Televisie


Lize Feryn's Dagboek van Marie verschijnt op 15 februari

 

Het dagboek van Marie uit de één-serie In Vlaamse velden!

 

In een aangrijpende taal en met prachtige tekeningen loodst Lize Feryn je binnen in de wereld van Maire, In Vlaamse velden.

 

Marie Boesman ziet aanvankelijk alles puberaal zwart-wit en wil net als haar vader dokter worden. Al gauw beseft ze echter dat oorlog geen spel is, maar harde realiteit. Marie wordt gedwongen keuzes te maken.

 

Gestimuleerd door haar oudste broer zet ze zich in om haar idealen te verwezenlijken. Eerst nog naïef en optimistisch, met een groot geloof in de maakbaarheid van de wereld. Naarmate ze meer gruwel beleeft, fundamentele fouten maakt en haar eigen donkere kanten ontdekt, wordt ze fatalistisch en pessimistisch.

 

Lize Feryn was nog maar net van de schoolbanken of ze had al de hoofdrol in een prestigieuze tv-reeks te pakken. In januari 2014 maakte ze haar grote debuut op het kleine scherm in het langverwachte In Vlaamse velden. Op onnavolgbare wijze geeft ze gestalte aan Marie, met een haast argeloos naturel. Datzelfde doet ze in het Dagboek van Marie.

 

ISBN 97890223297375 - € 22,95 - 162 blz. - gebonden met leeslint - Een uitgave van Manteau & één

Scheire en de Schepping - Verhalen en proeven vanaf 14 februari in boekvorm!

 

Verhalen en proeven uit de meest bizarre spelonken van wetenschap en geschiedenis

 

Op 14 februari verschijnt bij Drie (Uitgeverij Manteau) een boek van Lieven Scheire dat verdergaat waar het programma stopt. Het is een 246-pagina’s tellend boek vol vrolijke verhalen over wetenschap en geschiedenis, met kern-en andere proeven, door God zélf goedgekeurd!

Last van een niet te stillen honger naar kennis en informatie? Behoefte aan zekerheden in het leven? Dan is er nu Scheire en de Schepping.

 

Haal de nerd in jezelf naar boven door aan de slag te gaan met wetenschappelijke proefjes. Ontdek verrassende aanvullingen en nieuwe inzichten bij verhalen uit het programma. Wie meent bijvoorbeeld de identiteit van l'inconnu de la Seine te kennen? Hoe zorg je ervoor dat je eeuwig voortleeft in de ruimte? Welk huisdier sterft niet als je het in brand steekt? Je komt het allemaal te weten in het boek Scheire en de Schepping.

 

Lieven Scheire richtte tijdens zijn studie fysica aan de UGent samen met zijn neef Jonas Geirnaert, Jelle De Beule en Koen De Poorter de comedygroep Neveneffecten op. Samen maakten ze televisieprogramma's als Basta, Neveneffecten en Willy's en Marjetten.

 

In 2012 kreeg Scheire een eigen televisieprogramma, Scheire en de Schepping, waarin humor en fysica, zijn twee passies, combineert. Vier panelleden proberen spelenderwijs te achterhalen hoe wetenschappelijke en andere verrassende verhalen precies in elkaar zitten. Ze worden bijgestaan door Googleman, een alziende entiteit.

Op 6 februari start het derde seizoen op VIER.

 

ISBN 9789022329740 - Paperback met flappen - Prijs: € 19,99 - Een uitgave van Drie


Birth Day van Lieve Blancquaert groot succes

 

Het multimediale project BIRTH DAY van Lieve Blancquaert is een groot succes. Het project waarin Lieve Blancquaert de wereld rondreist om te zien hoe vaders en moeders hun kinderen verwelkomen kreeg de voorbije 3 maanden een erg hoge waardering van de kijker en de lezer.

 

Van het boek werden inmiddels 20.000 ex. verkocht en de 4de druk van de Nederlandstalige versie is momenteel in productie. Het boek staat sinds weken op nummer 1 in de top10 van informatieve non-fictie.

36.000 mensen bezochten de drietalige tentoonstelling in het ING-cultuurcentrum in Brussel.

De tv-afleveringen op één werden gemiddeld door meer dan700.000 kijkers bekeken. De laatste aflevering over Brussel bereikte zelfs meer dan 800.000 kijkers.

 

De lezers en kijkers reageerden massaal, onder meer via de facebookpagina. Dat leidde er onder meer toe dat Lieve momenteel onderzoekt hoe we in het Indische West-Bengalen de exploitatie van een ambulanceboot kunnen ondersteunen, een belangrijk hulpmiddel om moedersterfte en kindersterfte tegen te gaan. Er kwamen al massaal giften binnen en we hopen om binnenkort nieuws te kunnen brengen. Onder meer dankzij de steun van ING kon ook de vzw Aquarelle uit Brussel, die o.a. hulp biedt aan moeders zonder papieren, financieel worden ondersteund.

 

Maar ook internationaal bleven de reactie niet uit. De tentoonstelling trekt dit voorjaar naar de Wereldgezondheidsorganisatie én de Verenigde Naties in Genève en ook vanuit Nederland, Frankrijk en zelfs vanuit China is er interesse om de tentoonstelling te organiseren en de boeken te verkopen.

 

Birth Day is een organisatie van Lieve Blancquaert, Uitgeverij Lannoo en Sultan Sushi.

 

ISBN 9789020936292 - 368 blz. - Gebonden - Uitgave in het Nederlands, Frans en Engels -Prijs: € 34,99 - Uitgeverij: Lannoo

Klik hier voor meer info