Boekrecensie: Angelique - De geschiedenis heeft niet (altijd) veel om het lijf..


De jonge en knappe Angelique maakt voor haar eindwerk een thesis over de invloed van vrouwen op de wereldgeschiedenis. Ze krijgt daarbij de hulp van medestudent Ben, die tot over zijn oren verliefd is op haar en het wel ziet zitten om met de sexy Angelique samen te werken.

 

De twee gaan naar de Mediatheek om daar op de computer opzoekwerk te verrichten. Angelique wil aantonen dat vele beslissingen in het verleden werden genomen in bed of in boudoirs, waar de machtigen der aarde verbleven met hun hoertjes of prinsesjes.

 

En dan gebeurt er iets mysterieus: Angelique wordt via een draaikolk opgezogen door de computer. De arme Ben gelooft zijn ogen niet en probeert haar tevergeefs terug te halen.

Angelique begint aan reis door het verleden. Ze komt aan bij de Neanderthalers waar ze de lokale vrouwen overtuigt om meer sexy te zijn, dit tot grote ergernis van de mannelijke bewoners..

 

Vervolgens wordt de knappe en intelligente Angelique opnieuw meegezogen door een draaiklok en zet ze haar reis door het verleden verder. Angelique maakt het ene avontuur na het andere mee. De ene keer is ze getuige van de moord op Julius Caesar, dan is ze de reden waarom Cleopatra zelfmoord pleegt, gaat ze op zoek naar Jeanne D’Arc, deelt ze de lakens met Hendrik IV en maakt ze de Honderdjarige oorlog mee en de inname van de Bastille…

 

Angelique komt tot ontdekking dat zij verantwoordelijk is voor vele belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis. Maar hoe gaat ze terug naar het heden geraken?

 

‘Angelique - De geschiedenis heeft niet (altijd) veel om het lijf..’ is een leuke en vooral sexy reis door de geschiedenis. Angelique laat zien dat de wereld tussen de lakens wordt bestuurd.

Het scenario voor deze strip werd geschreven door Erroc en Rodrigue, de tekeningen en inkleuringen nam Dany op zijn rekening.

 

Dankzij dit stripverhaal beleven we de geschiedenis op een grappige en ondeugende manier. Angelique heeft letterlijk niet veel om het lijf en de aantrekkelijke jonge studente laat alle rondingen en vormen van haar lichaam graag zien.

 

‘Angelique - De geschiedenis heeft niet (altijd) veel om het lijf..’ bevat een leuk en grappig verhaal, het is een echte ondeugende geschiedenisles gepresenteerd door de knappe, blonde Angelique. Geschiedenislessen zijn dankzij Angelique nog nooit zo leuk geweest!

 

ISBN: 9789462940123 - Uitgeverij: Glénat - Softcover - 48P - Prijs:€ 7,95