Psychologie


 

Beïnvloed anderen, begin bij jezelf - Bert van Dijk

 

We komen allemaal wel mensen tegen waar het niet echt mee klikt of waar we grote moeite mee hebben, maar waar we wel iets mee moeten: overleggen, samenwerken, naast wonen. We ergeren ons aan hun gedrag, verbazen ons over hun manier van reageren of we lijken eindeloos langs elkaar heen te praten. Vermoeiend en soms ook frustrerend. Dit boek geeft je de raad die je nodig hebt om met het meest lastige gedrag om te gaan.


Om anderen te beïnvloeden is het nodig dat je

• je realiseert dat je alleen je eigen gedrag kunt sturen

• weet wat je wilt

• iets anders durft te doen dan je gewend bent.


Aan de hand van een team van acht mensen laat Bert van Dijk, dé expert op het gebied van interactie, stap voor stap zien hoe je de samenwerking met anderen kunt verbeteren door je eigen gedrag te veranderen. Want het beïnvloeden van anderen begint altijd bij jezelf. En dat is lang zo moeilijk niet als je wellicht denkt: met een gezonde dosis zelfkennis, oprechte belangstelling voor anderen en dit boek kom je een heel eind. Sterker nog, dit boek verandert je leven behoorlijk: je hebt veel minder last van anderen en leeft dus relaxter dan ooit.


ISBN 9789058719768 - Paperback - 110 blz. - Prijs: € 23,95 - Uitgeverij: Thema


Puber Leaks - Paul Bühre

 

Hoe ziet het dagelijks leven van de moderne puber eruit? Wat houdt pubers bezig? Waar praten ze over als hun ouders niet in de buurt zijn?


In Puber Leaks wijdt de vijftienjarige Paul Bühre de lezer in in de wereld van pubers en hij geeft daarbij ook nog tips aan alle volwassenen die met een puber moeten leven.


Het puberbrein is een groot raadsel en de puberwereld haast ondoordringbaar. Ouders worden helemaal gek van hun puberkind omdat ze niet weten wat er in hem of haar omgaat. Maar leg alle boeken van sociologen, therapeuten en andere betweters over pubers en opvoeden opzij, want nu is het de beurt aan Paul Bühre: vijftienjaar oud en ervaringsdeskundige.


Bühre schrijft over gamen, groepsdynamiek op het schoolplein, onderbroekenmode, leraren en wat daar allemaal aan mankeert, (foute) meisjeskleding en verliefd zijn in tijden van internet. En natuurlijk schrijft hij ook over ouders, die steeds zo hun best doen, maar altijd weer de plank misslaan.

 

Paul Bühre is inmiddels zestien jaar. Hij gaat in Berlijn naar de middelbare school en droomt ervan later striptekenaar te worden. Op zijn vijftiende liep hij stage bij Die Zeit, waar hij een artikel mocht publiceren over wat pubers werkelijk bezighoudt. Daaruit kwam dit boek voort, dat inmiddels een bestseller is in Duitsland en wereldwijd wordt vertaald.


ISBN 978-90-225-7464-5 - 192 blz. - Paperback met flappen - Prijs: € 17,99 - Uitgeverij Boekerij


Sterk! - Nele De Boeck

 

Voel je je afhankelijk van het oordeel van anderen? Betrap je jezelf op veel negatieve zelfpraat?

Heb je meer respect voor anderen dan voor jezelf ?

 

Hoewel men het zo graag anders beweert, je kan een mens wél veranderen. ‘Sterk!’ zorgt ervoor dat je sterker in je schoenen staat. In dit boek krijg je verschillende methodes aangereikt om jouw assertiviteit te verhogen en vooral om jezelf te leren vertrouwen.

 

‘Life isn’t about finding yourself, it’s about creating yourself,’ die waarheid draagt auteur Nele De Boeck hoog in het vaandel. Ze werkt als zelfvertrouwen- en assertiviteitscoach en begeleidt zowel individuen als groepen in hun zoektocht naar zichzelf. Nele is erkend mental

coach en geeft ook tal van lezingen en workshops.

 

ISBN: 9789089315359 - 208 blz. - softcover - Prijs: 22,95 euro - Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts