Boekrecensie: De man die niet van vrouwen hield - Jos Pierreux


“De man die niet van vrouwen hield” is het dertiende boek van Vlaams auteur Jos Pierreux.

 

Jos Pierreux was voorheen bouwhandelaar in het Brabantse Pepingen. Jarenlang had hij een buitenverblijf in Knokke-Heist, waar hij nu permanent woont.

 

De meeste van zijn misdaadverhalen (met Luc Borlé vaak in de hoofdrol) spelen zich af in Knokke-Heist, ook dit verhaal speelt zich af in de bekende badstad. Met zijn boeken werd Pierreux verschillende keren genomineerd voor de Hercule Poirotprijs.

 

Het verhaal

Burgemeester Leopold Lippens is helemaal niet tevreden wanneer hij hoort dat in zijn stad de levensverwachting van vrouwen lager ligt dan elders. Vooral de gemiddelde leeftijd van de vrouwen is spectaculair gedaald in Knokke-Heist. Het is merkwaardig hoeveel vrouwen van een bepaalde leeftijd verdwenen zijn. Dat is helemaal geen reclame voor hem en de meest mondaine badplaats van ons land en schakelt de politie in.

 

De Knokse politiebrigade vermoedt dat een man zijn vrouw uit de weg heeft geruimd en inspecteur Luk Borré doktert een originele manier uit om dat te bewijzen. De inspecteur komt tot de ontdekking dat er het laatste anderhalf jaar niet minder dan twintig vrouwen tussen de dertig en vijftig vermoord zouden kunnen zijn.

 

Bij het onderzoek kan Borré de hulp van zijn echtgenote goed gebruiken. Maar zijn plan lijkt niet zo ijzersterk als aanvankelijk gedacht. Het onderzoek draait uit op een ware nachtmerrie…

 

“De man die niet van vrouwen hield” is opnieuw een spannende thriller, zoals we dat gewoon zijn van Jos Pierreux. Ook in dit boek tracht de eigenzinnige inspecteur Luk Borré de moorden op te lossen.

De lezers die Knokke-Heist kennen zullen ongetwijfeld herkenbare plaatsen tegenkomen, zoals de cultuurtempel Scharpoord, bekende restaurantjes en het jaarlijks festival “Kneistival” en niet te vergeten, ook een aantal plaatselijke politici passeren de revue.

 

ISBN 9789460014154 - Paperback -  320 blz. - Prijs: €19,95 - Uitgeverij: Vrijdag