Jeugdboeken


Bloed van mijn bloed - Barry Lyga

 

Jazz’ vader is Amerika’s productiefste en sluwste seriemoordenaar. Billy Dent leerde zijn zoon alles wat hij wist. Alles. De FBI zou een moord doen voor Jazz’ kennis van seriemoorden. Aan deze herinneringen kan Jazz niet ontsnappen.

 

Nu is Jazz voor dood achtergelaten in het centrum van New York. Zijn vriendin Connie is in handen van zijn vader, Billy. En zijn beste vriend Howie ligt op de grond dood te bloeden in Jazz’ eigen huis. Op de een of andere manier moeten ze het samen opnemen tegen Billy. Maar dan overschrijdt Jazz een grens en vraagt al snel het hele land zich af wie nu eigenlijk het echte monster is. Zo vader, zo zoon?

 

Barry Lyga (1971) schreef al eerder YA-romans, waarvan The Astonishing Adventures of Fanboy and Goth Girl de bekendste is. Hij studeerde Engels aan de universiteit van Yale, en heeft vervolgens tien jaar als stripmaker gewerkt. De jacht was zijn internationale doorbraak. Lyra woont en werkt in New York en kent schrikbarend veel manieren om je te ontdoen van een stoffelijk overschot.


ISBN 978-90-225-6451-6 - Paperback - 368 blz. - Prijs: € 19,99 - Uitgeverij: Boekerij