Boekrecensie: Geen tijd om te sterven - Steve Cavanagh


Een jaar geleden won rechtbankadvocaat Eddie Flynn een zaak, waardoor zijn cliënt op vrije voeten kwam. Ten onrechte besefte Eddie zelf, die zijn onvergeeflijke fout niet kan vergeten. Hij zweert dat hij nooit meer een rechtszaal zal betreden.

 

Maar nu moet hij tegen wil en dank Olek Voltsjek, het beruchte hoofd van de Russische maffia in New York, verdedigen. Twee jaar geleden heeft Voltsjek de opdracht aan Kleine Berry, een huurmoordenaar, gegeven om Mario Geraldo te vermoorden. Maar Kleine Berry is door de politie betrapt en de FBI houdt hem verborgen voor de maffia.

De mannen van Voltsjek hebben hem nog steeds niet te pakken kunnen krijgen en de maffiabaas wil Kleine Berry het zwijgen voorgoed opleggen.

 

Wanneer Eddie bij Ted’s Diner wordt aangeklampt door een gewapende man, wordt hij naar Olek Voltsjek gebracht. Flynn is geen advocaat meer en denkt dat het om een misverstand gaat en dat de maffiabaas zijn voormalige partner, Jack Halloran, moet hebben.

 

Maar het gaat niet om een misverstand, Eddie moet Olek Voltsjek verdedigen in de rechtbank. Het is geen vraag maar een bevel voor de onfortuinlijke Flynn. Voltsjek heeft Eddies tienjarige dochter laten ontvoeren en dreigt haar te vermoorden als hij niet meewerkt.

En in een sporttas ontdekt Eddie het afgehakte hoofd van Jack..Eddie Flynn zal beter zijn best moeten doen dan zijn voorganger wil hij zijn dochtertje levend terug zien.

 

Eddie heeft 48 uur om in een sensationeel moordproces de jury te overtuigen van de onschuld van zijn cliënt. Onder het oog van de media en de FBI moet hij alles uit de kast moeten halen om te winnen. En om zijn dochter en zichzelf te redden moet hij Olek onschadelijk moeten maken…

 

‘Geen tijd om te sterven’  is het debuut van auteur Steve Cavanagh uit Belfast, Noord-Ierland. Het boek werd genomineerd voor de Britse Ian Fleming Steel Dagger Award en kreeg de ACES-prijs voor literatuur uit Noord-Ierland toegekend.

 

Hopelijk is ‘Geen tijd om te sterven’ de start van een reeks thrillers rond Eddie Flynn. Want dit boek heeft alles: een spannend misdaadverhaal dat boeit van de eerste tot de laatste bladzijde met krachtige dialogen en de nodige dosis humor. De auteur weet perfect de karakters te beschrijven en het boek leest enorm vlot.

 

Het liefste van al wil je ‘Geen tijd om te sterven’  in een ruk uitlezen!

 

ISBN: 9789022571590 - 382 blz. - Paperback - Prijs: € 19,99 - Uitgeverij: Boekerij