Leer breien met 'Ons Breiboek' van KVLV en Lannoo


Dat breien weer hip is! Dat bewijzen Uitgeverij Lannoo en de dames van KVLV.

In het nieuwste boek 'Ons breiboek' staat alles wat je moet weten over breien. Alle uitleg over materialen, steken en technieken. Iedereen kan aan de slag met dit boek, jong of oud, man of vrouw, maakt niet uit. Voor elk wat wils. Een boek vol originele leuke dingetjes om zelf te maken.

Op de stand van Lannoo kan je dagelijks de dames van KVLV gaan bewonderen. Wij gingen een kijkje nemen en zagen dat de dames vlijtig aan het breien waren. Ze breiden een sjaal, en kregen de hulp van Elke Vanelderen, Katja Retsin en Peter Pype.

Er werd ook een breimarathon gehouden tussen 11.00u en 17.00u. Daar was een wedstrijd aan gekoppeld. Elk uur kon je 'Ons Breiboek' winnen. De lengte van de  sjaals werden elk uur gemeten en wie de juiste lengte geraden had van dat uur, won 'Ons Breiboek' van de KVLV.

Zondag 4 november organiseert KVLV een workshop aan de stand van Lannoo. 25 vrouwen kunnen meedoen in de workshop. Ze krijgen een breikit met beschrijving aangeboden en leren onder begeleiding van KVLV-vormers een sjaalkraag breien.
Is je werkje niet af? Geen nood, je mag jou werk meenemen naar huis, zodat je het rustig kan afwerken.

 

Klik op een foto om te vergroten

Meer info over ‘Ons Breiboek’ vind je HIER