Welkom op De Boekenkast, dé website over boeken en films voor Vlaanderen en Nederland!


*****Augustus 2016*****


Thriller Nerve vanaf 22 september in Siniscoop

 

De thriller Nerve is vanaf 22 september in de bioscoop. Bij Siniscoop konden we echter al op vrijdag 26 augustus deze Amerikaanse film in avant première zien.

Het verhaal

De ijverige middelbare scholier Vee Delmonica (Emma Roberts), heeft genoeg van een leven aan de zijlijn. Onder druk van haar vrienden besluit ze één keer mee te doen aan het populaire online spel Nerve. De website nodigt haar volgers uit om video's in te sturen van zichzelf tijdens het uitvoeren van riskante en gevaarlijke opdrachten in ruil voor prijzen.

Hier leest u meer


BOEK IN DE KIJKER:

 

Verleden tijd derde titel in spannende reeks Melissa Skaye

 

Met Verleden tijd schrijft Melissa Skaye het spannende derde deel van haar VT-reeks. De auteur verwerkt zowel de waarheid als spannende fictieve verhaallijnen in haar werk.

Hier leest u meer


DVD recensie: Wild for the Night - Benny Boom

 

Wyatt (James Marslow) is na een verblijf van vijf jaar gevangenis en zes maanden afkickkliniek terug op vrije voeten. Wanneer hij verneemt dat zijn zus Sherilyn vermoord is, gaat hij op zoek naar de dader.

Hier leest u meer


BOEK IN DE KIJKER:

 

JULES & JULIE 3 - Gebreide kleren voor groot en klein - Julie Jaeken

 

Julie Jaeken is de bezieler van de bloeiende wol- en stoffenwinkel Julija's shop in Antwerpen. Naast het runnen van een winkel, is ze ook auteur van de breiboeken-reeks Jules & Julie, die sinds kort drie delen bevat! Jules & Julie 3 blijft bij het gekende concept: breien voor groot en klein. Maar terwijl het tweede boek zich beperkt tot truien, staan er nu ook poncho's, jurkjes, vesten en accessoires in.

Hier leest u meer


BOEK IN DE KIJKER:

Bloesem in de sneeuw - Sarah Jio

 

Seattle, mei 1932. Alleenstaande moeder Vera Ray geeft haar driejarige zoontje Daniel een nachtzoen en vertrekt naar haar nachtdienst in het plaatselijke hotel waar ze werkt. De volgende ochtend heeft een late sneeuwstorm de hele stad bedekt, en haar zoon blijkt diezelfde nacht te zijn verdwenen.

Hier leest u meer


BOEK IN DE KIJKER:

 

Op 13 september verschijnt bij Nijgh & Van Ditmar het boek ‘Verstrengeld’ van Vivian Gornick

 

In deze bijtende en indrukwekkende memoir uit 1987, een van de eerste en beste in het genre, kerft Gornick het verhaal van haar jarenlange onafhankelijkheidsstrijd tegen haar moeder uit. Gornick groeide op in The Bronx, in een woonblok vol Joodse arbeidersgezinnen.

Hier leest u meer

 


DVD recensie: Arthur & Mike - Dante Ariola

 

De film Arthur & Mike van regisseur Dante Ariola met o.a. Colin Firth, Emily Blunt, Anne Heche en Kristin Lehman is vanaf heden te koop op dvd.

Het verhaal

Wallace Avery (Colin Firth) haat zijn leven. Zijn baan is doodsaai, zijn ex-vrouw en kinderen ziet hij nauwelijks en zijn nieuwe vriendin irriteert hem.

Hier leest u meer


Suicide Squad is dé blockbuster van deze zomer

 

Dé blockbuster van deze zomer is de Amerikaanse misdaadfilm Suicide Squad, geregisseerd en geschreven door David Ayer. In de film spelen de superschurken van DC Comics de hoofdrol.Suicide Squad is de derde film die zich afspeelt in het zogenoemde DC Extended Universe.

Hier leest u meer


Boek in de kijker:

 

De solipsist - Wilfried Hendrix

 

Op 24 september verschijnt bij Uitgeverij Houtekiet de roman De solipsist van Hendrix.

Vier jonge vrouwen: Nena, Lori, Maya en Tamara. Eén om mee te spelen, één om van te houden, één om in een hok achter tralies te plaatsen, één om mee naar de sterren te kijken. 

Hier leest u meer


Filmtip: ‘Mike And Dave Need Wedding Dates’  in Siniscoop

 

De twee broers  Dave (Zac Afron)  en Mike (Adam DeVine) Stangle krijgen de opdracht van hun ouders om twee keurige meisjes mee te nemen naar het huwelijk van hun zus in Hawaiï. ma en pa Strangle willen deze keer geen feest dat eindigt met een dode opa of afgebrande feestlocatie.

Hier leest u meer


Filmtip: Now You See Me: The Second Act in Siniscoop

 

's Werelds meest beruchte illusionisten zijn terug! Een jaar nadat ze de FBI te slim af waren en het publiek verbluften met hun Robin Hood-achtige spektakels, maken ze een onvrijwillige comeback. Walter Mabry, een wonderkind uit de computerwereld, dwingt de groep een haast onmogelijke stunt uit te voeren.

Hier leest u meer


Nieuw in Siniscoop: Star Trek Beyond in 2D en 3D en de horrorfilm Lights Out

 

Vanaf woensdag 17 augustus te zien in Siniscoop in Sint-Niklaas:  Star Trek Beyond in 2D en 3D en de horrorfilm Lights Out

Star Trek Beyond

De crew van de Enterprise, bestaande uit o.a. Captain Kirk (Chris Pine), Spock (Zachary Quinto), Uhura (Zoe Saldana), Bones (Karl Urban), Scotty (Simon Pegg) en Sulu (John Cho), verkent de verste uithoeken van de ruimte in de nieuwe bioscoopfilm Star Trek Beyond.

Hier leest u meer


Vijfde deel van Marvel Comics Wolverine, Thor, Captain America en Guardians of the Galaxy verschijnt op 10 augustus

 

Standaard Uitgeverij brengt sinds vorig jaar de Nederlandstalige Marvel Comics uit.  Nadat eerder de Nederlandse versie van Spiderman, The Hulk en ‘titanic teams’ als X-Men en Avengers, werden uitgebracht door Junior Press, Z-Press Junior Media en Nona Arte.  Standaard Uitgeverij brengt elke twee maanden de Marvel comics Iron Man, All new X-Men, Uncanny Avengers, Superior Spiderman, Thor, Guardians of the Galaxy, Captain America en Wolverine uit.

Hier leest u meer


DVD recensie: Automata - Gabe Ibáñez

 

De film ‘Automata’ van regisseur Gabe Ibáñez speelt zich af in de zeer nabije toekomst, in het jaar 2044. De aarde is veranderd in een onbewoonbare radioactieve woestijn door zonnestormen. Zo wat 98 % van de wereldbevolking is uitgeroeid en er leven nog amper een kleine 21 miljoen mensen op onze aarde. De steden zijn ommuurd en zijn voorzien van een modern systeem om de inwonende te beschermen tegen radioactieve regen en stormen.

Hier leest u meer


Boekrecensies: Hotelgeheimen - Wim Degrave

 

Iedereen kent Fawlty Towers met hoteleigenaar Basil in de hoofdrol. Maar zou het in het echte leven in een hotel er ook zo chaotisch aan toe gaan als in het legendarische hotel van Basil Fawlty?

Wim Degrave dompelde zich onder in de wereld van het hotel en ging op zoek naar de opmerkelijkste verhalen en anekdotes. Hij sprak met huidige en voormalige hoteleigenaars,kamermeisjes, receptionisten, butlers, barmannen en toeleveranciers over het hotelleven.

Hier leest u meer


DVD recensie: Good Kids - Gabe Ibáñez

 

De vier vrienden, Nora (Zoey Deutch), Spice (Israel Broussard), Andy (Nicolas Braun) en Lionel ‘The Lion’ (Mateo Arias) zijn echte nerds. Ze doen niets liever dan studeren en hun huiswerk keurig op tijd maken. Feesten met vrienden is niet aan hen besteed, in tegenstelling tot de anderen uit hun klas...

Hier leest u meer


Het hart van Napoleon - De keizer en de vrouwen - Johan Op de Beeck

 

Langs de ophefmakende weg die Napoleon zich door de geschiedenis gebaand heeft, loopt nog een ander, meer verscholen pad. Daarop bevinden zich de vrouwen die een eindweegs de keizer vergezelden, in de marge van zijn wonderlijke bestaan.

Hier leest u meer


Win het boek Meester Kikker van Paul van Loon

 

Stuur ons een mailtje met de exacte datum dat de speelfilm Meester Kikker in de Vlaamse bioscopen verschijnt en maak kans op het boek Meester Kikker van Paul van Loon te winnen!

 

Mail naar redactie.boekenkast@gmail.com en vermeld naast het antwoord je volledige naam en adres, en dit voor 24 augustus!

Hier leest u meer


Meester Kikker vanaf 24 augustus in de bioscoop

 

Jekino brengt de film MEESTER KIKKER naar de Vlaamse bioscopen op 24 augustus. Deze film, naar het boek van Paul van Loon,  is een komische familiefilm van de producent van 'Wiplala', 'Dolfje Weerwolfje' en 'Minoes'.

Hier leest u meer