Welkom op de De Boekenkast, dé website over boeken en films voor Vlaanderen en Nederland!Filmtip: 22 Jump Street in Siniscoop

 

Een leuke zomerfilm in Siniscoop is de Amerikaanse actie-komedie '22 Jump Street'. De film is de opvolger van de film '21 Jump Street' uit 2012.

In '22 Jump Street' gaan de agenten Jenko (Channing Tatum) en Schmidt (Jonah Hill) opnieuw undercover als de broers Doug en Brad McQuaid.

Hier leest u meer


Filmtip: Hoe tem je een draak 2 in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

'Hoe tem je een draak 2' is een Amerikaanse computeranimatiefilm, geregisserd door Dean DeBlois en geproduceerd door DreamWorks Animation. Het verhaal is losjes gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Cressida Cowell.

Hier leest u meer


Samba Night in Siniscoop met de avant-première van 'The Love Punch'

 

Op donderdag 26 juni werd de tweede Samba Night georganiseerd in Siniscoop te Sint-Niklaas. De bezoekers kregen met 'The Love Punch' een exclusieve avant-première te zien.

Iedereen kreeg een gratis coctail aangeboden door Siniscoop en in de zaal werd een prijs verloot.

Hier leest u meer


Recensie: Mammoets in het ijs - Suzette Boyer

 

Anderhalf jaar na hun avonturen op het zomerkamp ‘Camp Santa Fe’ vertrekken Jesse en Luna naar Alaska waar ze hun vrienden Stella, Diego en Yves opnieuw ontmoeten. Deze keer gaan de vijf vrienden Kerstmis vieren in ‘Camp Alyeska’.

Hier leest u meer


Siniscoop goes Opera: Manon Lescaut

 

Op dinsdag 24 juni konden de operaliefhebbers in Siniscoop genieten van ‘Manon Lescaut’, de laatste operavoorstelling van dit seizoen.

Opera ‘Manon Lescaut’ werd live uitgezonden vanuit de Royal Opera House in Londen in 32 landen en maar liefst 1052 cinemazalen, waaronder Siniscoop in Sint-Niklaas.

Hier leest u meer


Wedstrijd: Win de boeken "Het grote ontwaken & Ongeschreven akkoorden" van Marian Kramer

 

Op 24 juni 2014 verscheende roman 'Het grote ontwaken', de derde roman van schrijfster Marian Kramer. Wij van de Boekenkast mogen zowel 'Het Grote Ontwaken' als 'Ongeschreven Akkoorden' wegschenken!

Ga HIER naar de wedstrijdpagina


DVD Recensie: That Awkward Moment - Tom Gormican

 

Jason (Zac Efron),  Mikey (Michael B. Jordan) en Daniel (Miles Teller) zijn drie boezemvrienden uit New York. Ze zijn jong, knap hebben een goede job. Mickey is getrouwd terwijl Jason en Daniel zich niet graag binden, die versieren liever vrouwen om er mee naar bed gaan.  

Hier leest u meer


Win duotickets voor de film 'Tracks'!

 

'Tracks' vertelt het waargebeurde verhaal van Robyn Davidson die in de zeventiger jaren met vier kamelen en haar hond een tocht van bijna 3000 kilometer door de Australische woestijn maakt, van Alice Springs naar de westkust.

 

De Boekenkast mag vijf duotickets weggeven voor deze prachtige film.

Ga HIER naar de wedstrijdpagina


Samba Night in Siniscoop met de avant-première van 'Cuban Fury'

 

Wie zondag 22 juni geen zin had in voetbal, of eens een leuk avondje uit wilde met vriendinnen of vrienden kon afzakken naar Siniscoop te Sint-Niklaas. Daar werd voor het eerst een heuse Samba Night georganiseerd.

Hier leest u meer


Kids Day in Siniscoop met de avant-première van 'Koemba'

 

Zondag 22 juni werden alle jongens en meisjes opnieuw in de watten gelegd in Siniscoop tijdens de Kids Day.

Deze editie stond helemaal in het teken van de nieuwste animatiefilm 'Koemba'. 

Hier leest u meer


Recensie: De Onmogelijke Opdracht van Bakkerij Bliss - Kathryn Littlewood

 

Het derde en laatste deel van de Bakkerij Bliss trilogie ligt in de winkelrekken met als titel 'De onmogelijke opdracht van bakkerij Bliss'.


In het tweede deel 'De waanzinnige wedstrijd van Bakkerij Bliss' kon je lezen dat  Roos (Rozemarijn) Bliss haar boosaardige tante en beroemde tv-kok Lilian Le Fay had verslagen op het Gala des Grands Gâteaux in Frankrijk. Hiermee werd Roos Bliss met haar twaalf jaar de jongste winnaar ooit van deze befaamde bakwedstrijd.

Hier leest u meer


Filmtip: Walk of Shame in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

Walk of Shame is een Amerikaanse komische film van Steven Brill met in de hoofdrollen onder meer Elizabeth Banks en James Marsden.

Hier leest u meer


Filmtip: The Fault in Our Stars in Siniscoop

 

Hazel en Gus zijn twee tieners die een wrange humor, een minachting voor het conventionele en de liefde delen. Hun relatie is des te wonderbaarlijker gezien het feit dat Hazels andere constante metgezel een zuurstoftank is, Gus grappen maakt over zijn beenprothese en ze verliefd op elkaar werden bij een steungroep voor kankerpatiënten.

Hier leest u meer


Siniclub film van de week: August: Osage County in Siniscoop

 

De laatste Siniclub film voor de zomervakantie is de zwarte tragische komedie ‘August: Osage County’ met o.a. Oscar-winnaressen Meryl Streep en Julia Roberts in de hoofdrollen.

Hier leest u meer


Siniscoop goes Opera met 'La Traviata' live vanuit Parijs

 

Dinsdag 17 juni werd de opera 'La Traviata' live vanuit Parijs vertoond in Siniscoop in Sint-Niklaas.

'La Traviata' is een opera in drie bedrijven van Giuseppe Verdi, die haar première beleefde op 6 maart 1853 in het Teatro La Fenice in Venetië. 

Hier leest u meer


Ladies Night in Siniscoop met de film 'Walking on Sunshine' op het programma

 

Terwijl manlief naar België-Algerije keek op de televisie hadden de vrouwen een afspraak in Siniscoop voor de maandelijkse Ladies Night.

Deze maand stond de romantische muzikale film 'Walking on Sunshine' op het programma. Een leuke, aanstekelige zomerfilm met 

Hannah Arterton, Giulio Berruti, Katy Brand, Andrea Coppola en Giulio Corso in de hoofdrollen.

Hier leest u meer


Recensie: De Schilder - Nora Roberts

 

Lila Emerson is schrijfster voor de kost. Ze leidt een goed leven,  er is niets wat haar bindt, heeft geen relatie en voor het avontuur is ze ook professioneel huizenoppasser.

Hier leest u meer


Wedstrijd: Win de boeken 'De Al-Qaedaconnectie' deel 1 en deel 2 van Rolf Österberg

 

De Al-Qaedaconnectie, deel 1 en deel 2 is geschreven door Rolf Österberg. In januari kwam het eerste deel van dit tweeluik uit, nu, in de maand van het spannende boek, het tweede.

 

Zoals de titel al suggereert, gaat dit tweeluik over terrorisme. Nadat er op verschillende plekken op de wereld drie onverklaarbare ongelukken hebben plaatsgevonden, vermoedt een Nederlandse politie-officier dat Al-Qaeda bezig is met iets duisters, een vermoeden dat op dramatische wijze bewaarheid wordt.

 

Ga HIER naar de wedstrijdpagina


Filmtip: Oculus in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

'Oculus' is een bloedstollende, Amerikaanse horrorfilm geregisseerd en geschreven door Mike Flanagan. De hoofdrollen worden vertolkt door Karen Gillan, Brenton Thwaites, Rory Cochrane en Katee Sackhoff.

Hier leest u meer


Recensie: Op zoek naar het onmogelijke - Jennifer Probst

 

Het tweede deel van de Op zoek naar de ware-serie van Jennifer Probst ligt in de winkelrekken met als titel 'Op zoek naar het onmogelijke’. Auteur Jennifer Probst woont samen met haar gezin in New York. Ze is schrijfster van romantische en erotische bestsellers die steevast prijken op de New York Times en USA Today bestsellerlijsten.

Hier leest u meer


Recensie: Dr. Proktor en de grote Goudroof - Jo Nesbø

 

Goed nieuws voor de fans van dokter Proktor. Bij Lemniscat is het vierde boek rond de maffe uitvinder ‘Dr. Proktor en de grote goudroof’ van de Noorse auteur Jo Nesbø verschenen.

Ook dit boek bevat opnieuw een fantastisch verhaal met dokter Proktor, Lise en Bulle in de hoofdrollen. Een verhaal voor lezers vanaf 7 jaar en ouder.

Hier leest u meer


Kobe en Christ Van Herwegen stellen hun boek 'Chapeau' voor in Gent

 

Vrijdag 13 juni werd in Het Huis van Alijn in Gent het boek ‘Chapeau - De geheime goochelgeschiedenis van België’ van Christ en Kobe Van Herwegen voorgesteld.


‘Chapeau’ is een prachtig boek over de grootste Belgische goochelaars. Vader en zoon Van Herwegen hebben zo’n 250 boeiende verhalen en anekdotes van Belgische goochelaars gebundeld in hun boek.

Hier leest u meer


Siniclub film van de week: The Invisible Woman in Siniscoop

 

The Invisible Woman is een Brits biografisch drama geregisseerd door Ralph Fiennes met Ralph Fiennes, Felicity Jones , Kristin Scott Thomas en Tom Hollander in de hoofdrollen.

Het verhaal is geschreven door Abi Morgan  en gebaseerd op het boek 'The Invisible Woman van Claire Tomalin'. 

Hier leest u meer


Recensie: Zigeunerbloed - Belinda Aebi

 

Het is zaterdag 20 juli 2013, de dag voor de opening van de 170ste Gentse Feesten. Lukas Bekaert, de interculturele bemiddelaar van de stad Gent, gaat langs bij Etienne en zijn vrouw. Zij hebben zwerfvuil in hun voortuin aangetroffen en dienden een klacht in. Het koppel is er zeker van dat de Roma-zigeuners de oorzaak zijn van alle ellende.

Hier leest u meer


Filmtip: The Homesman in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

'The Homesman' is een  Amerikaanse Western geregisseerd door Tommy Lee Jones en mede-geschreven met Kieran Fitzgerald en Wesley Oliver. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Glendon Swarthout .

Hier leest u meer


Recensie: Hotel De Grote L - Sjoerd Kuyper

 

Het verhaal begint op een mooie zondag in mei. De 13-jarige Kos woont samen met zijn drie zussen in een hotel aan de kust dat door zijn vader wordt gerund. Zijn moeder is drie jaar geleden overleden.

Kos is die dag vroeg uit bed, hij heeft zijn voetbalkleren al aangetrokken want er staat een belangrijke voetbalwedstrijd op het programma.

Hier leest u meer


Recensie: Villa Toscane - Linda van Rijn

 

Wanneer Carlo Marino volkomen onverwacht te horen krijgt dat hij ontslagen wordt als pensioenadviseur bij de bank, trekt hij samen met zijn vrouw Heleen en de kinderen naar Italië. Daar zal het koppel een agriturismo beginnen.

Hier leest u meer


Recensie: Merckx 69 - Tonny Strouken & Jan Maes

 

Bij Uitgeverij Kannibaal is er het prachtige boek ‘Merckx 69’ van auteur Jan Maes en fotograaf Tonny Stroucken verschenen.

Het is een huldeboek geworden aan de allergrootste wielrenner ooit. Het getal 69 wijst enerzijds  naar zijn leeftijd en anderzijds naar het magische jaar 1969.

Hier leest u meer


DVD Recensie: I, Frankenstein - Stuart Beattle

 

De film ‘I, Frankenstein’ is een moderne versie van het wereldbekende verhaal van de Engelse schrijfster Mary Shelley uit 1818. ‘I, Frankenstein’ van regisseur Stuart Beattie is een Fantasy/ actiethriller met Aaron Eckhart in de rol van Adam, het monster dat Dr. Frankenstein ooit gecreëerd heeft.

Hier leest u meer


DVD Recensie: The Sandhamn Murders - Volume 1

 

Nieuw bij Lumière Crime Series is de Zweedse crimiserie ‘Morden I Sandhamn’ (The Sandhamn Murders). Een fantastische misdaadserie die zich afspeelt op Sandhamn, een van de eilanden aan de oostkust van Zweden en behorend tot de Stockholm archipel.

Hier leest u meer


Wedstrijd: Win een duoticket voor de film OCULUS

 

Oculus is de nieuwe angstaanjagende en bovennatuurlijke horrorthriller van de makers van PARANORMAL ACTIVITY en INSIDIOUS die je niet mag missen!

De Boekenkast geeft vijf duotickets weg voor deze film!

Ga HIER naar de wedstrijdpagina


Siniclub film van de week: Kill Your Darlings in Siniscoop

 

Kill Your Darlings is een Amerikaanse biopic uit 2013 onder regie van John Krokidas. De film beleefde zijn première op het Sundance Film Festival en verhaalt de jongere jaren van Allen Ginsberg aan de Columbia-universiteit, waar hij door toedoen van Lucien Carr in aanraking komt met de Beat Generation.

Hier leest u meer


DVD Recensie: Streetdance 3 - All Stars - Ben Gregor

 

‘StreetDance 3: All Stars’ is het derde deel uit deze vooral bij jongeren populaire reeks. Het is opnieuw een film over dansen, vriendschap en verliefd worden. Een film van regisseur Ben Gregor met in de hoofdrollen Theo Stevenson (Horrid Henry: The Movie), Akai Osei Mansfield (Streetdance 2), John Barrowman (Torchwood) en Ashley Jensen (How to train your dragin).

Hier leest u meer


Jaar van het Avontuur:  Dé inspiratiegids voor de avontuurlijkste reis van je leven

 

Hoog tijd om je volgende reis te kruiden met wat extra avontuur. Deze gloednieuwe Lonely Planet-gids neemt je mee naar ruim 250 geweldige bestemmingen waar wilde natuur en adrenalinekicks allerhande op het programma staan.

Hier leest u meer


Strategiemodellen - Het Financial Times handboek - Vaughan Evans

 

Een strategie hoeft niet ingewikkeld te zijn. Ieder manager zou een strategie moet kunnen uitzetten. Hiervoor is echter een proces voor nodig. En kennis voor de tools die gebruikt kunnen worden, waarom en in welk deel van het proces.

Hier leest u meer


Filmtip: Maleficent in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

'Maleficent' is een Amerikaanse avonturen-fantasyfilm, geregisseerd door Robert Stromberg. De film is een live-action remake van de Walt Disney animatiefilm Doornroosje uit 1959. In deze film wordt het sprookje verteld vanuit het oogpunt van de heks Malafide, vertolkt door Angelina Jolie.

Hier leest u meer


Paul de Moor stelt zijn boek 'Passe-vite' voor in Het Huis van Alijn in Gent

 

Zondag 1 juni werd in Het Huis van Alijn, het Gentse museum over de cultuur van alledag, het boek ‘ Passe-vite en 50 andere voorwerpen om nooit te vergeten’ van Paul de Moor voorgesteld.

Hier leest u meer


Filmtip: Edge of Tomorrow in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

'Edge of Tomorrow' is een Amerikaanse actie-sciencefictionfilm, geregisseerd door Doug Liman met Tom Cruise en Emily Blunt in de hoofdrol. De film is gebaseerd op de Japanse roman All You Need Is Kill van Hiroshi Sakurazaka.

Hier leest u meer


Siniclub film van de week: 'Her' in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

'Her' is een Amerikaanse film, geschreven, geregisseerd en geproduceerd door Spike Jonze.

 

De hoofdrolspelers zijn Joaquin Phoenix, Amy Adams, Rooney Mara, Olivia Wilde en Scarlett Johansson als de stem van Samantha.

Hier leest u meer