinderella’ een schelmenroman over een jongen die samen met zijn moeder het bordeel ‘De‘Cinderella’ runt. De jongen wordt er de pooier van zijn eigen moeder.

Auteur Michael Bijnens groeide in Antwerpen op als zoon van een prostituee. Hij studeerde af aan het RITS, de Brusselse theaterschool en maakte vervolgens razendsnel naam als toneelauteur. ‘Cinderella’ is zijn debuut als romanschrijver.

Hier leest u meer


DVD tip: Sacrifice - From D-Day to the liberation of Paris


Er zijn veel oorlogsfilms gemaakt over D-day, de landing van geallieerde troepen in Normandië op 6 juni 1944. Nooit eerder was er echter een documentaire te zien die zoveel exclusieve beelden van binnenuit bevat als deze dvd.

Hier leest u meer


Amber Cavens wint eerste Aspe Award


Zaterdag 31 oktober werd op de Boekenbeurs de eerste Aspe Award uitgereikt.

Auteur Pieter Aspe helpt met deze award zijn thrillerfans bij het schrijven en publiceren van korte krimiverhalen. De opdracht was een verhaal van 1700 woorden – het exacte aantal woorden dat Pieter Aspe élke dag schrijft – te schrijven. Uit de vele inzendingen werd er als winnares Amber Cavens uit Wingene gekozen met haar verhaal ‘Gaar’.

Hier leest u meer


Fotospecial: De Boekenbeurs - 31 oktober 2015

 

Zaterdag 31 oktober ging de 79ste Boekenbeurs van start. Ondanks het mooie weer waren er bijna 5000 boekenliefhebbers aanwezig in Antwerp Expo.

Zij konden genieten van de activiteiten, signeersessies, workshops, interviews en voorleesmomenten.

Hier leest u meer


Patrick Conrad wint Hercule Poirotprijs 2015

 

Op de eerste dag van de Boekenbeurs was er de uitreiking van de  Hercule Poirotprijs. De beste Vlaamse thriller van het jaar was dit jaar voor Patrick Conrad met zijn boek ‘Moço’

Hier leest u meer